aıle ve akraba yönunden çok şansızım ve içim cok buruk...

yaprak_3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
201
3
26
Batman
merhaba arkadaslar bugun bı duygusallık var üzerimde aglamaklı bırseyy sızı kendıme yakın gordugum ıcın paylasmak ıstıyorum... baslıktada belırttıgım gıbı aıle yonunden bayagı bı burugum anne baba ayrı babam kendını bılmeyen bırısı bıze nee maddı ne manevı bı destegı olmadı halada yok.. ayrıldılar bende bır karar ardım ömur boyu baba ismını sildım beynımden ama bırde gelın bana sorun ellıde kotu olsa baba iştee bazen eşime bellı etmem gizlı gızlı aglarım babamı düşünürüm bazen aksamları aklıma gelır bsy yerken aceba acmı tokmu falan yada bazı ınsanlara bakarım aıle hayatına babmla soyle yaptık dıye anlatırlar cok kotu olurum ama bellı etmem babam keske parasız olsaydı ama kendını bılen manevı anlamda yanımda olsaydı he derdımde yanımda olsaydı ama yok ıste bazen psıkolojık hap alırdı onların kendını rahatlattını soylerd o tıp ınsann annemede cok cektırdı en sonunda kadın dayanamadıı bıraktıı... bu konuda yaram cok derın arkadaslar artık babam yok hayatımdan hattımı degıstırdım soz verdım kendıme bıdaha ömur boyu gorusmeyecegımmm sızce bu konuda dogru bı kararmı verdım ? akraba konusunda ıse ne bır dayı amca teyze hala yenge hıckımsem yokk varda yok bazen esımle gıttımzde hadı suraya gıdelım dıyemıyorum cunku yokk oysa babam olsaydı ıyı bı aılem olsaydı akrabalarımız olsaydı gelıp gıtseydık ne guzel olurdu bazen eşimden utanıyorum neler düşünuyodur benım ıcın aceba dıyormudur babası yok akrabası yok falann cok agladım esımın omuzunda ıyı bılır off off babam aklıma geldıkce kotu oluyorum yaa ne zman tv de bı baba lafı duysam gozum doluverıyor esımden saklanıyorum görür dıye keske gercekten bı babam olsaydı nolurdu sankıı o kadar cok ısterdımkı ama yok işte siz olsanız babanızı benım gıbı tamamen silermıydınız yoksa konusurmuydunuz bunca yasattıklarındn sonra ve bu babamın bır seferlık yaptıgı bsy degıl neler yasattı bu sdce bıtanesı... bna akıl verın bugun karmakarısıgım

benim de babam yok benim de akrabam yok
çok imrenirim bazen gördüğümde duydugumda çevremden
ama ne yapalım ben bu duygumu bastırmaya çalısırım genellikle
o bi eksiklik değil
görüşmek konusunda da seni ve anneni üzdüyse
ve görüştüğünde tekrar üzülücegine inanıyosan varsın baban olmasın

evet kac kez gorusmek ıstedıysem ve gorustuysem sureklı annem konusunda azına alınmıcak laflar kadını baska seylerle suclamalar ve sacma sapan seyler anlatıp benımde moralımı bozuyodu baktım olmucak görüsmeme kararı aldım napayım buda bnm kaderım

o adam babalığı hak etmiyo cnm bunu bil içini rahatlat
ne yemiş ne içmiş aç mı tok mu diye onun evladını düşünmesi gerekir
sen niye düşünüyosun bırak cnm ne hali varsa görsün de allaha havale et içini ferah tut

yaşadıklarını bılemeyız cnm ama eğer baban gecmışte sıze çok cektırdıyse annene cok cektırdıyse babalık görevını yapmadıysa o baba sıfatını taşımanın bı anlamı yoktur. bende olsam asla göruşmezdım
bu arada her akrabası olan şanslımı sence. zaman oyle bı zaman kı ınsan gun gelıyo komşusuna arkadşına akrabaısndan daha cok guvenıyo. mısal benımde baya akrabam var. desen kı şanslısın hayır derım bırkaç kuzenım hariç hıç göruşmek ıstemem bıle. hatta zamanında yaşananlardan dolayı annem yerınde olsa asa barışmazdım. ben bıraz kıncıyımdır akraba tanımam gerekırse siler atarım. o yuzden şanssız olduğunu duşunme cnm uzulme

