- 28 Temmuz 2008
- 7.750
- 4.854
- 773
Sevgili cowgirll. Seni sinirlendirmeye calismiyorum, ama sanirim duzgun ifade edememis olmamdan dolayi sinirleniyorsun. Benim soylemeye calistigim seyi seni elestiriyorum gibi algiladin saniyorum. Benim demek istedigiklerim ozetle su.
1) Ailesi ve cocuk yanlis yapmis
2) yapabilecegin bir sey yok, ne yapicaksin ki kavga mi ediceksin tiyatro salonunda?
3) Cocuk yetistirmek basina gelmeden bilinmez, ben de cok kizardim bir cok seye cocugum olmadan once, o yuzden diyorum su an bunlari.
4) bazi cocuklar vardir ki ne yaparsan yap, nasil yetistirirsen yetistir, bu yaptigi hareketleri engeleyyemeyebilirsin, hersey senin iyi yetistirmene iyi bir anne baba olmana bakmaz.
5) Cok uzuldum tiyatronun yada baska bir seyin sana zehir olmasina.
6) ben o anne olsaydim, alirdim cocugu disari cikardim, uzgunum ki o anne yapmamis.
Bu kadar ilimli, bu kadar yapici ve yerinde bir mesajdan sonra daha neyin gerginligi oluyor, zerre anlamadim...
Konuya gelince cocuk evet egitimle sekillenir ama hem karakteri, hem genler, hem cevre, hem anne babanin yanlis ya da dogru yaklasimi cocugun huyunu, suyunu belirler, yani ben harika egittim, biblo gibi evladim var kimse diyemez...
Tabi ki bu insanlarin tiyatro keyfini kacirma hakkin oldugunu da gostermez, o cocugun anne, babasi isen ve o cocuk insanlari rahatsiz ediyorsa uyarirsin, yok olmadi pardon der, cocugu alir cikarsin... Sanirim o anne babada bunu dusunebilir ama galiba belli bir zaman sonra cocugun gurultusu, kendini yerden yere atmasi anne baba gozunde normallesiyor, doktorun bana bak olursun 1 aya demesi gibi, farketmiyorlar bile bence...
Bence her iki tarafta hakli, kimse o gurultuyu cekmek zorunda da degil ama cocuk sahibi olmak evde oturmak da degil...
Yani goruldugu gibi isler o kadar dumduz dusunme ile cozulmuyor...