Aile mahkemesinden gelen ihtar mektubu

s.d.34

annesinin minnoşu:)
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2008
2.746
172
688
Ben eşimden boşandım 8 ay önce kızımın velayeti bende bana temin aile mahkemesinden kağıt geldi ihbar eden yere bulunduğum yerin adliyesi yazıyor duruşma günü saati de var ama hiç birşey yazmıyor sadece altta
ihtar
davetiyenin tebliğ tarihnden itibaren bir ay içinde mahkememize başvurark 118 yaşındna küçük çocuğunuzun varsa mal varlığının dökümünü gösteren bir defter vermeniz ve bu mal varlığında veya yapılan yatırımlarda gerçeleşecek önemli değişikleleri de bildirmenz çocuğun mallarını yönetmekte her ne sebeple olursa olsun yeterince özen göstermemeniz helinde tmk nın 360ve 61.maddeleri öngörülen önlemlerin alınacağı ve gerekli işlermlerim yapılcağı ihtaren tebliğ olmuştur .yanlış yazılın varsa özür dilerim acelem var lütfen bilgi verin

bu tarz bıseyler bılıyordum ama hıc hatırlamıyorum bıldırımmı yapmanızı ıstıyorlar acaba

neden böyle bir kağıt gelebilir dava açılmış adliye tarafından öyle görünüyor şoktayım resmen kimse yokmu bilgisi olan :(

yok be cnaım boyle bı bıldırım yapman gerekıyor galıba ya
velayet davası degıl dımı adlıyeye gıtsen dosya numarasıyla bılgı verırler
ne olabılırkı acaba

canım adliyeye gidip dosya numarası ile bilgi alabilirsin diye düşünüyorum merak etttim bende ne ki aceppp

Ben eşimden boşandım 8 ay önce kızımın velayeti bende bana temin aile mahkemesinden kağıt geldi ihbar eden yere bulunduğum yerin adliyesi yazıyor duruşma günü saati de var ama hiç birşey yazmıyor sadece altta
ihtar
davetiyenin tebliğ tarihnden itibaren bir ay içinde mahkememize başvurark 118 yaşındna küçük çocuğunuzun varsa mal varlığının dökümünü gösteren bir defter vermeniz ve bu mal varlığında veya yapılan yatırımlarda gerçeleşecek önemli değişikleleri de bildirmenz çocuğun mallarını yönetmekte her ne sebeple olursa olsun yeterince özen göstermemeniz helinde tmk nın 360ve 61.maddeleri öngörülen önlemlerin alınacağı ve gerekli işlermlerim yapılcağı ihtaren tebliğ olmuştur .yanlış yazılın varsa özür dilerim acelem var lütfen bilgi verin

Konun dikkatimi çekti ve bir avukat arkadaşıma sordum.
Gelen cevap şu şekilde:
"sabah erkenden zarfın üzerinde yazan mahkeme kalemini arasın hangi aile mahkemesiyse onlara sorsun herşey için olabilir, velayeti kendisine verilen çocuk üzerine kayıtlı mal olup olmadığı hakkında bilgi sormuşlar

"
Sen yine yarın bir git derim, bir sor soruştur, önceden bilgin olsun. İnşallah önemli birşey değildir.

Konun dikkatimi çekti ve bir avukat arkadaşıma sordum.
Gelen cevap şu şekilde:
"sabah erkenden zarfın üzerinde yazan mahkeme kalemini arasın hangi aile mahkemesiyse onlara sorsun herşey için olabilir, velayeti kendisine verilen çocuk üzerine kayıtlı mal olup olmadığı hakkında bilgi sormuşlar

"
Sen yine yarın bir git derim, bir sor soruştur, önceden bilgin olsun. İnşallah önemli birşey değildir.

canım sağol bilgi verdiğin için bende önden gidip bir sorcam yarın yada öbürgün adliyede çok yakın değil bugün gidicektim ama önemsiz birşeydir umarım 8 oğustos yazmış mahkeme çıldırcam yahu mahkemelik oldum :)

peki cnm acaba ben hiç nafaka vs.hiç bir şekilde bakmıyor kızıma babası acaba bunuda belirte bilriymiyim orda arkdaşına sorarmısın rica etsem nasıl bir mahkeme olur hala pek anlamadımda:)

TÜRK MEDEN KANUNUNUN VELAYET, VESAYET VE MRAS HÜKÜMLERNN
UYGULANMASINA LKN TÜZÜK

Çocuk mallarının korunması
Madde 4- Ana ve babadan birinin ölümü halinde nüfus memuru veya evliliğin mahkeme kararı ile sona
ermesi halinde kararı veren mahkeme, sağ kalan veya velayet kendisine verilen eşin yerleşim yeri aile
mahkemesine, yoksa Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun belirlediği mahkemeye durumu derhal bildirir.
Mahkeme, belirleyeceği süre içinde, sağ kalan veya velayet kendisine verilen eşten çocuğun varsa, mal varlığının
dökümünü gösteren bir defter vermesini ve bu malvarlığında veya yapılan yatırımlarda gerçekleşecek önemli
değiiklikleri de bildirmesini ister
Hakim, ana ve babanın, çocuun mallarını yönetmekte her ne sebeple olursa olsun yeterince özen
göstermemeleri halinde, Türk Medeni Kanununun 360 ve 361 inci maddelerinde öngörülen önlemleri alır ve
gerekli işlemleri yapar.

