aile yapısı nereye gidiyor

_Gelin_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2010
165
0
96
Denizli
cevremde yeni evli oldugu halde bosanan cok cift var, 2 aylık evli, 1 haftalik, 1 yillik evliler bunlar...Arti cok isteyip te birturlu evlenemeyen kizlar var, hepsi de meslek sahibi, akıllı ve guzel, ustelik feministlik taslamayan, birsuru kriter siralamayan, sadece her bayanın evlilikten beklentisi yaklasik neyse onu isteyen kizlar...Ve bir o kadar da evlenecek kiz bulamayan erkek var, bunlar da meslek sahibi ama gelsin beni bulsun mudiyorlar yoksa tanisamiyorlar mi bilmiyorum...Ben bu gencler adina uzuluyorum, evlenenler de fedakar ve sabirli degiller cok surmuyor...

Siz ne dusunuyorsunuz

sirf evlilik sürsün diye yolunda gitmeyen bir iliskiyi sürdürmek anlamsiz
olmuyosa ayrilmak en dogrusu

Bunun bircok sebebi var ki mesela aldatmak,siddete maruz kalmak,siddetli gecimsizlikk .. Saygı cok cabuk tükeniyor demekki .. Bende evlilikten korkar oldum ne yalan söyleyim ..

Son düzenleme:
Valla 2 aylık evlilikte ne siddet ne aldatma hicbisi yok bence sadece sabirsizlik ve simariklik gibi geliyor bana

gençler artık en ufak uyuşmazlıkta bırakıp gitmeyi tercih ediyolar
halbuki evlilik fedakarlıktır.iki farklı karakterde insanın bir ortak noktada buluşması uzlaşmasıdır.
ben buyum demekle yürümez evlilik.yeri geldiğinde ben buyumda diyeceksin ama bazen de ılımlı olmayı eşine ayak uydurmayıda bileceksin
sanırım yeni nesil bunu yapmıyor.anlayış sabır azaldı gençlerde
sonuçta da birkaç ayda evlilikler bitiyor maalesef:1no2:

herkese katılıyorum evet öncelikle sabırsızlık ve bazen de şımarıklık.bunda ailelerin de etkisi var.aile ne fazla karışacak ne de boşverecek gerktiği mesafeyi koruyacak özellikle ilk zamanlar.ilk bir kaç ay cicim ayı olarak bilinse bile aslında en tehlikeli zamanlardır.birbirini ne kdar sevse bile iki farklı insanın aynı evi paylaşması söz konusuimekan çevre yaşantı tamamen değişiyor bu durumda da iki tarafında özverili olması lazım.kolay mı hayır hiç değil ama çok zor da değil sadece çiftlerin birbirini yargılamak ve suçlamak yerine sabırla gözlemlemesi ve nerde nasıl davranacağını tahlil etmesi gerekiyor.kadın susacak erkek kükreyecek diye bir şey yok.ama en önemlisi çiftlerden biri sinirli olduğunda diğerinin sessiz kalıp beklemesi ya da mekanı değiştirmesi gerekir.bu güzel bir çözümdür çünkü kimse sürekli sinirli olmaz,geçecek ve mantılı düşünmeye elbet başlayacaktır.şunu unutmamak gerekir evlilik kesinlikle güçler savaşı değildirihayattaki en güzel sevgi paylaşım biçimidir.o yüzden rekabet etmek ya da üste çıkmaya çalışmak yerine tadını çıkarıp güzel yanlarını görmek gerek.inanın hiç ama hiç zor değil sadece biraz sabır ve zaman...

Tüketim toplumu olduğumuzdan her şeyi çabuk tüketiyoruz.
Evlilikler de dahil maalesef.:1no2:
ınsanlar birbirini seviyor, o kadar fedakarlıklarla evleniyor ama yürütmeye sıra gelince en ufak tartışmada çözüm arama diye bir şey yok.
Ayrılalım gitsin.
Bence aldatma ve şiddet konusundan başka karşılıklı anlayışla çözülmeyecek problem yoktur.

yahu severek evleniyosun anlaşarak evleniyosun dimi evlilikte ne oluyoda pat diye ayrıldık oluyo çünkü kimsede tahammül yok bide eskiden kadınlar cahildi okumaları yazmaları yoktu gidicek yerleride yoktu çekiyolardı şimdi kadınlarım maddi özgürlüğü var adamın kahrını çekecene ayrılıyo ama ufacık bişeyi büyütüp sonra ayrılma noktasına geliyolar ve insanların güvenler, yok sevgi saygı çok az ve çok az kişide belkide var o yüzden yürümüyo evlilikler her iki taraf anlayışlı saygılı sevgili olsa hemen pat diye ayrılmazlar bana göre

Back
X