• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemden soğudum:((

tolerant

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
42
0
6
Ankara
arkadaşlar Allah kimseye dermansız dert vermesin. 4 senelik evliyim. bir kızım var şu an ikinciye hamileyim. eşimle birbirimizi çok seviyoruz. ama ailem eşimi nişanlandığımız günden beri hiç sevmedi hep el oğlu diye gördüler. arkasından küfür ettiler çekiştirdiler. bende yanlış düşündüklerini söyledim ama susmak nedir hiç bilmediler. onlara göre herşeyi çok kötü. bana göre de eşim gayet düzgün dürüst inançlı bir insan. tabi ufak kusurları var ama bunlar büyütecek şeyler değil. ailem çok kapalı bir aile ve genelde kimseyi sevmez herkesin arkasından konuşurlar. 4 senenin sonunda birgün ailem dayanamayıp bu kadar zaman düşündüklerini eşimin yüzüne küfrederek konuştular. gerekirse boşanmam gerektiğini düşünüyorlarmış. eşimde artık ailemden nefret ediyor onlarla görüşmüyor. ben aralarında kaldım. Allahım bu nasıl bir dert..eşimle bu konuları kapattık ama ailem hala dırdır edip duruyor ve ben onlardan çok soğudum. bir insanın kendi anne babasına sırt çevirmesi ne kötü. şimdi onlarla görüşmek ve gidip gelmek istemiyorum. ne yapmalıyım bilmiyorum..bana bir akıl verin..

Çocukların da olduğu için yuvan çok önemli,eşinle sorunlarının olmaması güzel.Bence ailenle biraz mesafe koyup görüşmemek iyi gelebilir.Belki zamanla kabullenirler durumu.

ailenizin eşinizle bi problemimi var? istememelrinin sebebi ne? Nişanlılık döneminde bi probleminiz mi oldu???

eşimi en başta paragöz olmakla suçluyorlar daha bi sürü sey var ama en önemlisi bu. benim onlara bi miktar para vermem gerekiyormuş bunca zaman beni okutmuşlar. tamam ailemdir ama bi ihtiyaçları yok benimde kendi geçimimi sağlamam gerekiyor. eşim onlara para vermemi istemiyor. biz bir aileyiz bunu anlamaları lazım diyor. neymiş ben çalışıyomuşum ama kendi ayaklarım üstünde duramıyomuşum. herşeyi eşim kontrol ediyormuş. bunları söylerkende devamlı ona küfürler falan. ailem bi ara çok sıkıştı ama bizde ev aldığımız için para veremedim. bize hiç faydan olmadı diyip duruyorlar. sanki ben ev alırken onlar bi kez yüzüme baktılar. yoruldum bıktım artık..

eşin hakkında konuşunca ya konunun değiştirilmesini İSTE veya evden git. ben sizi seviyorum siz eşimle konuşmak ve anlaşmak zorunda değilsiniz de. bu konu kapansın de. kestir at.

sana şöyle yap böyle yap diyemiyecem.bir anne baba nasıl olurda evladının mutsuzluğuna vesile olur bunu anlamadım.sen sadece otur düşün eşinin ailesi böyle bişey yapsa yani sana yüzüne karşı küfür ederek konuşsalar ve seni sevmediklerini bilsen.sen ne yapardın aynı zamanda eşinin onlara nasıl davranmasını isterdin beklerdin.

Her zaman anne babaya saygıdan yanayım ama bu kez ailenizle aranıza mesafe koymanız gerektiğini düşünüyorum.
çocuklarını yatırım gibi gören ailelerden nefret ediyorum.
Doğurduysan, dünyaya gelmesine sebep olduysan bakacaksın tabi.
Ne demek biz seni okuttuk baktık.
Tabiki yapacaktın bunları. Görevindi zaten.
Mümkün olduğunca görüşmeyin. Özel zamanlar hariç tabi..

Eşinin doğruluğuna dürüstlüğüne eminsen elbette ki boşanmayı düşünmemelisin. Hele ki çocukların varken sana bunu nasıl teklif edebilirler. Gerçekten böyle takıntılı aileler var. Allah yardımcın olsun ne diyeyim.

boşanmayı düşünmek aptalca olur zaten. ama ailem keşke onu biraz sevselerdi diyorum. bu adamın hiçmi iyi huyu yok. herşeyi yanlış anlıyorlar. o kadar komiklerki anlatamam size. yok yemek tabağını biraz ileri koydu bize yedirmek istemiyor biz kızımızın parasını yiyoruz. devamlı seni bizden ayırmaya çalışıyor gibi laflar. eşim onlara kendini sevdirmek için bak baba sana bunu aldım işte sizi şuraya götüreceğim diyor. bizi bunlarla kandıramaz bize parasıyla hava atmaya çalışıyor biz kızımızın parasıyla bunları yaparız zaten falan ucuz laflar..devamlı konuşup ilgiyi üzerine çekmeye çalışıyormuş bizi hiç yanlız bırakmıyormuş hep laf dinliyormuş. eşim el oğluymuş yerini bilecekmiş.. siz söyleyin hangisi haklı?

