• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem

celestie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2023
20
6
1
21
Merhaba, ben neredeyse 19 yaşına girecek üniversite öğrencisi biriyim. Sıkıntım, sorum şöyle;

Ailem (özellikle annem) kendisini çok yüksekte görüyorlar. Kendileri hariç herkese b*k atıyorlar. Kendileri dört dörtlükmüş gibi davranıyorlar. Sanki her şey onların sayesinde olmuş gibiler. Onlardan iyisi yokmuş gibi. Kimsenin yaptığı şeyleri beğenmiyorlar, hemen eleştiriyorlar. Ve bu beni çok rahatsız ediyor. Asıl konuya geleyim:

Neredeyse yarım senedir onlardan ne maddi bir şey aldım ne de benimle ilgili bir şey hakkında uğraştılar. Ama ne zaman onların yapmamı istedikleri şeyi yapmak istemesem hemen kavga çıkıyor, üzerime yürüyorlar. ''Sen bizim sayemizde bu hale geldin, bir yerlerini kaldırdık adam ettik, vs.'' gibi şeyler söylüyorlar hep. Bu arada yapmamı istedikleri şey 10. kez kredi kartı şifresi almak mesela en basitinden, ama yapmak istemiyorum çünkü kaçıncıya daha önce yapmışım, o an işim var, kendileri diğer konular hakkında (!) her şeyi çok iyi bilirken bu kadar basit bir şeyi yapamıyorlar. Bu da beni sinir ediyor.

Bu yaşıma kadar kendimle alakalı her şeyle kendim uğraştım. 18'ime kadar sadece resmi işlemlerde onlar uğraştı mecburen. (Yakına yakına uğraştılar.) Kimseye rahatsızlık vermeden yaşamaya işimi yapmaya uğraşıyorum. Tüm gün işim dolayısıyla bilgisayar başındayım mesela, ama annem gelip gün sonunda diyor ki ''Hiç bir şey yaptığın yok, bir bulaşık yıkadığın yok, ev işi yaptığın yok, vs.'' gibisinden kafamı yiyip duruyor. Ev işini yapsam bile beğendiremiyorum. Bu sefer daha fazlasını istiyorlar. Hiç bir zaman yaptıklarımdan memnun değiller.

Bu tarz bir ailem var. Sizce nasıl davranmalıyım? Ne yapmalıyım? Malum üniversiteler de online, bir yere kıpırdayamıyorum. Fikir verir misiniz? Teşekkür ederim.

Bence olabildiğince evden uzaklaşmaya çalışın 7/24 olduğu için size daha da sıkıntı veriyor ben olsam spora yazılırdım hem psikolojinize hem sağlığınıza iyi gelir, bütçeniz yoksa yürüyüş yapın bisiklet sürün havalar da güzelleşti

Cevabınız için teşekkür ederim. :) Evet, dediğiniz gibi spora gidiyorum ayriyeten kursa da yazıldım fakat ne kadar gün içinde evde olmasam da eve geldiğimde bu döngü yine başlıyor... Gerçi çok dışarıya çıkmamada izin yok, laf ediliyor orası ayrı. :))

Maalesef bu gibi aile evinde yaşadığımız zaman çocukların söz hakkı olmuyor :(
Umarım iyi bir yerlere gelip hayatını tek başına idame ettirebilirsin

Cevabınız için teşekkür ederim. :) Evet, dediğiniz gibi spora gidiyorum ayriyeten kursa da yazıldım fakat ne kadar gün içinde evde olmasam da eve geldiğimde bu döngü yine başlıyor... Gerçi çok dışarıya çıkmamada izin yok, laf ediliyor orası ayrı. :))
Aynı sorunları ben de yaşadığım için çok iyi anlıyorum, ben olabildiğince evden uzaklaşmaya evdeyken de odamdan çıkmamaya çalıştım sofraya bile oturmuyordum yemeğimi alıp gidiyordum ama ben üniversiteyi uzakta okudum online değildi o yüzden sabredebildim gidene kadar, sizin daha zor umarım yüzyüze olur da kurtulursunuz

Back
X