aile kriterlerine uymayan sevgili

Ailen böyle 5-6 kuşak boyunca okumuş etmiş, köşkte konakta doğup yaşamış kişiliklere sahip olsalar hadi kibir dersin şu hallerine ama bu tavır nedir.

Benim annem böyle bir şey dese, popomla gülesim gelir. Önemli olan annemin göz zevki değil.

Sen evlenme, senin ayrı hayatın olmasın diye seninle böyle uğraşıyorlar sen farkında değilsin.
Evet tavırları saçma sonuçta benim de afedersiniz kıl rengim, saç-kaş rengim koyu. Sarışın mavi gözlü olsam hadi anlarım bu konudaki kaygılarını😅
Evet bir statü beklemtileri var benim şu an statüm olmamasına rağmen🥲

Evlilik konusunu aslında açıyorlar özellikle bu yaz çevremizde fazla düğün ve doğum yapan oldu “senin de gelin olduğunu görürüz, torun görürüz inşallah vs” diyorlar bana ama şimdi biri var desem şok olurlar, daha erken daha evlenme falan bahaneler sunarlar az çok düşünüyorum tepkilerini. Mesela ben önceki maaşlarımı birikime koydum ama çeyiz için olduğunu söylemedim(ha evlenmesem de kenarda dursun tabii). Annem bazen laf atıyor çeyize mi biriktiriyorsun iyi yapıyorsun, zamanı gelince alırız vs diye.

Evet tavırları saçma sonuçta benim de afedersiniz kıl rengim, saç-kaş rengim koyu. Sarışın mavi gözlü olsam hadi anlarım bu konudaki kaygılarını😅

Evlilik konusunu aslında açıyorlar özellikle bu yaz çevremizde fazla düğün ve doğum yapan oldu “senin de gelin olduğunu görürüz, torun görürüz inşallah vs” diyorlar bana ama şimdi biri var desem şok olurlar, daha erken daha evlenme falan bahaneler sunarlar az çok düşünüyorum tepkilerini. Mesela ben önceki maaşlarımı birikime koydum ama çeyiz için olduğunu söylemedim(ha evlenmesem de kenarda dursun tabii). Annem bazen laf atıyor çeyize mi biriktiriyorsun iyi yapıyorsun, zamanı gelince alırız vs diye.
Evlilik konusunu onlar açıyorsa düşündüğün gibi şok olmazlar , çünkü belli ki ağzını yokluyorlar. Bence o dış görünüş ve meslek yorumları da ağız yoklama.

Ya haklısınız da işte bu konuda kontrol etmeye çalışıyorlar, benim hatam bu kadar müsaade etmek sessiz kalmak baş kaldırmamak vs.
Ben de etkilenmekten korkuyorum
bence de senin hatan bu
bdv forumu senin erkek versiyonun kötü kocalarla dolu.
bak evlilik teklifini bile aileni dusunuyorsun (hos "nasil teklif edeyim" sacma sapan bir soru, boyle ozel anlari bile onceden soran adam zaten duzgun teklif etmeyi bile beceremez. omrunde 1 kere yapacagin bir sey, onda bile beynini kullanip hayatindski insani ne mutlu eder diye dusunmek yerine once sorup sonra dedigine uyuyorsun).
kim evlilik teklifini bile ailesine gore almak ister, bu normal mi ki?
ayrica turk aile yapisinda sevgililer genelde aileyle tanismaz. kim artik resmilesiyorsa o zaman tanistirir hizlica da bir reaksiyon alinir yuzuk vs takilir. senin ailen bu kadar baskici haliyle sevgilinle tanismayi hazir beklemiyorlar zaten. onlar da sasirmaz birini evlenicem diye getirirsen . usulu erkani budur yani. ha evlilik teklifi almana tepki gosterirlerse soylemezsin bu gercegi olur biter. sen guzel anını yasarsin.
bilmiyorum, hic hazir degil gibisin evlilige.
sana ne annenin babanin kriterinden?
dugununu annenin hayal ettigi dugun mu yapacaksin? ya da annen oyle hayal ediyorsa onun gelinligini mi giyeceksin? senin hic kendi hayalin yok mu?
zaten ailelere o yüzü verirsen önünü alamazsin, herseye karisirlar.
herkes herseye senin izin verdigin kadar karisabilir cunku
bak millet kaynana problemlerini yaziyor hepimiz diyoruz "sorun kocanda o izin vermese bu lafi soyleyemez" diye. iste sen de aynisin. sen izin verdigin surece herkes herseyi soyler.
benim ablam mesela evleneli 11 sene oldu. bir allahın kulu mümkün degil haşa adami elestirecek - giyabinda bile konusamaz, panter olur dalar - konusmayi keser.
ben daha bir yillik evliyim ama esim sulale tarafindan konusulacak elestirilecek kriterlere sahip dini baska oldugu icin. ama bir allahin kulu agzini acamadi, ha bir kere acti herkes ama benim tepkimi gorup geri adim atti , dugunume gelip oynadi.
ayni sekilde anne tarafim da babami hakli sebeplerle istememisler. dedem statulu devlette müdür bir adamdi, babam kötü bir aileden gelen, cocuk yasta calismaya baslayan, saci uzun aykiri tipli ustelik bosanmis bir adamdi. ama annem sevdi aldi. bunca sene bir kere duymadim bir akraba babam hakkinda bir elestiride bulunsun. imkani yok, annem yolar yani. kimseye en ufak laf ettirmez kocasina dair.
mutlu evliligin sirri budur . esini onceleyeceksin - geri kalan kisilerin fikri umrun olmayacak.
bak sen de koyu renkli bir kadinmissin. annen cok biliyora kendine koca diye doktor secseymis, kendi yuzune baktikca ici acilacak insan bulsaymis - genetigini aktarsaymis..kendi bulamamis sana mi diyor

