Ailem beni çok sıkıyor yeter artık!!

dermanabla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
137
10
118
30
Diğer
Bıktım artık.Giydiğime karışıyorlar-makyaj yaptırmıyorlar-nereye gitsem hesap soruluyor hareket memuru gibi hepsi.Bunların hepsi tamam annemdir babamdır tek kızım sonuçta hak veriyorum ama ben hiçbir okul gezisine gidemiyorum.Yine çanakkale gezisi var.O kadar çok istiyorum ki gitmeyi izin vermiyorlar kendileride götürmüyor.Maddi durumumuz var.Niye diyincede şöför uykusuz mu-madde bağımlısı mı-alkol mü kullanıyor ben bilmediğim adamın kullandığı otobüsle kızımı bir yere göndermem diye başlıyor babam.Sonra orda hasta olursan diye gidiyor en sonundada gezi falan yok unut ben seni yazın götürürüm konu kapandı diyor ama 4 yıldır götürmüyor.Çanakkale-Ankara-Marmaris-Kapadokya-Güneydoğu-Uludağ hiçbirisine yollamadı şu anda lise 1 deyim yaşım 16 yine hayır diyor.Ne yapacağım ben yardım edin ya nasıl ikna edicem.Annem baban izin verirse git diyor babamda kesin ve kesin hayır diyor.Ne kötülük var bunda anlamıyorum :(

Ortaokuldaki hocam çok denedi ama ailem maddi imkanımız yok diye başından savdı hocada napsın maddi imkan yok diyince kilitleniyor birşey yapamadı ama maddi imkanımız var :(

Hımm...Ya zaman kötü güzelim güvenemiyorlardır onlarda kimseciklere napsınlar haklılar ama ...

Biraz hak vermeye çalış sende birtanecik kızları var başlarına kötü birşey gelmesin diye böyle sıkı davranıyorlardır :delphin:

o yaşımdayken banada izin vermezlerdi sorun yapma bence ilerde istediğin kadar gezersin bide tek çocuksun onlarada hak ver.

bu devirde ebeveyn olmak daha zor

çocukları kaçıran,asan kesen,bomba...vs. haberleri var her gün televizyonda...kafamçokkarıştı

gençsin gezmek istersin hakkın da bir de onlar açısından düşün bakalım olaylarıbuyrunnnnnnnnn

kolay bi insanın evladını salıvermesi?

kime güvenip seni emanet edecekler
guclubacismile

ergenlik zor dönem birde genç kızlarımız herşeyi hafife alıyor sonucu düşünemiyor

toz pembe takılıyorlar ama sanırım 2-3 yıl sonra izin çıkar sana
:icecream:

Tek çocuk değilim abim var ama oda kazık kadar 25 yaşında tamamen kopuk.Pardon ama ileride ne zaman gezicem 2-3 sene sonra ben uni sınavına hazırlanıcam üniversitede ne olacağı belli değil.Bu arada 2-3 sene sonra babamı niye takıyım 18 olucam reşit olanlardan izin belgesi istenmiyor

Bnm kardeşim de 16 yaşında ben de annesi değil ablası olduğum halde kapadokya vb.. yerlere gitmesine izin vermem. Şu anda sana bunlar çok bunaltıcı gelebilir ama yıllar sonra anlayacaksın neye neden izin vermediklerini.

Bn de senin yaşındayken aynılarını söyüyodum ,18 yaşıma gelicem reşit olucam ........vb...ama 18 bile mantıklı düşünme yaşı değil bence.

sanırım bu konuda cok şanslıyım:)..18 yasımda tek tatıle gondermelerıyle:)..
bence aılenın sana karsı guvenlerını suıstımal etme..
onlar ısrar edıyo ıse onların dedıgı olsun daha onunde nıce bı hayat var nerelere gıderde eglenırsın..
emın ol zamanı geldıgınde onlar sızı gonderırler..
ebevyen olmak cok zor..helekı canından kanından olay evladın olunca ıcıne sokası gelır ınsanın..
sana kotu gelebılır bunlar ama aılenede hak ver hergun ne haberler duyuyoruz tv lerde ya bırıde sen olsan?..

Bence hersey kararında olmalı..Tamam seni düsünüyorlar devir kötüü!! Ama benim babam bazı konularda töleranslık yaptıgı icin kötümü yaptı acaba demekten alamıyorum kendimi..

