Ailem diye bilirmiyim ?

Zaten alistim bi gün evde bi laf sokma tartisma cikmassa hayirdir insallah diyorum. Normal bisi benim icin. Ama hergün baska bisi cikarta biliyorlar ya hani hergün aglatmayi basara bilyiorlar ya. Cok saskinim. Senin de ailen baya karisikmis.

aynen durum cok daha vahım aslında ama ınan umrumda bıle degıl :)) babamın sozlerıne alınmıyorum artık he dıyıp gecıyorum zaten markette hergun 10 saatım gecıyo bazen gormuyorum bıle babamı uyumus oluyo geldıgımde hıc tınlamıyorum kenapa para atmaya bakıyorum :))

Tesekür ederim cvbin icin. Komik ama annem disari cikinca spor a gidince anneannemgile gitmek bile gezmek oluyor. Onun gözünde ben hep gece gündüz gezmedeyim. Zaten disari cikip gezmeyi seven birisi degilim ama sayesindi ben hep geziyorum hatta eve bile ugramiyorum.

O evde seni tutan bir şey olmadığını açık açık söyleyebilirsin, artık küçük bir kız değilsin.
Annen de bunu anlayışla karşılamalı, elinden bir şey gelmiyorsa düzeltmek için de senin iyi olma çabalaırnı baltalamamalı.
Güzel bir dille sıkıntılarını paylaşıp, anlayış göstermesini beklemelisin bence.
Mutluluğunu istiyorsa bunu yapmak zorunda zaten.

bu tür olaylara çok kızıyorum ya çokk !!!

işte bu arkadaşınki de ana, 5 çocuğuna temizliğe gidip bakıp okutan da ana!!!

burda tüm suç senin annenin, seni el üstünde tutup kimseye ezdirmeseydi o üvey baban olucak adam da bugün sana bunları yapamazdı.

çocuklarını bu hale sokucaksan ne diye evlenirsin, bu nası bencilliktir ya..

ne suçun ne günahın var senin..

annelik içgüdüsel bişeymiş, yok yaa al işte örneği.ben de az çekmedim annemden.kedi köpek de yavrusu dört ayak üstünde durana kadar analık yapıyo..

ben bu dünyada ilahi adalete inanıyorum canım benim.sen hiç kendini üzme, Allah senin hayatında bi yerden almış.Ama eminim ki mükemmel bi ailen ve kocan olacak.

Güçlü dur, sakın kendini bırakma.

o adama da kızma, seni kendi baban bırakıp gitmişken kimi neyle suçlayabilirsin ki..

O evde seni tutan bir şey olmadığını açık açık söyleyebilirsin, artık küçük bir kız değilsin.
Annen de bunu anlayışla karşılamalı, elinden bir şey gelmiyorsa düzeltmek için de senin iyi olma çabalaırnı baltalamamalı.
Güzel bir dille sıkıntılarını paylaşıp, anlayış göstermesini beklemelisin bence.
Mutluluğunu istiyorsa bunu yapmak zorunda zaten.

Bunu kac kez ama kac kez denedim normal bi sekilde dedim anlamDi kacka ettim anlamadi. AnneAnneme söyledim o konussun diye ama hala hergün aynisi. Zaten dedim ben mecbur oldugum icin burda kaliyorum. Hic birinisi sevmiyorum hatta nefret ediyorum. Muhtac olmasam kalmazdim diyorum ama diyorum. Merakli degilim sizin mutlu aile tablonuzu bozmaya. Duydugum laf kapi orda istemiyorsan gidersin ;) ben hergün hergün sizin dövüsünüzü cekmek zorunda degilm fln filan iste. Ayni senaryo ayni film hergün saat basi. Icerigi ayni konu degisik oluyor bende

bu tür olaylara çok kızıyorum ya çokk !!!

işte bu arkadaşınki de ana, 5 çocuğuna temizliğe gidip bakıp okutan da ana!!!

burda tüm suç senin annenin, seni el üstünde tutup kimseye ezdirmeseydi o üvey baban olucak adam da bugün sana bunları yapamazdı.

