Ailemin yanından ayrıldım,bana kalacak bir yer lazim.

helin57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2011
65
0
36
İstanbul
Bu basligi nereye acicagimi bilemedim,en mantikli burasi gibi geldi.cozum bulabilirmiyim onuda bilmiyorum ama bileniniz vardir diye dusunuyorum cunku gercekten basima dert oldu bu durum.
baslikdanda anlasilcagi uzere bana bir kalicak bir yer lazim.universiteye hazirlaniyorum okulum bitti,lakin dersanem var bu sebeple hazirana kadar istanbulda bir yer bulmaliyim.ailemle yasiyordum fakat ozel sebeplerle yanlarindan cikmak durumunda kaldim.15gundur arkadasimda vb.kaliyorum.akrabalarimda uzakta hep,ben istanbuldayim.su son 6ayi geciricek bir ortam gerekiyor.yurt dediler ama yil ortasinda unvye gitmeyen birini yurt alirmi? birde yurda giden arkadaslarim sorunlar yasadigini soyluyor hirsizlik vb.gibi.bi kac kiside bazi otel pansiyon gibi yerlerin aylik-senelik oda kiraladigini soyluyor.acaba bu dogrumu? etrafinizda bu tarz bildignz yerler varmi yada baska bir oneri?ailemde arkamdalar aslinda maddi anlamda otel cok pagli olmadigi surece oderler sanirim.ama ev kiralicak kadar degil.suanda halen arkadasimdaym ama nereye kadar yani dahada kalmak istemiyorum onda..elim kolum bagli yardimci olabilirmisiniz.birde dersanem istanbulda/beykozda.kalicagim yerlerde tek vasitali olmalo kadikoy uskudar mecidiyekoy gibi.

Mekan bilmiyorum ama devlet yurduna gidebilirsin. Misafir öğrenci olarak alıyorlar. Hırsızlık vs gibi şeyler hic duymadım ben. En azından durumu toparlayana kadar orada idare edebilirsin.

Bence aılenın yanına donmelısın yoksaa kalacak yer cok olur ....

Nasıl ya insan kızını ne gibi bir mazeretle dış dünyaya gözü kapalı salabilir.
Şaka gibi...

Nasıl ya insan kızını ne gibi bir mazeretle dış dünyaya gözü kapalı salabilir.
Şaka gibi...

anne ve babam izmirde yasiyorlar,bilmeden yorum yapmayalim bence.ailemden kastim amcamdi.onlarlada bir sorun yasadigim icin orda kalmak istemedim cok detayada girmedim msgda.20yasindayim ve baska bir yer aramanin dogal oldugunu dusunuyorum? amca bile olsa annem babam gibi rahat degilim :) kendi basima olmak istiyorum seneye zaten izmire donucegim.devlet yurtlarida unv filan diyormus:/

Son düzenleme:
izmir'de dersaneye devam etme imkanınız yok mu?
otelde pansiyonda kalmak bana pek guvenilir gelmedi
üni.yurtları da üni.ogrencisi değilseniz almazlar
öğretmen evlerini falan araştırsanız,orada kalmak için öğretmen yada yakını olmanıza gerek yok
fiyatını sorun bence..otellere gore daha makul fiyatları hem uzun süre kalacagınız icin indirim de yapabilirler
hem de daha guvenilir olur diye düsünüyorum
istanbul beykozda sabancı ogretmenevi var.nette numarası var.orayla bir gorusun isterseniz

izmirde de eminim çok kalitei iyi dersaneler vardır hani akıl vermek değil ama orada ailenizin yanında da dersaneye gidebilirsin bence en rahat edebileceğin yer bence ailenin yanı herkes için bu durum geçerli ama illa da istanbulda kalacağım diyorsan sana apart önerebilirim apartlarda öğrenci olmak zorunda değilsin kimilerinde böyle

Özel yurtlarda kalan bi sürü arkadaşım vardı lisedeyken problem yaşamamışlardı
Cemaat yurtlarında kalan arkadaşlarım vardı problem yaşamamışlardı

özel yurtlar alıyorlar üniye hazırlananları da, 2 arkadaş vardı bizim odada hazırlanan.

6 ayda İstanbul'da kalacak, yemek, ulaşıma vereceğiniz parayla İzmir'de yeni bir dersaneye yazılırsınız..

Aileniz destek olmuyor mu bu konuda.
Kızlarının nerde kaldığı nerede kalacağı, yaşadığı sorunları biliyorlar mı?
Bilmiyorsa da bilmeleri gerekir.

neden ailenin yanında desaneye gitmiyorsun:44: şu şartlarda en iyisi bu gibi geldi bana

devlet yurtları kesinlikle almaz çünkü üniversite öğrencisi değilsin.zaten normalde de pek kimseye çıkmıyor devlet yurdu.birisi öğretmen evi demiş küçük il veya ilçelerde bile geceliği 30-35 lira istanbulda daha da pahalıdır hem de rahat edemezsin.belki özel yurda kabul edebilirler ama annen veya baban gelsin bence birlikte ayarlayın çünkü sana tek başına olduğun için inanmayabilirler bilemiyorum yada tek başına küçük bir ev kiralayabilirsin ailen izin verirse

canım yurt olmaz sana. öğrenci görünmüyorsun. özel yurtlar var ama cemaatçi çoğu onlar da sorun olur. ayrı ev kiralasan maddi durumun yeter mi? üniye hazırlık için sıkı ders çalışman gerek. aslında en güzeli izmirde aile yanında hazırlanmak olur. ev işi vb. dertlerin de olmaz. gene de dönmem diyorsan, ünilere ilan bırak. üni öğrencisi biri belki ev arkadaşı arıyordur. kiraya faturalara ortak olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…