Aileye asiri baglilik

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
29
İzmir
Merhaba hanimlar, actigim her konuda yasamimla ilgili tavsiye alirken bir kac kisisel bilgimi de veriyorum. Goz onunde bulundurarak cevap verdiginizi dusunuyorum. Tekrar yaziyorum ben İzmir'de yasiyorum fakat Aydın'da universite okumaktayim, hayatim boyunca aileme cok bagli bir kiz oldum. Zaten actigim konulardan birinde annemin asiri evhamli biri oldugundan bahsetmistim, bu yuzden onun aklini arkada birakmamak adina o guvensiz gordugu bir yere gitme dese gitmem, disari ciktigimda zamanimi iyi kullanirim, saatinde donerim bunun gibi seyler. Her Allahin haftasonu İzmir'e gelmek beni yoruyor, ona dayansam da maddi anlamda cok coktum. Her gelisimde cebimde para oluyor, babam biraz daha veriyor. Okudugum sehirde neredeyse hic disari cikmiyorum, ders calisiyorum sosyal hayatim 0, haliyle harcamamis oluyorum ama yine bakiyorum param yok. Ustume basima hic birsey alamiyorum, kiyafetlerimi donusumlu giymekten cok sıkıldım, hersey gozumde kaliyor. Cogu arkadasim paralariyla her yeri geziyor, anlamiyorum onlar mi cok hesap yapiyor ben mi yanlis kullaniyorum? Bu yuzden artik 1 saatlik mesafeye her haftasonu gidis donus 40 lira odeyemeyecegimi soyledim anneme, biraz gezmek istiyorum, hayatimin en guzel yillari universite yasami ama ben hic adam gibi kullanamiyorum. Siz ne yapardiniz, nasil bir yol izlerdiniz annenizi kirmadan bunu soylemeye? Ya da paranizi nasil harcardiniz okurken? Ekim'de Istanbul'a gideyim dedim (hayatimda hic gitmedim) aileminde borclari var onumuzdeki bir 4 yil kadar gidemeyiz herhalde, arkadaslarim davet etti kalacak yerim hazir, bilet fiyati gidis donus 100 lira. Cebimde para yok, gecen yasit oldugum arkadasim Ukrayna'dan dondu. Anlamiyorum?????? Lutfen butun deneyim ve tecrubelerinizi ogrenmeye cok ihtiyacim var.

en guzel zamanin gezmek icin ve aydindasin cok guzeldir memleket iste :)
degerlendir bugunler geri gelmez.

Canım bende senin gibi anneme aşırı bağlıydım. O yüzden annemi de götürdüm okuduğum şehire. Annemle kaldım. Annemin dediği saati geçirmeden eve gelirdim. Arkadaş sosyal ortam hiç yaşamadım. Paramı hep idareli kullandım. Şimdi pişmanım. O yıllarım geri gelmiyo geçti. Keşke yalnız kalsaydım ve ayaklarım üzerinde durabilmeyi öğrenseydim arkadaşlarımla gezseydim para hesabı çok fazla yapmasaydım diye. Sen de imkanın derecesinde gez eğlen ayakların üzerine durmayı öğren tabi derslerini de ihmal etme iyi çalış ;)

en guzel zamanin gezmek icin ve aydindasin cok guzeldir memleket iste :)
degerlendir bugunler geri gelmez.

Aydin kucucuk bir sehir, para harcamak icin sosyal ortami neredeyse yok fakat turizm merkezlerine cok yakin oldugunuz icin oralari gezerken normalin 2 kati daha fazla harcayabiliyorsunuz. Guzeldir dediginiz gibi :) Tesekkur ederiimmm

Bu artık bağlılık değil bağımlılık olmuş
bence yavaş yavaş bahaneler bularak gitmeyin her hafta 40 liradan ayda 160 lira boşu boşuna
aile iyi hoş da insanın kendine güzel bir arkadas çevresi kurması da çok önemli
diyelim ki atamali bir mesleğinız var nolacak uzak yer çıktı diye istifa mi edeceksiniz

Aydin kucucuk bir sehir, para harcamak icin sosyal ortami neredeyse yok fakat turizm merkezlerine cok yakin oldugunuz icin oralari gezerken normalin 2 kati daha fazla harcayabiliyorsunuz. Guzeldir dediginiz gibi :) Tesekkur ederiimmm
kucuk ama belli ki kesfedememissin guzelliklerini daha :) gezemedigin icin.
bu arada uni zamanlari artik aileden uzak ayaklarinin uzerine basmayi ogrenme zamani. annene soyle hayati nasil ogreneceksin baska. sosyal ortam , insanlarla ic ice olmak , tecrube edinmek gerekli seyler..