bırde son kez konustuk ıste bır ay oldu gercı ama bana evlendım ıste kadına sunu aldım cocuguna sunu aldım dedı ve kardesımı bı kez olsun aramıyor benıde menfaatı ıcın arıyor zmanında paramız yoktu cok kotuyduk bıkez olsun evıme gelmedı yakın olmamıza ragmen sımdı paramz var şükur oda bılıyorya ıyı kızı oldum ya kardesım annem nolacak onlara yasattıkları.... adam utanır bıraz cocuguna aldın bsyler barı nıye bana soluyon ovunuyon dıyeceksen dekı kızım evlendım bu kadar de ama onda o akıl yok ıste

Ben az çok anlıyorum seni. Babam hayatımız boyunca bize çile çektirdi. Ne dayağı biterdi, ne huysuzluğu, ne de maddi derdi. Küçücük çocuğu dövmekten çekinmeyen aciz bir adamdı! Namazında bir adamken ne olduysa gecelere akmaya başka kadınlarla görüşmeye başladı. Onu hatırladıkça içimden nefret duygularından başka bir şey geçmiyor.
Kendi ayaklarımın üstünde duracak yaşa gelene kadar hep ölmek için çabaladım ama ya kurtarıldım, yada başaramadım.
Bugünleri yaşayacağım varmış belli ki..
Kendi ayaklarımın üstünde durduğumda daha güçlü oldum. annem ile babamın boşanmasını sağladım. Resmen babama savaş açtım.
Çok şükür annem 60 yaşından sonra dayaksız bir hayat geçirecek.
Abim ve ablam babama maddi manevi destek olmaya devam ediyorlar, vicdanen rahat değiller yine de. Ben ise babamdan nefret ediyorum.
Abim seneler sonra bana babamla barışmak ister misin dedi. Sanırım o görüşmek istiyor olmalı?
Abime; ondan önce ölürsem, cenazeme bile gelmesin dedim.

Yani tatlım, eğer babana karşı hala duyguların ölmediyse görüşüp görüşmemek sana almış. Ama onu görmek bile istemiyorsan zaten yüzüne bile bakamazsın. Ben babamla çarşıda karşılaştım. yan yana geçerken birbirini tanımayan insanlar gibi yüzümüzü çevirip geçip gittik.

Bazen bu kadar basitleşebiliyor bu hayat denilen şey....

şu an içinde bulunduğun psikolojiyi düşünemiyorum , ama içimden geçenler babanla irtibat halinde olman ,

dediğim gibi ne yaşadığını size neler yaşattığını da bilmiyorum sonuçta kötü bir koca olabilir ama kötü bir babamı bunu sen daha iyi bilirsin ,

ve en nihayetinde baban için değil yine kendin için görüşmeni tavsiye ederim , çünkü kendi vaijdanını ancak bu şekilde rahatlatabilirsin...ölümlü dünya ileride keşke dememek için

Bence de arkadsa katiliyorum.her akraba iyimi?arkandan seni cekisdirecek dedi kodu yapicak naZar nefisi.o bir eksiklik diyildir ve bunun icin asla utanma.esin de zaten seni taniuarak kim oldugunu bilerek evlenmemis mi senle

