Ailemin bu zihniyetinden bıktım :((

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
................ .. dışarda okuyan kıza ,okumak isteyen kıza hep başına bir fenalık gelecek gibi yani tahmin edeceğiniz gibi eski zihniyette görüyorlar ve dışarıda bir bölüm okumama izin vermiyorlar.. kii daha hayatında sevgilisi olmamış briyim korkarım yanaşamam.. nasıl bur düşünceye kapılırlar

Son düzenleme:
bu benim geleceğimde, üniversite tercihi büyük bir karardır de gitmeliyim.aslında konunu çok da anlamadım. sen şehir dışında daha iyi bi okulda okumak istiyorsun fakat ailen dizinizin dibinde ki bi bölümü isityor fakat ondada iş bulması zor öylemi?

Çevreyi göre göre aynısı senin de başına gelecek hatta kötü arkadaş edinip kendi başına iş açacağın düşüncesine kapılıyorlar. İkna etmelisin bir şekilde ama ok gibi saplı ise bu düşünce akıllarında çok zor işin maalesef.

................ .. dışarda okuyan kıza ,okumak isteyen kıza hep başına bir fenalık gelecek gibi yani tahmin edeceğiniz gibi eski zihniyette görüyorlar ve dışarıda bir bölüm okumama izin vermiyorlar.. kii daha hayatında sevgilisi olmamış briyim korkarım yanaşamam.. nasıl bur düşünceye kapılırlar

bu zihniyet yok denecek kadar az artık bence. yani eğitimde kız erkek ayırımı çok nadir yapılıyor. doğuda olanları ayrı değerlendiriyorum. sen bulunduğun şehirde bir yer kazanmalısın ama puanın daha iyi yerlere yetiyorsa neden geleceğini engelleyesin ki ailenin bir şekilde ikna olması lazım.

bu benim geleceğimde, üniversite tercihi büyük bir karardır de gitmeliyim.aslında konunu çok da anlamadım. sen şehir dışında daha iyi bi okulda okumak istiyorsun fakat ailen dizinizin dibinde ki bi bölümü istiyor fakat ondada iş bulması zor öylemi?

.....hata oldu............

Son düzenleme:
Bu konuda ebeveynlerin endişelerine bazen hak veriyorum . Tahminimce yaşınız 18-19 dur en fazla . Kandırılmaya o kadar müsait bir yaş ki... Hele bir de kız çocuğu olduğunda ebeveynler çok daha titrer oluyorlar evlatlarının üzerine . Sürekli genç kız cinayetleri , kandırılarak bataklığa sürüklenen genç kızların haberlerini izleye izleye iyice korkar oldular . Bırak şehir dışına göndermeyi , kapıdan dışarıya çıkartmaya korkar hale geldiler :( Ne yazık ki böyle şehir magandaları yüzünden özgürlüğümüzü kısıtlamak zorunda bırakılıyoruz.

Hal böyle olunca da onlara da hak vermemek elde değil . Ama sen de çok haklısın . Bu senin geleceğin , eğer yaşadığın şehir de geleceğin için önemli olan branşını okuman mümkün değilse , mecbur gideceksin . Bunu ailene güzel bir dille anlat , Olmadı sözü geçen bir akrabanız ailenizle konuşup ikna etsin . Onların endişelerini anladığını ama geleceğin için de eğitimini tamamlamanın zorunluluğunu güzel dille anlat . Güvenilir kontrol altında olan güzel bir yurda yerleştiğinde zaten çokta endişelenecek bir durum kalmaz . Bol şanslar umarım aileni ikna edebilirsin .

Son düzenleme:
Bu konuda ebeveynlerin endişelerine bazen hak veriyorum . Tahminimce yaşınız 18-19 dur en fazla . Kandırılmaya o kadar müsait bir yaş ki... Hele bir de kız çocuğu olduğunda ebeveynler çok daha titrer oluyorlar evlatlarının üzerine . Sürekli genç kız cinayetleri , kandırılarak bataklığa sürüklenen genç kızların haberlerini izleye izleye iyice korkar oldular . Bırak şehir dışına göndermeyi , kapıdan dışarıya çıkartmaya korkar hale geldiler :( Ne yazık ki böyle şehir magandaları yüzünden özgürlüğümüzü kısıtlamak zorunda bırakılıyoruz.

