aile

Hayır canım şöyleki bana zamanında ailem çok çektirdi , resmen kıızımla sokağa attılar.. Şimdi işim maaşım , eşimin maddi durumu onlardan kat kat iyi. Onlardan iyi olmamı istemiyorlar.
ya hani kardeşin kardeşi kıskandıgını biliyorum ama annen babanda mı sana bu yüzden kötü davranıyorlar ? gercekten bu mu sebep

ya hani kardeşin kardeşi kıskandıgını biliyorum ama annen babanda mı sana bu yüzden kötü davranıyorlar ? gercekten bu mu sebep

canım babam yok ki olsaydı böyle olmazdı eminim.. Benim içimi yakan ailem diye bir konum var okursan çok daha iyi anlarsın.

benim anlamadığım şey şu. konunun en başında ablam tembeldir, buraya gelince hep bizden hşzmet bekler diyosun. e ablan olduğu biri gibi davranmış yine. gelmeden tüm işleri yapıcam, yardım edicem dememiş ki. sne huyunu suyunu bilirken kendi kendine beklentiye girmişsin. ona da tek laf etmeden kendi kendine kurulup bişeyler yapmasını beklemişsin. yapmayınca da kavga çıkarmışsın. e beklediğin şey olmuş zaten, neden kavga çıkardın ki?

Aynen ya ablama da bunu söyledim eğer bir yabancı gelse de bunu yapsa bir dahakine müsait değilim der çıkarım
ama sen ablamsın bir dahaki gelişine müsait değiliz evde değilim mi diyim dedim..
geçen sene ramazanda geldi aynısını yaptı illallah ettirdi herkese, kurbanda ablama gitti onunda 2 küçük çocuğu var onada aynısını yaptı ablam en sonunda yeter diye isyan etti.
Bu sene tekrar aynı şey oldu..

eski konusu da olsa olmasa da ben konu sahiini haklı buluyorum.annemn evnde bile çocuğumun arkasını toplarım.yok düğğünüme gelmiş yok bilmem ne.biz de gelin düğün öncesi rahatlatılır yükü almaya çalışılır gelin etraftakileri memnun etmeye çalışmaz.

Ablam tembeldir doğru ama vicdansızdır demedim ,, hep birilerinden beklediği de doğru ama nikah arifesinde olsun hiç değilse nişanlımın yanında böyle yapması hiç hoş değildi. Ki zaten nişanlım istemsiz olarak soğudu ondan.

Bana kalsa ablamı evime almazdım biliyorum çünkü böyle yapacağını ama annem ve diğer ablam sağolsun resmen kızı istemediler. Öteki ablalarım da bu ablamla hep bu nedenle sorun yaşarlar. Çocuğuna çorbayı bile ablamdan bekler pişirmesini . O yüzden her ikisi de ablamı evine almıyor.

bi dahakine ona göre davranırsınız artık.

ya bu kızda evlenecek .stresli bi bulaşıdamı yıkayamaz. abla bu sonuçta .yabancı değilki

Burda buna cok benzer bir konu açtım yakın zamanda. Bir arkadas dediki kendini tek çocuk olarak düşün kardeşinde olsa kimseden bir beklentiye girme. Gercekten de öyle yaptım ve artık hicbir beklentim yok ablalarımdan. Ne ben uzulup stres yapıyorum ne de karşı tarafa bişey yuklemeye çalışıyorım. Sende öyle düşün :)

Bebegin yemek saati haric hepsine katiliyorum.sonuna kadar haklisin yalniz senden buyukmuyum kucukmuyum bilmiyorum fakat buyuksem abla kucuksem kardes tavsiyesi kimseden bisiy bekleme ben bekledim iki cocuk dogurdum tek basima biraktilar gelen giden yoktu misafir gibi girip ciktilar.sorumsuz insan zordur.nikahina odaklan mutluluklar dilerim.bu arada benimde iki ablam var keyiflerine duskun olanlar bize dusmus demekki

okudum açtıgın konuyu gercekten tek başına çok zorluklar çekmişsiniz ne annenin ne kardeşlerinin bir gram hakkı yok o belli. Nişanlınla sanırım 5 yılı geçkin bir ilişkin var. senin yaşın 31 onunki 47 imiş.. Sakın yanlış anlama beni ama aklıma gelen ilk şu oldu adam evliymiş heralde bu yüzden karşı çıkıyorlar oldu dedim.. yanlış anlama aklımdan geçen ilk bu izlenim oldu gerçekte öyle olmayadabilir.asıl konuya dönersek Ailen konusun da sonuna kadar haklısın..

Ay o ayıp etmiş ozaman.Cok mu verdin veriştirdin acaba?

