Ailem kardesimle bana esit davranmıyor

Kaktuss00

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2019
14
0
86
30
Kardesim erkek benden 2 yas küçük. Ben 25yasindayim Sevgilimle ailemi tanistirmak istedigimde ailem basta sustu istemedi yaklasik 4 kez konusmaya calistim utana sikila gelmek istiyorlar dedim sonunda kabul ettiler ama tanismadan sonra ne benimle konuştular nede sevgilimin ailesiyle. Bi defa bulusmak icin evden ciktim ama okula gittigimi soyledim cunku ailem cok kati . Annem ilk öğrendiğinde hemen babama yetistirmisti iliskimi. Sonra anladilar ve bulusmama engel oldular. Okul bitmedende evlenmemizi hatta soz nisan hicbisi istemiyorlar ailesine de dediler.

Gelelim kardesime. Kardesim kendine sevgili yapmis benim haberim yok babamlar vs biliyor ama ben cok sonra duydum. Kendisi çalışmıyor altinda araba var ve surekli harclik alir. Aradada babama iste yardim eder. Surekli eve gec gelir kizla bulusur vs. Ailem bana yaptigi hicbi seyi ona yapmıyor. En son kardesim sevgilisi ve annesini gezmeye götürmüş bi sekilde gördüm bunu ve aileme söyledim. Kardeşimle konuşuldu ama hoc bi tepki göstermediler sadece babam nisanlanin boyle gezmeyin dedi. Ben cok sinirlendim bu haksızlıkdan dolayi ve bagirip cagirdim babam ailede benim sorun cikardigimi tek sorunun ben oldugmu falan soyledi ustume yurudu . Benim burda yanlisim ne kafayi yicem artik ne yapmam lazim bu durumda haksiz mıyım yoksa o erkek diye hersey ona mubah mi

Kardesim erkek benden 2 yas küçük. Ben 25yasindayim Sevgilimle ailemi tanistirmak istedigimde ailem basta sustu istemedi yaklasik 4 kez konusmaya calistim utana sikila gelmek istiyorlar dedim sonunda kabul ettiler ama tanismadan sonra ne benimle konuştular nede sevgilimin ailesiyle. Bi defa bulusmak icin evden ciktim ama okula gittigimi soyledim cunku ailem cok kati . Annem ilk öğrendiğinde hemen babama yetistirmisti iliskimi. Sonra anladilar ve bulusmama engel oldular. Okul bitmedende evlenmemizi hatta soz nisan hicbisi istemiyorlar ailesine de dediler.

Gelelim kardesime. Kardesim kendine sevgili yapmis benim haberim yok babamlar vs biliyor ama ben cok sonra duydum. Kendisi çalışmıyor altinda araba var ve surekli harclik alir. Aradada babama iste yardim eder. Surekli eve gec gelir kizla bulusur vs. Ailem bana yaptigi hicbi seyi ona yapmıyor. En son kardesim sevgilisi ve annesini gezmeye götürmüş bi sekilde gördüm bunu ve aileme söyledim. Kardeşimle konuşuldu ama hoc bi tepki göstermediler sadece babam nisanlanin boyle gezmeyin dedi. Ben cok sinirlendim bu haksızlıkdan dolayi ve bagirip cagirdim babam ailede benim sorun cikardigimi tek sorunun ben oldugmu falan soyledi ustume yurudu . Benim burda yanlisim ne kafayi yicem artik ne yapmam lazim bu durumda haksiz mıyım yoksa o erkek diye hersey ona mubah mi

Erkek yapar düşüncesi çok MALESEF. O yuzden aileniz kardeşinize bişey demiyo belli. Yani yapcak bişey yok konuşsanız da değişmezler üzgünüm.

Ailen kardesine evlat insan degil o erkekk gozuyle bakiyo resmen. Benim ailemde benim erkek arkadasimin oldugunu zor kabullenmislerdi hele babam 1 hafta benmle konusmamisti. Erkek kardesiminde sevgilisi oldgunu anladgnda ise onada ayni tepkiyi verdi elin kiziyla gec saatlere kadar geziyo diye yani bzde allahtan ayrim yoktu :D

[/QUOTE

Benzer durumları ben de yaşıyorum, sanırım kadın ve abla olduğumuz için ailemizden sevgi ve saygı görmüyoruz. Benim de 2 erkek kardeşim var, el üstünde pohpohlanır. Aynı eşitsizlik durumlarını bende yaşıyorum, hatta kardeşimin sevgilisini ailem benden daha çok sevip sayıyor sanırım.

Ben şöyle düşünüyorum, ailemiz dediğimiz insanlar eğer bir şekilde seni mutsuz ediyorsa, ve gerçekten mutsuz olduğunu bile göre bunu yapıyorlarsa o aile kaleye alınmamalı. Kendiniz nasıl mutlu olacağınızı düşünüyorsanız öyle yapın lütfen.

Toplumumuzun erkeğe bakiş acisi. Siz ailenizden cok beklenti icerisinde olmayin. Okul iş hayatiniza bakin karsinizdaki insani iyi tanimaya calisin. Hele ki calismaya baslarsaniz zaten kimse karisamaz

Türk toplumunun cinsiyetçi tezahürü işte.

Dün oğlumu lunaparka goturduk,çarpışan arabaya bindiler.Ayni anda baska bir aile daha geldi anne baba abla(7-8 yaslarinda türbanlı) ve erkek cocuk(4 yaslarinda) onlar da bineceklerdi. Baba oğlunu aldı ve bindi oyuncaga ama kız çocuğunu görmeliydiniz nasil ici gidiyor,döndü annesine ben de binicem anne nolur dedi,annesi yüzüne öfkeyle bakarak sacmalama oran buran acilir babandan dayagi yersin sonra,dedi. Kizin gözleri doldu,yutkundu başka yerlere bakmaya başladı.

Eşime dedim ileride bir kızımız olursa onu öyle bir yetistiricem ki...

Ne desek ne söylesek eksik kalır. Turkiyede değişmez bu düzen

Rest çekme zamanınız gelmiş.
Sevdiğiniz adamla buluşmak için kimseden izin almayın.
Nişanlanıyoruz deyin. Tarih verin kendilerine. Siz üzerinize düşeni yapmazsanız , biz yapacağız deyin.

Bu babalar neden sürekli bi üste yürüyor 😱 bi çok konuda hep yazıyorlar “babam üzerime yürüdü” 🥺

Elin kızı umurlarında değilde ondan ,
Siz kendi kızlarısınız ,kız evlendirmek zor karşı taraf iyi mi kötü mü nolucak diye düşünüyor ,
Ama kardeşiniz oğulları erkek tarafı biziz onlar düşünsün diyorlar ,

Bunun tam tersini biz eşimle yaşadık.Kaynanama nişanlandıktan sonra eşimin bize gelip gitmesi batmış ama kendi kızı yıllarca ortada hiçbir resmiyet yokken (şehir dışı dahil) o zamanki sevgilisi şimdiki eşiyle gezmesi batmamış.Biz üç buçuk ayda evlendik toplam görümcem yaklaşık altı yıl... Düşün yani biz evde görüşüyorduk ailem varken onlar hep dışarda biryerlerde...Ben sadece güldüm sende gül geç 🤣

Back
X