Ailemle evlilik hakkinda konusamiyorum

TuruncuPortakal

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2013
24
0
16
Almanya
Merhaba arkadaslar,

uzun süredir bu yük'ü kendimle sürükledigim icin buraya bi konu acmaya karar verdim. Iki yillik bir iliskim var, kendisi Türkiye'de ben Yurtdisinda'yim.

Yaz tatilinde Ailesi tanismaya, bi nevi beni istemeye geldiler. Bu bulusmadan önce babamla iliskim hakkinda kendim hic konusmadim, annem'den ögrendi tüm bildiklerini. Annem'e konustugum biri var diye söyledigim gün Erkek arkadasim hakkinda konustuk, sonrasinda muhabbetini fazla yapmadik. Aramizda bu konuda yani hep bi sogukluk var/di.

Evin tek kiziyim, ilk cocuklariyim (22 yasindayim). Türkiyede ailesine hemen evet demediler, bunu beklemiyorum da, tanimiyolar sonucta anlayisla karsiliyorum. Bana iyi düsün Ülke ve yasadigin ortami degistirmek, en önemlisi de ailenden uzak olmak kolay olmayacak dediler. Benimle konustular bu konular hakkinda, Evliligin kolay olmadigini vs. düsünmemi istediler..

Sonrasinda Almanya'ya geri döndüm.. Ailem benden bi kac hafta sonra döndü. O gün bu gündür hic konuyu acmadilar.. ve ben asiri cekingen, icime kapanigim gidip kendim biseyler diyemiyorum.. napicaz bilmiyorum, erkek arkadasim artik bi söz nisan yapilsin istiyo.. ailesi de israr ediyolarmis.. annesi aramak istedi ama annem kabul etmedi (Aile büyükleri uzaklik yüzünden karsi geliyolarmis, ne konusacagini bilmiyomus)

Aranizda tecrübeli Ablalarim falan varsa, biri bana yol gösterebilirmi lütfen.. ne yapicami nasil adim atacagimizi bilmiyoruz.. annem'le gidip acik acik konusmam gerekiyo ama olmuyo, aramizdaki sogukluk ve benim cekingenligim yüzünden yapamiyorum..

ben evlilik için yaşının küçük olduğunu düşünüyorum.onlarda muhtemelen öyle düşündükleri için
artı senden uzak olma ihtimalinden dolayı sessiz kalmayı tercih ediyorlardır.evin tek çocuğu olman da
tabi ki bunda etkili.kolay bir karar değil.

Ailen senden uzakta kalmayı istemediklerinden böyle davranıyor olabilirler .
Annene söylesen ?
Beklemekten iyidir .

Bana evlilik için yaşın küçük geldi okuyor musun?çalışıyor musun? bir de ayrı ülkelerdesiniz bu adamı, ailesini ne kadar tanıdın biraz erkek tarafı da oldu bittiye getirmek istiyor gibi geldi bana.

Evet hic kolay bi karar degil, ne ailem icin ne benim icin. Evin tek cocugu degil de, tek kiziyim.. Sevgilimin yasi 27 oldugu icin biran önce Ailesini kurmayi istiyo..

Ailen senden uzakta kalmayı istemediklerinden böyle davranıyor olabilirler .
Annene söylesen ?
Beklemekten iyidir .

Annem de konusmuyo bu konuda.. o böyle olunca bende gidip konuyu acmaya cekiniyorum..

Bana evlilik için yaşın küçük geldi okuyor musun?çalışıyor musun? bir de ayrı ülkelerdesiniz bu adamı, ailesini ne kadar tanıdın biraz erkek tarafı da oldu bittiye getirmek istiyor gibi geldi bana.

Okulumu bitirdim calisiyorum, kendi parami kazanip biriktiriyorum olasi bi dügün ve ceyiz icin.. kendisini cok iyi taniyorum, ailesinden uzakta yasicaz tek basimiza.. erkek tarafinin oldu bittiye getirmesi de yasindan dolayi ve aile büyüklerinin artik mürüvet görmek istedikleri icin

ah canım bende senin durumundayım ama yaş 26 olacak, ve bende aileme hiç bahsedemiyorum, evlilik konusu açılsa bile ben diyemiyorum nasıl olacak bilmiyorum sevdgimde ısrar edip duruyor de diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…