Aile konusunu aşamıyorum,birgun bizi bitirecek...

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Esimin aşırı aşırı aşırı kalabalik,geleneklerine dinine aşırı bağlı bir ailesi var. Birilerine karsi ilk izlenimin ne kadar onemli oldugunu oyle dank ettirdiler ki bana,13 yıl evvel daha 17 yasindayken bugünleri hissetmişim... Keşke uzak dursaydım,ogullarina hala aşık olsam bile keşke evlenmeseydim.

Ailesinin tuhafliklariyla ilgili somut olarak anlatilacak çok olay var ama uzun olmaması için ilk mesaja yazmak istemiyorum.
Zaten önemli olan o değil.
Önemli olan, akrabalık ilişkileri amca dayı anneanne babanne kuzenler yeğenler olan ve bayramlarda,2-3 ayda bir gorusulen ve cok da sosyal olmayan ice donuk bir kizla; yakın akranları geçtim, annesinin dayısının torununun bilmem nesini kendi kuzeni gibi yakın gören,sık görüşülen,bizi de her toplantiya emrivakiyle davet eden,evleri genellikle bayrammış gibi kalabalık olan,akılları fikirleri yoresel/agir/cesiti bol yemek ziyafetleri,temizlik ve düzen takıntıları olan,dedikoduyu çok seven bir ailenin oglunun evliligi... Evet bu evlilik gelin acisindan buyuk bir sorunmus... Ne yaparsam laf olacakti,arama bastan mesafe koydum o yüzden. Ona rağmen geriliyorum. Ben bu ortama uyamıyorum,kendimi onlarin yaninda uzaydan gelmiş gibi hissediyorum. 8 yildir evliyim,önceki gibi arada geleyim,esimin gelmesine engel olmayayim desem; kayınvalidemin beraber yaşadığı kendi kayinvalidesi vefat etti. Bu ailedeki tek sevdiğim nur yüzlü babannemiz vefat etti. Kayinvalidem tek artık.
Bundan sonrası nasıl olacak? Eşim en küçük oğlu, ya hep yanimda kalin derse ne diyeceğimi bilemiyorum. Diğer iki kizi başka ilde,bir tane oğlu ve biz yakınındayız. Birlikte yaşamak teklif edilirse veya sürekli surekli cagirilirsak ben ne yapacagim?

Başınız sağolsun. Kv kaç yaşında? Yalnız yaşayamaz mı?

Öf bi benzeri eşimin ailesinde var sürekli odgumgunuleri bulusmaları davetleri dügünleri bitmez kuzeninin cocugunada kuzen derler kuzene teyze dayı vs
Ben sürekli planlar yaparak bahaneler bularak uzak durdum duruyorum eşim isterse gider istemezse gitmez keyfine göre
Uzak durmaya devam ediceksiniz yapacak bişey yok

Esimin aşırı aşırı aşırı kalabalik,geleneklerine dinine aşırı bağlı bir ailesi var. Birilerine karsi ilk izlenimin ne kadar onemli oldugunu oyle dank ettirdiler ki bana,13 yıl evvel daha 17 yasindayken bugünleri hissetmişim... Keşke uzak dursaydım,ogullarina hala aşık olsam bile keşke evlenmeseydim.

