ailemin ne düşündüğünü kestiremiyorum?

ballilokmatatlisi

odurbenımaşkım
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
1.121
34
68
Samsun
merhaba,

kızlar, 1 yıllık ilişkim var, daha önce konu açmıştım.nasıl konuşcam ailemle ciddi olduğumuzu nasıl etcem die, konuştum aradan baya süre geçti, babam biliyor, karşılıklı konuştuk ettik.ama ilerisi için hiç bişey söylemedi:( sonrasında bi kaç hafta geçti sevgilimin ısrarıyla babası babamın numarasını istedi dışarda önce bi ön görüşme yapmak için.anneme söyledim zar-zor.babamın numarasını istiyor ... ailesi diye.o da önce duraksadı, tamam konuşayım da ne konuşacakmış falan dedi önce annemde, ben de tabii ki de muhatab olacağınız kişileri önceden bi tanımak amaçlı konuşmak istiyor dedim.vereyim mi numarasını diye anne önce sna sorayım dedim dedim.hmm tamam ben önce babana sorayım dedi.kahvaltıda sormuş, babam önce kızmış tabi, kahvaltıdan kalkarken (abim askerde 1 aydan az kaldı gelmesine) abisi gelsin sonra deyip kapatmış konuyu:( ha olumsuz bişey de demedi ama.moralim acayip bozuldu.bu arada abimi de teyzekızım var onla aralarını yapmak nişanlamak istiyorlar bir süredir.ama aralarında duygusal hiç bişey yok.abimde istemiyor kaç kez söyledi ama hala ısrar ediyrlar.bu yüzden ya abimin gelnesini onun işini yapmak için bekliyorlar, ya da benim işi uzatmak için:( memur takıntısı var anne-babamda.memur değil diye istemiyorlar.memur isteyenler var beni, onları niye düşünmüyormuşum ya beni seviyorum sevgilimi, istiyoruz birbirimizi, mutluyuz biz.ALLAH'a şükür çalışıyoruz, gelirimiz de iyi.anlam veremiyorum.kendi isteklerini üzerimizde gerçekleştirmeye çalışıyorlar.bizim istek ve hayallermizi önemsemiyorlar.ben şu an bekleme aşamasındayım.sevgilim nişan hazırlıkları için birikim yapmakta.ailesi görüşme günü için haber bekliyorlar.ben de abim gelmesini bekliyoruz dedim.artık gelince ne olacaksa, onu mu evlendirirler off...kızlar abim için de üzülüyorum, kendim için de üzülüyorum.bu tutumları değişmedi değişmicek.abim çok aktif, konuşkan biri değildir, elek. elektronik:mühendislik bitirdi.gelince işine başlıcak.ama evlilik için hazır değilim diyor, ki zaten kız arkadaşı da yok yani.allahım dua ediyorum hakkımızda hayırlısı olsun, işim, işimiz çok zor:(

canim baban olumsuz birsey dememis bu iyi birsey seni zorla baskasiylada evlendirmezler
biraz sabretmelisin babanin öyle yapmasi normal hemen evet diyecek hali yok baba sonucta :)
abin geldiginde onunlada konus eger baban hayir derse belki abinle birlikte israr edersiniz annende yardimci olur..
böyle isler hemen olmuyor sabret..
umarim hayirlisi olur hakkinda

aileleri anlamak gercekten zor kardesim

Ben 20 yasindayim 1 ay sonra 4 yillik olacak iliskim var

Ailem biliyor tanisiyorlar sevgilimin kendisiyle de ailesiyle de

Annem simdiden torunlarina yelekler oruyor patikler oruyor her gun

Babam dede olma hayalleri kuruyor

Hadi evleneyim o zaman dedigimde hayir diyorlar

Tovbeeeee

Vallahi ben anlamiyorum amaclari ney

Sevgilimin ailesi de evlendirmek istiyor ogullArin i ama bizimkilerin naptigi belli degil

Sizde de baban gecistiriyor gibi geldi bana korktu heralde seni evermeye simdilik

