Ailemle olan haksız durumlar

Emiliaa

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2023
631
622
23
Bosaniyorum baba evine bir aylık bebeğimle geldim kiz kardeşimin eside işten cikarildi ki kendisi bayağı iyi kazanıyordu hiç birikim yapmadilar sürekli ye iç gez harcama kafasindaydilar.
Ben bir buçuk senelik evliliğinde ne gezdim ne ettim birikim vs evi kurma derdindeyim ha ne oldu değer gormedim o ayrı.
Şimdi iki çocuklarıyla eşiyle baba evine onlarda geldi işten atılınca para yok birikim yok adam bedenen gucsuz işçilik yapacak durumda değil babam desen emekli işçi hala calisiyodu fabrikalarda oda iflas etti geçenlerde neyse işte biz kaldık dimdizlak
Kardeşim ve eşinin durumlar umurlarinda değil para yok benzin parasını bile babamdan aliyolar hala gezme harcama ağır yemek yeme derdindeler.Babamlarda biriken para suyunu çekince ne olacak onuda bilmiyoruz.
Kardeşim ben sinir hastasiyim diye cani isteyince bağırıp cagiriyo herkese kan kusturuyo
Şimdi evi satalım tarlayı satalım iki ev alıp tekini onlara verelim aynı evde yaşayamayız diyolar.Tapuyu vermeyecekler tabi ama ne farkeder adamlar paraları yok tatil eşyalarını getirmişler ilk tatilimiz mi eksik kalsın diyolar
Buraya kadar umurumda değil ama en ufak şeyde annem üzerime geliyo neden bunu hak ettim vs deyince sen ergenken çok çektirdin sen hak ediyosun diyo ama neredeyse her gün farklı bı konu için aynı şeyi diyo
Bu evde herkesin derdi var benim yok sanki ? Doğumda yaşadıklarım evden atilmam yakında bosaniyo olmam.Herkes sen zamaninda hırçın kavgacı söz dinlemeyen din çek diyolar.
Bugün çıldırdım o zaman öyleydi degismedim mi senelerdir farklıyım ölene kadar bunu mu duymak zorundayım diye
Sen yapmistin zamanında zoruna gitmesin diyo annem
Ne yapayım ben ? Ortaokul mezunuyum param pulum yok ve ugradigim psikolojik şiddet bu
Ben ne yapayım kafayı siyiricam artik

Ha birde ne var evlenir gidersin diyor.Kapimda sanki erkekler sıraya girmiş gibi yaşım geç.Cevrem yok şimdiden evlenir gidersin diye baskı kuruyo
Dedim kör topal gelene boşandım diye gitmem diye
Huyu ahlaki güzel çıkar belki öbürü yakisikliydida ne oldu diyor
Ben ne yapayım laftanda anlamıyor

Bosaniyorum baba evine bir aylık bebeğimle geldim kiz kardeşimin eside işten cikarildi ki kendisi bayağı iyi kazanıyordu hiç birikim yapmadilar sürekli ye iç gez harcama kafasindaydilar.
Ben bir buçuk senelik evliliğinde ne gezdim ne ettim birikim vs evi kurma derdindeyim ha ne oldu değer gormedim o ayrı.
Şimdi iki çocuklarıyla eşiyle baba evine onlarda geldi işten atılınca para yok birikim yok adam bedenen gucsuz işçilik yapacak durumda değil babam desen emekli işçi hala calisiyodu fabrikalarda oda iflas etti geçenlerde neyse işte biz kaldık dimdizlak
Kardeşim ve eşinin durumlar umurlarinda değil para yok benzin parasını bile babamdan aliyolar hala gezme harcama ağır yemek yeme derdindeler.Babamlarda biriken para suyunu çekince ne olacak onuda bilmiyoruz.
Kardeşim ben sinir hastasiyim diye cani isteyince bağırıp cagiriyo herkese kan kusturuyo
Şimdi evi satalım tarlayı satalım iki ev alıp tekini onlara verelim aynı evde yaşayamayız diyolar.Tapuyu vermeyecekler tabi ama ne farkeder adamlar paraları yok tatil eşyalarını getirmişler ilk tatilimiz mi eksik kalsın diyolar
Buraya kadar umurumda değil ama en ufak şeyde annem üzerime geliyo neden bunu hak ettim vs deyince sen ergenken çok çektirdin sen hak ediyosun diyo ama neredeyse her gün farklı bı konu için aynı şeyi diyo
Bu evde herkesin derdi var benim yok sanki ? Doğumda yaşadıklarım evden atilmam yakında bosaniyo olmam.Herkes sen zamaninda hırçın kavgacı söz dinlemeyen din çek diyolar.
Bugün çıldırdım o zaman öyleydi degismedim mi senelerdir farklıyım ölene kadar bunu mu duymak zorundayım diye
Ne yapayım ben ? Ortaokul mezunuyum param pulum yok ve ugradigim psikolojik şiddet bu
Burada sınırı koyacak ön ayak olacak kişi aileniz. Enişteniz hala işsiz mi? Onlar umarsızca harcamış, sizde işiniz gücünüz güvenceniz yokken koşa koşa çocuk yapmışsınız. 1,5 senenin yarısı zaten hamilelik.
Bu saatten sonra tekrar evlenmek yerine çalışıp kendi ayaklarınızın üzerinde duracaksınız başka çareniz yok. Baba evindeyken çocuk 3 yaşına gelene kadar okuyun açıktan lise bakın, kendinize ne katabilirsiniz onlara bakın.

