aile

Olamaz canım olamaz. Ben evleniyorum ve yardıma ihtiyaç varmı diye soran bile yok . Çok detaylı yazmadım ama ablam ben işten gelince başlar dışarı çıkalım diye tek benim arabam var ve çok yorgun değilsem çıkartırım gittiğimiz yerde ne hesap öder ne bişey.. Onu bırak yiğenim yemek yiyecek diye ablamın saçma sapan yedirme şeklinden her yeri batırır sandalyeler , masalar , dökülenler kırılanlar gırla ablam dönüp temizleyim demez..
Başta size sinirlenmiştim ama bunu okuyunca hak verdim doğrusu.. sıkmayın canınızı zaman her şeyin ilacı.. bi yandan olduğu da iyi olmuş herkes sınırını bilir ona göre davranır bundan sonra

Ablanız misafirim modunda misafirde aynı zamanda küçük çocuğuda var.

1gece kaldıktan sonra annenize gönderebilirdiniz gidişat belliymiş hem sizin ayağınıza dolanmaz hem aranız bozulmazdı.

İlkkez evlenmiyosunuz 2. evliliğide oturduğunuz evde yapıyosunuz anlaşılan gerçekten yardımcı tutsaydımız daha iyi olurdu. 20gün önce yapılan temizliktende eser kalmamıştır ki tekrar yapılması gerekirdi.

Ben ablamın geldiği hafta sonu (ilk geldiği gün) onları avm ye gönderip temizliğimi yaptım . Ondan önceki hatfa da temizlikçi tutmuştum .. Bu hafta yine bu kadar kirlenmezdi aslında ama evde birileri olunca mecbur kirleniyor.

konu öncesinde ablamın ilk günden beri yaptığı hareketler .. Misal eve geliyorum koltukların üstleri hep kırıntı dolu , yiğenimin eline veriyor bisküvi o çocuk aklı ermez tabi döke saça yiyor annesi demiyor ki şunları bir küçük süpürgeyle süpüreyim demiyor. Keşke anneme gönderseydim ama annem de öteki kızına gitti işte . O da kendi evinde durmadı.

2. evliliğimi oturduğum yerde yapıyorum şimdilik çünkü yeni evimiz henüz bitmedi inşaat aşamasında. Ama çok yakında bitecek tekrar tekrar cam sildirmenin bir anlaı yok ki zaten 1 aya çıkacağım ben camlarımı mevsim geçişlerinde sildiririm ve halılarımız da kalktı .. Yani kalan günlük temizlikti. Ha yapmasa da olurdu ama yediği yemeği de mi işten gelip ben pişireyim evde 1 haftada 1 çeşit yemek yapmadı..

Ben ablamın geldiği hafta sonu (ilk geldiği gün) onları avm ye gönderip temizliğimi yaptım . Ondan önceki hatfa da temizlikçi tutmuştum .. Bu hafta yine bu kadar kirlenmezdi aslında ama evde birileri olunca mecbur kirleniyor.

konu öncesinde ablamın ilk günden beri yaptığı hareketler .. Misal eve geliyorum koltukların üstleri hep kırıntı dolu , yiğenimin eline veriyor bisküvi o çocuk aklı ermez tabi döke saça yiyor annesi demiyor ki şunları bir küçük süpürgeyle süpüreyim demiyor. Keşke anneme gönderseydim ama annem de öteki kızına gitti işte . O da kendi evinde durmadı.

2. evliliğimi oturduğum yerde yapıyorum şimdilik çünkü yeni evimiz henüz bitmedi inşaat aşamasında. Ama çok yakında bitecek tekrar tekrar cam sildirmenin bir anlaı yok ki zaten 1 aya çıkacağım ben camlarımı mevsim geçişlerinde sildiririm ve halılarımız da kalktı .. Yani kalan günlük temizlikti. Ha yapmasa da olurdu ama yediği yemeği de mi işten gelip ben pişireyim evde 1 haftada 1 çeşit yemek yapmadı..

