aileme karşı başım eğik

beritann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2011
493
1
46
İstanbul
arkadamdan izel.. yandım ben ALLAhım çalışıyor..
ve benm kalbim acıyor..
insanın doğruyu görebilmesi ve buna göre hareket edememesi ne acı..

yaklaşık 2 yıllık bi ilişkim var.. toplarsak 3 yıl bile diyebilir..
bi sevgilim - vardı..

dün çok çirkin bir çekilde ayrıldık.. sanırım eski konularım okunabiliyor.. biz babamdan çok çektik.. okutmadı bizi.. biz okumaya çalıştıkçada engel oldu..
benm tek istedim inan mutlu bi evlilikten çok atanmaktı.. çnkü bn atansaydım memur olsaydım annemede kardeşlerimede sahip çıkıcaktım. belki annem babam 30 yılın ardından ayrılırlardı bilemiyorum..

erkek arkdaşım.. bni sever.. hatta bni okdar severki kendisinden bile kıskanır.. yan yana olsak kimse olmasa bile kimsenn biiz görme ihtimali olmasa bile bi yerim açık olsa hemen kızar.. biliyorum seviyor bni.. hani bazen içimde kötü bi his var der.. sonra ben eve giderim babamla kavga ederim.. bni hissettiğini sevdiğine hep inandım..

neyse..

ben kpss için kursa gidicektim.. sevglim istemedi. hani insanlar samimi olurmuşum die.. içi rahat olmazmış. neyse evde hallederim dedim.. hamdolsn hala daha çalışıyorum.. inş eylülde çok iyi puan alırım atanırım..
facebookta online kpss gibi guruplar var.. bende onlara üyeydim..malum iş yerinde kaçamak yapıp bakarım die... benm facem yoktu.. o istemişti diye kapatmıştım..
bnde kpss için kendime facebook açtım adınıda sevgilim adını yazdım.. hani kız ismi, dikkat çekerim erkek arkaşım kıskanır diye onun adını yazdım. bn faceye girip çıkıodum.. 5 saatmi ne kullandım. sevglim hemen kükredi.. ben neler yapıyormuşum falan.. tek suçum ".d" yapmamdı sayfada.neyse tabi hmen o face kapatıldı..

bnde kendime başka face açtım.. 8 9 aydır kullanıyorum. ona söylemedim tabi..
dün onu yakaladı.. bn onu engellemiştim oysaki.. bana herzamanki gibi demediği laf kalmadı.. iğreniyormuş benden.. ben yeni açtıgım faceye resim de vardı. ama o resim bi kız beni merak etmiştio yzden koymuştum. ana profil resmim deildi:S ben ana profil resmini değiştirmiştim.. onu unutmuşum orda.. erkek arkdaşım 1 resmi gördü.. kelime olarak söylemesede bana orospu gibi davrandı.bn bunu hak etmedimki:S

ben kpss için yaptım anlamadı o beni.. telefonunu kapattı..
ben normal hayatımda küfürlü konuşan bi insan değilim.. ama onun bni dinlemeden telefonunu kapatması bana sen iğrençtsin demek az kalır dediğinde bende başladım saymaya..

şerefsizsin dedim.. ALLAH belanı versin hakkım zehir zıkkım olsun dedim..
annem hep şey derdi.. kmse bnm yüzümden cehennem azabı çekmesin die herkese hakkım helaldir bnde hp bunu düşünmüşümdür. ama damarıma bastı.. hakkım helal aslında.. ama canını acıtmak için dedim belkide..

ablamı aradı eniştemi aradı.. güa herşeyi anlatcakmış.. buralara girmek istemiyorum..

benm tek sorunum korkum bu. annem ve erkek kardeşim(erkek kardeşim otoriterdir) sınavdan sonra bni istemeye gelcekler die bekliyolar. bn nasıl onlara ayrıldık derim:S normalde bizde kız dışarı verilmez.. ben istiyorum die annem göz yummuştu.. 2 yıldırda beraber oldugumu biliyolar. ben hangi yüzle ayrıldk diyebilirim..

