Aile yemeği için menü seçimi.

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
68
Manisa
kızlar ailemi yemeğe alıcam.. çok kararsız kaldım :( bi kaç menü var aklımda fakat 11 kişiyiz biraz kalabalığız yani. fikirlerinizi esirgemeyin..

menü 1 : süzme mercimek çorbası,etli nohut,pirinç pilavı,etli biber dolması,mezeler falan...
menü 2 : süzme mercimek çorbası,fırında köfte patates,mısırlı pilav,(biber dolması ve ya taze fasulye olabilir),mezeler.
menü 3 : süzme mercimek çorbası,tavuk sote, pirinç pilavı,etli dolma veya sarma, mezeler yine :)

ne dersiniz? ya da başka menü fikri olan varsa fikirlerinizi bekliyorum..

ilk no 1. yemek iyi diğerlerin soğuma ihtimalleri var soğuk yemeğide asla sevmem bu tür toplantılarda yemek sıcak ve yanmamış olması önemli

diğerlerinde tavuk var tavukta genelde saksı saksı kokuyor ayarlaması zor olur , fırında köftede genelde çok fazla pişirilir veya soğuk servis edilir en iyisi ilk menü

ilk no 1. yemek iyi diğerlerin soğuma ihtimalleri var soğuk yemeğide asla sevmem bu tür toplantılarda yemek sıcak ve yanmamış olması önemli

diğerlerinde tavuk var tavukta genelde saksı saksı kokuyor ayarlaması zor olur , fırında köftede genelde çok fazla pişirilir veya soğuk servis edilir en iyisi ilk menü

işte bende o yüzden nohut hem kolay hem cazip geliyo.. öbürlerini ısıtsam kurur, ısıtmasam soğur.. kalabalık olduğumuz içinde en cazip o gibi, duruyor ama o da çok basit durmasın..

nohut bence çok uygun olmaz böyle ortamlarda, malum yan etkileri var:9: menü 3 güzelmiş, misafir olsam seve seve yerdim:1:

Ben menü 2yi beğendim en çok. Bikere herkese hitap eden şeyler var. Ayrıca fırında patates-tavuk-köfte gibi şeyleri önceden hazırlayıp fırın poşetine doldurup misafir gelmesine yakın fırına atabilirsiniz. Soğuk zeytinyağlı olarak taze fasülyeyi de bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlılar bir gün sonra daha lezzetli oluyor genelde. Bir de tencere yemeklerinde herkesin elinin ayarı damak tadı farklıdır. Çok herkese hitap etmeyebilir o yüzden 1. menü.

nohut olmaz cnm. ana yemek olarak et kofte yada tavuk balık. diğer menulerın guzel. bol salata bol meze tamamdır. fırında ısıtırsın soğusalar bıle sıcak servıs yaparsın. bıde tatlı tamam

Misafir olsam menü 2 yi seçerdim :34:
kalabalık misafirlerime genelde fırınfa köfte,biftek gibi şeyler yapıyorum, sıcak yemek hem herkese hitap etmeyebiliyor hem de kalabalıpa yemek yapmaya alışmamış biri için miktarı ve lezzeti tutturmak zor olabiliyor.

mercimek çorba
islim kebabı
soğanlı pilav (kesinlikle denemelisin)
bal parmak tatlısı yada
haşhaşlı tatlı
mevsim salata
oh daha ne olsun
Allah bereket versin ...

'' saksı saksı kokuyor '' nasıl yani?? :44: :44: :1::1::1:

Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

'' saksı saksı kokuyor '' nasıl yani?? :44: :44: :1::1::1:

arkadaş sası sası demek istedi heralde genelde bende kullanırım ama sasının anlamını da bilmem:1:

2. menü gayet iyi, yemeğe misafir aldığımda benimde genelde terciğim fırında köfte patates ve pilav:34:

(Not: tarihe bakmadan yazdım yemek çoktan yenip hazmedilmiştir:)))

Son düzenleme:
Back
X