Merhaba,
2 yillik evliyim.cok sukur sıkıntısız bir evliligim var. Benim sorunum demeyeyim tabi ki ama aklima surekli takilan durum Esimin ailesinin benim ailem gibi duyarli olmamasi.
Maddi olarak kendi yagimizda kavruluyoruz ama benim ailem hep bir sıkıntınız var mi biz hep destek olmaya haziriz diye soyler durur. Ama esimin ailesinin yok biz dugun yaptik diye borclari, yok bu sene de evlerini de yenilediler diye borclari hep bir sebepleri vardir. Kv min de ezberlenmis gibi cumlesi " biliyorsun bizim durumumuzu".
Mesela araba aldik benim ailem kredi cekmeyin aman diye ustunu israrla verdiler ve tamamlayin dediler. Esimin ailesi ise neyle aldiniz diye soruyor ihtiyaciniz var mi birseye demek yerine.
Mesela benim annem israrla istemiyorum dememe ragmen bir eksigim varsa hemen tamamlar hep destekdir her konuda. Kv ise yeni tv alicaz aa eskiyi bizim koydeki eve verirsiniz oraya alalim eskiyi diyebiliyor. Cogu zaman kv, kendi annem kadar olamaz biliyorum ama senin de oglunun evinde sapasaglam olan televizyonu neden hemen sahipleniyorsun ki.Bana o tv nin ederi kadar bile destek olmak agzinin kenarina bile gelmezken bende olani hemen sahipleniyorsun. Kp de ayni sekildedir bu arada.
Her ailenin maddi durumu ayni olmayabilir ve tabiki de hersey maddiyat degil farkindayim. Ailelerimizden hicbir istekte bulunmadik bugune dek yanlis anlasilmasin. Ama bir taraf bu kadar cocuklarini dusunurken digerleri neden boyle ?Benim yasadigim gibi durumlari yasayanlar var mi ?[/QUOTE
Sen ailen konusunda şanslısın ama eşin değil sakın bunu eşinin yüzüne vurma eminim içten içe çok uzuluyordur . Sizin durumun tam tersi de biz de var, eşimin ailesi düşünceli benimkiler tam tersi ve bu durum beni eşim karşısında çok mahcup ediyor her ne kadar eşim olumsuz tek bir kelime etmemesine rağmen. Eşinin evliliğinin tadını çıkar kayinvalidenlere de sakın yüz verme tv yi mi istedi sakın verme elaleme ver yine onlara verme sonra hep istemeye başlarlar