• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin benden tek isteği "ders çalışmak"

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
Peki ben ne yapiyorum aksama kadar afedersiniz camış gibi yayılıyorum.. Universite okuyorum okulumu ve bolumumu cok isteyerek yazdim derslerim agir olmasina ragmen calisarak halledebilecegim dersler.

Hedefim hic kalmadan dersleri gecmek ve KPSS ye hazirlanmak Eylulde onlisans sinavi var malum..

Kimi zaman okula gitmedigim oluyor uyuyakaldigim icin. Bunlari yine bir sekilde hallediyorum imza attiriyorum yerime; ailem benim duzenli okula gittigimi sanirken..

Annem babam hep ariyor bir istegin var mi, dersler yolunda mi, iyi calis zaten 2 senelik okuyosun kalmadan bitirirsen iyi olur is hayatina atilirsin deyip beni motive ediyor sagolsunlar..

Ders calismam lazim ders,, duzenli okula gitmem lazim! İnternet bagimliligindan kurtulmam lazim telefonu belli zamanlarda elime almamam lazim.. Vize haftasini yariladik bile ve ben kitap acmadan sinavlara giriyorum. Ne yapacagim hic bilmiyorum.

Anne baba beni affedin.....

of of,
hemen çözmen gereken bir dert gerçekten.
arada sırada bana da oluyor öyle, Allahtan üni bitti.
Gençliğinize yazık etmeyin, camış gibi yayılmak yerine kendinizi her alanda geliştirmeye bakın, maalesef geçen gün geçiyor, yeniden yaşanamıyor.
kendinize sürekli olumlu telkin yapın, yani çalışmazsam şöyle olur gibi değil de, çalışacağım ve şöyle güzel olacak, mesleğimde şöyle ilerleyeceğim, ailem şöyle mutlu olacak. işe yarayacaktır diye düşünüyorum.

Çalış o zaman :KK14:

Öğrencinin başka görevi mi var? Tabiki ders çalışacaksın. İçinden gelmiyor olabilir ama sen ders yerine uykuyu tercih ediyormuşsun. Silkelenip kendine gelmelisin. Neyseki tek görevin ders çalışmakmış.

Bu atalet halini benden iyi bilemez.2. Üniyi okucam hala aynıyım.Herkes sen bu halde 1. Yi nasıl bitirdin diyor.Almanyaya dil öğrenmeye geldim ve sadece vakit geçiriyorum,insanlar günde bilmemkaç saat almanca çalışırken ben kitap yüzü açmıyorum.Ve inanılmaz bir para gidiyor.Kendimi çok kötü hissediyorum.Benimkisi ömürlük bir durum,bir süreç değil..zamanında çocukken aileme geliştirdiğim bir direnç..ve bu yaşa geldim hala kırılmıyor..

of of,
hemen çözmen gereken bir dert gerçekten.
arada sırada bana da oluyor öyle, Allahtan üni bitti.
Gençliğinize yazık etmeyin, camış gibi yayılmak yerine kendinizi her alanda geliştirmeye bakın, maalesef geçen gün geçiyor, yeniden yaşanamıyor.
kendinize sürekli olumlu telkin yapın, yani çalışmazsam şöyle olur gibi değil de, çalışacağım ve şöyle güzel olacak, mesleğimde şöyle ilerleyeceğim, ailem şöyle mutlu olacak. işe yarayacaktır diye düşünüyorum.

Elimden geleni yapiyorum kendimi telkin etmek icin nedense yapamiyorum bir sey var ve o sey benim motive olmami engelliyor. Bunun ne oldugunu bilsem aslinda daha kolay olacak.

1 de sinavim var ve ben hic calismadim KK'ya takildim falan. Halbuki bunu sinav haftasi gectikten sonra da yapabilirdim.

Hemen-hemen her öğrencinin yasadigi seyler bunlar:)
Universiteye her gun gidip, derslere duzenli girmeye calisin, notlar alin. `Yaa bos ver dersi falan ` gibi konuşan arkadaslarinizdan da uzak durun düzeninizi oturtana kadar. Dersleri de kütüphanede calismayi deneyin. Daha motive oluyor insan , haftada her gun en az 2-3 saat( derslerin agirlik derecesine ve yoğunluğuna gore sureyi kendiniz belirleyin) calismadan cikmayin kütüphaneden. Sonra da eve gelin istediğinizi yapin:)
Isitme hafizaniz daha kuvvetliyse, konulari hizlica okuyup sesinizi kaydedin, otobüste, yolda yürürken, ya da uykuya dalmaya calisirken kulaklıkla dinleyin.

