Aileler yüzünden biten 4 yıllık ilişkim :(

aybiyce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
154
0
96
Aydın
Kızlar günlerdir düşüne düşüne içinden çıkamadığım sorunumu belki size anlatsam bi çıkar yolu bulabilirsiniz bana. 4 yıldır süren bir ilişkim var. ufak tefek tartışmalarımız olduysa da bugüne kadar hiç ayrılık yaşamadık. Erkek arkadaşım doğulu, ama o da ben de batıda aynı ilde yaşıyoruz. 4yıl önce tanıştık. herşey çok güzeldi. sanki onu 4 yıldır değil de gözümü açtığım andan beri tanıyor gibiyim. hayatımın merkeziydi o. bunca zamandır birbirimizi kıracak, incitcek birsorunumuz olmadı. gelecek için hayallerimiz,planlarımız, isteklerimiz vardı. çeyizim için aldığım şeyleri o da görür beğenir herşey ikimiz içindi. ama bi kaç ay öncesine kadarmış tüm bunlar. erkek arkadaşım bizim geleceğimizin olmayacağına karar vermiş. doğulularda adetler ağırmış. aileler anlaşamazmış. ben uyum sağlayamazmışım. o benim aileme uyum sağlayamazmış. mecburen ayrılmamız gerekiyormuş. daha önceki kız arkadaşıyla da aynı nedenden dolayı ayrıldığını biliyordum. benden ne istedin o zaman dedim. bile bile benimle neden başladın neden hayaller kurdun neden umut verdin dedim.ben en başından biliyodum olmıcagımızı diyo şimdide. biz daha 4-5 ay önce konuştuğumuzda bu yıl içinde nişan-söz düşünüyorum diyodu bana. dayısı ve kuzenininde eşleri batılı. şuan ikiside ayrılma aşamasındaymış. olmuyomuş dışarıdan gelenler uyum sağlayamıyomuş. o yüzden bizde ilerde mutlu olamazmışız. sevgisinden eminim son görüşmemizde ayrılırken bile o da bende ağlaya ağlaya ayrıldık. şimdi önümüzdeki hafta sonu tekrar oturup konuşucaz. kızlar yardım edin. bu ilişkide hep toparlayan alttan alan ben oldum o yüzden hiç gurur yapmayı düşünmüyorum. şimdi gurur yapıp da ileride pişman olmak istemiyorum.ben ilerde onunla olmak onunla mutlu olmak yaşlanmak istiyorum. hafta sonu onu nasıl ikna edebilirim buna. aileler arasında ki dengeyi kurmak bizim elimizde diye defalarca söyledim. ama o çok korkuyo. bana fikir verin lütfen bu tabuyu nasıl yıkabiliriz ?? :(

nasreddin hocanın ya tutarsa olayına dönmüş... ya sorun olursa? iyi de ya olmazsa? ayrıca aynı kültürden gelen aynı adetlere sahip aileler bile kanlı bıçaklı olabiliyorken sizin de elbette ki anlaşamama ihtimaliniz var. aynı zamanda geçmişinize göre gayet de iyi anlaşırsınız gibi görünüyor. bilmiyorum bana çok garip geldi, anlaşmak çok çok önemli bir konu ve siz bunu yakalayabilmişken bu kadar kolay vazgeçilmemeli.

canm sadece onun ailesi öenmli değil senin ailende önemli...
senin ailen istemese sen diretirdin
o neden diretmeden vazgeçti seven insanı ne vazgeçirebilir ki?
sakın yalvarma ona sakın!

olaya çok ilginç yaklaşmış 4sene dile kolay, sanki aileleri bahane etmiş gibi.çok seven biri denemek istemez mi, şans vermek istemez mi ,bazı zorlukları göze alamaz mı..arkadaşının ilişki içinde dürüstlüğünden emin misin önce ona karar ver bence..sonra açık açık sor nasıl bir kalemde silebiliyosun diye..

nasreddin hocanın ya tutarsa olayına dönmüş... ya sorun olursa? iyi de ya olmazsa? ayrıca aynı kültürden gelen aynı adetlere sahip aileler bile kanlı bıçaklı olabiliyorken sizin de elbette ki anlaşamama ihtimaliniz var. aynı zamanda geçmişinize göre gayet de iyi anlaşırsınız gibi görünüyor. bilmiyorum bana çok garip geldi, anlaşmak çok çok önemli bir konu ve siz bunu yakalayabilmişken bu kadar kolay vazgeçilmemeli.

