• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem :( :(

princesse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2010
41
0
36
İstanbul
mrhaba arkadaşlar uzatmadan konuya gireceğim.

ben 16 yaşındayım. annem ve babam 4-5 sene önce boşandılar. annem abim ve ben yaşıyoruz.babamla görüşüyorum giip kalıyorum falan güzel gidiyor. annem her yere gitmeme uzak yakın fark etmiyor izin veriyor. hatta erkek arkadaşımı ama sadece arkadaşım evime çağırıyorum onun evine gidiyorum falan onada izin veriyor buraya kadar sorun yok. ama isteklerime gelince hep bir pürüz çıkıyor. abim okumadı çalımaya başladı orayada tutunamadı ve istediği telefon alındı 18ine girdi ehliyet istedi yazıldı ama kazanamadı bir sürü masraf oldu her ay açık öğretime giriyor ve yinede kazanamıyor yinede hep ona bir şans veriyorlar. 3 ay önce işten çıktı istediği herşeyi almaya devam ediyorlar annemi ve babamı bu sefer işimi iyi yapcam okuycam diye kandırıyor aldırıyor bişeyler. bende meslek lisesinde okuyorum istediğim bölümüde kazandığım için abim biraz bana sinir oluyor bu konuda. ben ailemden 2 senedir yeni bir tel istiyorum alınmıyor tabii sorun bu değil ben küçüğüm diye erteliyorlar birdahaki ay alırız diye hep. neyse geçen sene arkadaşlarla spora yazılmak istedim babamı aradım söyledim bana tamam dedi annemle konuşunca yazdıramam demiş. yine sesimi çıkarmadım üniversitede mimarlık istiyorum bunun içnde resm kursuna gitmek şart. biiryer bulduk aylık 150 tl civarı yine istemediler. ve hayalimde hep bir müzik aleti öğrenmek vardı şimdi de bedava keman kursu buldum bu seferde annem kemana birde nasıl para bulcam diyor. abim ilkokulda derleri kötü olmaına rağmen özel öğrt. tuttular dershane fln her türlü imkan sağlandı. ben dershaneye falanda hiç gitmeden buralara kadar geldim ama kıymet bilinmiyorum nedense yada bana öyle geliyor. anlıcağınız bana gelince maddi durumları kötü ama abime glince öyle değil. babam zaten başka semt te yaşıyor onunda hep birileriyle ilişkisi oluyor. zaten alıştık artık. babam iyi biri bize karşıda iyi davranıyor. abim ülkemize gelen bütün yabancı sanatçı konserlerine gitti. ben türk birisinin konserine gitmek istiyorum hemen bakarız diyolar erteliyorlar. anneannem sürekli yurt dışındaki dayımın çocuklarını övüyorr benim okuduğumu yükseldiğimi beğenmiyor onları övüyor hep. sorun bende mi onlarda mı anlamıyorum. artık iş naşvurusunda bulundum lise 2ye geçtim artık hem okuyup hem çalışcam kışın hiç olmazsa isteklerimi karşılıyım.
anlattıklarımın kıskançlıkla alakası yok ama benide bir sabrım var bende önemsenmek istiyorum artık...

zaman ayırıp okuduğunuz için tşkler :2:

Canım belki maddiyatla falan alakalıdır bak abinde varmış evet abine öncelik tanıyor ailen bu normal önce onun işleri hallolcak ki sonrada senin.. Bak istedıgın bölümüde kazanmışssın kendini sürekli geliştirirsin güzel bir meslek sahibi olursun istedıgın herşey elinde olur aslında eminimki ailen de seni üzmek istemez elbet vardır bir yerlerde sıkıntı takma kafana :34:

Son düzenleme:
Doğru diyorsun fakat ona yapılanlarla kendime yapılanları karşılaştırınca kedimi hep ezik buluyorum nedense. artık kafama koydum çalışcam işte hiç olmazsa istediğim şeyleri ertelemeden karşılaya bilirim. :61:

Doğru diyorsun fakat ona yapılanlarla kendime yapılanları karşılaştırınca kedimi hep ezik buluyorum nedense. artık kafama koydum çalışcam işte hiç olmazsa istediğim şeyleri ertelemeden karşılaya bilirim. :61:

Canım bence iş için çok erken derslerini etkılersın gercekten lisede ne kadar çok başarılı olursan gelecekteki hayatındaki amacında emelinde de bir okadar başarılı olursun ama yinede çalışıcam dersen ailen izin verirsen uygun bir yere girersin senin kararın...Herşey yoluna gırecektir zamanla seni aslında çok önemsemiyorlar diye düşünme belki bu sadece dıstan öyle görünüyor olabilir tabıkı her zaman akıllarındasındır.

başta izin vermediler de sonradan ikna etmeyi başardım. birkaç yere başvurdum. bakalım bir şekilde olaylar rayına oturacak.

abin meselesinde haklısın haksızlık yapmışlar ayrım yapıyolar.ama sana bi tavsiye canım annen izin verse bile erkek arkadaşını tek olarak eve çağırma.birkaç kişi birlikte olsanız tamam ama tek başına bir erkek gelmesin yanına.daha 16'sın çok fazla bilinçli olamazsın bazı konularda.umarım tavsiyemi dinlersin.

abin meselesinde haklısın haksızlık yapmışlar ayrım yapıyolar.ama sana bi tavsiye canım annen izin verse bile erkek arkadaşını tek olarak eve çağırma.birkaç kişi birlikte olsanız tamam ama tek başına bir erkek gelmesin yanına.daha 16'sın çok fazla bilinçli olamazsın bazı konularda.umarım tavsiyemi dinlersin.

kesinlikle çok doğru...katılıyorum size arkadaşım.

dediğiniz doğruu tabii. ama aslında 10 yıllık arkadaşım çok yakın bir arkim annemle tanışır eder falan. herşeyimi paylaşıyorum neredeyse. ama tabii dediğiniz gibi dikkat ederim yine.

Back
X