Ailesinin tuhafliklariyla ilgili somut olarak anlatilacak çok olay var ama uzun olmaması için ilk mesaja yazmak istemiyorum.
Önemli olan, akrabalık ilişkileri amca dayı anneanne babanne kuzenler yeğenler olan ve bayramlarda,2-3 ayda bir gorusulen ve cok da sosyal olmayan ice donuk bir kizla; yakın akranları geçtim, annesinin dayısının torununun bilmem nesini kendi kuzeni gibi yakın gören,sık görüşülen,bizi de her toplantiya emrivakiyle davet eden,evleri genellikle bayrammış gibi kalabalık olan,akılları fikirleri yoresel/agir/cesiti bol yemek ziyafetleri,temizlik ve düzen takıntıları olan,dedikoduyu çok seven bir ailenin oglunun evliligi... Evet bu evlilik gelin acisindan buyuk bir sorunmus... Ne yaparsam laf olacakti,arama bastan mesafe koydum o yüzden. Ona rağmen geriliyorum. Ben bu ortama uyamıyorum,kendimi onlarin yaninda uzaydan gelmiş gibi hissediyorum. 8 yildir evliyim,önceki gibi arada geleyim,esimin gelmesine engel olmayayim desem; kayınvalidemin beraber yaşadığı kendi kayinvalidesi vefat etti. Bu ailedeki tek sevdiğim nur yüzlü babannemiz vefat etti. Kayinvalidem tek artık.
Bundan sonrası nasıl olacak? Eşim en küçük oğlu, ya hep yanimda kalin derse ne diyeceğimi bilemiyorum. Diğer iki kizi başka ilde,bir tane oğlu ve biz yakınındayız. Birlikte yaşamak teklif edilirse veya sürekli surekli cagirilirsak ben ne yapacagim?
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de sizin gibi henüz olmamış Şeyleri bile çok dert ediyorum ve korktuğunuz şeyi yaşayacak olursanız bence ayrı oturalım ama ara ara ziyaret edelim deyin. Aynı evde çok zor olur herkes size gelmek ister. Bunu da eşinize anlatın. Annen gelirse akrabalar da gelir, ben bu kadarını kaldıramam deyin

Başınız sağolsun. Kv kaç yaşında? Yalnız yaşayamaz mı?
Yalnız yaşayabilir çok yaşlı degil. Ama o ne istiyor bilemiyorum,tek kalmak istemeyebilir
Eşinin bu konuda tutumu nasıl?
Eşim bu konuda bir şey demedi henüz ama cok üzülüyor,ruh gibi.Surekli gelecek,kalacak eminim. Bir süre sonra da kuru kalabalık ve kv tarafından laf soz olunca eşim ustume gelecek tartisacagiz,birbirimize agir konusacagiz; yaşamadığımız şey degil.

Diyarbekirli ler mi?
Merak ettim,eşin nereli?
Aşiret tarzı bir aileye mi sahip?
Bingolluler, herkes bu sulaleyi 'beyler' diye bilirmis aşiret degiller.Babam da Bingöllü ama farkliyiz.
KV kesin yapisir ve ogluda yapismasina zaten dünden razidir. sen kendini simdiden hazirla zorlu bir sürece.
bu tür konularin sonu hep ayni.
ya bosanan bir kadin yada sineye ceken depresif ve mutsuz bir kadin. ben daha farkli bir sona denk gelmedim malasef
Büyük konuşmak istemiyorum, hayat arkadaşımdan vazgeçerim gerekirse cunku kendimi biliyorum,yapamam beraber.

Yalnız yaşayabilir çok yaşlı degil. Ama o ne istiyor bilemiyorum,tek kalmak istemeyebilir

Eşim bu konuda bir şey demedi henüz ama cok üzülüyor,ruh gibi.Surekli gelecek,kalacak eminim. Bir süre sonra da kuru kalabalık ve kv tarafından laf soz olunca eşim ustume gelecek tartisacagiz,birbirimize agir konusacagiz; yaşamadığımız şey degil.
Bence o zaman, daha yaşamadığın birşeyi dillendirip çağırma. Hani derler ya bir şeyi sürekli söylersen olur diye. Bu da öyle. İstemediğin şeyleri dillendirme ki olmasın😊 şimdiden bunun stresine niye kendini sokuyorsun 😊 öyle bir olay hiç olmayacak belki de..gerilerek gecirdigin zamana yazık

Bu tip aileler böyledir. Muhtemelen kv sizin eşinize gelecek.
Yoksa dışlarlar sorun olur... :(

Empati yaptım ben de yapamazdım.