şuan bi ona öfkeden başka bişey duymuyorum.. merak edenler diğer knuma bakıp erkek arkdaşımı daha iyi tanıyabilir..

son ricam.. ALLAH rızası için bnm için dua edin.. edinki şu sınavı kazanayım

Son düzenleme:
erkek arkadaşının kıskançlık seviyesi biraz fazla bence psikolojik destek almalı bu konuda :( her şeyin aşırısı fazladır sen de şimdilik ailenlere söyleme zamana bırak bakalım bu sürede (zor biliyorum) derslerine ve atanmana bakmaya çalış. Aklıma bir de şey geliyor sen atanırsan erkek arkadaşın seni çalıştırmaz gibi işyerinde erkekler var diye :(

"erkek arkdaşım.. bni sever.. hatta bni okdar severki kendisinden bile kıskanır.."

demişsiniz. Kıskançlık, hem de bu denli aşırı kıskançlık sevgi değil rahatsızlık göstergesidir. Bir insanın bir insanı "kendinden bile" kıskanması ne kadar da romantik bi olgu geliyo dışardan bakınca değil mi? Ama ben bunu sevgiyle, aşkla bağdaştıramadım ne yazık ki. Aile içi problemlerinizden ötürü onun sizi sahiplenmesi, size birtakım konulardaki hassasiyetinden ötürü yaptırım uygulaması sizi cezbetmiş, hoşunuza gitmiş sanki bu tutumu. Ancak gelgelim sizi bu denli bağrına basan sevgiliniz, içinde bulunduğunuz zor şartlardan haberdar olmasına rağmen, geleceğinize yönelik hazırlanacağınız bir sınavın önüne set çekmiş. Bahane ne kadar da içler acısı. "hani insanlar samimi olurmuşum die.. içi rahat olmazmış" Bu nasıl bir anlayıştır yahu. Nasıl bir kendine güvenszlik, nasıl bir hastaıklı bakış açısıdır? Tabi ki insanlarla samimi olabilirsiniz, nihayetinde insansınız, iletişim kurmak zorundasınız. Kapatsın madem sizin çok düşünceli sevgiliniz sizi bir cam fanusa öyle seyretsin. Sizin kursa gitme amacınız belliydi değil mi? Oysa siz kendinizden emin olmanıza rağmen kararınızın ardında durmak yerine, onun sizin hayatınızla ilgili onun aldığı karara göre hareket etmiş, o kursa gitmekten vazgeçmişsiniz. Yani bu adama hayatınıza bu kadar müdahale etme yetkisini siz vermişsiniz. Böyle bir durumda kendisinde söz söyleme hakkı bulan, hatta ve hatta aldığı kararı uygulatan bir adam, kusura bakmayın ama facebook hesabı açıp açmayacağınıza çok rahat karar verebilir.
Sizse bütün bunlara rağmen, tutup defalarca farklı farklı hesaplar açmış, onun verdiği tepkiye şaşırmışsınız. Ben hiç şaşırmadım açıkçası. Bu kadar taviz verilen bi adamdan aksi bi davranış beklemek yersiz olurdu çünkü. Garip olan, sizin sevgilinizin tavrına rağmen yaptıklarınız.

Artık ilişki öyle bir boyuta gelmiş ki, küfürleşmeler, tehdit etmeler havada uçuşmuş. Ve bakın yine bunlara rağmen "bn nasıl onlara ayrıldık derim" demişsiniz. Bütün olanları olduğu gibi anlatarak mesela. Düşünün, siz böyle takıntılı, çirkinleşip ailesinize ilişkinizi "ispiyonlayacak" biriyle evlenmeyi düşünmüşsünüz. Halihazırda size tavrı bu olan adam, sizi "garantiye aldığında" neler yapmazdı ki? Ben bilememişim, bu adam böyleymiş diyip durumu anlattığınızda, kendinize inandığınızda aileniz sizin bir şekilde yanınızda olacaktır. Ancak ben malesef sizin yeniden ikna olacağınızı, bu adamı hayatınızdan çıkarıp geleceğinize odaklanmak yerine ona tahammül etmeye devam edeceğinizi düşünüyorum.
Size cesaret, sabır, başarı, huzur ve güzel bir gelecek diliyorum.
Allah yardımcınız olsun.:ssz:

Son düzenleme:
erkek arkadaşının kıskançlık seviyesi biraz fazla bence psikolojik destek almalı bu konuda :( her şeyin aşırısı fazladır sen de şimdilik ailenlere söyleme zamana bırak bakalım bu sürede (zor biliyorum) derslerine ve atanmana bakmaya çalış. Aklıma bir de şey geliyor sen atanırsan erkek arkadaşın seni çalıştırmaz gibi işyerinde erkekler var diye :(
iş yerinde erkek yoktu bnm. erkek stajerler gelincede kavga etmiştik..

