• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem erkek arkadaşımı istemiyor! ne yapıcam :(

mary87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
5
0
36
İzmir
ocak ayında 4 yıllık üniversite mezunu olucam..erkek arkadasımla aynı üniversitede 2. sınıfta tanıştık..sevgili oldugumuzdan arkadaslarımızda dahil hiçkimsenin haberi yok..çünkü erkek arkadasım lenf kanserini yendi ve her seyi birlikte atlattık..erkek arkadasım suan askerde..ocak ayında askerligini bitirip gelicek ve bende mezun olucam..ancak annem babamın ve abiminde aynı görüşte oldugunu söyleyerek sakın ileriyi düşünme o cocukla cünkü o cocuk hasta! kanseri yendi bitti artık desemde ileride tekrarlamayacagı ne malum asla izin vermicez diyerek beni uyardı..ben erkek arkadasımı cok seviyorum ve ondan asla vazgeçemem..:( ne yapmalıyım ailemi nasıl ikna edebilirim? erkek arkadasım sapasaglam ve askerde suan..ilerde bişi olur korkusu tasıyorlar die ben erkek arkadasımdan vazgeçemem..lütfen görüşlerinizi bekliyorum..:(

daha önce böle bir hastalık geçireni askere almazlarki nasıl olurda gitmiş şaşırdım

erkek arkadaşım lenf kanserini yendigi günden itibaren hiçbir rahatsızlıga yakalanmadı ve kabusdu bitti her sey..o yüzden suan normal insanlardan hiçbir farkı yok askere gitmesinde de sorun olmadı..

Ben ailesine karşı gelmeyen hatta annem begenmedi diye aldığım çantayı değiştiririm (: ama annem bu sebepten sevgilini terk et dese etmem sağlam biriyle evlenip ileride hasta olmayacağı,yada sizin Allah korusun hasta olmayacağınız ne malum...Kanser o kadar çok türediki son yıllarda,ama tıpta bir o kadar gelişti,ki sevgiliniz iyileşmiş zaten sorun yok,baştan istenmez ama sonradan sevgilinizden iyisi olmaz (: en zor günlerde de sevgilinizin yanında olduğunuz içinde ayrıca tebrik ederim opuyorumnanaktan

ailenizi karşınıza almayın derim. çok seviyosanız askerden gelip bi iş bulmasını bekleyin. ailenizde yavaş yavaş ikna olacaktır onu sağlam gördükçe.
asilcariye arkadaşa katılıyorum. yarın birgün bizim hasta olmayacağımız ne malum. sevgilin allaha şükür iyileşmiş. bunları ailenizede anlatmaya çalışın zamanla düşünceleri değişir ama fevri olmamak lazım bu konularda.

ailem cevrem dahil herkes sevgili oldugumuzu dahi bilmiyorlar herkes cok yakın arkadas oldugumuzu biliyor..annemin erkek arkadasımı takdir edip cok sevmesine ragmen beni karsısına alıp bak simdiden söylüyorum o cocuk hastalık geçirdi onunla olmaz eger aranızda bişi varsa görüşmenizede izin vermem diyerek beni tehdit ederek konusması cok üzdü..zaman ne gösterir bilemem böle düşünmen yanlış dedim ama ben sölücegimi söledim diyerek bana daha fazla konusma anlatma sansı vermedi..:(

Allah Allah gerçekten çok şaşırdım, hani başlığı görünce çocuk işsiz okumamış heralde falan diye düşündüm hadi mezhep farklılığını da "ya tamam olabilir, aile kendince haklıdır" felan diyebilirim ama bu çok saçma yahu, sağlam biriyle evlendiğinizde 2 gün sonra ona bişey olmayacağı ne malum, yarına sağ çıkacağımız garanti mi ki, sevginize sarılın bence, ailenizi karşınıza almayın derdim normalde ama bence bu durumda aile %100 haksız...

o zaman evlenicem diye diretiyosan sevgilin askerden gelip aileni ikna edinceye kadar ailenden gizliyceksin. zamanla kabullenirler inşallah. ama ben yinede kimse için aileni karşına alma derim mutlaka ailenin rızasını almaya çalış.

