Ailem sevgilimi istemiyor.çok yoruldum :(

bademgz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
152
1
26
Ankara
8 aylk bir ilşkim var.sevgilim benden 3 yaş büyk ve okuyamamış lsede bırakmak zorunda kalmş şimdi ise askerde. ben lise okuyorum.ailem bizm ilşkimze çok karşı daha tanımıyolar ble ama hep kötü şeyler söylyolar onun hakkında serseri dye görüyolar ama o öyle bri değl..biz brbrimizi çok sevyoruz.annem benden ayrılsın dye arayp konuşmuş sevglmle benden gizli ama sevglm benden brşey gzlemez.buluştğumzda bitsin dedi ağlamaya başladı sonra brlkte ağladık ve anlattı annemn aradğını.bırakamadık brbrmzi ailemle savaşmayı seçtk elbet anlarlar dedk ama değşen bir şey yok.her gün aynı lafları duymaktan çok yoruldum çok üzülüyorum stres yapıyorum psikolojim bozuldu nerdeyse hergün ağlıyorum :( sevglmde askerde ona destek olcağıma onu da üzüyorum.nolur bana bi yol göstern ailemi nasl ikna edeblrm gerçekten dayanamyorum artık..ondan ayrılamam tartştğmzda ble çok kötü oluyorum ayrılığa dayanamam çok seviyorum..;(

canim Allah hakkinizda hayirlisini versin
ailen neler duyduki sevdigin erkek hakkinda?kimden duyuyolar bu laflari?

Ailene kulak ver. Lisede okuyan bir kizin erkek arkadasi olabiliyor, bu gorulmeyen birsey degil. Ama sevgilimi istemiyor filan deyince, demek ki birbirinizin ailesine girmeye calisiyorsunuz sanirim. Yani olayi buyutuyorsunuz. Ben akli basinda hicbir ailenin lisede okuyan kizinin issiz gucsuz bir insanla olan (ciddi) iliskisini destekleyecegini dusunmuyorum. Benim icin ailen mantikli olani yapiyor. Birkac sorum olacak.

Amaciniz ne? Evlilik ise ne zaman evlilik?
Sevgilin ne isle mesgul ya da mesgul olmayi dusunuyor?
Senin okulla aran nasil? Universite okumak gibi bir gayen var mi?

daha lisedeyken neyin savaşı bu? aileye "karşı" bir savaş hem de. çocuksun daha, büyüdüm desen de. şimdi ne yazsak boş, biz aşkı bilmeyen yetişkinler oluruz senin gözünde. ama 18 yaşında beğendiğim sanatçılar için bile ayy ne zevksizmişim diyebiliyorum isteklerinin sürekli değiştiği yaşlardasın. önce oku, meslek edin, 5 yıl sonra hâlâ bu kadar seviyorsan yine ver mücadeleni. büyüklerinin sözünü de hiçe sayma, ailen asla kötülüğünü istemez. onlar senin göremediğin bir şeyi görüyordur elbet.

çok çok gençsin daha...
ailen senin için kötü olacak bişeyi asla istemez ve yapmaz emin ol...
sakın savaşmayı düşünme ailenle....

Ailen sevgilini ne için istemiyor. evlenmen için istemiyorsa gayet normal, daha lisedesin. onun dışında aileni ne diye işin içine soktun ki, isteme istememe noktasına getirdin işleri. hoşuna gitsin gitmesin yaşın küçük. hayatını dönülmez bir yola sokacak kadar büyük hata yapmazsın umarım.

Başlığı görünce zannettim ki 24-25 yaşlarda iş güç sahibi iki insan var ama aileler istemiyor.:26:

Açmaz olaydım konuyu. Senin yaşın kaç bacım ? Üniversite okumak,mesleğini eline alıp kendi paranı kazanmak,özgüveni yüksek,kendi

ayakları üzerinde duran bir kadın olmak gibi hayallerin yok galiba senin.:20:

İş yok güç yok. Muhtemelen kayınvalideciğinle oturursun evlenince.Sonra gelir başlık açarsın,eşim annesine düşkün,beni eziyorlar,çok

mutsuzum vs.vs.:19:

Aileyle savaşmak ne demek yaa ? Şu hadisi hiç mi duymadın ? ''Ana baba rızası kazanan ALLAH'ın rızasını kazanır.Ana babasını

öfkelendiren ALLAH'ı öfkelendirmiş olur.'':19:

Kime savaş açtığını az buçuk anlamışsındır umarım.:19:

Yanlış anladınız.ben tabi ki okuyacağım mesleğim olucak zaten aileme anlatamadığım şey de bu.Şimdi sevgilim var diye sanki hemen evleniyomuşum gibi tepkililer.biz birbirimizi çok seviyoruz kadermizde varsa zaten olucak bunu annemde söylüyo.Yani ben artık üzülmek ağlamak istemiyorum zaten benim için doğru kişi değilse bunu anlarım ben herşeyi farkedblcek yaştayım kör değlm ki :(

eğer kendini geliştirirse sorun yok..ama ailen de karşıysa demekki bir bildikleri var..onları dinle..sana dünyada en son kötülük yapacak insan onlar çünkü...