Siz neden her adımınızı ailenize anlatıyorsunuz. Banka hesabınızın birikim harcama vs onlara anlatmayın.

Çocuklarına emek vererek büyütmüş, başlarında durmuş, özen göstererek annelik babalık yapmış insanların, kendileri gibi ailelerin çocuklarını kendi çocuklarına denk görmeleri normal. Statüden kastınız, iyi eğitim+iyi iş sahibi olmalarıdır. Kimse düzensiz işi, hayatta ne yapacağı belirsiz adamı/kadını çocuğuna istemez.

Canım annemin babamın isteğine kalsaydı ben dizlerinin dibinde oturur kalırdım :D Onlar değil sen evleniyorsun, makul insanlarsa tanıdıkça senin de sevdiğin insanı seveceklerdir.

Evlilik konusunu onlar açıyorsa düşündüğün gibi şok olmazlar , çünkü belli ki ağzını yokluyorlar. Bence o dış görünüş ve meslek yorumları da ağız yoklama.
Olabilir. İlla şöyle olacak diye diretmezler ama başta epey eleştirirler diye düşünüyorum

annen cok biliyora kendine koca diye doktor secseymis, kendi yuzune baktikca ici acilacak insan bulsaymis - genetigini aktarsaymis..kendi bulamamis sana mi diyor
annem zaten pişman ama tabii kara kaş kara göz gibi şeylerden ötürü değil :') belki biraz da bu yüzden çekiniyorum söylemeye. kendisinin pişmanlıkları olduğu için benim de böyle bir evlilik yapacağımı istememesinden ötürü vs.
tabii çocuğunu düşünen her aile iyi ve mutlu olacağı bir evlilik yapmasını ister, aksi durumlar yaşamasın diye kollamaya çalışır.

teklif konusunda yazdığına hak veriyorum elbette. ama bizim iletişim zaten nasıl edeyim diye sorarak geliştiğinden değil, ya ben aileme söyleyemiyorum ilişkimizi, bu şekilde teklif de alamam eğer aklındaysa sürpriz yapma önce şu mevzuyu halledelim diyerekten konuyu açtım.
ayrica turk aile yapisinda sevgililer genelde aileyle tanismaz. kim artik resmilesiyorsa o zaman tanistirir hizlica da bir reaksiyon alinir yuzuk vs takilir. senin ailen bu kadar baskici haliyle sevgilinle tanismayi hazir beklemiyorlar zaten.
haklısınız zaten babam sevgililik gezme tozması kaldıracak biri değil, ağız ucuyla söylemişliği var. hem arkasından iş çevirmemi istemez hem de açık açık yaşamamı istemez ben de ne yapacağımı şaşırdım, mecburen gizli yaşayarak yürüttüm ilişkiyi. söylerken de görüşme süremizi vs sorarsa ne derim bilmiyorum...
bu yüzden evlilik adımı atacak seviyeye ulaşmamızı bekleyeceğim mecburen. ama yukarılarda yazmıştım sanırım artık zor geliyor 6 yıllık bir ilişkiyi kaçak göçek, liseli çocuk gibi yaşamak. evimin yakınında çok hoş yerler var mesela oralara gitmek istiyorum birlikte ama gidemiyorum çünkü anne-baba tüm akrabalarım yakın yakına. illa biri görür ve bu şekilde ailemin kulağına gitsin de istemem. bu yüzden bu kadar kafaya takıyorum bu durumu. ailem bilsin, usulüne uydurmaya çalışalım vs :cry:
nasıl sizin ve aileniz gibi olurum bilmiyorum. takdir ettim dik duruşunuz ve kendinize olan saygınızı.

Siz neden her adımınızı ailenize anlatıyorsunuz. Banka hesabınızın birikim harcama vs onlara anlatmayın.

