Aile tanışması sonrası duygularım

elusns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
25
8
1
25
Birkaç ay önce yaşadığımız çevreden aile dostu olan birileri talip oldu.Ailem de bu aileyi çok beğendiğinden görüşmem için desteklediler, ben de kabul ettim.Tanıştığım kişiyi de uzaktan da tanıyordum, tam olarak tahmin ettiğim gibi, okumuş bir aileden, eğitimli, beyefendi, esprili, güleryüzlü birisiydi ben de devam etmeyi istedim, kısacası hoşlandım.Üçüncü ayımızda da aileler tanıştılar.Aileler de çok güzel anlaştı.Fakat aile tanışmasından sonra evlilik fikri gözümü korkutmaya başladı.Annesi, oğlunun aksine aşırı konuşkan, bunda bir sorun yok evet ama bazen bir insanın enerjisi sizi iter ya öyle bir şey oldu.Abartıyor gibi gelebilirim ama genel üslubu, söyleyiş tarzı gerçekten itiyor insanı.Çok iyi niyetli birisi, arayı sıcak tutmaya çalışıyor erkek tarafı olarak bu hissediliyor, ama üslubu gülerek ama alttan alttan laf dokundurarak işini yürüten biri gibi hissettiriyor.Evlenirsek eğer ailelerimizden uzakta yaşayacağız.Bunun için annesini dert etme diyen oluyor ama ben ne hissedeceğimi bilemiyorum sonuçta bir ömür akraba olacağım aileyle.sizce ne düşünmeliyim , neler yapmalıyım, tecrübeleriniz varsa bilmek isterimm

Son düzenleme:
Birkaç ay önce yaşadığımız çevreden aile dostu olan birileri talip oldu.Ailem de bu aileyi çok beğendiğinden görüşmem için desteklediler, ben de kabul ettim.Tanıştığım kişiyi de uzaktan da tanıyordum, tam olarak tahmin ettiğim gibi, okumuş bir aileden, eğitimli, beyefendi, esprili, güleryüzlü birisiydi ben de devam etmeyi istedim, kısacası hoşlandım.Üçüncü ayımızda da aileler tanıştılar.Aileler de çok güzel anlaştı.Fakat aile tanışmasından sonra evlilik fikri gözümü korkutmaya başladı.Annesi, oğlunun aksine aşırı konuşkan, bunda bir sorun yok evet ama bazen bir insanın enerjisi sizi iter ya öyle bir şey oldu.İlk tanışmada henüz konuşmanın başlarında "neden kendi eviniz varken kiraya taşındınız "diye sorması biraz abes geldi mesela. Başka bir gün, onları geri ziyaret etmemizin üstünden bir süre sonra aradı ve annemle gülüp konuşurlarken laf arasında" ayşe hanım beni unuttunuz dedim, arayayım da kendimi bir hatırlatayım dedimm" deyip ertesi gün için evine davet etti, annem başka bir yere gidebileceğimizi söylediğinde "eğer gitmezseniz ben size kahveye geleyim" dedi kdhdjjf.Abartıyor gibi gelebilirim ama genel üslubu, söyleyiş tarzı gerçekten itiyor insanı.Çok iyi niyetli birisi, arayı sıcak tutmaya çalışıyor erkek tarafı olarak bu hissediliyor, ama üslubu sanki ,ilerde yaptırmak istediği şeyi gülerek alttan alttan laf dokundurarak anlatabilecek biri gibi hissettiriyor.Evlenirsek eğer ailelerimizden uzakta yaşayacağız.Bunun için annesini dert etme diyen oluyor ama ben ne hissedeceğimi bilemiyorum sonuçta bir ömür akraba olacağım aileyle.sizce ne düşünmeliyim , neler yapmalıyım, tecrübeleriniz varsa bilmek isterimm
Olabilir insanlık hâli enerjiniz uyuşmamış olabilir fakat bunu düşünerek oğlunu kenara koymayın. Sizin için önemli ve ilk sırada gelecek kişi o. İlk olarak eş adayını güzelce bir süzgeçten geçirin size göre pürüzler olursa annesini de dert edebilirsiniz. Fakat şimdi çok erken ne güzel uzakta da kalacakmışsınız siz kendi sınırınızı bildikten sonra istediğini yapsın sizi çemberine alamaz. Kimse dört dörtlük değil her birimizin küçük de olsa kendinde sevmediği huylar olabilir onun da üslubunda sorun olabilir,bu iyi bir insan olduğu kanısını değiştirmez 😊

Yetisen uzaktan da yetisiyor telefonla
Onemli olan evlenecegin kisinin arayi bulabiliyor olmasi
Kv adayinda bu iki örnekte de bir sorun goremedim konusma tarzini da sesli dinleyemedigim icin birsey diyemiycem baska ornekleriniz varsa yazin