çocuklarını bu hale sokucaksan ne diye evlenirsin, bu nası bencilliktir ya..

ne suçun ne günahın var senin..

annelik içgüdüsel bişeymiş, yok yaa al işte örneği.ben de az çekmedim annemden.kedi köpek de yavrusu dört ayak üstünde durana kadar analık yapıyo..

ben bu dünyada ilahi adalete inanıyorum canım benim.sen hiç kendini üzme, Allah senin hayatında bi yerden almış.Ama eminim ki mükemmel bi ailen ve kocan olacak.

Güçlü dur, sakın kendini bırakma.

o adama da kızma, seni kendi baban bırakıp gitmişken kimi neyle suçlayabilirsin ki..

Tesekür ederim. Bende senin gibi düsünüyorum. Annem anlatmiski sirf büyükbabamkn dilimden kurtulmak icin ilk karsima cikan adamla evlenicem deyip evlenmis. Ozmn dul diye söz ederlerdi ya. Ozmn sart kosmus iste hic üzülmiycek kizim fln diYe unuttu herhalde :D

ekonomik özgürlüğünü kazanmana az kalmış
1 yıl daha dayan sonra kendi evine çıkarsın olur mu? küçücük yaşında evlenmiş olmak için evlenme hem kardeşin de seni ziyarete filan gelir çok daha mutlu olursun

Rabbim yüzünü tez vakitte güldürür inşallah. Üzme kendini,sabret dua et. Herşey gönlünce olsun...

cok üzüldüm, büyük bi travma hayatin boyunca bi sekilde etkileyecek seni
annene cok kizdim, yavrusunu korumayi bilememis.

anneannenlere tasin bence, olmadi hastanede yurtlar (schwesternwohnheim) oluyor oralara tasin...
ayligi fazla olmuyor 100-200 euro civari...

cekmem yerinde olsam, ne halleri varsa görsünler
bende hemsireyim, hic kimseye muhtac olmadan 10 numara bi hayat yasarsin
su anda maasin cok iyidir, bitirincede cok iyi olacak...

İçim yanarak okudum Allahım yar ve yardımcın olsun :((
Ben de 17 yaşında evlendim kocam olmasa ölürdüm o evde zaten iyi ki evlenmişim şans mı kader mi bilmyrum ama ailemden görmediğimi eşimde gördüm yaşadım

Daha 18 yaşındasın
Evlenip kurtulayım derken 'yağmurdan kaçarken doluya tutulma'
Bunca yıl sabretmişsiniz, biraz daha sabret
Mesleğini eline al
Sevdiğin biri olursa o zaman evlenmeyi düşün
Şimdi evlenmeye kalkarsan sonra pişman olursun

Staj yapiyorum hemsire olucam 2014 de insallah 18 yasindayim maalesef yok olsa.

Canım üzüldüm yaşadıklarına ama bunun çözümü kesinlikle evlilik değil.. :20: Evlilik sıkıntılardan veya birilerinden kurtulmak için yapılmaz... Daha büyük sorunlar yaşarsın bir de boşanıp dönemem dersin daha fazla ezilirsin Allah korusun... :ssz:

Yapman gereken çalışmak bak az kalmış ne güzel mesleğin olacak..Çalışır kirada oturursun.. Çok kötüyüm diyorsan yurtlara bak.. öğrenci yurtlarında kalabilirsin.. :ssz:

evlenmek çözüm değil...
çok küçük yaşın daha...
önce kendi ayakların üstünde durmayı öğren bak o zaman zaten rahat olacaksın...
allah yardım etsin...

Çok iyi anlıyorum senin evde neler hissettiğini.
Ben üvey olmasalar da öz ailemden görüyorum belki daha azını belki daha fazlasını...
Şimdi ne desekte burdan sana boş ama adımlarını sağlam at..
Herkesten daha sıkı tutunman lazım senin hayata.

Canım daha küçüksün sen ya :/
Evden gitmeyi, evliliği kurtuluş olarak düşünme.
Ekonomik özgürlüğünü kazanmaya çalış.
Oku mesela en önemlisi. İş bul.
Evlilik senin bu yaşta düşüneceğin en son şey..
Bu günümü kurtarayım derken yarınından olma sakın..

Mrb. Daha yeni sayilirim ve türkiyede yasamiyorum o yüzden yazimda bi yanlislik varsa özür dilerim.