O bir dediyinde siz 5 deyin, siz de onun kusurlarını yüzünü vurun bakalım ne olacak

Kızkardeşiniz kayınvalidesine gitsin.
Siz yeni doğum yapmışsınız bu ne ya?
Enişte bedenen güçsüz de babanız güçlü mü? Bedenen güçlü olmaya gerek yok. Gitsin bimde çalışsın hay rabbim ya.

Burada sınırı koyacak ön ayak olacak kişi aileniz. Enişteniz hala işsiz mi? Onlar umarsızca harcamış, sizde işiniz gücünüz güvenceniz yokken koşa koşa çocuk yapmışsınız. 1,5 senenin yarısı zaten hamilelik.
Bu saatten sonra tekrar evlenmek yerine çalışıp kendi ayaklarınızın üzerinde duracaksınız başka çareniz yok. Baba evindeyken çocuk 3 yaşına gelene kadar okuyun açıktan lise bakın, kendinize ne katabilirsiniz onlara bakın.
Cocugu bırakır evlenirsin diyor yada çocuklu biriyle evlenirsin çocuğuna bakarsın
İkisinide kabul etmem aklımdan zorum yok.
Şimdi bile çocuğu nadir aliyilar çok ufak,sürekli laf biz mi bakicaz edicez vs
Yahu zaten yedi yirmidort bende bı saat alınca ne oluyo ,uykusuzluktan gebermisim bakmiyo değilim bakıyorum
Diğerinin ipsiz sapsız yorumlara laf yok duvarlara sümük sürmeleri asla el yikamama etrafa el yaglamalar duvar boyama buldukları şeylerle kazmalar.duvar kaziyolar ya çığlık zıpla susma asla laf dinleme
Benimki zıplıyor olduğu yerde.
Enişteye iş var kayinlederi son dk iş bulmuş niye daha erken soylememismis diye göndermedi kizkardesim altmış bin maaş yeterdi onlara
Şimdi arksi emlakcilik için yanına aldı bı ayda onbesbin kazanmış para getirecegide belli değil
Şu an karı koca bizimkileri yiyolar bide üstlerine ev vercekler bizde küçük evde sikis pikis yasiycaz sadece emekli maaşıyla
Napsinlarmis onlar zor durumdaymis
E ben neci durumdayım ? Sesim cikmadikca eziyolarbide laf sokmalar utanmadan artti

Enişte bedenen güçsüz de babanız güçlü mü? Bedenen güçlü olmaya gerek yok. Gitsin bimde çalışsın hay rabbim ya.
Bı kuruş vermiyo onlar evleri var iki katlı dair ebos onuda vermiyolar.
Bunlarsa utanmadan bizi somuruyo ,adamlar herşeyin hesabını soruyo bide
Babam eski küçük aracimiz vardı tüplü az yakiyo diye enişteye onla git demiş kardeşim niye büyük aracla gitmiyo sen kendin anneni alırken onu kullaniyosun ama çok yakiyosa sanada yakiyo diye kavga etti
Tamamda parasını babam veriyo benzinin sanane
Yok ama durumlar böyle.Canlati et çekmiş köfte çekmiş sürekli ismarliyolar
Ha belirteyim bir kuruş yardımları yok.
Bide ben mehrimi vs herşeyimi verdim.Bana büyük oda verimde çocuğumla sigayim dedigimde ne verirsek ona razı olcaksin deniyo
Ama onlara ev açılıyor.Surekli para harcama yapiliyo ben hicbirsey istemiyorum yediğim içtiğim çamaşır vs masrafim sadece kuruş harcatmadim
Ev istediğimde yok bana laf sokulmasina dayanamiyorum sadece tek derdim bu
Bunuda kabul etmiyo annem
Sanki doluyo bana patliyo
E benimde derdim var bende insanim