Çalış o zaman :KK14:

Öğrencinin başka görevi mi var? Tabiki ders çalışacaksın. İçinden gelmiyor olabilir ama sen ders yerine uykuyu tercih ediyormuşsun. Silkelenip kendine gelmelisin. Neyseki tek görevin ders çalışmakmış.

Sivilcelerim icin Roaccutane kullaniyorum bende acayip uyku ve uyusukluk yapti. Bunun da etkisi var tabi..

Calismaya zorlayacagim artik kendimi yapacak bir sey yok.

Elimden geleni yapiyorum kendimi telkin etmek icin nedense yapamiyorum bir sey var ve o sey benim motive olmami engelliyor. Bunun ne oldugunu bilsem aslinda daha kolay olacak.

1 de sinavim var ve ben hic calismadim KK'ya takildim falan. Halbuki bunu sinav haftasi gectikten sonra da yapabilirdim.

Motive olmani engelleyen sey hirs eksikligi bence. Kendine bi hedef koy atiyorun ortalamam 3 olacak yada aldigim rn dusuk puan 70 olacak diye

Hemen-hemen her öğrencinin yasadigi seyler bunlar:)
Universiteye her gun gidip, derslere duzenli girmeye calisin, notlar alin. `Yaa bos ver dersi falan ` gibi konuşan arkadaslarinizdan da uzak durun düzeninizi oturtana kadar. Dersleri de kütüphanede calismayi deneyin. Daha motive oluyor insan , haftada her gun en az 2-3 saat( derslerin agirlik derecesine ve yoğunluğuna gore sureyi kendiniz belirleyin) calismadan cikmayin kütüphaneden. Sonra da eve gelin istediğinizi yapin:)
Isitme hafizaniz daha kuvvetliyse, konulari hizlica okuyup sesinizi kaydedin, otobüste, yolda yürürken, ya da uykuya dalmaya calisirken kulaklıkla dinleyin.
Tesekkur ederim deniceem:)

Bak ben 35 yaşındayım

Îşe gidiyorum çocuğum var eşim var

Lisans mezunuyum ve kpss çalışıyorum

Hayatta çalışmak bitmiyor ama zamanında çalışmak daha kolay

Sık dişini çalış ilerde daha mutlu olursun

Interneti de kapat ya da kotanı küçült

Uyuyakalıp derse gitmemek nedir? bir keresinde bir kar yağmıştı dolmuş otobüs gelmiyodu ben babamı çağırıp gittim yarım saatlik yolu 1 buçuk saatte uyuyakalmak ne demek?
sorumluluklarınızın altına girmeniz gerekiyo, internetten dolayı çalışmıyorum telefondan dolayı televizyondan dolayı uyuyakaldım karnım ağrıdı dişim şişti bunlar hep BAHANE!
önce BEN İSTEMEDİĞİM İÇİN YAPMIYORUM de kendine sonrada otur çalış

tek - çift yöntemini dene derim
örneğin 8 de ders çalışmaya başla 9 da bırak 10 da tekrar başla sıkılmazsıın böylece

zamane insanı ve özellikle geçnlerinin bir dolu meşguliyetleri varken ders çalışmak ne demek ki?
akıllı telefonla akılsızlaşan büyük bir güruh var,hızla çoğalan.

bir işe yaramayan sosyal paylaşım siteleri,o yetmiyorsa pratik yazışma programları,gösteriş için sürekli eklenen resimler,sınırsız oyunlar vs. vs...

bedavası bol tarifeler....

gençlerin boş vakti yok haliyle.

sorumlulular zamanla sıkıcı hale geliyor.

eğlenceye odaklı kolay bir fırsat her daim ceplerindeyken.

konu sahibine itafen yazmadım ama gençlerin,çocukların işi zor.

işten gelince balkonda çamaşır asıyordum.
iki genç çocuk dolaşıyorlar gözlerini telefonlarına dikmişler !

zihni,beyni bu kadar meşgul edince ne zaman düşünecek,ne zaman fikir sahibi olacaklar...

Back
X