Aslinda disardan bakilinca bana sanki hic derdim yok hayat benim icin güzelmis gibi görünüyorumdur. Neseli birisiyim gülmeyi cok seven birisiyim. Belki o yüzden öyle gözüküyorum. Ama belki bunlar sadece acimi derdimi saklamak icindir ? Bilmiyorum

Her aile de bi karisiklik olabilir. Ama benim ki herhalde en berbat olanidir bu sülalecek öyle bizde :D neyse

Benim annem benim öz babamdan bana hamileyken ayirldilar. Sülaledwn cogu babaannemgil yüzünden diyor.

Amnem ben 6-7 yas arasindayken evlendi. Ve onunla 3 cocuklari oldu yani kardeslerim. Cok sevdigim kardeslerim. Babami tanimiyorum daha dogrusu o benimle görüsmek istememisti. Karisi istemiyormus onun cocuklarina ne diyecek mis de flnn. Sonucta adamin suratini en son 5 yasindayken gördüm hatirlamiyorum bile tek adini biliyorum. Ama bu benim sorunum degil. Sorunum.…

Ben hep üvey üvey diyemeye bile kiyamiyorum kardeslerime özendim keske bende onlar gibi o baba sevgisi ne anlaya bilsem diye. Hep üvey babami yerine koydum ama o hic öyle görmedi. Kücükken hep kardeslerimin yatarken üstüne örter öper öyle cikardi odadn bende merak etmistim bana da aynisi yapacak mi diye. Hayir yapmamisti. Yere yatigim halde kaldirma geregi bile duymamiysti ondan belli anlamisdim beni kendi evladi gibi görmedigini. Kardesimin teki kiz teki oglan bio daha bebekk. Kiz olan ile hep kavga ederiz o hep bana laf sokar bu ev senin degil bu yatak senin degil bunlar hepsi babamin diye. Anneme hic anlatmazdim. Üzülmesin diye. Ama hep geceleri yatarken aglayan ben olurdum. Artik nerdeyse ergün kacka cikiyor. Annemle de tartistik hatta dövüstük anlattim herseyi ne hissetigimi. Umursamadi yada elinden bisi gelmiycegi icin sustu. Artik evlenip gitmek istyiprum biliyorum bu iyi cözüm degil ama baska napiyim. Biraya yazma sebenim ise daha yeni erkek kardesim canimdan cok sevdigim bana cok düskündür. Geldi anlattiki babasi dondurma alacak mis oda ablama da alalim demis. Hayir sen niye buladar onunla ilgileniyorsun niye böyle düsünüyorsun onu demis 12 yadindaki kardesime agladigimi gördü üzüldü keske anlatmasaydim dedi. Daha coolk sey var yazacak ama bunaltmak istemyiorum icimi dökmek istedim.

Cok uzin oldu biliyorum. Okuyup bakanlara da simdi den tesekür ediyorum. Ben burda sadece icimi dökmek istedim baska bisi degil.

Kardesım yasında kucuksun benden bu dıcem nasıhtaları kulağına tak. Ve vu küpeyı cıkarma

Sen sen ol 18 de bı kızsın erkek elıne bakma okuuuuu
Okukı. Okulda ıs hayatında karsına bırı cıksın
18 de ewlensen koca. Dayagı. Her gun para hır gur den baska gun yuzu goremesın
Turkıyede kadınların cogu erkeklerle basa cıkabılıosaaaaaa bılkı ıslerı olup bı bılezıklerı yanı mesleklerı oldugu ıcın ayakta durup erkege bas kaldıyooooooo

Bugun senın yasındakı erkeklerın cogu ve 30 yasına kadarolanlar lay lay lom yatıyım kalkıyım derdın de kendını okuluna ver oku
Nenem derdı ewlendım ewlendım ama degısen tek sey. Yastıgım oldu ılk zamanalr bu lafı anneme solerken pek anlamamıstım ama sımdı. Anlıyorum kı baba ewındede koca evındede aynı seler. Degısen ewlenmekle kurtulmanın olmadıgı!!!!!! Unuye hazırlan sehır dısı fılan yaz Ama oku

canım Allah yardımcın olsun gerçekten üzüldüm ama arkadaşların dedikleri gibi evlilik çözüm olamaz belki daha kötü bi insanla karşılaşacaksın belli olmaz sabretmek kalıyor geriye ve dua et Allah'a :(
ama düşünemiyorum insanın ailesi de yanında olmazsa çekilir mi bu hayat

Back
X