çok verip veriştirmedim. Sadece kızgınlıkla İNADINA MI YAPIYORSUN dedim. Aslında sorun şu ki ben bu dönemde misafir ağırlayamazdım gerçekten bana yardımcı olacak manevi olarak beni destekleyecek birileri lazımdı ama ablamsa tatile gelmişti , onu gezdirecek dışarı yemeğe götürecek birilerini arıyordu. Üstelik evde de hizmetini görecek hatta çok uykuya düşkündür hep der ben oraya gelsem siz oğluma baksanız da ben istediğim kadar günlerce uyusam diye .. Tabi ben çalışıyorum , öteki ablamında ufak çocukları var annem zaten yapmaz .. hep buna bozulur ..

Ben sana hakverdim canım zaten el olsa bişi beklemezsin abla yani

İşiniz zor gerçekten, aileniz bu evliliğe pek gönüllü değil sanırım. İkinci evlilik ilk evlilikten olan yetişkin çocuklar sebebiyle bir çok soruna gebe olabiliyor. Genel anlamda stres içinde olabilir misiniz? Benim fikrim ablanızı arayıp özür dileyin, düğün stresi vb diyerek amaaa mesafe koyun sonsuza kadar. Evlilik bunun bahanesi olacaktır.

canım ben hiç bir şey beklemedim gelsinler bana yardımcı olsunlar evimi temizlesinler filan asla böyle bir beklentim olmadı.. Yani gelip bana huzursuzluk vermelerini de istemedim yalnız. Sanırım dediğin gibi ablalık nedir bilmiyorlar ama buz abloyuzzz

hayır aklına gelen değil karşı çıktıkları da yok evlenmemize .. Evlenmemizi zaten istiyorlardı sorun benim hemen evlenmeyip 5 -6 yıl flört etmemdi. 6. yılda nişanlandık..

yok canım gönüllü olmadıklarından değil sadece nişanlımın maddi durumu çok iyi ve yaşam kalitemiz daha yüksek ablalarımdan. Bu nedenle hepsi beni usd olarak görüyorlar sanırım:)) Şakaydı ya sinirlerim gerildi. bu ablam memur yani düzenli bir işi var ve ben olsam git kendine temizlikçi turu, işten gel bana yemek hazırla , çocuğumun döktüğünü temizle muamelesi yapmazdım . Temizlik konusunda da öylesine konuşurken ona akıl danıştım 2 hafta önce temizlikçi aldım komple bahar temizliğimi yaptırdım dedim geçe hafta da ben temizlemiştim. Normalde 2 haftada bir temizlerim ama bu hafta yine temizlemek zorunda kaldım ev çok pislendi .. Nikahtan önce tekrar temizlemem gerekecekti zaten bu gidişle..

temizliği madem cam kapı yeni yaptırdın ne gerek var temizlikçi almaya demişti.. Zaten 100 m2 2+1 bir ev sonuçta..

Ben sana hakverdim canım zaten el olsa bişi beklemezsin abla yani

hah işte tam ondan el olsa bir daha müsait değilim der almazsın evine ama ablama ben böyle mi deyim .. Abla- kardeş ilişkisi yokmuş .. misafir- ev sahibi olmak gerekmiş demekki!!

Ablanız misafirim modunda misafirde aynı zamanda küçük çocuğuda var.

1gece kaldıktan sonra annenize gönderebilirdiniz gidişat belliymiş hem sizin ayağınıza dolanmaz hem aranız bozulmazdı.

İlkkez evlenmiyosunuz 2. evliliğide oturduğunuz evde yapıyosunuz anlaşılan gerçekten yardımcı tutsaydımız daha iyi olurdu. 20gün önce yapılan temizliktende eser kalmamıştır ki tekrar yapılması gerekirdi.

şimdi canım bak bu ablam geçe sene ramazan bayramında yine geldi ,, benim ,öteki ablamın burnumuzdan geldi . pasaklı oluşu, tembel oluşu vs artık biraz ben idare ettim ama nişanlımın bizim eve akşam yemeğine felan gelmesinden rahatsız olmuş gelmesin dedi.. Bu nedenle biraz bozuştuk .. Neyse kurbanda ben nişanlım ve kızımla tatile gittim abla öteki ablama geldi onunda 2 çocuğu var küçük bebek.. Kızında burnundan getirmiş.. yemek , iş beklemiş .. Tartışmışlar en sonunda ablam isyan etmiş ..

Ben ise anneme anahtarımı bırakmıştım ama evi tatile çıkmadan önce gece yarısına kadar temizledim çünkü döndüğümde iş günü olacaktı.. Neyse anneme tembih ettim anahtarı verme kimseye batmasın ev diye. Bu ablam beni aradı etmediği hakaret kalmadı senin evini mi yiyecektik diye neler neler ağza alınmayacak laflar. Ben şok .. Yinede bir kere olsun bu konuyu açmadım bu sene yine bana geldi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…