Oncelik abinin olacak gibi once abini evlendirelim sonra seni diyecekler buyuk ihtimal

canım zorla güzellik olmaz.
abini de sevmediği bir kızla evlendirmeye çalışmaları fln çok yazık bence.
ya sonradan birbirlerinden nefret ederlerse, çok büyük risk.
ailenle güzelce konuşup ikna et. birbirinizi seviyorsanız sevgilin de işsiz değil sonuçta tamam tüm kriterlerine uygun değil belki ailenin ama sorumluluk bilincinde ve işi gücü olan insanmış yani ailen biraz rıza göstermeli bence.
konuşarak ikna edebilirsin diye düşünüyorum, sevgilinin işinde iyi olduğuna ve iş güvencesi olduğuna ikna edersen yumuşarlar gibi görünyor.
onlar da en nihayetinde evlatlarının iyiliğini düşünüyorlar. onları suçlamadan arayı ısıtmalısın derim ben.
abin de umarım sevdiği bir kızla evlenir.

canim baban olumsuz birsey dememis bu iyi birsey seni zorla baskasiylada evlendirmezler
biraz sabretmelisin babanin öyle yapmasi normal hemen evet diyecek hali yok baba sonucta :)
abin geldiginde onunlada konus eger baban hayir derse belki abinle birlikte israr edersiniz annende yardimci olur..
böyle isler hemen olmuyor sabret..
umarim hayirlisi olur hakkinda

evet sabretmem lazım haklsıın, ama belirsizlik kötü ve endişeleniyorum...

canım zorla güzellik olmaz.
abini de sevmediği bir kızla evlendirmeye çalışmaları fln çok yazık bence.
ya sonradan birbirlerinden nefret ederlerse, çok büyük risk.
ailenle güzelce konuşup ikna et. birbirinizi seviyorsanız sevgilin de işsiz değil sonuçta tamam tüm kriterlerine uygun değil belki ailenin ama sorumluluk bilincinde ve işi gücü olan insanmış yani ailen biraz rıza göstermeli bence.
konuşarak ikna edebilirsin diye düşünüyorum, sevgilinin işinde iyi olduğuna ve iş güvencesi olduğuna ikna edersen yumuşarlar gibi görünyor.
onlar da en nihayetinde evlatlarının iyiliğini düşünüyorlar. onları suçlamadan arayı ısıtmalısın derim ben.
abin de umarım sevdiği bir kızla evlenir.

yaa işte sıkıntı yapıyorum kendime, evet annem babamın hislerini anlyorum...ben acele etmiyorum, abim için şimdi de endişem başladı, yani psikolojik baskı yapıyorlar ona, sanki kuzenimle evlenmezse mutsuz olucak ömrünün sonuna kadar. ailemizin çevremizin dışından birisiyle hayat kurmak isterse sanki bozulcak.ayrıca onun şuan evlenmek gibi bir niyeti yok, olmadığınıda çok iyi biliyorlar, da bu baskı neden? neden daha geniş bakamıyorlar, yani babam çok geniş anlayışlıdır düşünce olarak ama annem tzelerim falan off:(

aileleri anlamak gercekten zor kardesim

Ben 20 yasindayim 1 ay sonra 4 yillik olacak iliskim var

Ailem biliyor tanisiyorlar sevgilimin kendisiyle de ailesiyle de

Annem simdiden torunlarina yelekler oruyor patikler oruyor her gun

Babam dede olma hayalleri kuruyor

Hadi evleneyim o zaman dedigimde hayir diyorlar

Tovbeeeee

Vallahi ben anlamiyorum amaclari ney

Sevgilimin ailesi de evlendirmek istiyor ogullArin i ama bizimkilerin naptigi belli degil

Sizde de baban gecistiriyor gibi geldi bana korktu heralde seni evermeye simdilik

Oncelik abinin olacak gibi once abini evlendirelim sonra seni diyecekler buyuk ihtimal

onu da konuştuk, öyle ise tepkileri normaldir, ama biz hemen evlenelim demiyoruz, şimdilik bi söz falan olsa en azından ciddi bi adım.abimden önce evlenmem problemse neden uzaktan akrabalarımızdan beni isteyen(memur, evi var, yani ta onay verilecek aday onlara göre) olduğunda düşünür müsün diyorlar??? yani sıra önemli ise bekleriz abimin evlenmesini.ama ortada bişey yokken? bu tavır mantıklı gelmiyor bana.

Back
X