Canım bende senin gibi anneme aşırı bağlıydım. O yüzden annemi de götürdüm okuduğum şehire. Annemle kaldım. Annemin dediği saati geçirmeden eve gelirdim. Arkadaş sosyal ortam hiç yaşamadım. Paramı hep idareli kullandım. Şimdi pişmanım. O yıllarım geri gelmiyo geçti. Keşke yalnız kalsaydım ve ayaklarım üzerinde durabilmeyi öğrenseydim arkadaşlarımla gezseydim para hesabı çok fazla yapmasaydım diye. Sen de imkanın derecesinde gez eğlen ayakların üzerine durmayı öğren tabi derslerini de ihmal etme iyi çalış :KK66:

Oyle mi????? Bende ilk kazandigim zaman annemi cagirmistim, mezun olana kadar yemegim olsun, camasirim yikanmis olur yurtlardan surunmeyeyim diye. Ayaklarimin uzerinde durabilme olanagim zor, ozguvensizim, yirtik degilim. Degismeliyim. Bu yil daha farkli olur insallah. Yasanmis bir insanin bana bunu soylemesi cok iyi oldu, cok sagolun yorumunuz icin!! Sevgiler

2 haftasonu gidiş dönüş biletin 80 lira yapıyor zaten üstüne 20 daha koy bilet parası çıkar.
Ama ailenin açısından düşününce, borçları varsa hesap yapmak zorundalar.
Haftasonu onlarla kalman, evde yemek yemen daha tasarruflu oluyor onlara göre.
Okul bitip çalışınca bugünlerin acısını çıkarırsın.
Bende okula giderken aileme ekstra masraf olmamak için tutumlu davranırdım, sonra çalıştım kazandığım parayı dilediğim gibi harcadım.
En doğrusu bu.

Bu artık bağlılık değil bağımlılık olmuş
bence yavaş yavaş bahaneler bularak gitmeyin her hafta 40 liradan ayda 160 lira boşu boşuna
aile iyi hoş da insanın kendine güzel bir arkadas çevresi kurması da çok önemli
diyelim ki atamali bir mesleğinız var nolacak uzak yer çıktı diye istifa mi edeceksiniz

Cok haklisiniz, oda arkadasim var o beynimi yikamaya calisiyor bu konuda... Esin asker olsa ne yapacaksin diye, sus diyorum aman Allah korusun. Fakat bunlarla yurumuyor bu isler, tesekkur ederim yavas yavas bahanelere baslayacagim, eylul'de okulum aciliyor, ilk hafta gitmeyeyi ve alismayi dusunuyorum

Cok haklisiniz, oda arkadasim var o beynimi yikamaya calisiyor bu konuda... Esin asker olsa ne yapacaksin diye, sus diyorum aman Allah korusun. Fakat bunlarla yurumuyor bu isler, tesekkur ederim yavas yavas bahanelere baslayacagim, eylul'de okulum aciliyor, ilk hafta gitmeyeyi ve alismayi dusunuyorum

dusunsene her ay 160 lira cebinde kalsa ki öğrenci için iyi bir para
çok sikilirsan yine git tabi ama her hafta çok fazla

2 haftasonu gidiş dönüş biletin 80 lira yapıyor zaten üstüne 20 daha koy bilet parası çıkar.
Ama ailenin açısından düşününce, borçları varsa hesap yapmak zorundalar.
Haftasonu onlarla kalman, evde yemek yemen daha tasarruflu oluyor onlara göre.
Okul bitip çalışınca bugünlerin acısını çıkarırsın.
Bende okula giderken aileme ekstra masraf olmamak için tutumlu davranırdım, sonra çalıştım kazandığım parayı dilediğim gibi harcadım.
En doğrusu bu.

Ben zaten tutumlu bir insanim ama o tutumlulukta istedigim bir ayakkabiya dahi sahip olmamak beni "acaba dogru harcamıyor muyum?" sorunu sordurtuyor. Sorun ayakkabısında, tisortunde de degil aslinda, biraz daha mantikli davranma konusunda tavsiye istedim. Ise baslayinca gezme mevzusuna katilmiyorum, evet belki iyi bir parayla guzel bir yere gidilebilir fakat yilda kac kez? İzin gunleri ya da haftasonlari. Degil mi? Tesekkurler yorumunuz icin

dusunsene her ay 160 lira cebinde kalsa ki öğrenci için iyi bir para
çok sikilirsan yine git tabi ama her hafta çok fazla

Cok cok iyi hatta!!! Evet cok pismanim 2 yildir bu rutindeyim, guleceksiniz biliyorum :) 2 Yildir her haftasonu gidip gelmekten yil boyunca deli para gidiyor, ustelik takildigim arkadaslarimla samimiyet kuramiyorum, gezemiyorum. Bu da onemli bir etken olabilir oraya alisamamamda.