"erkek arkdaşım.. bni sever.. hatta bni okdar severki kendisinden bile kıskanır.."

demişsiniz. Kıskançlık, hem de bu denli aşırı kıskançlık sevgi değil rahatsızlık göstergesidir. Bir insanın bir insanı "kendinden bile" kıskanması ne kadar da romantik bi olgu geliyo dışardan bakınca değil mi? Ama ben bunu sevgiyle, aşkla bağdaştıramadım ne yazık ki. Aile içi problemlerinizden ötürü onun sizi sahiplenmesi, size birtakım konulardaki hassasiyetinden ötürü yaptırım uygulaması sizi cezbetmiş, hoşunuza gitmiş sanki bu tutumu. Ancak gelgelim sizi bu denli bağrına basan sevgiliniz, içinde bulunduğunuz zor şartlardan haberdar olmasına rağmen, geleceğinize yönelik hazırlanacağınız bir sınavın önüne set çekmiş. Bahane ne kadar da içler acısı. "hani insanlar samimi olurmuşum die.. içi rahat olmazmış" Bu nasıl bir anlayıştır yahu. Nasıl bir kendine güvenszlik, nasıl bir hastaıklı bakış açısıdır? Tabi ki insanlarla samimi olabilirsiniz, nihayetinde insansınız, iletişim kurmak zorundasınız. Kapatsın madem sizin çok düşünceli sevgiliniz sizi bir cam fanusa öyle seyretsin. Sizin kursa gitme amacınız belliydi değil mi? Oysa siz kendinizden emin olmanıza rağmen kararınızın ardında durmak yerine, onun sizin hayatınızla ilgili onun aldığı karara göre hareket etmiş, o kursa gitmekten vazgeçmişsiniz. Yani bu adama hayatınıza bu kadar müdahale etme yetkisini siz vermişsiniz. Böyle bir durumda kendisinde söz söyleme hakkı bulan, hatta ve hatta aldığı kararı uygulatan bir adam, kusura bakmayın ama facebook hesabı açıp açmayacağınıza çok rahat karar verebilir.
Sizse bütün bunlara rağmen, tutup defalarca farklı farklı hesaplar açmış, onun verdiği tepkiye şaşırmışsınız. Ben hiç şaşırmadım açıkçası. Bu kadar taviz verilen bi adamdan aksi bi davranış beklemek yersiz olurdu çünkü. Garip olan, sizin sevgilinizin tavrına rağmen yaptıklarınız.

Artık ilişki öyle bir boyuta gelmiş ki, küfürleşmeler, tehdit etmeler havada uçuşmuş. Ve bakın yine bunlara rağmen "bn nasıl onlara ayrıldık derim" demişsiniz. Bütün olanları olduğu gibi anlatarak mesela. Düşünün, siz böyle takıntılı, çirkinleşip ailesinize ilişkinizi "ispiyonlayacak" biriyle evlenmeyi düşünmüşsünüz. Halihazırda size tavrı bu olan adam, sizi "garantiye aldığında" neler yapmazdı ki? Ben bilememişim, bu adam böyleymiş diyip durumu anlattığınızda, kendinize inandığınızda aileniz sizin bir şekilde yanınızda olacaktır. Ancak ben malesef sizin yeniden ikna olacağınızı, bu adamı hayatınızdan çıkarıp geleceğinize odaklanmak yerine ona tahammül etmeye devam edeceğinizi düşünüyorum.
Size cesaret, sabır, başarı ve huzur diliyorum.:ssz:
öncelikle ALLAH razı olsun. bn bunların hepsini biliorum.. sizden duymakta gzl. çnkü insan artık yeter sirkelen diyor..
bana güvenmediğini düşünorum. oda gvenmesem 2 yıl sürmezdi diyor..
neyse şunuda belirtim.. erkek arkdaşım ailevi sorunlarımı bilmez. anlatmadım. yarın öbürgün babanın evi şöyleydi böyleydi demesin die.. saol canım yorumun ve ilgin için

aıleme ayrıldıgımızı nasıl soylerım dıye dusunmek yerıne

bence sen bu ınsandan kurtulduguna dua et .cunku hıc normal bırı degıl .

