ay durumun çok vahim canımiyi bari okumana izin vermişler.
katlanacaksın ekonomik özgürlüğünü kazanana kadar elden ne gelir, aileni seçemiyorsun malesef.
benim durumumda biraz sana benziyor.bende ailemle üniversite okuyorum.bende öyle konsermiş başka birşeymiş yasaklanıyor malesef.ama bize yasaklıyorlar ya şimdi.yasak olan şey tatlıdır arkadaşım.aileler bu konuda yanlış yapıyorlar.keşke braz anlayışlı olsalar...
Okumami cok istediler o konuda sansliyim bari. Gerci bölüm secerkende baya bi beni etkilemeye calistilar ama bu konuda ben bildimi okudum:)
En cok istedimde o biliyomusun.okuyum, basarili olayim ve ekonomik ösgürlümü kazanim.
Suanda üniversteden geriye kalan vaktimda calisiyorum, özel ders felan veriyorum ama ayri bi eve cikicak kadar gene durumum yok. Gerci ayri eve cikmaya kalkinca ne yaparlar onu hic bilmiyorum
belli bir yaşa gelmiş olursun zaten ayrı eve çıkacakken. anlayışla karşılamak durumunda kalırlar.
ve üniversite sırasında çalışmak gerçekten takdir edilesi bir şey. çalışkansın belli ki bu durumda hep kazanırsın ekonomik anlamda. biraz zaman lazım kendi düzenini kuracak parayı bir elde et de.
aile ile beraber okumak çok zor zaten.bana da aynısını diyorlar bu evden anca evlenirsen kendi başına çıkabilirsin.bu yüzden peşimden geldiler üniversiteyi kazandığım yere...o kadar zor günler geçiriyorum ki bazen alıp başımı gidesim var.çok karışıyorlar hemen 1 saat geç gel neredeydin naptın bu saata kadar demeye başlıyorlar.haftasonları bile çıkınca söyleniyorlar. öğrencilik hayatımı mahvediyorlar.çalışmak istiyorum ne yapacaksın çalışıpta...bende gerçekten bıktım artık yoruldum.
güzelim benim ya durumunu çok iyi anlıyorum inan. sana abla tavsiyesi olarak şunu söyleyeyim ne olursa olsun okulu bırakma oku bir işin gücün olsun. sakın ha sakın okulu bırakıp hayatını değiştirmek için biriyle evlenme. inan ki elin adamına hiç güven olmaz. sonra ailen de arkanda durmaz allah korusun ayrılma durumun vs olsa. insanlık hali sonuçta evlilik kadar ayrılık da var hayatta bilinmez ki hiç bir şey. bir işin mesleğin olduktan sonra gönlüne göre bir evlilik yap. aileni de karıştırma evleneceğin adamı kendin tanı kendin seç.
buna çok benzerleri benim arkadaşım da yaşamıştı. kılık kıyafetine karışma olsun, dışarı çıkarmamaları olsun. gönlünce bi çocukla evlendi çok şükür mutlular bekarken yaşayamadığı hayatı evliyken hatta çocukluyken yaşıyor. inşallah sana da kısmet olur bunlar. arkadaşım doktor bu arada :) ekonomik özgürlüğü elinde yani. sen de kimseye muhtaç olmayacak duruma gelirsin ve gönlüne göre biriyle evlenirsin inşallah
çok haklısınız ...umarım herşey yoluna girer..umarım artık aileler çocuklarını daha iyi anlar...en azından dinlesinler..içine kapanmasınlar...
ailem böyle yaptikca ister istemez onlardan soguyorum.ortak noktalarimiz yok.oturup bi sobet edemiyoruz cünkü benim fikirlerim düsüncelerim hep sorun oluyo.bende artik evde oldum zaman odamdan cikmamyi tercih ediyorum.zaten babam cok sinirli bi insan oldu icin heran herseye kizabiliyo,simdi gülüyosa 2 dakika sonra beni sacma sapan bisey icin azarlaya biliyo.durum böyle olunca bende odama kapandim.sinav dönemleri ders calismakla geciyo, geriye kalan vaktimde resmen odamda oyalaniyorum.cünkü bazen onlarin yaninda oturmaya bile tahammül edemiyorum. sonra böyle düsündüm icin hep kendimi sucluyorum.yilllardir bu böyle,onlara söyleyemediklerim hep bogazimda dügümlendi,hep yuttum,icime attim,agladim....sürekli azarliyolar sürekli....ama görünen suki icime attiklarim artik yavas yavas cikiyo.son dönemlerde bazi saglik sorunlari yasiyorum.doktorlara gittim,tahliller yaptirdim.sonuclar iyi ama yolunda gitmeyen biseyler var.doktorum piskolojik olabiliceni söyledi,hatta sorunlarim olup olmadini sordu.pek bisey sormadim ama icimdekileri birini anlatmam gerektini söyledi. ruhumuzdaki yaralar bedenimiz yer bitirirmis...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?