Birkaç ay önce yaşadığımız çevreden aile dostu olan birileri talip oldu.Ailem de bu aileyi çok beğendiğinden görüşmem için desteklediler, ben de kabul ettim.Tanıştığım kişiyi de uzaktan da tanıyordum, tam olarak tahmin ettiğim gibi, okumuş bir aileden, eğitimli, beyefendi, esprili, güleryüzlü birisiydi ben de devam etmeyi istedim, kısacası hoşlandım.Üçüncü ayımızda da aileler tanıştılar.Aileler de çok güzel anlaştı.Fakat aile tanışmasından sonra evlilik fikri gözümü korkutmaya başladı.Annesi, oğlunun aksine aşırı konuşkan, bunda bir sorun yok evet ama bazen bir insanın enerjisi sizi iter ya öyle bir şey oldu.İlk tanışmada henüz konuşmanın başlarında "neden kendi eviniz varken kiraya taşındınız "diye sorması biraz abes geldi mesela. Başka bir gün, onları geri ziyaret etmemizin üstünden bir süre sonra aradı ve annemle gülüp konuşurlarken laf arasında" ayşe hanım beni unuttunuz dedim, arayayım da kendimi bir hatırlatayım dedimm" deyip ertesi gün için evine davet etti, annem başka bir yere gidebileceğimizi söylediğinde "eğer gitmezseniz ben size kahveye geleyim" dedi kdhdjjf.Abartıyor gibi gelebilirim ama genel üslubu, söyleyiş tarzı gerçekten itiyor insanı.Çok iyi niyetli birisi, arayı sıcak tutmaya çalışıyor erkek tarafı olarak bu hissediliyor, ama üslubu sanki ,ilerde yaptırmak istediği şeyi gülerek alttan alttan laf dokundurarak anlatabilecek biri gibi hissettiriyor.Evlenirsek eğer ailelerimizden uzakta yaşayacağız.Bunun için annesini dert etme diyen oluyor ama ben ne hissedeceğimi bilemiyorum sonuçta bir ömür akraba olacağım aileyle.sizce ne düşünmeliyim , neler yapmalıyım, tecrübeleriniz varsa bilmek isterimm

O eskidendi evin yurdun uzakta olacak bir şey olmaz dönemleri artık bir telefona bakıyor huzursuzluk çıkarmak.
Ya da uzakta olunca gelipte uzun uzun kalıp kendi evine gitmezler falan daha fena.
Yazı dilinde bu yazdıklarınızda beni kuşkulandıracak hiçbir şey yok. Ama tabi sizin de bahsettiğiniz gibi yazı dili farklı konuşurken kullanılan konuşma dilindeki mimikler olsun, ses tonu olsun karşıdakinin ne niyetle söylediğini en iyi siz bilirsiniz.
Adama ısınsam yeter diye düşünmeyin maalesef evlilikler aile boyu oluyor.

Uzakta yaşayacaksınız çok da dert etmeyin bence de. Herkesin dört dörtlük olduğu bir aile ve eş adayı olmayacak hiçbir zaman sonuçta. Oğlan kök ailesiyle yeni kurduğu ailenin arasındaki sınırları iyi koruyabilecek potansiyeldeyse ok.

1. sen her şeyden öte evliliğe hazır mısın?
2. adamı tanımak için biraz daha süre ver ve ailelerden de acele ettirmemelerini iste. biz yalnız vakit geçirmeliyiz birbirimizi tanımamız gerekiyor de.

gayet normal bir iletişim olmuş. komik bulduğunuz şeylere gülmedim ben komik olan nedir anlamadım. bi yere gitmeyecekseniz kahveye geleyim diyor ? komik olan nedir ?
süreci ağırdan almayı istediğimizi , önümde önemli bir sınav olduğunu birkaç defa üstü kapalı anlatmamıza rağmen biraz ısrarcı davranıyor.konuşurkenki üslubu da biraz baskın ve aceleci yani anlatmaya çalıştığım o biraz

süreci ağırdan almayı istediğimizi , önümde önemli bir sınav olduğunu birkaç defa üstü kapalı anlatmamıza rağmen biraz ısrarcı davranıyor.konuşurkenki üslubu da biraz baskın ve aceleci yani anlatmaya çalıştığım o biraz
sizi çok beğenmiş olmalı ya da ailenizi. erkek anneleri çocuklarını evlendirmek konusunda çok aceleci, elbette onlara uymak zorunda değilsiniz. Ama inanın çirkin bir durum yok anlattıklarınızda. Neler okuduk neler duyduk heyecanlı bence iyiniyetli bir tip.

