Ya haklısınız da işte bu konuda kontrol etmeye çalışıyorlar, benim hatam bu kadar müsaade etmek sessiz kalmak baş kaldırmamak vs.
Ben de etkilenmekten korkuyorum
bence de senin hatan bu
bdv forumu senin erkek versiyonun kötü kocalarla dolu.
bak evlilik teklifini bile aileni dusunuyorsun (hos "nasil teklif edeyim" sacma sapan bir soru, boyle ozel anlari bile onceden soran adam zaten duzgun teklif etmeyi bile beceremez. omrunde 1 kere yapacagin bir sey, onda bile beynini kullanip hayatindski insani ne mutlu eder diye dusunmek yerine once sorup sonra dedigine uyuyorsun).
kim evlilik teklifini bile ailesine gore almak ister, bu normal mi ki?
ayrica turk aile yapisinda sevgililer genelde aileyle tanismaz. kim artik resmilesiyorsa o zaman tanistirir hizlica da bir reaksiyon alinir yuzuk vs takilir. senin ailen bu kadar baskici haliyle sevgilinle tanismayi hazir beklemiyorlar zaten. onlar da sasirmaz birini evlenicem diye getirirsen . usulu erkani budur yani. ha evlilik teklifi almana tepki gosterirlerse soylemezsin bu gercegi olur biter. sen guzel anını yasarsin.
bilmiyorum, hic hazir degil gibisin evlilige.
sana ne annenin babanin kriterinden?
dugununu annenin hayal ettigi dugun mu yapacaksin? ya da annen oyle hayal ediyorsa onun gelinligini mi giyeceksin? senin hic kendi hayalin yok mu?
zaten ailelere o yüzü verirsen önünü alamazsin, herseye karisirlar.
herkes herseye senin izin verdigin kadar karisabilir cunku
bak millet kaynana problemlerini yaziyor hepimiz diyoruz "sorun kocanda o izin vermese bu lafi soyleyemez" diye. iste sen de aynisin. sen izin verdigin surece herkes herseyi soyler.
benim ablam mesela evleneli 11 sene oldu. bir allahın kulu mümkün degil haşa adami elestirecek - giyabinda bile konusamaz, panter olur dalar - konusmayi keser.
ben daha bir yillik evliyim ama esim sulale tarafindan konusulacak elestirilecek kriterlere sahip dini baska oldugu icin. ama bir allahin kulu agzini acamadi, ha bir kere acti herkes ama benim tepkimi gorup geri adim atti , dugunume gelip oynadi.
ayni sekilde anne tarafim da babami hakli sebeplerle istememisler. dedem statulu devlette müdür bir adamdi, babam kötü bir aileden gelen, cocuk yasta calismaya baslayan, saci uzun aykiri tipli ustelik bosanmis bir adamdi. ama annem sevdi aldi. bunca sene bir kere duymadim bir akraba babam hakkinda bir elestiride bulunsun. imkani yok, annem yolar yani. kimseye en ufak laf ettirmez kocasina dair.
mutlu evliligin sirri budur . esini onceleyeceksin - geri kalan kisilerin fikri umrun olmayacak.
bak sen de koyu renkli bir kadinmissin. annen cok biliyora kendine koca diye doktor secseymis, kendi yuzune baktikca ici acilacak insan bulsaymis - genetigini aktarsaymis..kendi bulamamis sana mi diyor