Buyüzden dedim gönderseydin diye
Çocuklu misafiri arkasınıda toplamıyosa sevmem

Anneniz gittiyse arasaydınız böyle böyle durum olmuyo evine geç ablamda sana gelsin

Yapmıycaktınız işte bi akşam dışarı çıkartıp yemek yediricektiniz konuşucaktınız ben çok gerginim işimde çok aramız bozulmasın sen annemde yada diğer ablam kal şeklinde

Şuan aranız bozulmuş yapılıcak bişey yok

Ay çok bile dayanmışsın.
Eski konunu da hatırlıyorum.
Boşver gitsin, gelmesin mümkünse.
Böyle misafirlik mi olur?
Ablalık mı?

Bariz seni kıskanıyor.
Kimse arkanda yokken nasıl da hayatını kurdun diye, gelip içine etmeye çalışıyorlar.
Yarın bi gün evlensen, kocanın ailesi gelse böyle yapsa eve almazsın.
Ama kendi ablan olunca alttan mı alıcan?
Her insan kendi değerini kendi belirler arkadaşım.
Her şey adabıyla güzel.
İnşaallah eşinle çok mutlu olursun.

Ne kadar güzel olgunca bir anlatım bu..

Buyüzden dedim gönderseydin diye
Çocuklu misafiri arkasınıda toplamıyosa sevmem

Anneniz gittiyse arasaydınız böyle böyle durum olmuyo evine geç ablamda sana gelsin

Yapmıycaktınız işte bi akşam dışarı çıkartıp yemek yediricektiniz konuşucaktınız ben çok gerginim işimde çok aramız bozulmasın sen annemde yada diğer ablam kal şeklinde

Şuan aranız bozulmuş yapılıcak bişey yok

hıh işte bunu yapmadığıma çok pişmanım.

dert etme zamanla düzelir bence anlamadı lazımdı azcıkda olsa yardım etmesi gerektiğini.
bir teyzem var gurbetten gelince genelde bir yiğenini hizmetci gibi yanında gezdirirdi kahvemi yapsın diye. genelde yardım eder gibi idi ama yükünü mutlaka birileride çekerdi birkere uzın yoldan geldik onlarda bizde annemden vok yorgunum diye birsey istemil annemde nazlı kadındır bende cok yorgunum felan filan bir tartısma teyzem evden gitti dayımlara .

sonra tekrr barıstılar

dert etme zamanla düzelir bence anlamadı lazımdı azcıkda olsa yardım etmesi gerektiğini.
bir teyzem var gurbetten gelince genelde bir yiğenini hizmetci gibi yanında gezdirirdi kahvemi yapsın diye. genelde yardım eder gibi idi ama yükünü mutlaka birileride çekerdi birkere uzın yoldan geldik onlarda bizde annemden vok yorgunum diye birsey istemil annemde nazlı kadındır bende cok yorgunum felan filan bir tartısma teyzem evden gitti dayımlara .

sonra tekrr barıstılar
ki ben sevmiyorum teyzemi gecen yıl beni cocuklarıyla kıyaslayıp basıma gelen birseye sevindiğini gördüm

canım ben hiç bir şey beklemedim gelsinler bana yardımcı olsunlar evimi temizlesinler filan asla böyle bir beklentim olmadı.. Yani gelip bana huzursuzluk vermelerini de istemedim yalnız. Sanırım dediğin gibi ablalık nedir bilmiyorlar ama buz abloyuzzz
Insan beklemese bile inciniyor bana oyle olmustu cunku.kirdim icimden onlara uzanan dallari .mecburen gorusuyorum hepsi o . duygusal bir yakinligim yok ozel gunlerde opusmek bile midemi bulandiriyor inan

Boyle abla ve kardeşlere sahip olmanın tek güzel tarafı herhangi bir VEFA borcun olmuyor. Zaten o kadar cektirdiler,alacağım olur ancak diyorsun ki o da helali hoş olsun. Ben de kendimi tek cocuk ilan edeli çok oldu. :)

ablan hem pis hem de tembel.. bilmiyorum ben tahammül edemedim okurken, iyi olmuş gitmesi..