aılen de boyle bı ınsanla sırf 2 yıllık sevgılısınız dıye evlenmenıze zaten goz yummazdı .

ben anlayamıyorum gerçekten bu kadar hayatınıza müdahale edilmesine nasıl göz yumuyorsunuz kızlar, her gün 4-5 konu bu ve benzerleri şeklinde açılıyor değer mi yani kendinizi bir erkeğe bu kadar bağlamanız ki daha arada ciddi bir şey yok en fazla pastane sözü yapılıyor o da kendi aralarında ne anne biliyor ne baba, erkeklerin en ufak bir olayda tehdit etmeleri nereye gidiyoruz biz güya kızlar okutuluyor değişen bir şey yok ki ortada hatta daha kötüye gidiyor lisede olan kızlar erkek arkadaşı!istemiyo diye okulunu bırakıyor, erkek arkadaş! istemedi diye evden dışarı çıkılmıyor, kendinize bunu yaptırtmayın bu kadar bilinçsiz olmayın

ben anlayamıyorum gerçekten bu kadar hayatınıza müdahale edilmesine nasıl göz yumuyorsunuz kızlar, her gün 4-5 konu bu ve benzerleri şeklinde açılıyor değer mi yani kendinizi bir erkeğe bu kadar bağlamanız ki daha arada ciddi bir şey yok en fazla pastane sözü yapılıyor o da kendi aralarında ne anne biliyor ne baba, erkeklerin en ufak bir olayda tehdit etmeleri nereye gidiyoruz biz güya kızlar okutuluyor değişen bir şey yok ki ortada hatta daha kötüye gidiyor lisede olan kızlar erkek arkadaşı!istemiyo diye okulunu bırakıyor, erkek arkadaş! istemedi diye evden dışarı çıkılmıyor, kendinize bunu yaptırtmayın bu kadar bilinçsiz olmayın

hani insanın jetonu düşerdi öye bişey oldu.. ailemde tek üniversite okuyan kız benm.. ailem(babam dışında) herkes herzman en iyisi olduguma inanmıştır.. ben şimdi diyorumki nekdar ezilmişim ne hallere gelmişim.. ben bu değilim bu olmamaıydın.. kaba tabirle büyüklerimiz beritan kocasına bile döver derdi.. ama gel görkü ne hale gelmişim..

acıtasyon içine girmeye gerek yok bence gerçekler çok ortada bu sebeptende ailenin evet kızım başımızı önüme eğdin diyeceğini hiç sanmıyorum, içinde yaşadığınız durum nedeniyle olayları abartmışsın bence aciz falan değilsin aklını kullan bak üniversite okuyormuşsun üstelik:34:

acıtasyon içine girmeye gerek yok bence gerçekler çok ortada bu sebeptende ailenin evet kızım başımızı önüme eğdin diyeceğini hiç sanmıyorum, içinde yaşadığınız durum nedeniyle olayları abartmışsın bence aciz falan değilsin aklını kullan bak üniversite okuyormuşsun üstelik:34:

evet başlık fazla abartı olmuş..
ama erkek kardeşim sevgilimi öğrenince şiddet uygulamıştı.. geçen günde ablama şüphelendiğini söylemiş ablamda rahat bi tavırla istemeye gelcekler demiş.. sorun bu aslında

hani insanın jetonu düşerdi öye bişey oldu.. ailemde tek üniversite okuyan kız benm.. ailem(babam dışında) herkes herzman en iyisi olduguma inanmıştır.. ben şimdi diyorumki nekdar ezilmişim ne hallere gelmişim.. ben bu değilim bu olmamaıydın.. kaba tabirle büyüklerimiz beritan kocasına bile döver derdi.. ama gel görkü ne hale gelmişim..