Çok seviyorsan ,vazgeçme bence. Aileni ikna etmeye çalış. Sakin ve kararlı ol. Biraz da üzgün falan görün.Çok sevdiğini anlayınca ikna olurlar bence.

yok artık ya, sonuçta sağlam biri olsa da 2 gün sonra hastalanmayacağının garantisi mi var. iyileşmişse ne diye sorun yapıyor ki ailen

Demek ailen birinin başına bişey gelse ve sen evli olsan bırak gel diyecek...
Biraz sağ duyulu olsunlar.
Yaptıkları çok ayıp!
Başka bir açıklama bulamıyorum...
:kızgın:
Allah korusun sen kanser olsan ay uğraşamayacağım deyip bırakacaklar mı seni?
Bu nasıl zihniyet???
akannehir

ilginç ve üzücü gerçekten...yarın birgün ne olacağı bilinmez.Allah korusun ama ailenden birininde böyle bi hastalığa yakalanmayacak diye garantisi yok.sadece ailenin değil kimsenin yok.Rabbim seni ve erkek arkadaşını bi sınavdan geçirmiş ve sabırla geçmişsiniz bu sınavı.bunuda öyle düşün cnm.umarım ailen ikna olur.....Allah yardımcınız olsun sizin ve tüm sevenlerin

Bende ameliyat oldum iki kez ben sorun yaptım ama karşımdaki insanlar hiç yapmadılar.Hastalığın kimi bulacağı hiç belli olmuyor.Bende yine aynı şeyleri yaşarım korkusunda oluyorum ama kimseninde yarına garantisi yok ki.Bence yazılar bulup okuyun onu görsün gerekirse beraber doktorla görüşün ikna edecektir.İyi bir doktor en hasta insanı bile ikna eder kesinlikle.Ben doktorlarıma güvenip masaya yatmaya cesaretim olduğuna göre ailende ikna olacaktır.

bence ailenin böyle düsünmesi cok sacma
hem erkek arkadasinin elinde olmayan birsey sonucta bu hastalik
hastalandi diye evlenip yuva kurmaya hakki yokmu??

bence aileni karsina alma ama cok seviyorsanda vazgecme derim
cünkü bu erkek arkadasinada haksizlik olur

hakkinizda herseyin hayirlisi olsun

ne acıdır ki cok sevdigim ailemden bir anda sogudum! bu kadar saçma bir sebep yüzünden bana karşı çıkıp tehditkar konusmaları çok canımı yaktı..bu dünyada birisiyle evleniceksem erkek arkadasımdan baskası olmucak bunda cok kararlıyım..ama ailem sevgili oldugumuzu ögrenip daha fazla tepki verip evlenmemize izin vermezse o zaman daha da yıkılırım bir çözüm bulamıyorum suan :.(((((((

ne kadar saçma yahu. Ailenize sordunuzmu kendilerinin yarın öbür gün fel. olmayacakları ne bileyim kanser yada başka kötü hastalığa yakalanmayacakları garantimiymiş? Öyle bir durum olsa kendisi babanızı hemen bırakırmıymış yada babanız annenizi bıraksa normalmi karşılarmış? Bu Dünyada kimin ne olacağı belli mi? Aileniz istemez bu kişiyle değil başkasıyla evlendiniz diyelimki o zaman evlendiğinin kişinin hastalanmayacağı yada başına bişey gelmeyeği için içleri rahatmı olacak? Ailenizde sizi düşünüyor. Yarın öbür gün eşiniz hastalığı tekrarlarsa sizin zorluk çekmenizi istemiyor, ama bunu abartıyorlar gibi. Oturup konuşmaktan bunları anlatmaktan başka yapılcak birşey yok sanırım.

Demek ailen birinin başına bişey gelse ve sen evli olsan bırak gel diyecek...
Biraz sağ duyulu olsunlar.
Yaptıkları çok ayıp!
Başka bir açıklama bulamıyorum...
:kızgın:
Allah korusun sen kanser olsan ay uğraşamayacağım deyip bırakacaklar mı seni?
Bu nasıl zihniyet???
akannehir

ben aynen senin gibi düşünüyorum
hani işsiz olsa tamam
kötü alışkanlığı olsa tamam
kötü davranışı olsa tamam
hastalık herkesin başına gelir ki
yarın kimin başına geleceği nereden bilinir
ben de ailene çok kızdım ve ailen yerden göğe kadar haksız
ğer sorun sadece daha önce kanser hastası olmak ise

Eminim aynı durumda benim annem de aynı tepkiyi verirdi.Bazen büyükler de doğruyu bilemeyebilir.Yaptıkları saçma gerçekten herşey insanlar için.Aynı durumda abin olsaydı(Allah göstermesin) oğlum senin hastalığın tekrar edebilir sakın kimseyle evlenme derlermiydi.Aynen böyle sorun bence :umursamaz:

Allah başına vericek oldum mu sağlam diye başka biriyle evlenirsin ibret olsun diye o hastalıktan kaybedersin. ailenie de aynen böyle açıklayın.
çok üzüldüm. inşalllah bu sorunu çözersiniz.

Sorun gerçekten atlatmış olduğu hastalık mı yoksa annenin kafasını kurcalayan başka şeyler mi var...Eğer anlattığın gibiyse annen ayıp ediyor onun oğluda Allah korusun aynı durumda olabilirdi...

Back
X