çifter çifter gitmiş güzide mesajım :KK53:

Evet maalesef ablam öyle ama asla kendine bişey dedirtmez . Ben ablama kızarken bile bunu bana yapıyorsun neyse ben kaldırırım ama bir arkadaşına misafirliğe Gitsen ve böyle yapsan bir daha müsait değilim der eve almaz dedim. Şimdi hangimiz çocuğumuzun döktüğünü temizlemesek gittiğimiz misafirlikte ev sahibi ne kadar hoş görür?

Aynen ya ablama da bunu söyledim eğer bir yabancı gelse de bunu yapsa bir dahakine müsait değilim der çıkarım
ama sen ablamsın bir dahaki gelişine müsait değiliz evde değilim mi diyim dedim..
geçen sene ramazanda geldi aynısını yaptı illallah ettirdi herkese, kurbanda ablama gitti onunda 2 küçük çocuğu var onada aynısını yaptı ablam en sonunda yeter diye isyan etti.
Bu sene tekrar aynı şey oldu..

Ne kadar güzel olgunca bir anlatım bu..

Teşekkür ederim arkadaşım.

Sen de olgun bir insansın Belli. Ki sana zamanında hiç yardımcı olmayan, resmen hayatını zora sokan insanları hala evine kabul edebiliyorsun. Herkesin harcı değil.

Nankörlüğe gelemiyorum ben. Hiç kinci değilim aslında. Ama bazı şeyler var ki kalp unutmuyor. Ki sen zor zamanlarını tek başına, tırnaklarınla kazıyarak geçirmişsin. En önemlisi bu. Herkes yapamaz.

İyi günde zaten birsürü insan var yanımızda. Önemli olan düştüğümüzde kaldıracak insanlar biriktirmemiz.
Kimi arkadaslar, komşular. Kardeşten öte.
Kimse kan bağı var diye kimseye mecbur değil.
Herkes ettiğini bulur. Bana ne verirse aynısını görür. Bence olay bu.

Merhaba kk deneyimli , sağduyulu hatunları .
Bir derdim var ve beni çok üzdü . buraya yazıp içimi dökmek istedim yorumlarınız ile nerde hata yaptığımı görmek istiyorum.
Başka şehirde yaşayan ablam buraya geldi 15 gün iznini geçirmek ve gideceği son güne denk gelen nikahımıza katılmak için.
bu ablam aşırı tembel nasıl diyim hep biz ona hizmet edelim ister buraya gelince . Neyse 1 haftadır bende kalıyordu . Ben çalışıyorum ve akşam eve gidiyorum ablam öteki ablamgilden yeni geliyor eve . Yani gündüz sıkıldığı için anneme ve diğer ablama gezmeye gidiyor. Ama onlarda nedense kalmıyor.
Hiç bir işe elini sürmez ben misafirim der çekilir kenara . Birde 2,5 yaşında yiğenim var . Onu alır geçer kenara hiç bir şeye yardım etmez.
Evet belki haklıdır anlıyorum ama el değil ki kardeş sonuçta , ayrıca ben özellikle davet etmedim bende sıkılır ben çalışıyorum diye ama bir şekilde geldi.
Neyse hafta sonu çok işim vardı , nikah hazırlıkları filan ve bu son hafta . Aynı zamanda ev berbat durumda , temizlik yapılmalı. Kimse yok bana evleniyorsun yardıma ihtiyaç varmı diyen .. Ne ablalarım ne annem.
Önceki gün akşam iftara yemekleri tek başıma hazırladım ablam sağolsun bir salata bile yapmadı. Masayı kızım kurdu yemekler yendi . Ve ablamın tek yaptığı kızımla beraber masayı toplamak oldu. Biz bu arada nişanlımla balkona çıktık ablam mutfakta bayağ kaldı ben sandım ki mutfağı topladı kızıma çay demle dedim. Neyse bir ara mutfağa girdim aman allahım bildiğin hiç bir şeye elini sürmemiş.