Öyleyse iyi tarafından bakmayı deneyelim, demek ki bunları fark edebilmeniz için bu tarz bi olay yaşamalı, böyle bi adamı tanımalıymışsınız.
Hatanızın farkında olmanız, telafi edebilmek adına çok önemli bi adım. Artık sizin yapacağınız, geriye bakıp pişmanlık ve tedirginlik duymak yerine, içinize çektiğiniz derin nefesle o hatalardan dersler çıkarıp geleceğinize güzel yatırımlar yapmak. Siz hatasında ısrar eden birisi değilsiniz. O yüzden yapmanız gereken şeyi geciktirmeden yapmak sizin için zor olmamalı. Şuan sizin tek endişeniz ailenizin vereceği tepki. Emin olun, aileniz sizden önce başka bi ağızdan, belki de doğru olmayan bir şekilde size dair şeyler duyarsa işte o zaman başları yere eğilir. Sizin yapacağınız, ailenize, özellikle annenize ve ablanıza durumu uygun bi üslupla izah etmek. Onlar da böyle bi adamla ömür geçirmenizi istemezler elbette. Sonrasında gönül rahatlığıyla sınavınıza adapte olur, kendinize saygınızı ve ailenizin size duyduğu güveni yeniden kazanırsınız. :34:

bence ders konusunda basarılıysan sınawı gececegne ınanıosan kesınlıkle kpss ıcın elınden gelenın fazlasını yapmalısın.erkek arakdasının kıskanclıgı fazla abartı bence.belkıde senın biyerlere gelmenı ıstemıo.ama bence kpss yı kazanma durumun warsa deil erkek arkadasını ailenı bıle dınleme.o zaman karsına kımler kımler cıkar

iş yerindeyim muahasebeden telefon bağladılar.. arayan oydu.. ben telefonumu kapatmıştım..

bela okudu oda.. ben seni istiyorumda senmi istemiyorsun dedi.. boğazım düğümlendi.. ama kapımda köpek olsa dönüp bakmayacam
onurumu gururmu bukadar yerler altına alamam. bnmki bi onurum var

arkadaşım erkekler böyledir benim esskisi seni parazit bile olmamış sinekten kıskanırım der her şeyimi kısıtlardı arkadaşlarımı geleceğimle ilgili planlarımı kıyafetlerimi tüm sosyaaal hayatımı bitirmişti ama sonunda aldatıldım. bırak geçmişini aileni düşün işini düşün ve kazan . sana söylüyorum istersen ve çalışırsan kpss yi kazanmak çok kolay. umarım kazanırsın ve ayaklarının üzerinde durursu ve bundan sonrada kimseye izin verme hayatına müdahale etmelerine bende senin gibiydim ailem kızardı kısıtlamalara ben dinlemez sevgilime ne derse yapardım ama giden bizden gidiyor. boşverr ve önüne bak çevre çok önemli kısıtlama kendini inş sınavı kazanırsın canm Allah yardımcın olsun :)

arkadaşım erkekler böyledir benim esskisi seni parazit bile olmamış sinekten kıskanırım der her şeyimi kısıtlardı arkadaşlarımı geleceğimle ilgili planlarımı kıyafetlerimi tüm sosyaaal hayatımı bitirmişti ama sonunda aldatıldım. bırak geçmişini aileni düşün işini düşün ve kazan . sana söylüyorum istersen ve çalışırsan kpss yi kazanmak çok kolay. umarım kazanırsın ve ayaklarının üzerinde durursu ve bundan sonrada kimseye izin verme hayatına müdahale etmelerine bende senin gibiydim ailem kızardı kısıtlamalara ben dinlemez sevgilime ne derse yapardım ama giden bizden gidiyor. boşverr ve önüne bak çevre çok önemli kısıtlama kendini inş sınavı kazanırsın canm Allah yardımcın olsun :)

öyle bana da herkes adi der.. ama gel görkü kedi gibi olmuşum..
kıymet bilmemişim..
kıyafetime.. makyajıma.. çantamı takış şeklime bile takardı bazen..
otobüste nasıl oturacagıma..
7den sonra dışarda olmayagıma
daha ne ler neler
ama herşeye ragmen bunada şükür

iş yerinde erkek yoktu bnm. erkek stajerler gelincede kavga etmiştik..

