Ailem

Lucrecia_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
29
-31
86
İstanbul
Merhaba Kızlar. Ben 15 yasndaym. Ailem herşeyime karısıyor babamın sözünü dinlemediğim zaman bana bilgisayar yasaklar.Kendi bilgisayarı gibi kullanılır bilgisayarımı. Telefonumda arkadaslarım ekli olmadığı için çaldığında o açar. Benim odama girer ve telvizyonumu seyreder saçma geleblir size. Bazen anneme birşeyler anlatıyrm onu gidip babama söyler. Arkadaşlarıma söylerim onlara güvenme der. Bide en çok sinir olduğum şey sık sık banyo yapmama kızıyorlar karışıyorlar. Bktmm ya küçük değilim bnn. Zaten 8. sınıfa kadar annem beni okuldan alıp götürürdü. Babam izin vermez. Anneme 9 yaşından beri yardım ediyorum ama annem elalemin kızlarına bak sen onlar neler yapıyo der. ama annem 28 yaşına kadar yemek yapmasını bile bilmezmiş babam öğretmiş ama bana karışıyorr. Resmen eve kapanır oldum oturduğumuz semtin dışına çıkamam. Hafta sonları birkere bile arkadaşmla gezemedm. Babam anem bn üçümüz gezeriz. Çok utanç bir duruum Halam geliyor bize 35 yaşnda bekar çok süslü odama girince sayfayı kapatınca neden kapattn ne vardı orda der açıp gösteririm Küçüğüm gibi davranılmasından bktm :(:( Yardmm edin ... :(

inan okuyunca güldüm =) çok küçüksün daha tabi ki karışcaklar yaptıkları şey cok normal.15 yasında cocukların genç kız misali etrafta süslenip püslenip gezmesi hoş mu.o yaşta aileyle gezilir oturulur.zaten aileyle geçiricegin az bi zamanın var bu küçük yaşta onlardan kopmak istemek çok saçma.ama tabi sana şimdi ne söylesek boş =)

canım benim kızkardeşim 17 yaşına kadar ilçe dışına ark.larıyla gitmediki ist.da oturuyoruz ve bakırköy dibimizde düşün oraa bile göndermezdiler oda en başta zorluyordu gidicem diye sonra zorlamayı bırakınca annem izin verdi iyi hadi sen de git diye ark.larınla dedi... (ben daha ortaokulda lise ark.ıma takılmyaa başladığım için lise1de köprünün dibine kadar gidebiliyordum sonra lisesonda karşıya geçip gezmelere başladım....lisesonda ben çıkıyorum diip çıkmaya başladım dışarı ki kardeşimde lisesonda başladı....üniv.den sonra rahatlıyorsun merak etme ayrıca sana şimdi sıkıcı saçma uyuz gibi gelebilir...inan senin için korkularından bırakamıyorlar....başına birşey gelmesinden korkuyorlardır.....ve eğer seni şimdi rahat bıraksalar inan kapanmayacak çok yara alacaksın...herşey zamanla rayına oturacak ve geriye dönüp baktığında iyiki izin vermemişler herşeye diyeceksin.....

zaten küçüksün be güzelim :)))
odana girip televizyon mu seyrediyor baban... demek kendine ait bir odan odanda televizyonun ve senden uzak durmaya çalışmayan bir baba.
annene anlatıklarını hemen gidip babana mı söylüyor... demek aralarında konuşabilen senin hakkında birlikte düşünüp hareket edecek türde iyi geçinen bir aile.kızıyla babasının ilişkisini kıskanıp uzak tutmaya çalışmayan bir anne.
seninkini kendi bilgisayarı gibi mi kullanıyor baban.. demek aranızda gizli saklı bişeyler olabileceğini hesap etmiyor çok şeyini paylaşabileceğin bir baba.
odana gelip kapattığın ekrana bakmak isteyen 35 yaşında evlenmemiş süslü bir hala mı.. bir kaç sene sonra çok iyi vakit geçirmeye başlayacağın ,özel konularda bile ona açılmanı sağlamaya çalışan bir arkadaş...
ohooo baya bi derdin varmış gerçekten.

zaten küçüksün be güzelim :)))
odana girip televizyon mu seyrediyor baban... demek kendine ait bir odan odanda televizyonun ve senden uzak durmaya çalışmayan bir baba.
annene anlatıklarını hemen gidip babana mı söylüyor... demek aralarında konuşabilen senin hakkında birlikte düşünüp hareket edecek türde iyi geçinen bir aile.kızıyla babasının ilişkisini kıskanıp uzak tutmaya çalışmayan bir anne.
seninkini kendi bilgisayarı gibi mi kullanıyor baban.. demek aranızda gizli saklı bişeyler olabileceğini hesap etmiyor çok şeyini paylaşabileceğin bir baba.
odana gelip kapattığın ekrana bakmak isteyen 35 yaşında evlenmemiş süslü bir hala mı.. bir kaç sene sonra çok iyi vakit geçirmeye başlayacağın ,özel konularda bile ona açılmanı sağlamaya çalışan bir arkadaş...
ohooo baya bi derdin varmış gerçekten.