benim babamda aynısı nişanlılıktan beri aynı bunun adı benciliik başka birşey değil sevmiyor olabilirler ama bize saygı duymak zorundalar madem bu kadar kötü gelmesinler gitmesinler özleyince sen gider gelirsin böyle de diyebilirsin belki o zaman sende gelmessin diye korkup susmayı deneyebilirler Allah yardımcın olsun

ya şimdi sanki gelmeye cesaret edemiyorlar. ama artık beni arayıp sormuyorlar. hem suçlu hem güçlüler...benim onlara küsmem gerekirken eşimin tarafındayım diye onlar bana küstüler. daha iyi diyeceksiniz belki ama insan ana babasını kaybetmekte istemiyor. bu dünya ne kadar zor Yarabbim..sen bana sabır ver..:((

ya şimdi sanki gelmeye cesaret edemiyorlar. ama artık beni arayıp sormuyorlar. hem suçlu hem güçlüler...benim onlara küsmem gerekirken eşimin tarafındayım diye onlar bana küstüler. daha iyi diyeceksiniz belki ama insan ana babasını kaybetmekte istemiyor. bu dünya ne kadar zor Yarabbim..sen bana sabır ver..:((

Canım bu bence dünyanın en büyük imtihanlarından. bizim tercih etme şansımız yokken bizi dünyaya getiriyorlar sonra da biz bu hakkı ödeyebilmek için Allah karşısında günahkar olmamak için ne sıkıntıların altına giriyoruz.
en çok sinir olduğum da biz seni okuttuk bize para ver. nasıl oluyor da annelik babalık görevi olan bir şeyi yerine getirdikleri için para istiyorlar çıkar bekliyorlar ve ısrarcı oluyorlar anlamıyorum. buı durumda paragöz kendileri olmuyor mu? herkes ister annesine babasına yardım etmek. muhtaç olsalar zaten edilir de bizim de çoluğumuz çocuğumuz var ona göre evimizin geliri gideri var. dünyaları kazanmıyoruz ki. ben de yaşadım aynı şeyleri hala da yaşıyorum eşime laf söyletmediğim için annem benimle kavga eder ama yine de söyletmem. annem istiyor ki onunla beraber söveyim sayayım ama sonra o adamın koynuna nasıl girerim bunu düşünmüyor. damatları kızlarını ve gelirlerinin ellerinden alan yaratık olarak görüyorlar. benim 5 sene oldu hafifledi ama gerilemedi.

benzer şeyleri bende yasadim.nişanlandiktan sonra eşimin ailesi bana karşı tavır aldı. istenmeyen gelindim ve hala öyleyim. bende cok hakaret duydum.baskalarıyla çok karşılaştırıldım yeri geldi dışlandım.çok kezde mutfakta arkamdan konusurlarken yakaladım.Allah duyuracak ya.benim tek destekcim eşim. çok zoruma giden konuları ona söylemem yetti.onlara karşı beni korumayi bildi beni savundu.hakaret ettiğiniz istemediğiniz kişi benim eşim. bende sizin oğlunuzsam ve mutlu olmamı istiyorsanız ona göre davranın dedi.şimdi beni hoş tutmak için neler yapıyorlar bir görseniz.(yapmacikta olsa...)

arkadaşlar ben ne yazıkki karşılarına geçip siz tamamen haksızsınız diyemedim hep korktum babamın baskılarından. birazda eşimin bazı huylarından dolayı sanki onlar tecrübeliler daha iyi bilirler gibi düşündüm sanırım. ama onlar gün geçtikçe olayları büyütüp beni eşime düşman etmeye çalışıyorlardı beraber sövelim sayalım hadi küs ona istiyorlardı. ama hiç düşünmüyorlardı dediğiniz gibi ben bi daha bu adamın koynuna nasıl gircem. üstelik eşimi çok seviyorum. eşimde beni seviyor Allaha şükür. ama bizim evliliğimiz bu durumdan çok yıprandı. şimdi ailemde bana tavırlı. onları evlat olarak arda sırada arasam belki vicdanım rahatlar ama ailenin seni sevmediğini ve yalnız kaldığını bilmek çok acı veriyor. iyiki eşim var yanımda..

Back
X