Nişanlımla yıkadık bulaşıkları bu arada da ablam oturup mutfakta çay- sigara içti.
Ertesi gün sabah kızımla yiğenimi parka gönderdim temizlik yapalım biz de diye .. Ablama dedim ben süpüreyim sen sil , neyse başladık temizliğe az sonra kızımla yiğenim geldi saat 12.00 ablam bıraktı ev silme işini oğlum acıktı yemeğini yedireyim diye yine aldı çocuğu kucağına .. Ben sinir. Ne var yarım saat sonra yedirsen dedim kendi kendime , bir yandan ben oruçluyum ablam tutmaz . Bir yandan acil işleri bitirip çıkmam lazım damatlık vs alınacak.

Neyse ben kalan tüm temizliği yaklaşık 1,5 saat uğraşıp bitirdim sonra banyoya girdim . Ablamda bu arada oğluna yemeğini yedirip uyuttu . Sonra gelmiş 'yapılacak işin kaldı mı' diye sordu ama bunu sorma uslübu çok değişikti. ben zaten sinirliyim hayır dedim sert sert seni bekleyecek değilim yaptım bitti işim dedim. Sonra ablam ne oldu sana neye sinirlendin deyince ben de artık sabır kalmadı dedim ki inadına mı yapıyorsun ?
Ve tartıştık . Ev senin , işi temizliği senin benden niye yardım bekliyorsun ki gibisinden bişeyler söyledi.
oysaki ben onun evine 2 günlüğüne gider hizmetçi gibi her yeri temizlerdim.

Bana bir de diyorki senin paran var benden yardım bekleyene kadar temizlikçi tutaydın ..

Neyse anneme gitti ve bir daha gelmeyeceğini söyledi. En iyi dediğim ablam buydu ama o da beni maddi manevi kullanmaya çalıştı.
Gelmezse gelmesin....

Teşekkür ederim arkadaşım.

Sen de olgun bir insansın Belli. Ki sana zamanında hiç yardımcı olmayan, resmen hayatını zora sokan insanları hala evine kabul edebiliyorsun. Herkesin harcı değil.

Nankörlüğe gelemiyorum ben. Hiç kinci değilim aslında. Ama bazı şeyler var ki kalp unutmuyor. Ki sen zor zamanlarını tek başına, tırnaklarınla kazıyarak geçirmişsin. En önemlisi bu. Herkes yapamaz.

İyi günde zaten birsürü insan var yanımızda. Önemli olan düştüğümüzde kaldıracak insanlar biriktirmemiz.
Kimi arkadaslar, komşular. Kardeşten öte.
Kimse kan bağı var diye kimseye mecbur değil.
Herkes ettiğini bulur. Bana ne verirse aynısını görür. Bence olay bu.

Yazdığın her kelime de çok haklısın. Bu hayatta bir kendi ailemi yakından tanıdım birde eski eşimin ailesini tanımıştım. Şimdi rabbim nasip ederse eşimin ailesini tanıyorum.

Bugün çok düşündüm ve ah çektim. Eski eşimin 3 kız kardeşi vardı benle yaşıt ve benim ablamlarla yaşıtlardı. Nasıl bağlılardı birbirlerine asla kimse kimseye yük olmaz aksine herkes birbirinin doğumuna özel günlerine misafirine bile yardımcı olurlardı.

Ben onlar gibi neden olmayalım derim hep. Misafirlik nedir ya ? El miyiz ki kardeşimizin yada ablamızın evinde misafir olalım. Hani günü birlik yada kısa süreli olsa amenna. El üstünde tutarım ablam gelmiş diye . Ama benim böyle özel bir zamanımda nasıl olurda misafircilik oynanır?
Ben çok değersiz mişim meğer.

Daha geçenlerde öteki ablam yine 2,5 yaşında olan kızını bana bıraktı. Hem temizliğimi yaptım hem onu avuttum sonra karnını doyurdum uyuttum annesi gelince de verdim.

Ne var benim elimem yapışır insan isteyince yapar yani.

Ne bileyim ya ben hiç kimseye misafir olamayışım meğer..

Back
X