• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem, cocugun, köpegim, evim, isim, ya peki okul?

NMB24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
2.908
4.975
48
Selam kizlar,

bugün is arkadasimla sohbet ederken birden konu tekrardan alevlendi.

ben 27 yasindaydim, business asistaniyim.
esim 35 yasinda, account manager (cok yurt disina cikiyor)

okulum bittiginde bachelor yapicaktim, is ilani gördüm bakalim beni ise alcaklarmi dedim. bir baktim is hayatinin ortasindayim.

ise alisana kadar gecen zaman, esle tanisma dönemi evlenme dönemi, köpegimiz oldu derken, zaman uctu gitti. ben oldugum yerde duramiyorum hem calisirim hem okulu yaparim derkennnn, doktorlar kesin cocugunuz olmaz derkenn, bi baktim hamileyim. tabi okul düsüncesi ucup gitti. ben sadece annelige hazirladim kendimi. su an oglum 17 aylik, ben dogudugundan beri evden calistim cumalari 5 saat is yerinde bulundum.

eylülde oglum krese baslicak bende hergün 4 saat kaldigim yerde devam edicem.

simdi esim sürekli is yüzünden gezindigi icin cogu isler tabi bana kaliyor. hafta sonlari sagolsun cok yardim eder cezdirir vs. ama köpegi gezdirmek bile günde en az iki üc saatimi aliyor. oglusumda enerji küpü yerinde durmaz sürekli bi kosusturmaca doktor bile dedi, bu kadar aktif bir cocuk bayadir görmedim diye.

bütün gündür kendi kendime soruyorum, aksamlari kafami yastiga koydugum an bayilan ben, bachelor yapa bilir miyim? ve müdürümü ikna nasil ederim su an ögretim seviyemiz ayni. bachelor yapsam ondan üstün olcam, pek sicak bakmiyor sanirim. not: isimi kesinlikle degistirmek istemiyorum, cok emegim var, cok seviyorum, sanirim seviliyorumda. yoksa kimseye vermedikleri imkani bana sunmazlardi. hadi basladim diyelim su an dogru zamanmi? yoksa en az seneye kadar bekliyim mi? en azindan oglan biraz daha büyümüs olur krese alismis olur. ama ben gec kalirmiyim?

yada meslegim iyi, hersey tikir tikir isliyor diyip oldugum gibi yasamaya devam mi ediyim? ama kendimde hep bi eksiklik hissedersem?

esim destegim her konuda diyor. istedigim okul biraz pahalli. ayligim tamamen oraya gidicek. ama sen cildirirsin bana iskence edersin diyor :( napicam nolur bi mantikli bi yol gösterin

Seneye de başlasanız neden geç olsun, daha gençsiniz. Müdürünüzün de sorun edeceğini sanmıyorum. Kendi açımdan düşünüyorum, benim ekibimde de eğitim olarak benden üstün olanlar var ama ben bu durumdan mutlu oluyorum ve onları teşvik ediyorum.
Eşiniz de destekliyorken gönlünüzden geçeni yapın.

Seneye de başlasanız neden geç olsun, daha gençsiniz. Müdürünüzün de sorun edeceğini sanmıyorum. Kendi açımdan düşünüyorum, benim ekibimde de eğitim olarak benden üstün olanlar var ama ben bu durumdan mutlu oluyorum ve onları teşvik ediyorum.
Eşiniz de destekliyorken gönlünüzden geçeni yapın.

baslayip bitiremezsem? önce denemelik bi kac seminerlere mi girsem, kafam okudugmu aliyor mu diye kendimi test etmek icin? dogru bölümü nasil bula bilirim? isimle alakasi olsun istiyorum. seminerleri sinavla bitirince ECTS puanlarini da veriyor, isime yararmi. ilk adimi nasil attim. cok korkuyorum

Ben doktora yaparken hem anne oldum, calisiyordum hem de eve gelip yemek ve temizlikle ugrasiyordum. Insan isterse herseyi yapar. "Cocuk da yaparim kariyer de" oldu biraz benimkisi.

Yukunuzu biraz hafifletebilirsiniz. Mesela kopeginizin gezintisi icin birini bulanilirsiniz. Mesela belli bir ucret karsiligi bir ogrenci de gezdirebilir kopeginizi. Bebeginizi de krese gonderebilirsiniz....

baslayip bitiremezsem? önce denemelik bi kac seminerlere mi girsem, kafam okudugmu aliyor mu diye kendimi test etmek icin? dogru bölümü nasil bula bilirim? isimle alakasi olsun istiyorum. seminerleri sinavla bitirince ECTS puanlarini da veriyor, isime yararmi. ilk adimi nasil attim. cok korkuyorum
Oradaki sistemi bilmiyorum. Ama güven gelmesi için gerekiyorsa seminerlere girin. Bence yapabilirsiniz.
Günlük yaşamınızda da vakit kazanmak adına köpeğin gezdirilme saatini biraz düşünebilirsiniz. Köpeğim olmadığı İçin emin değilim ama 2-3 saat bana biraz fazla geldi.