Bence kötü yapmadı mesela sende resit olmayı bekliyorsun ailem karısmayacak diyorsun bu daha kötü birsey bana göre..Ben bazı seyleri babamın evinde yasayabildigimden ve güveninin sonsuz oldugundan cok sanslıyım opuyorumnanaktan

Basına kötü birsey gelir deyip engellemek istiyorlar ama sende her sene gitmeyeceksin ki oralara o zaman sözünde durup götürecek seni..Olacagı varsa kapı önünde de olur bazı seyler..

Acıkcası,bunlar ince konular cok yorum yapmak istemiyorum..Ama aileler cocuklarını fazla sıkmamalı babam kız cocugunu fazla sıkarsan ya erkenden kurutulacagım diye yanlıs evlilikler yapar,yada huzuru baska yerlerde arar der..:1closedeyes:

Bence hersey kararında olmalı..Tamam seni düsünüyorlar devir kötüü!! Ama benim babam bazı konularda töleranslık yaptıgı icin kötümü yaptı acaba demekten alamıyorum kendimi..

Bence kötü yapmadı mesela sende resit olmayı bekliyorsun ailem karısmayacak diyorsun bu daha kötü birsey bana göre..Ben bazı seyleri babamın evinde yasayabildigimden ve güveninin sonsuz oldugundan cok sanslıyım opuyorumnanaktan

Basına kötü birsey gelir deyip engellemek istiyorlar ama sende her sene gitmeyeceksin ki oralara o zaman sözünde durup götürecek seni..Olacagı varsa kapı önünde de olur bazı seyler..

Acıkcası,bunlar ince konular cok yorum yapmak istemiyorum..Ama aileler cocuklarını fazla sıkmamalı babam kız cocugunu fazla sıkarsan ya erkenden kurutulacagım diye yanlıs evlilikler yapar,yada huzuru baska yerlerde arar der..:1closedeyes:

Aynen beni tarif etmişsiniz.Beni ve ailemi.Babama dedim zaten böyle devam ederse senden son sürat kaçıcam artık okumaya hakkariye mi giderim trabzona mı vana mı belli olmaz diye ama anlayan kim ? huh

Tek çocuk değilim abim var ama oda kazık kadar 25 yaşında tamamen kopuk.Pardon ama ileride ne zaman gezicem 2-3 sene sonra ben uni sınavına hazırlanıcam üniversitede ne olacağı belli değil.Bu arada 2-3 sene sonra babamı niye takıyım 18 olucam reşit olanlardan izin belgesi istenmiyor

16 yaşındasın,kendini dünyanın merkezinde kendini görüyorsun.

ailende bu asiliğinin farkında ki seni dizlerinin dibinden ayırmak istemiyorlar.:mymeka:
18 yaşında olunca reşit olacakmışda onlardan izin belgesi istenmiyormuş da... :mymeka: başına bi bela geldiğinde ilk arayacağın kim olacak? izin bile almak istemediğin ailen olmayacak mı?delikafadulden

Aynen beni tarif etmişsiniz.Beni ve ailemi.Babama dedim zaten böyle devam ederse senden son sürat kaçıcam artık okumaya hakkariye mi giderim trabzona mı vana mı belli olmaz diye ama anlayan kim ? huh

gidince anlarsın dünyanın kaç bucak olduğunusırnaşık şey

şimdi demesi kolaysositososito

3 yıl sonra umarım az da olsa kafana bir şeyler dank eder. yoksa bu kafayla gidersen canın çok yanaryasakkelime

"ileri " ne zaman demişsin ya... olgunlaştığın zaman. belli bir zaman yoksempatiksalakcinni

kiz bu yasta arkadaslariyla gezmeyecekde ne zaman gezecek allah askina??
siniftaki digerlerinin cani can degil de patlican mi? onlar ailelerinin gözünde degersiz mi? ögretmene ve cocuklarina güvendikleri icin yolluyorlar.

anne babalarin amaci ne böyle seylere izin vermeyince anlamiyorum. erkek cocugu olsa izine bile gerek duymamislardi.

tam da böyle kizlar evlerinden kaciyorlar veya erken yasta evleniyorlar. bi oturup düsünelim lütfen. kurala kurallsizlikla karsilik verilir her zaman

ınsanlar bÖyle durumları gerÇekten anne-baba olunca anlıyor o yaŞlardanken benım dÜŞÜncelerımde aynı senın gıbıydı Şımdı kızım var karŞı komŞuya geÇerken bıle kapıda arkasından bakıyorum, karŞı komŞumda Çok gÜvenılır bırı yoksa ona bıle gÖndermem yavrumu, ınsanlar Çok kÖtÜ allah esırgesın baŞına bır durum gelse onların ıÇı yanar.

