• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AILE

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Madmazell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2019
37
3
36
Merhaba kizlar..
Annem yarim sene önce ciger ameliyati oldu hersey Iyi gect sükür
baya sigarayi birakti Ama simdi Anneannemin vefatindan sonra yine azar azar icmeye basladi ve Ben bunun degistiremiyorum bizi dinlemiyor, devam sigara icerse yine kanser olucak ve bunun Geri adimi olmaz bunu kendisi biliyor Ama bile bile icip bizi düsünmüyor
4 hafta sonra nikahim olucak üzülmem gererkiyorken Ben seviniyorum baba evinden ciktigima
Bu sene basindan beri Annemin hastaligi basladi
Piskolojim bozuldu anneme Ben piskologa gidicem dediginde Bana güldü ve dedigi su oldu: senin neyin varki gayet iyisin.
Bu Beni daha Cok bitirdi
Ben Ailem icin herseyi yaparim
Ama 1 yildir omuzumda Cok yük var
Bütün isleri, kagit kürek isleri, alisveris,doktor terminleri,kendi isim , Yeni Ev Evde yemek fln derken Cok yoruldum
Babam ve kardesimde hic yük almadilar üstümden, benim Bu sinirli Cok huysuz hallerimi ister istemez nisanlimda gördü Bana destek cikti tabiki benimlle heryere geldi Ama ister istemez insan hircin olunca tartisiyor
Allaha sükür iyiyiz 4 hafta sonra nikahimiz var Ama dedigim gibi Annem bi taraftan Cok huysuz hic positiv düsünmez evin icinde oldum olasi hep bir Yas havasi Sanki
Annem icin neyapabilirim bilmiyorum
Bende isterdim böyle günlerde biride benden yük alsin evimizi kurduk dösedik Ama kimse demediki gel surda yardim edeyim buda benim gücüme gitti daha dogrusu Cok üzgünüm Ben böyle hayal edmemisdim
Birde herseyine kostugum kuzenlerim bir kere olsun bile arayip birsey yapmadilar
Ben Cok duygusal bi insanim herseyi icime atip bisey demem
Ama bi Anne bunu evladinda fark etmesi gerekmiyormu...Annem tüm dügünlerde kinalarda kendi eliyle sarardi pogacalar yemekler yapardi herkese yardim ederdi benim icin simdi bisey yapmamasi üzüyor, Gücü var isteyince
Ben hep yasitlarimdan daha olgun düsünmüsümdür cünkü ben 13 yasinda anne oldum Kücük kardesime
Annem yine bir vefat haberiyle ozamanlar (15 sene oluyor ) kendi yiyip bitirmisti,ölüm kötü bisey hele ki Genc ölüm ama Allahdan geliyor iste daha nediyebilirzki
Ozamanlar dan beri Annem bizi kendisi gibi yapti Evde ne müsik calardi ne bi eglenceye gidebilirdik en Mutlu anlarimda bile Ben hep o kötü anlar kafamda Asla da unutamam..dedigimi gibi kardesimi Ben büyüttüm
Benim yasimdakiler ozamanlar oynarken Ben evle mesgüldüm
Simdi allaha sükür sagligim yerinde kötü bi aliskanligim yok nisanliyim, Ama böyle seyleri unutamiyorum ve kendi yuvamada birlikte götürmek istemiyorum Bana yardimci olun lüften

Zamanında anne babamızın bize baktığı gibi onlara şimdi bakmak da bizim görevimiz. Ancak kendisine yardım edilmesine müsaade etmeyen, hala sigara içmeye devam eden birine sizin yapabileceğiniz bir şey artık yok.

Hayatta en tahammül edemediğim şeylerden biri de ''senin neyin var ki'' tarzı söylemlerdir.:olamaz: Psikolojik rahatsızlıklar bunalımlar da gayet bir kalp, böbrek sorunu kadar ciddi olabilir. Sorunlarınızı küçümseyen insanlardan mümkün mertebe uzak durun. Bu kişi annenizse de onunla paylaşmayın bir daha.

