Aileler

benibenibihterinii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2017
429
322
53
Merhaba,

2 yillik evliyim.cok sukur sıkıntısız bir evliligim var. Benim sorunum demeyeyim tabi ki ama aklima surekli takilan durum Esimin ailesinin benim ailem gibi duyarli olmamasi.

Maddi olarak kendi yagimizda kavruluyoruz ama benim ailem hep bir sıkıntınız var mi biz hep destek olmaya haziriz diye soyler durur. Ama esimin ailesinin yok biz dugun yaptik diye borclari, yok bu sene de evlerini de yenilediler diye borclari hep bir sebepleri vardir. Kv min de ezberlenmis gibi cumlesi " biliyorsun bizim durumumuzu".

Mesela araba aldik benim ailem kredi cekmeyin aman diye ustunu israrla verdiler ve tamamlayin dediler. Esimin ailesi ise neyle aldiniz diye soruyor ihtiyaciniz var mi birseye demek yerine.

Mesela benim annem israrla istemiyorum dememe ragmen bir eksigim varsa hemen tamamlar hep destekdir her konuda. Kv ise yeni tv alicaz aa eskiyi bizim koydeki eve verirsiniz oraya alalim eskiyi diyebiliyor. Cogu zaman kv, kendi annem kadar olamaz biliyorum ama senin de oglunun evinde sapasaglam olan televizyonu neden hemen sahipleniyorsun ki.Bana o tv nin ederi kadar bile destek olmak agzinin kenarina bile gelmezken bende olani hemen sahipleniyorsun. Kp de ayni sekildedir bu arada.

Her ailenin maddi durumu ayni olmayabilir ve tabiki de hersey maddiyat degil farkindayim. Ailelerimizden hicbir istekte bulunmadik bugune dek yanlis anlasilmasin. Ama bir taraf bu kadar cocuklarini dusunurken digerleri neden boyle ?Benim yasadigim gibi durumlari yasayanlar var mi ?

Kimi aileler evlatlarını el gibi görüyor.
Sadece erkek ailesi de kadının ailesinde de böyle tipler bulunuyor maalesef.

Malesef bizde de bu böyle benim ailem hep arkamızdadır maddi manevi annemin evinden bir kere bile elim boş dönmemişimdir evinde olan ete,tavuğa kadar poşete doldurur öyle gönderir beni evime.
ama kayınvalidem bir turşu,bir reçel bile vermemiştir biz istemeden evimize elini kolunu sallaya sallaya gelir ee sonrada kayınvalideye niye mesafe.. Asla kayınvalidem annem gibi olamaz ağız dolusu içten Anne de demem diyemem bana ve oğluna EL gibi davrandığı sürece... (bu arada ilk ve tek gelinim hiç bir avantajını görmedim) Eşim hastalandığında istemememe rağmen kendi annem yemek yapar getirir kv bir ot bile getirmez vermez ve de utanmaz.. ben eşim için daha çok üzülüyorum..

merhaba arkadaşlar sanırım bir çok kişi bu durumu yaşıyor benim kv düğün öncesi isteme söz merasimlerinde tepsilerle börekler baklavalar vs vs gösteriş için gereken ne varsa herşeyi yaptı ailemin durumu kv göre çok çok iyi ben daha liseye yeni başladığımda evimi aldılar ki ablam ve abime de evlenmeden öncesinde evlerini aldılar hepsi kendi evinde yaşıyor tazegelincikk in dediği gibi ne zaman annemlere gitsek içme suyumuza kadar hazırlıyıp veriyorlar kv oğluşuma ev alıcam diye tutturdu babamın bir müteahit arkadaşının başladığı bir site projesine topraktan girmek için anlaştılar elalem laf eder senin evinde oturmanıza diyerek ev bitane kadar kv nin mahallesinde kiralık bir ev tuttuk ev için cüzi bir kapora verdi gerisini bir ay sonra kredi çekip vericem dedi 7 ay oldu babam müteahite karşı mahçup duruma düştü şimdide ben kaporayı halledeyim geri kalanını siz ödersiniz diyor eşim annesinin yanında çalışıyor evlenmeden önce zaten günlük para alıyormuş maaş olayı yok yaz döneminde iş yapmıyor kıştan birikeni kullanıyorlardı şimdi kira faturalar market herşeyi ben ödüyorum hiç sormuyor birşeye ihtiyacınız var mı diye milletin yanında düğün yaptım diye hava atıyor evin beyaz eşyasını ben aldım düğünün parasını takılardan verdik bir tek mobilyamız için kv kartından 8000 tl çektirdik bide utanmadan böyle hava atması iyice tahammülümü zorluyor ben bu olanların hiç birini aileme yansıtmıyorum kötü olmasınlar diye bilmiyorum doğru mu yapıyorum yanlış mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…