Geçen gün Müge Anlı'nın programında Arif Verimli Hoca da değindi benzer konuya. Şüphecilik ile dikkatli davranmak farklı durumlardır, biri sağlıklı biri sağlıksız davranış şekli.
Korumacı yaklaşım demek evladını fanus içinde yaşatmak değildir. Ama anne baba olunca davranışları kontrollemek zor oluyor galiba. Bu da çocukların doğru söylememesine neden oluyor.
Dengelemek için karşılıklık konuşup karara bağlamak lazım heralde. Ebeveynde çocukta toleranslı göstericek, anne baba kaygısını kontrelleyecek, evlat çok sık akşam gezmeleri istemeyecek gibi gibi.
Ama hemen her gün vahşet haberleri izleyip de sağlıklı düşünmek gerçekten mümkün olmayabiliyor.
Anne baba da haklı evlat da ..

o kadar iyi anlıyorum ki seni bende böyle bi ergenlik geçirdim. hiç bi yere gitmeme izin vermezlerdi okul piknikleri mezuniyet baloma bile. hep içimde ukde kaldı bunlar. arkadaşlarım gider geldiklerinde yaptıklarını anlatırlar ben yabancı kalırdım dışlandığımı düşünürdüm üzücüydü gerçekten. ama sonra benden 4 yaş küçük kızkardeşim her yere gidebildi tek başına şehir dışına gezilere falan ama ben hep destekledim bari o aşsın bazı şeyleri diye. sonra evlendim barklandım geçenlerde sordum annemlere neden bana böyle yaptınız neden kızkardeşim herşeyi yapabiliyoken ben yapamadım bana mı güvenmiyodunuz diye sen bizim acemeliğimize geldin dediler. ne basit bi cevap kızgınlığımı geçirmedi bu onlara hala da kırgınım başlarına da hep kakarım yaşatmadınız bana heveslerimi diye. belki onlar da haklılar endişelenmekte ama çocuğklarını böyle yaparak ittikleri ruh hali onları daha çok endişelendirmeli haberleri yok

benim ailem sıkı olmasına rağmen hiç giyimime makyajıma(ağır olmadığı sürece) karışmamış,okul gezilerine yollamıştır her zaman,hayatımın en güzel yılları,az anı biriktirmedim o gezilerde,o yüzden sana hak veriyorum,ailenede hak veriyorum ama belki biraz yumuşatabilirsin onları,çok ısrar et üzüldüğünü belli et,belki kayıtsız kalmazlar

benim ailem sıkı olmasına rağmen hiç giyimime makyajıma(ağır olmadığı sürece) karışmamış,okul gezilerine yollamıştır her zaman,hayatımın en güzel yılları,az anı biriktirmedim o gezilerde,o yüzden sana hak veriyorum,ailenede hak veriyorum ama belki biraz yumuşatabilirsin onları,çok ısrar et üzüldüğünü belli et,belki kayıtsız kalmazlar

Yemesem içmesem belki zayıflarımda olur mu?

Yemesem içmesem belki zayıflarımda olur mu?

aynı durumda bunu bir arkadaşım yaptı,tuttu,dışarda tıka basa yedi,eve geldi ''iştahsızım...moralim bozuk...sabahtan beri yemek yemedim canım istemiyor...'' bu şekilde izin aldı ailesinden,yada mesela isteksiz olabilirsin,
-kızım hadi alışverişe..
-canım istemiyor...boşver...
-kızım al harçlığın
-dışarı adım attığımmı var napıyım öyle parayı ben...

birde ben şeyi çok yapardım,annemin duyabilceği bir odada arkadaşımla telde konuşurdum numaradan,
-yok canım ben gelmiyorum sizinle partiye..bizimkiler izin vermez ya..napalım işte bizimkilerde böyle...yaa demek ayşe de geliyor,bütün kızlar orda yani?hımmm.. :(:( ben mi napıcam?bilmem yatar uyurum heralde moralim bozuk...

annem kıyamazdı tabi,
-gel bakıyım sen şuraya,nereye gidiyomuş arkadaşların?
-hiiç.. :( boşver anne...
-söyle söyle,belki izin veririm gitmene

veee izin alınır :):)

Back
X