Ben doktora yaparken hem anne oldum, calisiyordum hem de eve gelip yemek ve temizlikle ugrasiyordum. Insan isterse herseyi yapar. "Cocuk da yaparim kariyer de" oldu biraz benimkisi.

Yukunuzu biraz hafifletebilirsiniz. Mesela kopeginizin gezintisi icin birini bulanilirsiniz. Mesela belli bir ucret karsiligi bir ogrenci de gezdirebilir kopeginizi. Bebeginizi de krese gonderebilirsiniz....

o kresdeyken calisiyor olcam. ben isten sonra alicam. geceleri calisip basara bilirmiyim? günde kac saat ders calisiyordunuz?

Oradaki sistemi bilmiyorum. Ama güven gelmesi için gerekiyorsa seminerlere girin. Bence yapabilirsiniz.
Günlük yaşamınızda da vakit kazanmak adına köpeğin gezdirilme saatini biraz düşünebilirsiniz. Köpeğim olmadığı İçin emin değilim ama 2-3 saat bana biraz fazla geldi.

büyük cins oldugu icin tam snirdayim. daha az gezerse kilo alma sorunlari oluyo. ögrenci bulmak iyi fikir. bi kac aylik seminer denesem iyi olur sanirim. oglum evde uzun süre olmayinca nasil tepki veriyor anlarim sanirim :(

o kresdeyken calisiyor olcam. ben isten sonra alicam. geceleri calisip basara bilirmiyim? günde kac saat ders calisiyordunuz?
Ben doktora yapiyordum. Is saatlerim esnekti. Cunku babamla calisiuordum. Sabah once ise gidiyordum. Oradaki isleri toplayip universiteye gelip arastirmalarimi yapiyordum. Isten aradiklarinda arada tekrar gittigim de cok oldu ise. Aksam is cikisi oglumu alip eve geliyordim. Yemek sofra toplama olayindan sonra ders calisiyordum. Temizligi hafta sonu yapiyordum. Hersryim planli idi. Bazen geceleri de calisiyordum. Ozellikle vize ve final zamanlari... bazen sabaha kadar ders calistigim da oluyordu. Ama bu bana sIkInti vermiyordu cunku insan isteyince hic birsey zor gelmiyor. Bir sekilde bitti doktora.

Ben doktora yapiyordum. Is saatlerim esnekti. Cunku babamla calisiuordum. Sabah once ise gidiyordum. Oradaki isleri toplayip universiteye gelip arastirmalarimi yapiyordum. Isten aradiklarinda arada tekrar gittigim de cok oldu ise. Aksam is cikisi oglumu alip eve geliyordim. Yemek sofra toplama olayindan sonra ders calisiyordum. Temizligi hafta sonu yapiyordum. Hersryim planli idi. Bazen geceleri de calisiyordum. Ozellikle vize ve final zamanlari... bazen sabaha kadar ders calistigim da oluyordu. Ama bu bana sIkInti vermiyordu cunku insan isteyince hic birsey zor gelmiyor. Bir sekilde bitti doktora.

Allahim bende istiyorum. ins. senin kadar güclü olurum. okulu zamaninda bitirdin mi? uzadi mi? peki cocugun kac yasindaydi bu dönemde? hic isyan etti mi? huysuzluk gibi

Allahim bende istiyorum. ins. senin kadar güclü olurum. okulu zamaninda bitirdin mi? uzadi mi? peki cocugun kac yasindaydi bu dönemde? hic isyan etti mi? huysuzluk gibi
Ben doktoraya basladigimda hamile kaldim. 4 yillik doktorayi 7 yilda bitirdim. Emzirme izni, dogum izni gibi izinler yuzunden de biraz uzadi. Olsun hic onemli degil. Kimse senin gemiyi limana nasil getirdiginle ilgilenmez, gemiyi limana getirip getirmedigine bakar. Ben de 7 yilda bitirdim. 2004 yilinda basladim doktoraya. 2005te oglum dogdu. 2011 de doktora bitti. Oglum bittiginde 6 yasindaydi. Oglum hic isyan etmedi cok mutlu bir cocuktu. Hatta bazen laboratuvara bile goturuyordum. Ben arastirmalarimi yaparken o da orada kendince birseyler yapip keyif aliyordu.

Back
X