Cocugu bırakır evlenirsin diyor yada çocuklu biriyle evlenirsin çocuğuna bakarsın
İkisinide kabul etmem aklımdan zorum yok.
Şimdi bile çocuğu nadir aliyilar çok ufak,sürekli laf biz mi bakicaz edicez vs
Yahu zaten yedi yirmidort bende bı saat alınca ne oluyo ,uykusuzluktan gebermisim bakmiyo değilim bakıyorum
Diğerinin ipsiz sapsız yorumlara laf yok duvarlara sümük sürmeleri asla el yikamama etrafa el yaglamalar duvar boyama buldukları şeylerle kazmalar.duvar kaziyolar ya çığlık zıpla susma asla laf dinleme
Benimki zıplıyor olduğu yerde.
Enişteye iş var kayinlederi son dk iş bulmuş niye daha erken soylememismis diye göndermedi kizkardesim altmış bin maaş yeterdi onlara
Şimdi arksi emlakcilik için yanına aldı bı ayda onbesbin kazanmış para getirecegide belli değil
Şu an karı koca bizimkileri yiyolar bide üstlerine ev vercekler bizde küçük evde sikis pikis yasiycaz sadece emekli maaşıyla
Napsinlarmis onlar zor durumdaymis
E ben neci durumdayım ? Sesim cikmadikca eziyolarbide laf sokmalar utanmadan artti
İşte siz onları boşverip kendi yolunuzu çizeceksiniz. Aileniz sizi tutmuyor, çocuğunuzada bakmaz bu durumda çocuk kreşe başlayana kadar evde kendini geliştirceksin. Hayat boyunca koca bekleyerek yada ezilerek yaşamak istemiyosan tek çıkış yolun bu.
İnsanlar neler neler başarıyor yeterki istesin. Şuan kimseyi umursama sana ve bebeğine barınma gıda sağlıyolar, ya ailen olmasaydı o zaman ne yapacaktın bebeğinle onu düşün

Belinde fıtık varmış calisamazmis yorulurmus
Yiyiciler sadece.is mis yapmaz cocugunada bakmaz.Pisligini kaldırmaz.Cani isteyince arabayı alır basar çıkar gezer
Ona sesi cikmiyo delirir bağırır çağırır saldırır diye

Ailesinin istememesi ,manken gibi kız bulacak mis,çocuk yukmus o kız çocuğu istemismis çocuk bana benziyomjs beni sevmediği için cocuguda s vmiyomus.Alti günlük lohusayken evden atmaya kalktı neler neler etti uzun hikaye

Allah kolaylik versin. Lütfen nafaka ve tazminat al, mutlaka al. Türkiyede yasayanlar daha iyi bilir bilgi verir, ama sanirim bu durumda ücretciz avukat falanda tutabiliyorsun.
Ev araba var mi? Varsa ne zaman alindi?

Allah kolaylik versin. Lütfen nafaka ve tazminat al, mutlaka al. Türkiyede yasayanlar daha iyi bilir bilgi verir, ama sanirim bu durumda ücretciz avukat falanda tutabiliyorsun.
Ev araba var mi? Varsa ne zaman alindi?
Kısa süre kurtarır tazminat vs nafakada anne çocuğa ne kadar cikar

Ya ben olaya farklı bir açıdan bakacağım. Yazık bu ailelere ya. Bir kurtuluş yok yemin ederim. Ömrün popo silmekle, emzirmekle, yemek hazırlayıp, ev temizlemekle geçiyor. Tam rahat ederim hazır ölüme çeyrek kalmış derken evden gönderdiklerin bumerang gibi geri dönüyor. Hem de kuyrukların balkabakları bağlayarak. Valla bu devirde anne babalık gerçekten deli işi.

Maalesef ailen içten içe seni yük olarak görüyor bunu dile getiremediği için saçma sapan eski mevzularla canını sıkıyorlar, ne yapıp edip iş bulmalısın bir şekilde ayakta kalmaya çalışmalısın...

Ya ben olaya farklı bir açıdan bakacağım. Yazık bu ailelere ya. Bir kurtuluş yok yemin ederim. Ömrün popo silmekle, emzirmekle, yemek hazırlayıp, ev temizlemekle geçiyor. Tam rahat ederim hazır ölüme çeyrek kalmış derken evden gönderdiklerin bumerang gibi geri dönüyor. Hem de kuyrukların balkabakları bağlayarak. Valla bu devirde anne babalık gerçekten deli işi.
Ne olursa olsun evlatlarımıza sahip çıkmalıyız kötü bir evliliğe mahkum etmemeliyiz...

Bazen burada anlatılan olaylara anlam veremiyorum. Kız kardeşiniz ve eşinin babanızın evinde işi ne. Her işten atılan kayınbaba evine mi gidiyor. Gerçekten babanıza yazık, anneniz patavatsız ve düşüncesizin teki. Yoksa sizde kız kardeşinizde okur ayaklarınızın üzerinde dururdunuz. Enişte güçsüz demek ne demek? Tarla takım sattırıp tatile gidip ev aldıracak aklı varsa o akılla işe girecek potansiyel de vardır. Gündüzümde insanlar çalışmadan biri bize baksın derdinde

Back
X