Mesajınızı çok beğendim

Merhaba Kızlar. Ben 15 yasndaym. Ailem herşeyime karısıyor babamın sözünü dinlemediğim zaman bana bilgisayar yasaklar.Kendi bilgisayarı gibi kullanılır bilgisayarımı. Telefonumda arkadaslarım ekli olmadığı için çaldığında o açar. Benim odama girer ve telvizyonumu seyreder saçma geleblir size. Bazen anneme birşeyler anlatıyrm onu gidip babama söyler. Arkadaşlarıma söylerim onlara güvenme der. Bide en çok sinir olduğum şey sık sık banyo yapmama kızıyorlar karışıyorlar. Bktmm ya küçük değilim bnn. Zaten 8. sınıfa kadar annem beni okuldan alıp götürürdü. Babam izin vermez. Anneme 9 yaşından beri yardım ediyorum ama annem elalemin kızlarına bak sen onlar neler yapıyo der. ama annem 28 yaşına kadar yemek yapmasını bile bilmezmiş babam öğretmiş ama bana karışıyorr. Resmen eve kapanır oldum oturduğumuz semtin dışına çıkamam. Hafta sonları birkere bile arkadaşmla gezemedm. Babam anem bn üçümüz gezeriz. Çok utanç bir duruum Halam geliyor bize 35 yaşnda bekar çok süslü odama girince sayfayı kapatınca neden kapattn ne vardı orda der açıp gösteririm Küçüğüm gibi davranılmasından bktm :(:( Yardmm edin ... :(
Ailen endişelendiği için üzerine fazla titriyor.
Öncelikle ailenle durumu konuş,onlara seni ne kadar sevdiklerini bildiğini söyle,o yüzden bazen onlara iyi görünüyor olsa bile bazı hareketlerinin seni olumsuz etkilediğini,bu da seni pasif,içine kapanık yaptığını,özgüvenini etkilediğini anlat.Onlardan biraz daha anlayış iste.Ergenlik çağında olduğunu hatırlat ve beklentilerini söyle.Beraber kurallar koyabilirsiniz ,mesela hepiniz oturup sevmediğiniz yönlerinizi birbirinize söyleyerek neler yapıp yapmama konusunda bazı öncelikleri belirleyebilirsiniz ,böylece birbirinizi daha iyi anlayacaksınız.
İstersen okul rehber öğretmeninle bu durumu görüşüp,ailenle nasıl konuşman gerektiği hakkında yardım alabilirsin.

Son düzenleme:
yaş 15 sana ne desek boş malesef
ne kadar şanslısınki seninle ilgilenen bir ailen var kıymetini bil
ergenlik dönemindesin en deli çağındasın 10 düşün 1 hareket et
sana abla tafsiyesi,,

bence de bu zamanların kıymetını bilmelisin hem zaten küçüksünde ilerde ayrılırsın ailenden üniversıteydı oydu buydu ararsın o zamanları benım gıbı:D:D

:1: eminim yorumlardan sonra konuyu açtığın için pişman olmuşsundur....yazdıklarını okuyunca gülümsedim,eminim çok cici çok tatlı bir genç kızsın...ne güzel seni düşünen seninle ilgilenen bir ailen var...benimde 12 yaşında bir kızım var ve bensiz bakkala bile göndermiyorum...tahmin edebileceğin gibi çıldırıyor...ama zaman kötü,insanlar daha da kötü güzelim...herşeyin zamanı var,birkaçyıl daha sık dişini...en kötü günlerin bunlar olsun ne diyeyim:16:

ailenle bu konuyu konuş. 18-19 yaşlarında mı arkadaşlarınla dışarı çıkabileceksin?? olmaz öyle. onlar seni korumuyorlar tam tersi ilerde tecrübesiz bir birey olacaksın, ailenin dizinin dibinden ayrılmamış biri sudan çıkmış balık gibi kalıyor kendi sosyal hayatında. :31:

diğer problemlerin ise çok sevimli geldi ama baban odanda tv izliyor ha?:1:

banaa öle babam çok karışıyor yok onu giyme bunu giyme oje sürme bilgisayarda ne kadar çok duryosun herşeyimi karışıyor ama annem bişy demiyorr ya bıktım artık

canım benim anllattıklarının bı kısmında kendimi gördüm. Ben şu an 21 yaşındayım ama lise donemlerımde senın yaşadıklarının cogunu yaşadım babam yuzunden. Baskıcı ve kıskanctı. En ufak olayda telefonumu alırdı bılgısayara sıfre koyardı. Arkadaslarımla gorusmeme karısır, izin vermezdi. Ben akıllı davrandım üniversiteyi kazandım. Şu an özgür müyüm? Evet. gerci anne ve babam ayrıldı annemle oturuyorum onunda etkısı vardır... zaman o kadar cabuk gecıyor ki önünde 3 - 4 yıllık bir süreç var sen bu süreci sakın ama sakın bunalım takılarak gecirme. Gelecege yatırım yap ders çalış evet klasık oldu ama gelecegi hayal et üniversiteye gidecegim özgür olacagım de. İnan ki zor değil. Ha tamam bunalımını da yaşa bunlar seni olgunlaştırır ama mantıgını sakın ama sakın bırakma. Duygularınla hareket edersen daha cok üzülürsün abla tavsiyesi. Hayat senin, sevgiler.

Back
X