Ama bile bile evlendiniz değil mi? .

Tabii ki onlar gibi kalabalık yaşamak zorunda değilsiniz . Ancak bir başınıza bunun altından kalkamazsınız.

Kayınperderiniz yaşamıyor mu ? Eşinizle konuşacaksınız ortak karar alacaksınız.

Ancak kayınvalide sizinle yaşamaya başladığı anda gelecek olan kalabalığa engel olamazsınız.

Daha ortada birşey yok ama ihtimaller ağır basıyor.

Önce bir sakin olun. Yaşayın ve görün. Ondan sonra netleşin.

Hayırlısı olsun hakkınızda

Bence bu konuda net olmak en önemlisi. Olurya beraber yaşamak istese esinize bunu istemediğinizi söylemeniz lazim. Benim esimin ailesi de onların olduğu şehire taşınmamizi istiyor (görümcem seneye Türkiye e kesin dönüş planlıyor, bu konu yine masaya geldi bunun yüzünden). Bende kesin bir dille kendilerine de gelmeyeceğimi söyledim. Hayatınızı baskalarin isteklerine göre şekillendirmem. Ha kvdeniz yaşlı olur, yardıma muhtaç olur o zaman ayni binada ev bulun felan derim, ama böyle bir durum da yok. Onun icin net ne istediginizi ve istemediğinizi dile getirin

Bingolluler, herkes bu sulaleyi 'beyler' diye bilirmis aşiret degiller.Babam da Bingöllü ama farkliyiz.

Büyük konuşmak istemiyorum, hayat arkadaşımdan vazgeçerim gerekirse cunku kendimi biliyorum,yapamam beraber.

Beyleri iyi biliyorum..
Allah yardımcın olsun ben beylerden bi sülalenin kibiriyle büyüdüm hatta.

Aynı kültür de kalabalık aile de yetişmeyen bir insan için çok zor yaşadıklarıniz..
Benim eşimin ailesi de mesela, akraba olsun, komşu olsun, uzak yakın eş dost olsun, her daim her yere mümkün olduğu kadar kalabalık giderler, severler.
Ben de hic hazetmem, şükür ki eşim benden bile fazla hazetmez...
Benim için kirk kat el, hatta eşimin ailesi için bile el denilecek kişileri alakasizca doğum günleri vs gibi bizim aile içinde kutlayacagimiz ortamlara davet etmek isterler.
Ama sizin eşiniz de annesiyle hem fikirse ne yapılır bilemedim...
Allah içinize ferahlık versin.

Bence bu konuda net olmak en önemlisi. Olurya beraber yaşamak istese esinize bunu istemediğinizi söylemeniz lazim. Benim esimin ailesi de onların olduğu şehire taşınmamizi istiyor (görümcem seneye Türkiye e kesin dönüş planlıyor, bu konu yine masaya geldi bunun yüzünden). Bende kesin bir dille kendilerine de gelmeyeceğimi söyledim. Hayatınızı baskalarin isteklerine göre şekillendirmem. Ha kvdeniz yaşlı olur, yardıma muhtaç olur o zaman ayni binada ev bulun felan derim, ama böyle bir durum da yok. Onun icin net ne istediginizi ve istemediğinizi dile getirin
Ben esimle herseyi konusurum soylerim de birisi 'Sen kucuk gelinsin niye kabul etmiyorsun' içerikli bir konu acarsa kıpkırmızı olurum kem küm ederim,kadının da kalbini kırıp günah islerim diye korkuyorum. Nasıl söylenir bilmiyorum. Eltim var,o da kabul etmez

Öyle birşey olursa eşinizi ikna edip durumu kabul etmeyin bence de. Yine de hiç çare yok, ille de birlikte yaşayacaksanız, siz onun evine gitmeyin, o sizin evinize gelsin. Kendi kurallarınızı hissettirmeye çalışın.

Back
X