senı benım kadar kımse anlayamaz bır an bunları ben mı yazdım dedım yalnız farklı olarak ben artık umursamıyorum neden umursayayım kı yasım olmus 33 ve kendım anne baba olmusum artık 2 evladım var kısmetse 3. gelıyor ınan zerre kadar umrumda degıl annemde babamda ben kendımı evlatlarıma adapte ettım ve mutlulugu boyle buldum hamdolsun sen kac yasındasın cocugun varmı bılmıyorum dger yonden akraba olayımız da aynı sozde 7 sulalem burda ama dedıgın gıbı var da yoklar onlardan oyle kazıklar yedım oyle seyler gordum kı anlatsam vallahı cıldırırsın oysa esımın aılesı tamamen baska sehırde ve yıllardır hıcbır kotuluk gormedım hamdolsun ıste suan kv dogum ıcın yanıma geldı bana ve evlatlarıma nasıl bakıyor gorsen yemın ederım kendı annem sanarsın o kadar kı ıyı bırısı
sana nacızane tavsıyem hıc kafana takma kendı hayatına yoluna bak yasantını duzenle cocugun varsa ona yonel yoksa calısmalara basla:) kısacası canım onları yok say artık baska turlu huzuru bulamazsın esıne sarıl rabbıme sıgın saglam yap hayatının temellerını ve esının aılesını de sahıplen onlarla kapat eksıgını ınan bazen yabancılar akrabadan daha ıyı olabılıyor benım kv oz annemden daha fazla emek verdı bana kı oz annem 2 aylıkken terkedıp gıtmıs babaannem buyuttu benı ......
yazdıkca uzar bu konu canım dert adamı soyletırmıs ama ınan kı ben huzurluyum rahatım sıldım ıkısınıde kendı duzenıme bakıyorum hamdolsun rabbım kendısıne sıgınanı yarı yolda koymuyor daıma rabbıme sıgın allah yardımcın olsun amin

Bu kadar üzme kendini canım ben babamla 22 senedir görüşmüyorum. Daha doğrusu annemle boşandıklarından beri hiç arayıp sormadı.Biz 3 kız kardeşiz 3müzünde ne düğününde vardı ne doğumunda. Bende bazen isyan ederim neden benim babamla tek bir anım yok diye ama anneme çok zarar vermiş şimdi olsaydı belki o zor günleri bizede yaşatacaktı. Çok şükür dünya tatlısı annem var o benim herşeyim hem annem hem babam. Anlayışlı sabırlı sevgi dolu bir eşim var yakında bir kızım olacak babamın bize yaşattıklarını asla ben yavruma yaşatmayacağım . Herşeyde bir hayır var derler ya belki bizlerde böyle sınanıyoruz. Allah yardımcınız olsun.

senın hıkayende cok acıklı arkadasım bnde sildım yanımda dgldı bu zmna kdr sımdıde olmasın bazen acıdgmz zamn acınack hale düşüyoruzz

haklısın cnm pekı baban 22 senedır senı hıcmı gormeye gelmedı bılmıyomusn nerde oldgnu

haklısın cnm pekı baban 22 senedır senı hıcmı gormeye gelmedı bılmıyomusn nerde oldgnu

Bir kere aradı o da teyzemden ulaşmış o şekilde görüştüm ama isyan ediyordu büyüdünüzde babanıza sahip çıkmadınız falan diye ki gençliğinde gayet iyi durumda olan sürekli parasıyla övünen bir insanmış bir dahada ses çıkmadı ondan. Bence böylesi daha iyi en azından onla ilgili iyi yada kötü hiçbirşey bilmiyorum sevgimde yok nefretimde Allahım günahlarını affetsin ne diyim.

akraba konusunu kafaya takma bazen kırk kat yabancı akrabadan yakın oluyor insana yani çok akraba daha çok mutluluk getirmiyor baban için ne diyeceğimi bilemedim içinden nasıl geliyorsa vicdanın nasıl rahat edecekse öyle davran ama mutluluğunu bozma yuvanda huzurunu kaçırma hayatımızda herşey dört dörtlük olmuyor işte herkes bir şekilde sınanıyor canım

cnm öncelikle okadar duygulandırdıki yazdıkarın beni okurken gözlerim doldu,anne baba aile özellikle evlendikten sonra daha bir önemli oluyor ele karışınca ihtiyaç duyuyor insan özellikle bayan daha çok duygusal ve anaç olduğundan acımasız olamıyor seni çok iyi anlıyorum benimde ailemde problemler vardı bekarken hala daha devam ediyor ama unutmaki ne kadar kötü anne babada olsa en onursuz insanlarda olsalar sonuçta YİNE ELDEN İYİDİR..tam olarak problemi anlayamadım ama maddi manevi destek olmadı sanırım psikolojik sorunları var babanın ama cnm genede babandır görüş ara sor atma,ilerde birşey olursa Allah korusun üzülürün vicdan azabı çekersin bi evlat olarak üstüne düşeni yap sen genede hayatta nelere tahammül etmiyoruz ki bayan olarak özellikle..ailemizemi tahammül edemicez..insan evlendikten sonra daha iyi idrak ediyor bazı şeyleri...kendini üzme...

