Merhaba kk deneyimli , sağduyulu hatunları .
Bir derdim var ve beni çok üzdü . buraya yazıp içimi dökmek istedim yorumlarınız ile nerde hata yaptığımı görmek istiyorum.
Başka şehirde yaşayan ablam buraya geldi 15 gün iznini geçirmek ve gideceği son güne denk gelen nikahımıza katılmak için.
bu ablam aşırı tembel nasıl diyim hep biz ona hizmet edelim ister buraya gelince . Neyse 1 haftadır bende kalıyordu . Ben çalışıyorum ve akşam eve gidiyorum ablam öteki ablamgilden yeni geliyor eve . Yani gündüz sıkıldığı için anneme ve diğer ablama gezmeye gidiyor. Ama onlarda nedense kalmıyor.
Hiç bir işe elini sürmez ben misafirim der çekilir kenara . Birde 2,5 yaşında yiğenim var . Onu alır geçer kenara hiç bir şeye yardım etmez.
Evet belki haklıdır anlıyorum ama el değil ki kardeş sonuçta , ayrıca ben özellikle davet etmedim bende sıkılır ben çalışıyorum diye ama bir şekilde geldi.
Neyse hafta sonu çok işim vardı , nikah hazırlıkları filan ve bu son hafta . Aynı zamanda ev berbat durumda , temizlik yapılmalı. Kimse yok bana evleniyorsun yardıma ihtiyaç varmı diyen .. Ne ablalarım ne annem.
Önceki gün akşam iftara yemekleri tek başıma hazırladım ablam sağolsun bir salata bile yapmadı. Masayı kızım kurdu yemekler yendi . Ve ablamın tek yaptığı kızımla beraber masayı toplamak oldu. Biz bu arada nişanlımla balkona çıktık ablam mutfakta bayağ kaldı ben sandım ki mutfağı topladı kızıma çay demle dedim. Neyse bir ara mutfağa girdim aman allahım bildiğin hiç bir şeye elini sürmemiş.
Nişanlımla yıkadık bulaşıkları bu arada da ablam oturup mutfakta çay- sigara içti.
Ertesi gün sabah kızımla yiğenimi parka gönderdim temizlik yapalım biz de diye .. Ablama dedim ben süpüreyim sen sil , neyse başladık temizliğe az sonra kızımla yiğenim geldi saat 12.00 ablam bıraktı ev silme işini oğlum acıktı yemeğini yedireyim diye yine aldı çocuğu kucağına .. Ben sinir. Ne var yarım saat sonra yedirsen dedim kendi kendime , bir yandan ben oruçluyum ablam tutmaz . Bir yandan acil işleri bitirip çıkmam lazım damatlık vs alınacak.
Neyse ben kalan tüm temizliği yaklaşık 1,5 saat uğraşıp bitirdim sonra banyoya girdim . Ablamda bu arada oğluna yemeğini yedirip uyuttu . Sonra gelmiş 'yapılacak işin kaldı mı' diye sordu ama bunu sorma uslübu çok değişikti. ben zaten sinirliyim hayır dedim sert sert seni bekleyecek değilim yaptım bitti işim dedim. Sonra ablam ne oldu sana neye sinirlendin deyince ben de artık sabır kalmadı dedim ki inadına mı yapıyorsun ?
Ve tartıştık . Ev senin , işi temizliği senin benden niye yardım bekliyorsun ki gibisinden bişeyler söyledi.
oysaki ben onun evine 2 günlüğüne gider hizmetçi gibi her yeri temizlerdim.
Bana bir de diyorki senin paran var benden yardım bekleyene kadar temizlikçi tutaydın ..
Neyse anneme gitti ve bir daha gelmeyeceğini söyledi. En iyi dediğim ablam buydu ama o da beni maddi manevi kullanmaya çalıştı.