• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemdeki ayrimcalik beni cok kiriyor

Cok üzüldüm sizede kırılmakta haklısınız. Ben çok konuştum artık çok kırgınım. Zaten kavga etmem oylr bir insan değilim. Hatta onlar üste çıkar kavga ederler onlarda öyle karakterde insanlar işte. Ne diyeyim Rabbim e havale ettim. Artık yoruldum
o zaman en doğru olan uzaklaşın, arayıp sormayın. En azından gözünüz görmez, kulağınız duymaz.

Iyi akşamlar arkadaşlar, bilerek cok detay vermek istemiyorum ki kim olduğum belli olmasın. Dünya küçük derler ya. Neyse kendimi bildim bileli ailemde bi ayrimcalik vardi. Bir kardesime maddi durumları kötü diye yağdırırken bana hiç bir şey yok. Diger kardesime bi mal varlığı alacaklar. Ihtiyac degil sırf otel gibi kırk yılda bi gelsin kalsın diye basks bi tatil beldesinde yer İstedi diye. Yoksa asla ve asla gerekli bi sey degil. Dedim ya acik yazamıyorum ama yazsam bu kadar ayrımcılık olamaz ya pes dersiniz.
Az once bana daha önce söz verdikleri bir şeyi istemek zorunda kaldım. Daha önce söz verdikleri halde gerek kalmadı diye istememiştim. Ama belliydi aletin yine ariza çıkaracağı yani kendi kendime bak şimdi al sonra vermek istemezler desemde vicdanen isteyemedim çünkü ariza gitmişti gittiği yere kadar kullanırım dedim. Bayada dayandı alet ama şimdi bozuldu. Oturduk konuşuyoruz dedimki babama, makinem bozulmuş takılmış yine çalışmıyor. Ve bunca saattir calismadiysa bu sefer tamamen bozuldu galiba. Babam alamayız diyor. Cunki kardesime bi mal varlığı alacaklar ya. Benim makinenin en az 150 katı o mülk. Mülk alicaz sana makine alamayız dedi babam. Birde bizde yok para dedi. Olduğunu biliyorum ustelik. Evime geldim ağlaya ağlaya. Derdim para degil. Bilmeden mecburlarmi demeyin. Değiller ama insan utanır ya. Kardeşine mulk alicaz senin makinene verecek param yok demez. 20 senedir süren ayrimcalik. Birde tutup o kardeşlerimin nankörlüğunden bana dert yaniyorlar. Uzuluyordum ama şimdi demekki İlahi adalet diyorum içimden.
Herseyi Acikca yazsam ayrimcaligi dahada anlarsınız. Akrabalar bile bana bu ne ayrimcalik nasıl hakkını aramiyorsun diyorlar. Benim elimde degilki kaldiki ben oyle bi insan değilim ama alamayacağım sözde vermiştiniz şimdi alirmisiniz deyince babamın verdiği cevap bu. Bu aileye daha ne denebilir. Ben çocuğum ile yalnız bi anneyim ustelik. Kimseyle konuşamıyorum zaten kimsem yok. Bu yüzden sizlere geldim :(((
bu konuyu daha once hic acik sacik ailenizle tartisntiniz mi ?
heo ayrimcilik yapiyorsunuz ona harcadiginiz para su kadar bana harcadiginiz su kadar .
neden hep ona desteksiniz bana degil dediniz mi ?
muhtemelen kardesiniz erkek .
once ailenizle bunlari konusun tartisin he derlerseki hayir biz sadece ona yagdiricaz ozaman sizede o baksin diyip gorusmeyi keseceksiniz . bukadar 🤷‍♀️

Maddi değil ama manevi anlamda, bir konuda , ben de ailemde eşitsizliğe uğradım. En son geçtim annemin karşısına çok sakin bir şekilde “kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde de yanımda olmasın. Ben de sizin kötü gününüzde yanınızda olmayacağım. “ dedim . O gün bu gündür el bebek Gül bebek davranıyor . Maalesef Hak verilmez alınır. Ben olsam tavrımı çok net belli eder onlara kaybetme korkusu yaşatırdım.

heo ayrimcilik yapiyorsunuz ona harcadiginiz para su kadar bana harcadiginiz su kadar .
once ailenizle bunlari konusun tartisin he derlerseki hayir biz sadece ona yagdiricaz ozaman sizede o baksin diyip gorusmeyi keseceksiniz . bukadar 🤷‍♀️
Teşekkür ederim, daha önce sizin gibi soran bi arkadaşa yazdığım cevabı bazı eklemeler yaparak size de kopyalayıp iletiyorum arkadasim:

Hemde inanın kac kere konuştum. Ben artık razi değilim dedim. O kadar mal mülk var. Madem nakit yok diyorsunuz. Kac tane daire var. Birini benim üstüme geçirin dedim. Tmm deyip yine vazgeçtiler. Siz bile isteye bi mülküde benim üstüme yapmazsaniz gönlümün razi gelmez elbette dedim. Ölüm var kalim var. Böyle bi sey yapmazsaniz onlarin aldiklarinin yerine bana hiç bir şey vermeden göçmüş olacaksınız ve benim dilim bi sey demese gönlüm razı olamayacak. Benim derdim mal mülk değil ama bu haksizliklara artik razi değilim dedim. Tmm deyip yine vaz geçtiler. Bende artık ugrasamamistim ama
Bu arızalanma durumuda bi nebze iyi oldu. Aradaki ayrımcılığa yine deyinip söz verip vazgeçiyorsaniz siz adalet falan istemiyorsunuz. Benim gönlüm kırgın bunlar değişmedikçe de kirginim dicem. Görüşmek görmek dahi istemiyorum yüzlerini inanın nefret ettim iyice bencilliklerinden. Varsa yoksa para.