Türk Medeni Kanunu

F. Çocuk mallarının korunması
I. Önlemler
Madde 360.- Ana ve baba, çocuğun mallarını yönetmekte her ne sebeple olursa olsun yeterince özen göstermezlerse hakim, malların korunması için uygun önlemleri alır.
Hakim, özellikle malların yönetimi konusunda talimat verebilir; belirli zamanlarda verilen bilgi ve hesabı yeterli görmezse, malların tevdi edilmesine veya güvence gösterilmesine karar verebilir.

II. Yönetimin ana ve babadan alınması
Madde 361.- Çocuğun mallarının tehlikeye düşmesi başka bir şekilde önlenemiyorsa hakim, yönetimin bir kayyıma devredilmesine karar verebilir.
Çocuğun, yönetimi ana ve babaya ait olmayan malları tehlikeye düştüğünde hakim, aynı önlemlerin alınmasını kararlaştırabilir.
Çocuk mallarının gelirlerinin veya bu mallardan ayrılmış belirli miktarların kanuna uygun şekilde sarfedileceğinden kuşku duyulursa hakim, bunların da yönetimini bir kayyıma bırakabilir.

velayet sende oldugu için çocugunun malvarlığını yönetme yetkisi de sana ait. velayet hakkını,çocugun malvarlıgını yönetim yetkisini nasıl kullandıgına dair defter tutuluyor. korkulacak bir şey yok.

sağol cnm .çocuğun mal varlığı yok ama sanırım bu herkese gidiyor.mahkemeye çıkmak şartmı acaba

Vallahi canım bende çok detaylı bilemiyorum ama, yapacağın en mantıklı şey bütün sorularını gidip savcılığa sorman.
Onlar sana gereken tüm cevapları en doğru ve net şekilde verirler.
:34:

merhaba çocuk mallarının korunması davası. aile mahkemesinde görülür. kırtasiyeden bir defter alın. defterin başına ......aile mahkemesine diyerek başlık atıp altına çocuğunuzun malvarlığı olmadığını yazacaksınız. defteri dosyaya koyacaklar. hakim gerekli görürse sizi dinler. önemli bir dava değil. çocuğun mal varlığında değişiklik olduğunda ayrıca bildireceksiniz. bir ara uğrayın adliyeye

Vallahi canım bende çok detaylı bilemiyorum ama, yapacağın en mantıklı şey bütün sorularını gidip savcılığa sorman.
Onlar sana gereken tüm cevapları en doğru ve net şekilde verirler.
:34:

Savcılığamı ilahi:1:
elinizdeki dosya numarasıyla Aile mahkemesinden öğrenebilrsiniz. korkacak birşey yok

merhaba çocuk mallarının korunması davası. aile mahkemesinde görülür. kırtasiyeden bir defter alın. defterin başına ......aile mahkemesine diyerek başlık atıp altına çocuğunuzun malvarlığı olmadığını yazacaksınız. defteri dosyaya koyacaklar. hakim gerekli görürse sizi dinler. önemli bir dava değil. çocuğun mal varlığında değişiklik olduğunda ayrıca bildireceksiniz. bir ara uğrayın adliyeye

tamam sağol canım öyle yaparım gitmeden .

ihtar

canım ben yardımcı olayım,
medeni kanun 360. ve 361. maddeler çocuğun mallarının korunmasına yöneliktir. kızın 18 yaşın altındaysa onun mallarının yönetimi senin elinde çünkü velayeti sende, velisi sensin, yasal temsilcisisin. anladığım kadarıyla davayı açan şahıs senin çocuğunun mallarını nasıl yönettiğini denetlemek istiyor. yani çocuğunun üzerine mal varsa bunları sen kafana göre kullanıyor musun, iyi mi kötü mü idare ediyorsun diye.

360 ve 361deki önlemler de eğer mal yönetimin doğru bulunmazsa çocuğunun malları üzerindeki yönetim hakkını kaybedersin ya da hakimin talimatlarıyla yönetirsin.

çocuğuna kalmış bir miras falan var mı? çünkü varsa onunla ilgilidir.

canım ben yardımcı olayım,
medeni kanun 360. ve 361. maddeler çocuğun mallarının korunmasına yöneliktir. kızın 18 yaşın altındaysa onun mallarının yönetimi senin elinde çünkü velayeti sende, velisi sensin, yasal temsilcisisin. anladığım kadarıyla davayı açan şahıs senin çocuğunun mallarını nasıl yönettiğini denetlemek istiyor. yani çocuğunun üzerine mal varsa bunları sen kafana göre kullanıyor musun, iyi mi kötü mü idare ediyorsun diye.

360 ve 361deki önlemler de eğer mal yönetimin doğru bulunmazsa çocuğunun malları üzerindeki yönetim hakkını kaybedersin ya da hakimin talimatlarıyla yönetirsin.

çocuğuna kalmış bir miras falan var mı? çünkü varsa onunla ilgilidir.

yok cnm miras falan ben anlamadığım noktada o zaten nafaka bile vermiyor babası hiç bir geliri yok çocuğumun.cevabın için sağol .

yok cnm miras falan ben anlamadığım noktada o zaten nafaka bile vermiyor babası hiç bir geliri yok çocuğumun.cevabın için sağol .

rica ederim. tamam o zaman kafaya takılacak bir durum değil. çocuğunun bir geliri bir malvarlığı olmadığını belirtirsin, hakim sorun çıkarmaz zaten nafaka bile vermiyorsa

rica ederim. tamam o zaman kafaya takılacak bir durum değil. çocuğunun bir geliri bir malvarlığı olmadığını belirtirsin, hakim sorun çıkarmaz zaten nafaka bile vermiyorsa

evet cnm nafaka bile vermiyor ilgin için sağol mahkemeye çıksammı önceden gidip mahkemeye gitmesemmi onu bir netleştiremedim.

Back
X