Hal böyle olunca da onlara da hak vermemek elde değil . Ama sen de çok haklısın . Bu senin geleceğin , eğer yaşadığın şehir de geleceğin için önemli olan branşını okuman mümkün değilse , mecbur gideceksin . Bunu ailene güzel bir dille anlat , Olmadı sözü geçen bir akrabanız ailenizle konuşup ikna etsin . Onların endişelerini anladığını ama geleceğin için de eğitimini tamamlamanın zorunluluğunu güzel dille anlat . Güvenilir kontrol altında olan güzel bir yurda yerleştiğinde zaten çokta endişelenecek bir durum kalmaz . Bol şanslar umarım aileni ikna edebilirsin .

Benim durum biraz farklı babam ayakkabımı havalansın diye kapının önüne bıraktığımda bile erkek erkek diye bağırıyor ... ben üniversiteyi bitirdim . iş bulamadığım için 2. üniversite isiyorum. hem de kendi bölümüm ile ilgili .. hem de çalışırım dedim.. 26 yaşındayım işin komigi ama babamın bu davranışları yüzünden büyeemiyorum.. güvenim kalmadı kendime 16 yaşında gibiyim. bir an önce para kazanıp bu evden kurtulmalıyım artık.. bıktım ezilmekten .. bazen sokakta arkadaşlarıma çok daha mutluyum kendim oluyorum.. eve bir geliyorum puff herşey sönüyor .. belki biraz param olsa kendi istediklerimi yapar boyun eğmem.. hep para yüzünden yapmak istediklerimi yarım kaldı ne yaptığımı bilemedim.. yüksek lisans istedim göndermediler istedğim yerlere.. aaahhh birde erkeklerle gezenbilen bir kız olsam o bile yaş 26 oldu olamadı DURUM ÇOK VAHİM.. sürükleniyorum hayatta artık..

Benim durum biraz farklı babam ayakkabımı havalansın diye kapının önüne bıraktığımda bile erkek erkek diye bağırıyor ... ben üniversiteyi bitirdim . iş bulamadığım için 2. üniversite isiyorum. hem de kendi bölümüm ile ilgili .. hem de çalışırım dedim.. 26 yaşındayım işin komigi ama babamın bu davranışları yüzünden büyeemiyorum.. güvenim kalmadı kendime 16 yaşında gibiyim. bir an önce para kazanıp bu evden kurtulmalıyım artık.. bıktım ezilmekten .. bazen sokakta arkadaşlarıma çok daha mutluyum kendim oluyorum.. eve bir geliyorum puff herşey sönüyor .. belki biraz param olsa kendi istediklerimi yapar boyun eğmem.. hep para yüzünden yapmak istediklerimi yarım kaldı ne yaptığımı bilemedim.. yüksek lisans istedim göndermediler istedğim yerlere.. aaahhh birde erkeklerle gezenbilen bir kız olsam o bile yaş 26 oldu olamadı DURUM ÇOK VAHİM.. sürükleniyorum hayatta artık..

Hmm .. anladım canım senin baban baskıyı biraz abartmış görünüyor . Yani 18-19 yaşında olsan elbette cahil , saf , kandırılmaya müsait olduğunu düşünüp seni korumak için endişelenebilir. Ama 26 yaşında ki bir kıza bu derece baskı evet fazla . Sonuçta 26 yaşında ki kız doğruyu yanlışı ayırt edebilecek bir yaştadır . Dünyada ki tehlikelerden bi haber olmaz , 18 lik kızlar gıbi aklı bir karış havada olmaz . Bu yüzden bu kadar baskı evet abartılı . Ki erkek erkek diye bağırması da çok yanlış . Sen 26 yaşındasın . Elbette senin de sevgilin olabilir , elbette birini tanımak isteyebilirsin . Hayatında olacak insanı kendi aklınla seçebilecek bir olgunluktasındır . Doğru bir insan olduktan sonra seviyeli bir ilişkinin olması çok normal . Babanın seni bu derece sıkması senin de dediğin gibi özgüveni zedeler bu durum . Kendine güvenin kalmaz . Hatta yaşının olgunluğunu bile taşıyamazsın . Elbette büyüdün diye başıboş da bırakmayacak , ama bu derece de sıkmaması gerekiyor . İşin zor gerçekten canım .

Büyüklerimiz "müge anlıyla" gününü geçiren bireyler böyle sıkı tutmalarınada hak veriyorum nerde ne olacagı belli olmaz ama bu korkuylada kimse sınırlanmamalı siz yinede inş anlasabilirsiniz ailenizle... :34:

Back
X