Şimdi yeni bir hayata başlıyorsunuz. Kek, börek tarzı ve her türlü beklentilerinizi de geride bırakarak bu hayata başlayın. Başka şeylere sinirlenip size değer veren insanları da kırmayın. :KK69:

Daha yeni annesini kaybetmiş ne kadar zor bir dönemde olduğunun farkında mısın? Senin nişan işlerin için hevesi enerjisi olmaması çok doğal. Yakınlarını kaybetmesi hastalık atlatması ki bunlar olmasa bile yılların getirdiği yorgunlukla eskisi gibi iş kek vb şeyleri yapamaması da normal. Böyle her şeyi kafaya takarak ömür geçmez:KK17:

Daha yeni annesini kaybetmiş ne kadar zor bir dönemde olduğunun farkında mısın? Senin nişan işlerin için hevesi enerjisi olmaması çok doğal. Yakınlarını kaybetmesi hastalık atlatması ki bunlar olmasa bile yılların getirdiği yorgunlukla eskisi gibi iş kek vb şeyleri yapamaması da normal. Böyle her şeyi kafaya takarak ömür geçmez:KK17:

Tabi ki gayet normal Biz o dönemi attladik
Dün teyzemlere ama yardimci olmak icin gitti yemek konusunda
Ben bunu tabi söylemedim anneme
Ama Insan düsünür Ondan sonra teyzeme yardim edebilir de kendi kizina böyle bi durumda el atmaz
Annem isteyince Bir Cok seyi hastalgindan sonra da yapti dedigim gibi Ben onda herseyde yardimci oldum

Zamanında anne babamızın bize baktığı gibi onlara şimdi bakmak da bizim görevimiz. Ancak kendisine yardım edilmesine müsaade etmeyen, hala sigara içmeye devam eden birine sizin yapabileceğiniz bir şey artık yok.

Hayatta en tahammül edemediğim şeylerden biri de ''senin neyin var ki'' tarzı söylemlerdir.:olamaz: Psikolojik rahatsızlıklar bunalımlar da gayet bir kalp, böbrek sorunu kadar ciddi olabilir. Sorunlarınızı küçümseyen insanlardan mümkün mertebe uzak durun. Bu kişi annenizse de onunla paylaşmayın bir daha.

Şimdi yeni bir hayata başlıyorsunuz. Kek, börek tarzı ve her türlü beklentilerinizi de geride bırakarak bu hayata başlayın. Başka şeylere sinirlenip size değer veren insanları da kırmayın. :KK69:
Haklisiniz..artik birsey beklemek gerekir
Annem kendisine gercekten hic bakmiyor bizi düsünmüyor..Anneannem Allaha sükür 22 torun görmüs Bir Insan ..Annem de torunlarini Görsün istiyorum bizi biraksin önce kendisni düsünsün Ama düsünmüyor, herseyi bos vermis, okadar ugrastim havasi degissin diye gezdik ettik hala günde 2 saat yürüyüs yapariz Ama yine eve Geldikten sonra ilk sigarayi düsünür
Positiv zaten hic düsünmeyen birisi

Annenizin yasları uzun sürüyor anlaşılan belki de atlatamıyor. İçinde neler yaşadığını bilemeyiz. Anneniz kendi içinde bir şey yapmıyor. Böyle yaşamaya alışın.

Bazen insanlarda istek yaşam enerjisi kalmayabilir.
Kasıtlı yapacağını düşünmüyorum sonuçta siz onun düşmanı değilsiniz.
Bu tür olaylar samimi dille karşılıklı konuşarak çözülür.
Bence onu bir dinleyin.

Bazen insanlarda istek yaşam enerjisi kalmayabilir.
Kasıtlı yapacağını düşünmüyorum sonuçta siz onun düşmanı değilsiniz.
Bu tür olaylar samimi dille karşılıklı konuşarak çözülür.
Bence onu bir dinleyin.
Malesef konusulcak bisey yok..Cok konusmak istedim Ama red etti..tek benimle degil babam ve kardesime de böyle tek kendi kardeslerine böyle degil.

Valla bence annen karamsar biri bu kişilik özelliğini değiştirmen çok zor.
Evet kendi annesini kaybetmiş olabilir ama muhtemelen yaşı ileriydi zaten anneannenizin. Yani insan çok etkilense de kendi evladı varken ve ona ihtiyacı varken daha çabuk toparlanmaya çalışmalı diye düşünüyorum. Dediğim gibi bu hayata bakışıyla ilgili. Bazıları kendi modunu yükseltemiyor. Senin çok yapabileceğin bir şey yok malesf. Şimdiden mutluluklar dilerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X