aynen öyle bende kolay kolay vazgeçmek istemiyorum. çok seviyorum çünki. erkek arkadaşım 27 yasında ben 20. buyaşıma kadar beklemişim bu yaştan sonra da düzgün huzurlu bi evlilik yapmak isterim. mutsuz olursam ölürüm diyo. seviyo biliyorum. eminim şuan o da acı çekiyo ayrılmak için unutmak için. ama bende biliyorum ki herşey bizim elimizde aileler arasındaki dengeyi kurmakta bozmakta bizim elimizde. ama o çok korkuyo :(( kız kardeşiyle konustum bilmediğim baska bişey varmı diye onlarada aynı seyi söylüyomuş

olaya çok ilginç yaklaşmış 4sene dile kolay, sanki aileleri bahane etmiş gibi.çok seven biri denemek istemez mi, şans vermek istemez mi ,bazı zorlukları göze alamaz mı..arkadaşının ilişki içinde dürüstlüğünden emin misin önce ona karar ver bence..sonra açık açık sor nasıl bir kalemde silebiliyosun diye..

hafta sonu oturup detaylı konusucaz zaten. ben artık 4 yıl oldu ilişkimizde ciddiyete adım atılır artık diye beklerken o baska seyler düşünüyomuş meğer.

canm sadece onun ailesi öenmli değil senin ailende önemli...
senin ailen istemese sen diretirdin
o neden diretmeden vazgeçti seven insanı ne vazgeçirebilir ki?
sakın yalvarma ona sakın!

aynen öyle benim ailem istemese ben ikna ederdim bişekilde. ama benim ailemden yana aksi bi durum hiç olmdı.

Ne ondan vazgeçebiliyorsun nede ailenden gerçekten içinde bulundupun durum çok zor .O doğulu batılı durumu bizim ailedede var babam hakkımı helal etmem dedi ve konu kapandı .Biri çıkıyor bütün milletin adını b.kluyor olan bize oluyor

Canim ne yapmissin sen,daha yasin 20 evlilik falan bunlari düsünmek icin cok erken aslinda.

Erkek arkadasini anliyorum,etrafindaki örnekleride göz önünde bulunudurarak mutlu bir evlilik yürütemeyeceginiz düsünmekte ki aslinda hicte haksiz sayilmaz.Ama kültür farkliligi olan her evlilik ayrilikla sonuclanir diye birseyde olmaz.

Bence sen onun üstüne fazla düsme,niye bana umut verdin niye hayaller kurduk o zaman demissin ya hani,bastan beridir bu isin olmayacagini düsündügünü söylemesi hic iyi olmamis. Sen elinden geleni yapmissin, hafta sonu onunla konusurken onu sevdigini, zorluklarin farkinda oldugunu ama birbirinize dayanarak iki taraftada yasanacak olan bu sorunlarin üstesinden gelebileceginize inandigini söyle ve tercihi ona birak. Elimden baska birsey gelmez,iliskimizin bu sorunlarin üstesinden gelecegini düsünmüyorsan simdiden bitsin cünkü bir iliskide en önemli olan güven ve görüyorumki bu sende yok de.Ayni kültürden biriyle evlendigimizdede farkli sorunlarla karsilasilabilecegini söyle.Daha fazlasina gerek yok kanimca kendisi zaten 27 yasindaymis.

Hakkinda hayirlisi olsun.

bence hiç uğraşma canım.emin ol aşk da bitiyor bir süreden sonra dile kolay 4 sene birşeyleri paylaşmışsınız ama korkaklığı yüzünden ayrılmak istiyr.seninle hayaller kuraraken senin nereli olduğunu bilmiyormuydu bence kaçak bir cevap vermiş çünkü altında başka birşey vardır bunun.ya bide evlendikten sonra en ufak bir olayda boşanmak isterse ne olacak.sen en iyisi alttan falan alma.hem emin ol aşk bitiyor ama aile bulunmaz canım onun için öncelik ailesiyse senin içinde kendi ailen olmalı.

Ne ondan vazgeçebiliyorsun nede ailenden gerçekten içinde bulundupun durum çok zor .O doğulu batılı durumu bizim ailedede var babam hakkımı helal etmem dedi ve konu kapandı .Biri çıkıyor bütün milletin adını b.kluyor olan bize oluyor

bizde kesnlikle öyle bişey yok annem ve kardeşim tanıyo. babam da birebir tanımasada 4 yıldır varlığından haberi var. ve ailemden karşı olan yok. onun ailesinde de beni istemeyen yokmuş onun söylediğine göre. kız kardeşiyle konusuyoruz herhangi bi sorunumuz yok çok şükür. o ilerde sorun yasıyacagımızı düşünüyo.