“ayşe hanım beni unuttunuz dedim, arayayım da kendimi bir hatırlatayım dedimm" deyip ertesi gün için evine davet etti“.

Bunun neyinden rahatsız oldunuz tam olarak? Yani buraya örnek olarak yazılacak kadar neyi var ki bu cümlenin? Öküz altında buzağı arayıp kendinizi dolduruyorsunuz

“ayşe hanım beni unuttunuz dedim, arayayım da kendimi bir hatırlatayım dedimm" deyip ertesi gün için evine davet etti“.

Bunun neyinden rahatsız oldunuz tam olarak? Yani buraya örnek olarak yazılacak kadar neyi var ki bu cümlenin? Öküz altında buzağı arayıp kendinizi dolduruyorsunuz
söylerkenki üslubu rahatsız ediciydi.ve devamında ben de yüzsüz oldum artık ehehe şeklinde bir şey söyledi.yeni tanışılan bir dönemde gerek olmayan cümleler bence bunlar

Tanisma, soz, nisan evreleri bunun icin var, begenmediginiz sizi rahatsiz eden seylerde iliskiyi bitirebilirsiniz, bazi adimlar asildi diye asla geri donulmez degil.

Bahsettiginiz şeylerde ben bir sorun goremedim ki genelde erkek tarafı burnu havada ve ilgisiz olur ama sizi rahatsiz ettiyse iliskinizi surdurmek zorunda degilsiniz.

Birkaç ay önce yaşadığımız çevreden aile dostu olan birileri talip oldu.Ailem de bu aileyi çok beğendiğinden görüşmem için desteklediler, ben de kabul ettim.Tanıştığım kişiyi de uzaktan da tanıyordum, tam olarak tahmin ettiğim gibi, okumuş bir aileden, eğitimli, beyefendi, esprili, güleryüzlü birisiydi ben de devam etmeyi istedim, kısacası hoşlandım.Üçüncü ayımızda da aileler tanıştılar.Aileler de çok güzel anlaştı.Fakat aile tanışmasından sonra evlilik fikri gözümü korkutmaya başladı.Annesi, oğlunun aksine aşırı konuşkan, bunda bir sorun yok evet ama bazen bir insanın enerjisi sizi iter ya öyle bir şey oldu.İlk tanışmada henüz konuşmanın başlarında "neden kendi eviniz varken kiraya taşındınız "diye sorması biraz abes geldi mesela. Başka bir gün, onları geri ziyaret etmemizin üstünden bir süre sonra aradı ve annemle gülüp konuşurlarken laf arasında" ayşe hanım beni unuttunuz dedim, arayayım da kendimi bir hatırlatayım dedimm" deyip ertesi gün için evine davet etti, annem başka bir yere gidebileceğimizi söylediğinde "eğer gitmezseniz ben size kahveye geleyim" dedi .Abartıyor gibi gelebilirim ama genel üslubu, söyleyiş tarzı gerçekten itiyor insanı.Çok iyi niyetli birisi, arayı sıcak tutmaya çalışıyor erkek tarafı olarak bu hissediliyor, ama üslubu sanki ,ilerde yaptırmak istediği şeyi gülerek alttan alttan laf dokundurarak anlatabilecek biri gibi hissettiriyor.Evlenirsek eğer ailelerimizden uzakta yaşayacağız.Bunun için annesini dert etme diyen oluyor ama ben ne hissedeceğimi bilemiyorum sonuçta bir ömür akraba olacağım aileyle.sizce ne düşünmeliyim , neler yapmalıyım, tecrübeleriniz varsa bilmek isterimm
Hangimize kayinvalidemizin heleki ilk zamanlarda soyledigi seyler batmadi itmedi ki. Kendini hatirlatma geregi duyuyor evet cunku benim gozlemledigim erkek annelerinde ogullara bir bagimlilik ve evlenince kendinden kopma kaygisi gibi sacma sapan duygular yukleniyor sizin ki bilincaltinda bu olabilir kendimi hatirlatayim kelimesi bana bunu cagristirdi

Yani verebileceğiniz örnekler bunlarsa çok normal diyaloglar.

Enerjiniz tutmamıştır, o ayrı. Tutmak zorunda da değil zaten. Ama tüm olay buysa kişi bazında bir sorun göremedim ben.

Mesafenizi şimdiden koyarsınız, içli dışlı olmazsınız. Dört dörtlük kimse yok zaten.

Aranızda geçen diyaloglar çok ta takılacak şeyler değil.kiminle evlenirseniz evlenin annesiyle bu türden diyaloglarıniz illaki olacak.Zaten söz nişan neden var karşınızdakini daha iyi taniyabilmek için biraz zamana bırakın.baktiniz gördünüz olmuyor o zaman ne gerekiyorsa yaparsiniz

Back
X