Ailem ve para harcama konusu

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.623
2.543
133
Merhb Ailemin maddi manevi imkanları varken yapmadiklari her şey için çok kırgınım. Ailemin maddi durumu iyi sayılır kirada evleri ve değerli yerde arsalar fln var. Ama ne kendileri doğru düzgün harcayıp bir hayat yaşadılar ne de bize. Evlendik her şeyi kendimiz aldık hatta bana takacaklari bilezik psrasini bile kendim tamamladım. Etraftan duyuyorum. Kızın ailesi sunu almis bunu yapmış diye. Görüyorum arkadaşım araba yenileyecek aileden 200 bin alirim diyor veya bir başkası. Ben 10 yıldır çalışıyorum her ay ya eksideym ya ucu ucuna bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bilmiyorum. Değer vermediklerini dusunuyorum. Şimdi mesela kızıma dedesi sunu almis diyebileceğim hiç bir şey yok. İmkan olmaz yapmasın ama varken yapmamaları beni üzüyor

Sizde kendimi gördüm nişanlıyken babam bi saat parası dahi çıkartıp vermedi. Herşeyi a dan z ye kendim yaptım. Çevremde çok kişinin ailesi
Yapıyor. Bizimde aynı durum varken yapmadı babam. Çok üzülüyor insan

Şöyle düşünün , ilerde o malların, evlerin hepsi sizin. Çocuğunuz ilerde rahat eder.
Bir de hiç istediniz mi ailenizden yardım, hani şunu yapacağım para eksik kaldı gibi , bazılarına direk söylemek gerekiyor.

Aaaa benim konum bu.
Ama bir fark var. Benim babam kendine harcardı. Çok fazla harcardı hem de. Anneme de alırdı kontrollü kredi kartı falan vermezdi kendi götürüp alırdı. Ben bir şey isteyince çocuğun giydiği haram derdi :)
İstanbul’da boğaz manzaralı bir evde oturuyorlar.
Ben ayırmıştım evleri çok şükür zamanında ilişkimiz zayıflamıştı artık. Ama evlenirken kredi çektim. Bir şey lazım mı dedi arada yalan değil. Ama lazım değil deyince geçti. Yatak odası takımını ben alıcam dedi. Onun da yarı parasını ödedi. Teslimden sonra tamamı ödenecekti ben ödedim isteyemedim :)
Şimdi şükürler olsun maddi desteğe ihtiyacım yok yani tabi onların bolluğu yanında memur düzenimiz var ama kavruluyoruz yağımızda. Manevi desteğe ihtiyacımız oluyor bazen o zaman eksikliklerini hissediyorum.
Bu insana kendini değersiz hissettiriyor ama biliyorum ki sebebi ben değilim. Onun sevgisizliği.
Terapi alıyorum bu arada. Tavsiye ederim.

Benim anneannemler de öyleydi. Annem de hayatım boyunca hep anneannemlere üzülürdü onlar hiç yemiyor diye. Bir şey alsak yesek hemen vah annem hiç yemedi falan derdi. Ben de onları çok fakir sanırdım. Meğer çok zenginlermis mal mülk alıyorlarmış şimdi dayimlar yiyor onlardan kalanı.

ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk diyorum...

Onlar ölünce yersiniz en azından bizimkilerde ne para ne bir güvence var hem benim annem hem eşimin annesi bizim elimize bakıyor memur maaşıyla bir de onlara yetişmeye çalışıyoruz bosverin size yükleri yok

Benimkiler de öyle maalesef.hatta bizde bırak ev, araba muhabbetini daha gezip tozarken dondurma bile almıyorlar.gidiyoruz onca dondurmacinin arasında üç harfli marketlere onun da en ucuzundan alıyoruz.bütün gün geziyoruz aç aç bari yarı yarıya kırışalım diyorsun onu bile kabul etmiyorlar.içecek alalım diyoruz onda bile dolaptaki en ucuz suyu ve içeceği almak zorundayız.adam 200 liraya pantolon almış o da annemin zoruyla.bu bayram anlata anlata bitiremedi.abim de ben de evlenmedik ama evlenseydik nasıl bir destek gelirdi sen düşün adam karın tokluğuna bile değil 2 çocuk büyüttü.sizin en azından karnınız doymuştur heralde.beterin beteri var.

Son düzenleme:
Bir de benim mesajımı oku

Annem babam 50lerine yaklaştı daha anne babaları yaşıyor hatta babamın dedesi yeni vefat etti böyle olduktan sonra ne yapayım benim annem babam da mal edinme derdine düştü ben de onlara gidin emekli olun satın yiyin diyorum tamam yeme içme konusunda çok hassaslar etsiz yemek pişmez evde her şeyin kalitelisi yenir ama sadece bu onlara göre her şey gereksiz tatil gereksiz dışarı çık gereksiz. Ben de tam tersi biri oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…