Maddi değil ama manevi anlamda, bir konuda , ben de ailemde eşitsizliğe uğradım. En son geçtim annemin karşısına çok sakin bir şekilde “kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde de yanımda olmasın. Ben de sizin kötü gününüzde yanınızda olmayacağım. “ dedim . O gün bu gündür el bebek Gül bebek davranıyor . Maalesef Hak verilmez alınır. Ben olsam tavrımı çok net belli eder onlara kaybetme korkusu yaşatırdım.
Hemde inanın kac kere konuştum. Ben artık razi değilim dedim. O kadar mal mülk var. Madem nakit yok diyorsunuz. Kac tane daire var. Birini benim üstüme geçirin dedim. Tmm deyip yine vazgeçtiler. Siz bile isteye bi mülküde benim üstüme yapmazsaniz gönlümün razi gelmez elbette dedim. Ölüm var kalim var. Böyle bi sey yapmazsaniz onlarin aldiklarinin yerine bana hiç bir şey vermeden göçmüş olacaksınız ve benim dilim bi sey demese gönlüm razı olamayacak. Benim derdim mal mülk değil ama bu haksizliklara artik razi değilim dedim. Tmm deyip yine vaz geçtiler. Bende artık ugrasamamistim ama
Bu arızalanma durumuda bi nebze iyi oldu. Aradaki ayrımcılığa yine deyinip söz verip vazgeçiyorsaniz siz adalet falan istemiyorsunuz. Benim gönlüm kırgın bunlar değişmedikçe de kirginim dicem. Görüşmek görmek dahi istemiyorum yüzlerini inanın nefret ettim iyice bencilliklerinden. Varsa yoksa para.

Sizin adınıza sevindim 🙏

Bir zamanlar patronum bana babamın eşime bırakacağı iş mevzusunda mevzu eşin işi almayı bilmeli, kimse kimseye havadan hak vermez hak hak etmek isteyen cevval olup almalı demişti.
Bu konuşmayı çok düşündüm ve gerçekten hayatın büyük bir gerçeği olduğunu fark ettim bir çok mesele böyle.

Yani öyle kenarda durup bu benim hakkım ama ben istemeyeyim onlar versin diye beklemeyin.
Eğer ortada bir hak dağılımı ve size yapılan bir haksızlık olduğunu düşünüyor ve hissediyorsanız hakkınızın peşinde koşacaksınız.
Size verildiği zaman almamazlık etmeyeceksiniz.
Eğer minnet etmek istemiyorum diyorsanız da o zaman kardeşlerinize yapıldığı zaman bana haksızlık yapılıyor diye düşünmemelisiniz.

Demek ki onlar istiyor ve alıyor.

içinizde kalacağına gidin tek tek kusun içinizdekileri
sormayı da unutmayın üvey evlat mıyım diye
evet yapmak zorunda değil diyenler de olacaktır ama bu çok farklı bişey
resmen evlat ayrımcılığı
Aynen sorun zaten o. Evlat ayrımcılığı..

Inanın kac kere konuştum. Ben artık razi değilim dedim. O kadar mal mülk var. Madem nakit yok diyorsunuz. Kac tane daire var. Birini benim üstüme geçirin dedim. Tmm deyip yine vazgeçtiler. Siz bile isteye bi mülküde benim üstüme yapmazsaniz gönlümün razi gelmez elbette dedim. Ölüm var kalim var. Böyle bi sey yapmazsaniz onlarin aldiklarinin yerine bana hiç bir şey vermeden göçmüş olacaksınız ve benim dilim bi sey demese gönlüm razı olamayacak. Benim derdim mal mülk değil ama bu haksizliklara artik razi değilim dedim. Tmm deyip yine vaz geçtiler. Bende artık ugrasamamistim ama
Bu arızalanma durumuda bi nebze iyi oldu. Aradaki ayrımcılığa yine deyinip söz verip vazgeçiyorsaniz siz adalet falan istemiyorsunuz. Benim gönlüm kırgın bunlar değişmedikçe de kirginim dicem. Görüşmek görmek dahi istemiyorum yüzlerini inanın nefret ettim iyice bencilliklerinden. Varsa yoksa para. Belki son kez daha konuşur resti çekerim. Belki o zaman yaparlar bilmiyorum.

Gücünüze gidiyor anlıyorum, ama gerçek şu ki 18+ yaşındaysanız kimse size birşey yapmak zorunda da değil.Evet ona yapıyorlar, size yapmıyorlar.Bu durumu kabullenirseniz bu kadar üzülmezsiniz.

Buarada kardeşim kiz

Bana değil kırk yılda gidip yılda taş çatlasın 10 gün kardeşimin kalmayacağı bi mülk satın almak için arayıştalar.
Sizinde böyle yapmanız gerekiyor niye bu kadar taviz veriyorsunuz neden böyle yapıyorsun neden gelmiyorsun diye sorduklarında bir bir yüzlerine vurun yasattiklarini

Back
X