ailem baş örtümü açmamı istiyor.....

su20

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
106
5
296
Denizli
yaklaşık 3 ay önce içimden gelerek ve isteyerek kapandım ancak ailem seneye okulumun bitmesi üzerine geleceğimi belirleyen iş mevzuları yüzünden açılmamı istiyorlar.bunun ne alakası var derseniz özel sektörde kamuyu beklemeden direk işe girme olanağım var başkaları aracılığıyla ancak bunun için başımın açık olması gerekiyor çünkü bunu yapacak kişiler sol görüşlü insanlar tüm inançlara saygılıyım ancak içimde bir hesaplaşma var kendimi kötü hssediyorum.babam olmadığından çalışmam zorunlu.annemde baş örtüsü takmıyor ne yapacağımı bilmiyorum ki bunu yaparsam kişilğim başkaları tarafından sorgulanacak ve Allah karşısında ayrı sorgulanacağım görüşleriniz elbette bnim için önemli kimsnin inancına karşıt değilim saygılar

kapalı olarak özel sektörde iş bulma olasılığınız daha fazla değil mi...

Dünyada rahat et, Allah'ın emrini boşver diyorlar yani.

Onları dinlemek zorunda değilsiniz.

ne mezunu oldugunuzuz bilmiyorum ama tum devlet kurumlari calisinsanlar kapanmak isteyenler kapali eskisi gbi devlette sorgulanmiyor

Devlet dairelerinde bile artık başörtüsü ile çalışılıyorken özel sektörde bile çalışabilirsiniz kimse size zorla başınızı açtıramaz çünkü artık böyle bir yasak yok.

Bi karar vermissiniz ve bu karar manevi dunya ile ilgili.aileniz maddi(is bulma) kaygilarla bu karariniza mudahele etmemeli.bence sizde kararsizsiniz sanki.kesin olsaydiniz teklif etmezlerdi diye dusunuyorum.ozel sektordede gayet rahat is bulabilirsiniz ayrica.illa tanidik araciligi olmasina gerek yok.kendiniz bulursunuz cogu insan gibi.

1.Bu tür konuları açmak yasak
2.Sol görüşlü,sağ görüşlü diye genelleme yapılamaz.Tüm sol görüşlüler ille de açık eleman istemiyor.
3.Kimse inancınızı sorgulayamaz.

Son düzenleme:
onlara neymiş acaba
sen Allah için kapandıysan ailen dedi diye açma bence

Kendinizi nasıl huzurlu ve mutlu hissediyorsanız öyle yapın
kapalı halde de elbet iş bulabilirsiniz.memleketteki kapalı bayanlar işsiz gezmiyor sonuçta

s.a kardeşim öncelikle hayırlı olsun sınavın zor gibi ama mükafatı büyük bende çok zorluklar çektim ama hiç ib zaman yılmadım sende yılma şuan özel sektör daha iyi gibi görünüyor insanlar kapalılığına değil güler yüzüne işini iyi yapışına bakıyor eskidenmiş öle kapalıya düşman gözüyle bakmak için rahat olsun rabbim herkese hak etti şeyi verir sen yolunda yürümeye devam et

cok güzel bir adim atmissin kim nederse desin annen ailen dahil sag dan girsin soldan ciksin kimseye kulak verme...
Ya ALLAH BISMILLAH de yoluna devam et bak ALLAHcc sana ne kapilar acar hayirlisi ile...
MEVLA ne eylerse güzel eyler...

Bu açtığınız konu da yazdıklarınız da aslında reelde olsa epey tartışmaya açık bir konu benim için amma velakin forumda bu tarz konuların açılması da tartışılması da yasak bildiğim kadarıyla.
Sadece sana şu kadarını söylemek boynumun borcu bana göre yoksa gece uyuyamam. ''Sol görüşlü insanlar açık insanlardır, sağ görüşlü insanlar kapalı insanlardır'' zihniyetiniz yanlış, öncelikle kimse kimseyi bu şekilde manipüle etmesin. Sizde bu düşünceden vazgeçin. Devlet dairelerinde bile insanlar artık kapalı çalışabiliyorken özelde rahatlıkla iş bulursunuz. Yani açmak istemiyorsanız ve kesinlikle ama kesinlikle iş bulamam diyorsanız da açılmayın da çalışmayın da. Ama gönlünüz rahat olsun. Kesinlikle iş bulacaksınız.

3 aydır kapalı olmak kolay bir şey değil.Eğer tereddütü varsa şimdiye çoktan açılmıştı.

Değerli konu sahibi kardeşim.Evet kapalı olmak zordur.Olmayan anlamaz.Aileni kırmadan bu işi halledebilirsin.Allah kendi rızası doğrultusunda iş görenleri utandırmaz.Allah yardımcın olsun.

Dini içerikli konu açmak yasaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…