• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileler karşıysa?

Ruhsuzruhhali

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2017
92
1
18
27
Erkek arkadaşımla yaklaşik 2 senedir birlikteliğimiz var. Abisi onaylamiyordu iliskimizi ve yakin zamanda annesininde artik onaylamadigini ogrendim. Erkek arkadasimin uzerine geliyorlar. (Bize uygun degil farklisiniz o okuyor sen okumuyorsun vs) Fakat biz birbirimizi gercekten seviyoruz. Memleketlerimiz farkli ben istanbul o Vanlı. İlk baslarda bende sıkıntı olur mu acaba diye düşünüyordum ama biz bunu aştık. Annem onaylıyor babam henüz bilmiyor.
Annesi biliyordu ve benide begenmisti resmimi gormus ama erkek arkadasimin abisiyle konusunca annesi o da istememeye baslamis. Ne yapacagimi sasirdim diyo erkek arkadasim bende uzerine gitmek istemiyorum ama cok uzuluyorum. Konusmayi kesemiyoruz ama bitiremiyoruz da.
Bana bir muddet zaman verir misin dedi erkek arkadasim halledicem bu sorunu dedi. Ama nasil halledebilir ki. Konusmayi bitirmiyor. Daha once hoyle birsey yasamis ya da gormus ablalarim ya da yasitlarim yardimci olabilir misiniz.
He bu arada ben 20 o 22 yasinda

Canım benim aynı durumları ben de yaşadım ve naparsan yap olmuyor. Bir de zaten bunları düşünmen için erken. Önce okulunu bitir. İşinin başına geç ondan sonra düşünmeye başla. Şimdiden kafanı bunlarla bulandırma derim.

Bende yaşadım.malesef sen dirensende bu duruma bı süre sonra ailelerın olumsuz tavırları senide yıldırıyo artk.bizde kavgalar başlamıstı bitirdim

Aileler istemiyorsa birak yoksa hayat sana zindan.

Cunku evlenince: onun ailesi hep sizi didikleyecek. Kocan anasini tutacak, siz de hergun kavga edeceksiniz. İhtimalle bosanma an meselesi olacak.

Burda yuzlerce konu var boyle.

Yakın zamanda arkadaşımın başına gelenleri izledim ve yaşadıklarınız daha kötü olayların habercisi söyleyeyim.
Bir de siz istenmeyen tarafsınız her iki tarafı da gördüm. Ailenin izin vermemesi çok başka ama istenmeyen olmak karşı tarafın istememesi çok daha başka çok yıkıcı.
İstenmeme sebebiniz nedir? Hemen topa tutacaklar ama alevilik sünnilik veya kürt türk olmak gibi mi?
Fazla detay vermemişsiniz ama eğer sadece okumuş olup olmamakla alakalı ise onlar problem etmez ki senin ilen eder. Anne-baba her zaman ben çocuklarıma bu şartları sağladım hep daha azıyla neden yetinsin gözüyle bakar.
Erkek arkadaşınız çalışkan mıdır?Okumamış olabilir öenmli olan bir evliliğin getireceği maddi yükü kaldırabilecek mi mesela? Babam bilmiyor diyorsunuz söylemeye çekinmenizin sebebi babanızında mı böyle sebeplerden karşı çıkacağını düşünmeniz?

Back
X