8 aylk bir ilşkim var.sevgilim benden 3 yaş büyk ve okuyamamış lsede bırakmak zorunda kalmş şimdi ise askerde. ben lise okuyorum.ailem bizm ilşkimze çok karşı daha tanımıyolar ble ama hep kötü şeyler söylyolar onun hakkında serseri dye görüyolar ama o öyle bri değl..biz brbrimizi çok sevyoruz.annem benden ayrılsın dye arayp konuşmuş sevglmle benden gizli ama sevglm benden brşey gzlemez.buluştğumzda bitsin dedi ağlamaya başladı sonra brlkte ağladık ve anlattı annemn aradğını.bırakamadık brbrmzi ailemle savaşmayı seçtk elbet anlarlar dedk ama değşen bir şey yok.her gün aynı lafları duymaktan çok yoruldum çok üzülüyorum stres yapıyorum psikolojim bozuldu nerdeyse hergün ağlıyorum :( sevglmde askerde ona destek olcağıma onu da üzüyorum.nolur bana bi yol göstern ailemi nasl ikna edeblrm gerçekten dayanamyorum artık..ondan ayrılamam tartştğmzda ble çok kötü oluyorum ayrılığa dayanamam çok seviyorum..;(

Benim durumumda seninki ile aynı bitanem:( annem sevgilimi istemiyor, ben 21 yaşındayım o ise 40 1.5 yıldır birlikteyiz , hemde öğretim görevlisi, mükemmel bir ailesi ve görgülü eğitimli insanlar kayınvalideciğim 70 yaşında olacak:) ben çok seviyorum sevgilimi, ve mutluyuz nişanlanıp evlenmek istiyoruz ama annemi ikna edemedik arada cok yas farkı varmıs mutsuz olurmusuz vs, onunla birlikte de olduk ama ah anne ah izin versen sevdiğim adamla olsam:(

tatlım yaşın çok küçük okulun önde gelir bence ailen seni üzmek istemez bide onların penceresinden bak durumuna herkes kendi mahkemesinde haklıdır ama ALLAHIN dediği olur önce hayırlısı olması için dua et çünkü önünde onu tanıman için uzun yılların var okulun bi bitsin bence sonra hayat daha ciddileşiyor maddi açıdan düşünüyorsun bazı meseleleri o zaman işte "KEŞKE" deme milyon kere düşün derim ben

Haklısınız işte benm aileme bahsettğmde bu.onlar sanki hemen evlencekmişm gibi düşünüyolar okumuycam sanıyolar bi de onun hakkında yanlış şeyler düşünüyolar o okumamış olablr ama öyle serseri birisi değil bunu anlatamıyorum :(

daha lisedesin 8 aydır birlikte olduğun bir insan için ailene karşı savaş açmışşın..senin yaşlarında bu çok normal tabi tam deli çağlarındasın ama aileler çocuklarının iyiliğini ister ailene kulak ver derslerine iyi çalış onlar da senin hayatını mahvetmenden korkuyor:44:

Yanlış anladınız.ben tabi ki okuyacağım mesleğim olucak zaten aileme anlatamadığım şey de bu.Şimdi sevgilim var diye sanki hemen evleniyomuşum gibi tepkililer.biz birbirimizi çok seviyoruz kadermizde varsa zaten olucak bunu annemde söylüyo.Yani ben artık üzülmek ağlamak istemiyorum zaten benim için doğru kişi değilse bunu anlarım ben herşeyi farkedblcek yaştayım kör değlm ki :(

Her şeyi anlayıp farkedebilecek yaşta değilsin. ama ne yazık ki bunu anlaman yıllarını alacak. umarım o arada büyük hata yapmazsın.

tatlım ailen senin kötülüğünü istemez o liseyi bırakmış, senin ailen okumanı istiyor ve seni o kişiye layık görmüyolar... düşüncelerin çok ama çok değişecek lise bittiğinde ve inş üniversiteye başladığın zaman bile düşüncelerin çok değişecek. ailene savaş vermek neyin nesi bu yaşta? mantığınla değil de duygularınla hareket ettiğin bir yaştasın, bence bi erkek için ailene karşı gelmeye değmez ileride çok seveceğin ve ailenin de onay verdiği birileri çıkar, boşver sen derslerine bak. üni yi kazanmak istiyorum diyosun derslerinle birlikte nasıl götüreceksin bu işi? bir de savaş veriyorum diyosun ailene karşı. bence otur düşün tatlım

Hepinize teşekkür ederim.Tabi ki önce okulum yani üniversteyi kazanmam gerek o da şu anda askerde ve onunla konşcam açıktan okuması için.bakalım herşeyi zaman göstercek ailemide üzmemek için elimden geleni yapacağm umarım onlarda beni üzmez gerçekten psikolojim bozulmuştu bi ara.Tekrar saolun yorumlarınız için :)

Back
X