:emir_bebek:
Canim ne yapmissin sen,daha yasin 20 evlilik falan bunlari düsünmek icin cok erken aslinda.

Erkek arkadasini anliyorum,etrafindaki örnekleride göz önünde bulunudurarak mutlu bir evlilik yürütemeyeceginiz düsünmekte ki aslinda hicte haksiz sayilmaz.Ama kültür farkliligi olan her evlilik ayrilikla sonuclanir diye birseyde olmaz.

Bence sen onun üstüne fazla düsme,niye bana umut verdin niye hayaller kurduk o zaman demissin ya hani,bastan beridir bu isin olmayacagini düsündügünü söylemesi hic iyi olmamis. Sen elinden geleni yapmissin, hafta sonu onunla konusurken onu sevdigini, zorluklarin farkinda oldugunu ama birbirinize dayanarak iki taraftada yasanacak olan bu sorunlarin üstesinden gelebileceginize inandigini söyle ve tercihi ona birak. Elimden baska birsey gelmez,iliskimizin bu sorunlarin üstesinden gelecegini düsünmüyorsan simdiden bitsin cünkü bir iliskide en önemli olan güven ve görüyorumki bu sende yok de.Ayni kültürden biriyle evlendigimizdede farkli sorunlarla karsilasilabilecegini söyle.Daha fazlasina gerek yok kanimca kendisi zaten 27 yasindaymis.

Hakkinda hayirlisi olsun.

fikirlerin için çok teşekkür ederim. bende kendisine aynı şeyi söyledim ben aynı kültürden birisiyle de evlensem yine farklı bir ailenin içine girmiş olcm. kültürde önemlidir de uyum sağlamayı istemek daha önemli. ben bu dengeyi kurabilceğime inanıyorum. ama korkuyo :14: en son görüştüğümüzde gözünden yaş geldiğini görünce bile içim sızladı ben dayanamıyorum ona ne biliyim işte ben ömür boyu onunla olmak istiyorum iyi zamanlarıyla zorluklarıyla. ben ailesinin karşında benim yzümden başını öne eğdirmem yaşım 20 ama belki ondan,yaşıtlarımdan daha olgun düşünebiliyorum bu konuda. biliyorum ailedeki huzur herşeyden önemli.

Cnm aile baskısı erkek arkadasının üzerinde olur kabullendişririm diye düşünmüş ama basarılı olamamıs bak daha kötüsü ne biliyormusun dört sene flört etmek onlarda o kadar ayıp kii neler düşünürler nelerrrrrrrr:50::50::50::50::50::50::50:

Cnm aile baskısı erkek arkadasının üzerinde olur kabullendişririm diye düşünmüş ama basarılı olamamıs bak daha kötüsü ne biliyormusun dört sene flört etmek onlarda o kadar ayıp kii neler düşünürler nelerrrrrrrr:50::50::50::50::50::50::50:

babası hariç ailesindeki çoğu kişiyle tanıştırdı beni kimseden de olumsuz bi tepki görmedim. annesi öyle cok canayakın kız kardeşide aynı şekilde. bi kaçgün önce kız kardeşiyle konustuk ona da söyledim aynı seyleri. madem bu ilişkiden bi umudu beklentisi yoktu 4 yıldır benden ne istedi dedim.haklısın bu konuda ne desen diyo. öyle flört etmek ayıp gibi bi düşünceleri olduğunu zannetmiyorum. belki kız kardeşim seni benden daha cok istiyodur diyodu. ailesinin benimle değil de türk olmamla bi sorunları var bencede. ama bunu kabul ettirmekte kendi elinde cocuk değilki

babası hariç ailesindeki çoğu kişiyle tanıştırdı beni kimseden de olumsuz bi tepki görmedim. annesi öyle cok canayakın kız kardeşide aynı şekilde. bi kaçgün önce kız kardeşiyle konustuk ona da söyledim aynı seyleri. madem bu ilişkiden bi umudu beklentisi yoktu 4 yıldır benden ne istedi dedim.haklısın bu konuda ne desen diyo. öyle flört etmek ayıp gibi bi düşünceleri olduğunu zannetmiyorum. belki kız kardeşim seni benden daha cok istiyodur diyodu. ailesinin benimle değil de türk olmamla bi sorunları var bencede. ama bunu kabul ettirmekte kendi elinde cocuk değilki