Çocuklarına emek vererek büyütmüş, başlarında durmuş, özen göstererek annelik babalık yapmış insanların, kendileri gibi ailelerin çocuklarını kendi çocuklarına denk görmeleri normal. Statüden kastınız, iyi eğitim+iyi iş sahibi olmalarıdır. Kimse düzensiz işi, hayatta ne yapacağı belirsiz adamı/kadını çocuğuna istemez.
evet katılıyorum iş konusunda haklısınız.
maddi konuda bir şey saklayamıyorum maalesef yani alacağımı alırım ona karışmazlar ama birikime atarken onlar da üstüne bir miktar ekleyip öyle koyuyoruz, tabii bana ait oluyor o birikim, onların benden farklı hesabı var.

sana ne annenin babanin kriterinden?
dugununu annenin hayal ettigi dugun mu yapacaksin? ya da annen oyle hayal ediyorsa onun gelinligini mi giyeceksin? senin hic kendi hayalin yok mu?
zaten ailelere o yüzü verirsen önünü alamazsin, herseye karisirlar.
herkes herseye senin izin verdigin kadar karisabilir cunku
bak millet kaynana problemlerini yaziyor hepimiz diyoruz "sorun kocanda o izin vermese bu lafi soyleyemez" diye. iste sen de aynisin. sen izin verdigin surece herkes herseyi soyler.
+çok haklısınız benim de sevgilim gelip dese ki ailemden habersiz bir şey yapamam her şeyi bilmeleri lazım, onay vermeleri lazım ya da kaşını gözünü böyle yap onlar öyle sever vs. bu ilişkiyi olası göremem.
hayallerim elbet var ama dediğiniz gibi belki düğünde gelinlik konusunda vs bile çok müdahale etmeye çalışacaklar, kaygı duyuyorum...

evet katılıyorum iş konusunda haklısınız.
maddi konuda bir şey saklayamıyorum maalesef yani alacağımı alırım ona karışmazlar ama birikime atarken onlar da üstüne bir miktar ekleyip öyle koyuyoruz, tabii bana ait oluyor o birikim, onların benden farklı hesabı var.

+çok haklısınız benim de sevgilim gelip dese ki ailemden habersiz bir şey yapamam her şeyi bilmeleri lazım, onay vermeleri lazım ya da kaşını gözünü böyle yap onlar öyle sever vs. bu ilişkiyi olası göremem.
hayallerim elbet var ama dediğiniz gibi belki düğünde gelinlik konusunda vs bile çok müdahale etmeye çalışacaklar, kaygı duyuyorum...

Müdahale ederler yazınca burada herkesin gözünün önüne katı bir aile profili ulaşıyor. Sıradan bir annenin, kızının iyi düzgün biriyle evlenmesini istemesi, böyle hayal kurması normal. Mesela gelinlik seçerken de fikrini belirtmesi, belki kızına kafasında yakıştırdığı gelinlik için bak böyle olabilir sana yakışır demesi normal.

Ama müdahele etmek, sınırlamak ve kişinin ailesinin sınırlarına uyması, bu sınırlar dışına çıkmaması normal değil.

Evlilik yoluna girmeden bu ailenle olan garip ilişkini düzeltmen gerek.

Aileniz sizin için ön lisans mezunu istemiyor olabilir, haklılar. Ama kendiniz de iş bulunabilecek bir bölümden mezun olmamışsınız.O yüzden ailenizin istediği doktor ve mühendislerin aileleri de sizi istemeyecek ve onlar da haklılar.

Müdahale ederler yazınca burada herkesin gözünün önüne katı bir aile profili ulaşıyor. Sıradan bir annenin, kızının iyi düzgün biriyle evlenmesini istemesi, böyle hayal kurması normal. Mesela gelinlik seçerken de fikrini belirtmesi, belki kızına kafasında yakıştırdığı gelinlik için bak böyle olabilir sana yakışır demesi normal.

Ama müdahele etmek, sınırlamak ve kişinin ailesinin sınırlarına uyması, bu sınırlar dışına çıkmaması normal değil.

Evlilik yoluna girmeden bu ailenle olan garip ilişkini düzeltmen gerek.
Evet haklısınız kendi kararlarımı alıp uygulayacak hale gelmeliyim. Müdahale derken yani şöyle mesela ben bir gelinliği çok beğendiysem tamam olabilir beğendiysen derler ama eğer onların içine sinmediyse “şunu da bi dene” diye farklı model gösterirler (fikir alışverişi yaparım elbet bunda sorun yok) ya da ilkten dediğim gibi ailemde kapalı insan yok ama çok açık da değiliz mesela biraz dekolteli gelinlik vs beğenirsem vazgeçirmeye çalışırlar muhtemelen. Yani daha önce bu süreçleri yaşamadım tabii bunlar sadece tahminim.

Senin en iyisi ömrü billah ailenin yaninda otur kimsenin basini yakama.
Sanirsin krakiyet ailesisiniz kriterlere bak saka gibisiniz
Yani aileme bazı noktalarda elbette hak veriyorum ama bunlar benim kriterlerim değil zaten sevdiğim adamla mutluyum ve oldurmak için uğraşacağım :’)

Aileniz sizin için ön lisans mezunu istemiyor olabilir, haklılar. Ama kendiniz de iş bulunabilecek bir bölümden mezun olmamışsınız.O yüzden ailenizin istediği doktor ve mühendislerin aileleri de sizi istemeyecek ve onlar da haklılar.
Evet bence de öyle zaten benim illa şu mesleği yapsın diye kriterim yok helal para kazansın ayakta duracak ev geçindirecek gücü olsun çalışsın vs geri kalan kriterlerim karaktere, davranışlara dayalı

Back
X