ailesinin rızası olmadan evlenen ama yine de kurtulamayanlar buradayız

ysnmhtp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2011
7
0
36
Bursa
merhabalar ben 2 yıllık evli ve şuan bebek bekleyen bir anne adayıyım. eşim {ki o benim hayatımın anlamıdır} ve ben her şeyimizi aklınıza gelen ne varsa herşeyi kendi kendimize yaptık ve yüce rabbim bize yardım etti herşeyimizi dört dörtlük yaptık o ve ben asgari ücretle çalışan insanlar olmamıza rağmen evet yuva kurana allah yardım ediyor ediyor da biz evlenicez diye ortaya çıktığımızda bize karşı çıkan tek kuruş yardım etmeyen benim ailem özellikle annem eşimin yüzüne karşı seni hiç istemedim diyen annem bugün onun kazandığını yiyor ve onun parasıyla iş yapıyor ve bunları yaparken hiç çekinmiyor hala faydası olmamasına rağmen zararının dokunması da bana hatta bize kullanıldığımız hissini uyandırıyor haksız mıyım yardım edin ne olur gittikçe onlardan uzak durmam gerektiğini hissetmeye başlıyorum

Annenin senin üzerindeki hakkını ona verdiğin parayla ödemeyemezsin..

Annen istememiş olabilir. Herşey zamanla anlaşılır.

Başına bi hal gelse yine annenin evine gideceksin.

Annene böyle konuşman çok yanlış.

Annelik hakkı asla ödenmez.

Son düzenleme:
mesele para istemesi değil yakın zamanda bende anne olacağım benim sorunum bunca yapılan şeyden sonra hala ağzından iyi bir şey çıkmaması a evet bana minnet duymasını da istemiyorum elbette ancak eşime biraz daha iyi davranabilir yada saygı gösterebilir tıpkı eşimin ona saygı gösterdiği gibi kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda heleki yüz yüze bakılıyorsa değil mi

Sizin yuvanız ayrı. Sizin geliriniz ayrı.
Anneniz sizin paranıza muhtaç kalacak kadar kötü durumda mı?
Annelik hakkı ödenmez evet. Fakat bir insan hakkında kötü kötü konuşup, hayatı ona zehir edip , hiç bir şey olmamış gibi parasını yemek kullanmakta o cennetin ayaklarının altında olduğu anneliğe yakışmaz. Mutlu giden bir yuvanın huzurunu kaçırmak, kendi evladını mutsuz etmek bir annenin bile haddine değil bence.
En tipik cevap olacak ama açık açık annenizle konuşmayı denediniz mi?
"Anne ben de yakında bir anne olacağım, artık biz de bir aile olacağız. Ve bu hayattan istediğim tek şey artık evladımı HUZUR içinde büyütmek. Bu yüzden lütfen artık eşime ve yuvamıza saygı duy. Bunu senden rica ediyorum." gibi bir şeyler söyleyebilirsiniz..

Zor durumda oldugunu anliyorum, nasilki insan esinin annesine saygi göstermesini bekliyor olmasi dogalsa ayni sekilde annesininde esine saygi göstermesini beklemesi cok dogal. Bende acikcasi harfi harfine Pluie arkadasimizin yazdiklarina katiliyorum. Annenle acik acik konusup ondan beklentilerini anlatmalisin. Kendi icine atarak üzülüp sizlanarak bir seyleri düzeltemezsin. Bu arada annenin onca sözleri üzerine esin hala alttan alip saygisini koruyorsa annene karsi, bu sadece esinin ne kadar asil biri oldugunu gösterir, zamanla bunu annende mutlaka anlayacaktir
Bu arada anne ve esin arasindaki dengeyi senin koruman gerek, ne annenin esini, nede esinin anneni ezmesine ve saygisizlik yapmasina izin vermemelisin, hersey senin elinde annenle mutlaka konus. Allah yar ve yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…