• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileme, eşim ile tartışmalarımızı nasıl söylemeliyim?

beloved34

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2015
12
1
16
arkadaşlar 3 yıllık evliyiz. eşim ile sürekli kavga ediyoruz. ilk zamanlar olur dedik ama 3 yılı geçti artık ama tartışmalar azalmıyor. bir de tartıştığımızda eşim kesinlikle benim ile konuşmaz. hep ben adım atarım. ona rağmen bile zor barışır benim ile. boşanmak kelimesi sürekli dilimizde ama ailelerimize söylemiyoruz. o zaten böyle bir şeyi ailesine söylemez. hatta kimseye söylemez. ama ben aileme söyleyemiyorum bir türlü. onları üzmek istemiyorum. ama böyle de kendim çok üzülüyorum. insan hiç mi barışmak için çaba harcamaz? hep mi küs kalır? bıktım artık. aileler işin içine girsin belki öyle düzeliriz ya da biterse bitsin bebek olmadan diye düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım?

Merhaba, bence oncelikle orta yolu bulacaginiz her ama her yolu deneyin konusun terapiste gidin. her yolu tüketin. baktiniz olmuyor aileyle konusun ama bitireceginizi degil buyuklerinizden akil almak icin destek isteyin belki cozum bulmaniza yardimci olurlar. Kisaca daha cok çözüm arayin tabiki esinizle birlikte..

O suçluysa ailesine söyleyemez tabi ki ama sen istemiyorsan sırf o söyleyemiyor diye evliliği çekmek zorunda değilsin.

boşanmak isteyip istemediğimi tam bilmiyorum aslında. uyumsuz bir çift olduğumuz çok bariz. eninde sonunda biter bu ilişki şimdiden bitsin diyorum. ama barışınca da kendi halimizde geçinip gidiyoruz. yuva bozmak iyi bir şey değil düzeliriz diyorum. sonra yine şiddetli kavga. en ufacık o kadar basit bir mevzudan olay nerelere geliyor görseniz. bir de adımda atmıyor hiç. benim geleceğimi biliyor çünkü. kaç gün ayrı kalsak umurunda değil. benim bırakıp gidemeyeceğimi etraftan çekineceğimi biliyor. aileme söylesem belki birbirimizi kaybetme korkumuz olur.

Ailelere söylenmesi bana gore hic uygun degil. Asıl o zaman kaybetme korkunuz olsun bence. Tabi kisiye gore degisir. Beni sogutur bu durum. Ayrica senin ailen seni hakli bulur onunki onu. Ne değişir.

küslük 10 yaş grubu davranışı... şimdi iki seçenek var.

gönlünü almanız için mi küsüyor yoksa buğuz mu ediyor?

bir kere de siz küsün sabredin tutun kendinizi ne kadar kıymetli olduğunuzu ispatlasın size.

ben de çok küsen biriydim , eşim bi gün bana bi küstü yemin ederim artık bi dediğini iki etmiyorum çok pişman oldum yaptıklarım için.

bir de tartıştığımızda eşim kesinlikle benim ile konuşmaz. hep ben adım atarım. ona rağmen bile zor barışır benim ile. boşanmak kelimesi sürekli dilimizde

Tam bir işkence. Koca insanlar niye kuser anlamıyorum. Kusen bide karsidan adim bekler. Karsidaki de insan. Bencillik.

Bosanamam sundan olmaz bundan olmaz diyosan otur yerine sesink cikarma

Ama ucunda bosanma da olsa mutlu olmak istiyorum diyosan al kocani karsina konus olmadi bas tekmeyi mabadina

Hayat enerjisini somuruyo bu sumsukler kendini fazla yipratma

Ailene sölersen gelip kocanin kulagini cekince düzelirmi saniyosun..onlar agir konusur seni tutarlar cunku ..sonra sen barisirsin aileler kabak gibi ortada kalir..sonra kavgalarinizin konusu bile senin anan bole dedi senin baban böle dedige doner..allah yardimcin olsun ama bencede söleme cok büyük bisiler olmadigi sürece tabi sahipsiz de sanmasin tabi seni...

Anlattiklarinz kadariyla soyluyorum esinizi psikologa gonderseniz kusme ve kin tutma sorunlarini cozse evliliginiz kurtulur gibi

Ailene sölersen gelip kocanin kulagini cekince düzelirmi saniyosun..onlar agir konusur seni tutarlar cunku ..sonra sen barisirsin aileler kabak gibi ortada kalir..sonra kavgalarinizin konusu bile senin anan bole dedi senin baban böle dedige doner..allah yardimcin olsun ama bencede söleme cok büyük bisiler olmadigi sürece tabi sahipsiz de sanmasin tabi seni...
Bazi aileler de tam tersi kizinin yuvasi yikilmasin diye taraf tutmadan hatta damadin tarafini tutarak olaylara yaklasiyor var boyleleri.

Kavga nedeniniz ne,?Neden bu kadar zıtlaşıyorsunuz?
aslında neden kavga ediyoruz? neye büyüyor bu kadar kavga anlamıyorum bile. ama ikimizin de birbirinden beklentileri çok farklı. ikimiz de beklediklerimizi karşı tarafın yapmadığını düşünüyoruz. olaylar büyüyor da büyüyor.

siz unutursunuz ama aileler anlatılanları unutmaz,"kol kırılır yen içinde kalır"demişler,siz de derdinizi birlikte çözün aileler girerse daha da arapsaçı olur her şey

Tam bir işkence. Koca insanlar niye kuser anlamıyorum. Kusen bide karsidan adim bekler. Karsidaki de insan. Bencillik.
ben de nefret ederim küs durmaktan. kin de tutmam. ne kadar kızarsam kızayım 1 saate barışırım. yatağa küs girme olayını aklım almazdı bile. ama kendim yaşıyorum.

acele ediyorsunuz henüz üç sene olmuş biz de dört senedir evliyiz,sık sık tartışıyoruz,ama bazı şeyler yavaş yavaş oturur yerine ,sanki 10 15 yıl geçmiş de çözememiş gibi söylemişsiniz...birbirinizi tanıyorsunuz,uyum sağlamaya çalışıyorsuuz evliliğe olcak yani bunlar

Back
X