yorumlarınız ıcın tesekkurler fakat o bana cok cektırdı bende bunun cezasını verecegım ömrü boyunca hasret kalacak kardesım ısterse görüşsun ama ben görüşemem olmazz yanı ama yınede baba duygusu bendekıı baska bsy deıl hep bır ozlem sımdı yanımda olsa destek cıksa ama nerdee... adam hıc ya

seni çok iyi anlıyorum çünkü bende benzer,ni yaşıyorum. evlendim çocuğuma hamileydim ve babam hayatımızdan çıktı. annem onun için sadece para kaynağıymış beni bile sildi bunun için bende bazen burda yazayım diyorum yaşaıklarımı ama öyle iki kelmeyle anlatsan denicek aa babadır olmaz öyle sen küçüksün bilmem ne. ama yok okadar basit değil malesef durumum. annemle hiç geçinemezlerdi hatta anneme hep derdim bak tek derdi paran senle bi alakası yok. ama annem hiç inanmak istemedi. sonunda herşeyi kendi üstüne istedi. belki istmesi normal diyeceksiniz ama şöylede bi durum var. annem babamın ikinci evliliği ve babam annemin çabasıyla yapılan evlerle diğer evlilikten olan çocuklarını kazanmak istiyor. yani o yuvayı yıkıp lanet olasıca akrabalar annemle tanıştırıyo ve evleniyolar ben oluyorum büyorum bu yuvayı yıkıp 30 yıl görüşmediği çocuklarını bu şekilde kazanmak istiyo. anneme dünyanın iftirasını atıyo yalancı şahit buluyo. çocuğum oluyo babam evime geliyo hayırlı olsun diyo ama okadar çocuğumu kucağına bile amadan annen seni dinler evleri benim üstüme yapsın diyo.

eşimin aileside anne baba ayrı ve ikinci evliliklerini yaptılar. ama benimkiler ben evlendikte sonra ayrıldı. 1 yıldan fazla kv görümce kimse bilmedi. anlatamadım utandım. sanki eşim en ufak laf söylese babası bile böyle yaptı ben ne saygısı göstericem der gibi geliyo. her gece 4 e kadar oturuyorum kara kara düşünüyorum 3 yıl oldu her gecem böyle. normalde bu konuyu hiç açmadığımdan herke soruyo napıyosun o saate kadar düşünüyorum gece dışarı bakarak. hayal kuruyorum. hayalle mutlu olup gerçek hayata dönüyorum ağlıyorum.

geçen gece arka binamızda bir ağlama feryat sesi. kızın biri babamm babammm diye ağlıyodu. gece 11 den sabah ezanına kadar aralıksız ağladı. o ağladı ben ağladım. birnin yaşarken ölmesi böyle bişeymiş demekki.
diyorumki içimden senmi daha mutsuzsun canının canı. iyi hatıralara dolu baban öldüğü için. yoksa benmi mutsuzum babam varken babasızlığın acısını çekip babamın bukadar haksızlığına uğradığım için. bize bunu yapmadan ölseydi bende çok üzülürdüm çok ağlardım. eminim şimdide allah gecinden versin ölse yine çok üzülür çok ağlarım. ama neye ağlarım. mutlu günlerimizemi. yaptığı haksızlıklaramı. beni annemi elinin tersiyle bi kenara atmasınamı. benki yaşlı bi anne babanın tek kız evladıyken onların kendimin yüzünü yere eğdirmeden okudum telli duvaklı gelin oldum çıktım o evden. evliliğimde babam utandırdı beni. rezil etti herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…