benim demek istediğim kpss de atandıktan sonra çalıştığın yerde erkek varsa bir süre sonra çalışma diyecek hatta evlendikten sonra evden çıkmamanı bile isteyebilir. Bizim bir tanıdğımz vardı adam kadını evden dışarı çıkarmazdı markte bile göndermezdi bu kadar kıskançlık hastalık bence:50::50: sema maraşlının evlilikle ilgili kitabında da buna benzer bir hikaye vardı adam karısını çok kıskanıyordu kimse görmesin diye cam silmesine bile izin vermiyordu kendi siliyordu malesef hikayenin sonu çok kötü bitmişti :18:

bence sen böyle bir adamdan kurtulduğun için şükret ve aileni de dert etme..
bu kadar kıskançlıkla sen kpss.yi kazansan da dertler hiç bitmezdi ki bir de evlendiğinizi düşün...
önceliğin ailense ve sen onlar için bunca vaktini emeğini harcayıp bu kadar çalıştıysan o adamı aklından çıkar ve devam et çalışmaya, inşallah kazanırsın arkadaşım...
ve kesinlikle ailene karşı kendini mahçup hissetme..ne olabilr ki beritann?
öldürecek değiller ya seni? onların böyle bir duruma göstereceği tepki ya da hoşnutsuzluk senin hayatın boyunca mutsuz olman ya da onur kırıklığıyla yaşamandan daha mı önemli?

önce sen, önce kendin, kendi ruh ve beden sağlığın sonra başkaları..ailen de buna dahil..
rabbi güç vericektir sana zorluklarla da karşıalşırsan..ama annene olanları olduğu gibi anlatırsan zaten bir şekilde abinin de daha sakin yaklaşmasını sağlarsınız diye düşünüyorum...kaldı ki zor bir aile hayatı geçirmişsin evlilik sonrasında da böyle olmasını istemiyorsan bu adamı bir daha asla affetme derim...bak kendin diyorsun jeton düşer ya bazen diye...senden daha güçlü olamaz şimdi, her türlü şeye göğüs gerersin inşallah..
dua edeceğim kazanman için, içini ferah tut...:)

Diğer yorumları okumadım, kusura bakmayın ama erkek arkadaşınızın hasta olduğunu düşünüyorum. Hayatınızın sonuna kadar sizi kafeste saklamayı mı düşünüyor? Anladığım kadarıyla yaşadıklarınızı ailenize anlatmasından korkuyorsunuz. Korkmayın hiçbir şey yapamaz. Bir şeyler yaşandıysa bunu siz kendi başınıza yaşamadınız. Aileniz size verdiği tepkinin 10 katını ona da verir. Yani, yemez kısacası.
Böyle hastalıklı bir ilişkiyle, atansanız da yine bir yerlerden bir şeyler bulur, bunaltır sizi. Şimdi seviyorsunuz, güzel geliyor ama bir noktadan sonra gözünüz açılacak, "hani benim özgürlüğüm, kişiliğim, insan haklarım?" diyeceksiniz. Bu "oraya gitme, oradan gelme" gibi basit kıskançlık seviyesi değil. Artık kişiliğinize saldırıya başlamış. Smiley yaptığınız için size o... muamelesi yapabilen bir adamın ruh sağlığı gerçekten yerinde mi sizce? Ya özgüveni sıfır, ya da size güvenmiyor. Ya da gerçekten ruh hastası.

az kalsın babanın zihniyetinde bir adamla evlenecekmişsin.
biri okutmamış.
diğeri kursa gitmene izin vermemiş.
ileride kızının da senin çektiğin sıkıntıları çekmesini istemiyorsan hayat görüşü daha makul bir insanla ol.
ailene karşı boynun niye bükük olsun sen bir ahlaksızlık terbiyesizlik yapmamışsın.
açıkça anlatırsın durumu.
"kpss için facebook hesabı açtım beni ahlaksızlıkla suçladı onurum kırıldı daha da bu adamla olmam" dersin.

Back
X