Tövbe bismillah,ailesinin senin Türk olmanla ilgili bir sorunu varsa arkana bakmadan uzaklas canim onlardan Türkiyede yasayipta Türk oldugun icin hor görülmende ilginc gercektende ne kadar sevsende bu irkci tutumla bas edemezsin benden sana abla tavsiyesi hic ugrasma bunlarla.

cnm bak ne dicem hakkında hayırlısı olsun üsteleme eger olacak gibi degilse geçirdigin dört seneye degilde bundan sonraki sıkıntılı gecen süreye yanarsın kiii ben bi bayan olarak asla senin incinmeni istemem
:25::25::25::25::25::25::25::25:

İçim bir tuhaf oldu o günü anımsadım...
Benzer sorunla karşılaştım bende hatta daha sonra buna benzer daha ağır engeller.
Belkide seninki de benim gibi bir başlangıç...
Çünkü benim sevgilimde bunları zırvaladı fakat zamanla altından daha farklı şeylerde çıktı
Çok acı çekmemen için başka detayların var olup olmadığını öğrenmelisin.
Çünkü gerçekten seven için yeterli bir sebep değildir.

Tavsiyemi dikkate almanı isterim.
Sakın taviz verme asil gururlu ve katı ol.
Aksi halde vereceğin taviz onu ikna etme çabası onun ne kaybettiğini anlamamasına neden olur.
Bırak pişmanlığı yaşayıp dönsün.
O öyle yada böyle kafasına oturtmuş bu fikri senin çabaların sadece ona açık kapı bırakcağından
dayanamazsa ayrılığa sana geri dönebilceğini bilmesi ayrılık acısını hafifletir hatasını anlayamaz.

Senin tek yapman 4 yılın hesabını sorup suratına tükürmek,herşey bir yana 4 yılını çalımış
Gözünün içine bakarak sen bihaber gelecek düşlerken,bu çok iğren birşey
hatta ş.lik!

İçim bir tuhaf oldu o günü anımsadım...
Benzer sorunla karşılaştım bende hatta daha sonra buna benzer daha ağır engeller.
Belkide seninki de benim gibi bir başlangıç...
Çünkü benim sevgilimde bunları zırvaladı fakat zamanla altından daha farklı şeylerde çıktı
Çok acı çekmemen için başka detayların var olup olmadığını öğrenmelisin.
Çünkü gerçekten seven için yeterli bir sebep değildir.

Tavsiyemi dikkate almanı isterim.
Sakın taviz verme asil gururlu ve katı ol.
Aksi halde vereceğin taviz onu ikna etme çabası onun ne kaybettiğini anlamamasına neden olur.
Bırak pişmanlığı yaşayıp dönsün.
O öyle yada böyle kafasına oturtmuş bu fikri senin çabaların sadece ona açık kapı bırakcağından
dayanamazsa ayrılığa sana geri dönebilceğini bilmesi ayrılık acısını hafifletir hatasını anlayamaz.

Senin tek yapman 4 yılın hesabını sorup suratına tükürmek,herşey bir yana 4 yılını çalımış
Gözünün içine bakarak sen bihaber gelecek düşlerken,bu çok iğren birşey
hatta ş.lik!

dediiğin gibi tek nedeninn bu olduguna inanmıyorum bende

hem gururlu davranıp hemde geri dönmesini nasıl saglarımki??

seninkinin nedeni neymiş?

en yakin arkadasim izmirli
esi adiyamanli
arkadasim alevi esi sunni
5 senedir evliler
ikisinin aileside cok saygili kadir kiymet bilen insanlar
arkadasim adiyamana gidip 3 ay kaliyor hemde esi yaninda yokken
el bebek gul bebek el ustunde tutuyorlar gelini
oda orda hic bilmedigi halde yufka bile acmaya calisiyormus
kayinvalidesi mutluluktan oluyor herkese ovuyormus arkadasimi
hemde iki kayinvalidesi 6 tane gorumcesi 2 tanede kayini var
ve arkadasim cok acik ve bakimli
kayinvalidesigilde cok kapali
yinede birbirlerine karsi cok saygililar ve anlayislilar ..

seninki bence kafasinda olmayacak seyleri kurup kararlari vermis bile
sakin yalvarma derim ben hatta konusmaya bile tenezul etme
hemde 20 yas ciddi birseyler dusunmek icin cok erken
inan 2,3 sene sonra fikirlerin cok degisecek

boyle erkekten hayir gelmez eger simdiden o ailesinin ne dusunecegini konusuyorsa ileri onlar istiyo diye bosar seni salla gitsin

Back
X