Ben zaten tutumlu bir insanim ama o tutumlulukta istedigim bir ayakkabiya dahi sahip olmamak beni "acaba dogru harcamıyor muyum?" sorunu sordurtuyor. Sorun ayakkabısında, tisortunde de degil aslinda, biraz daha mantikli davranma konusunda tavsiye istedim. Ise baslayinca gezme mevzusuna katilmiyorum, evet belki iyi bir parayla guzel bir yere gidilebilir fakat yilda kac kez? İzin gunleri ya da haftasonlari. Degil mi? Tesekkurler yorumunuz icin
En azından aileni zor duruma sokmamış olursun "kendi paran" olmuş olur.
Haftasonları gitme yol parası sana kalsın yetecekse.
Herkes geziyor benim neyim eksik diyorsun da para kolay kazanılmıyo kusura bakma senin açından da düşünüyorum ama madem gezmek ağır basıyor buyur gönlünce gez ne diyim.:işsiz:

gidiş geliş paranı vermiyolarsa ayda bi git derim

Babam her gelisimde 150 lira para veriyor, gelis gidis parasi diye birsey cikmadi bu zamana kadar ailemin agzindan, o parayla yine iyi idare ediyorum. Benim gibi İzmir'li olan arkadaslarim aylik 600 aliyor fakat gelmiyorlar, bende aylik 600 aliyorum fakat her gelisimde taksit taksit aliyorum yani. Boyle iste.

Oyle mi????? Bende ilk kazandigim zaman annemi cagirmistim, mezun olana kadar yemegim olsun, camasirim yikanmis olur yurtlardan surunmeyeyim diye. Ayaklarimin uzerinde durabilme olanagim zor, ozguvensizim, yirtik degilim. Degismeliyim. Bu yil daha farkli olur insallah. Yasanmis bir insanin bana bunu soylemesi cok iyi oldu, cok sagolun yorumunuz icin!! Sevgiler
Sakın! Annenl kalma, her haftasonuda gitme. Dersleri yoğun olan bir bölümde okumuyosan part time çalış. Üniversite ortamını iyi değerlendir. Hayatı orada öğreniyosun. Arkadaşlıklar edin. Sevgilin olsun. Yanlış yapmaktan korkma. Kendine güven. Kendini korumayı öğren. Kendini tanı.Yapacağın yanlışlarla hayatı öğreniyosun. Bunları yaparken tekrar söylüym derslerini ihmal etme ve kendinden asla ödün verme. Ben tabiri caizse mal gibi yaşamışım. Üniversiteyi bitirince o kadar saftım ki kurtlar sofrasında kuzuymuşum anlayamadım.

En azından aileni zor duruma sokmamış olursun "kendi paran" olmuş olur.
Haftasonları gitme yol parası sana kalsın yetecekse.
Herkes geziyor benim neyim eksik diyorsun da para kolay kazanılmıyo kusura bakma senin açından da düşünüyorum ama madem gezmek ağır basıyor buyur gönlünce gez ne diyim.:işsiz:

Paranin kolay kazanilmadiginin bende farkindayim, bir yerde staj yaparken ayligi 100 liraya calisiyordum aman param gitmesin diye ruj almazdim kendime, fakat gezmesem de o para gidiyor, yani gezmiyorum diye parayi bir yere koyup dag gibi de etmedim. Bende bu yuzden soruyorum ya, para daha iyi nasil harcanir, kisilir fakat sosyal anlamda da eksilmeden kullanilir diye

Sakın! Annenl kalma, her haftasonuda gitme. Dersleri yoğun olan bir bölümde okumuyosan part time çalış. Üniversite ortamını iyi değerlendir. Hayatı orada öğreniyosun. Arkadaşlıklar edin. Sevgilin olsun. Yanlış yapmaktan korkma. Kendine güven. Kendini korumayı öğren. Kendini tanı.Yapacağın yanlışlarla hayatı öğreniyosun. Bunları yaparken tekrar söylüym derslerini ihmal etme ve kendinden asla ödün verme. Ben tabiri caizse mal gibi yaşamışım. Üniversiteyi bitirince o kadar saftım ki kurtlar sofrasında kuzuymuşum anlayamadım.

Maalesef calismayi dusundum fakat sadece dusundum yani bolumum deli gibi agir... Derslerime cok onem veriyorum zaten calismayi seven biriyim, dedikleriniz icin size binlerce keeeeeeezzz tesekkur ederim!!!! O zaman ki siz, simdi benim...
Bir erkek arkadasim var fakat derslerimin yogunlastigi zaman acikca ara vermeyi planliyorum, anlayislidir yine de derslerime mani olmasini istemiyorum. Yaklasik 1 ay sonra okulum acilacak, bu yazdiginizi hic unutmayacagim

Merhaba hanimlar, actigim her konuda yasamimla ilgili tavsiye alirken bir kac kisisel bilgimi de veriyorum. Goz onunde bulundurarak cevap verdiginizi dusunuyorum. Tekrar yaziyorum ben İzmir'de yasiyorum fakat Aydın'da universite okumaktayim, hayatim boyunca aileme cok bagli bir kiz oldum. Zaten actigim konulardan birinde annemin asiri evhamli biri oldugundan bahsetmistim, bu yuzden onun aklini arkada birakmamak adina o guvensiz gordugu bir yere gitme dese gitmem, disari ciktigimda zamanimi iyi kullanirim, saatinde donerim bunun gibi seyler. Her Allahin haftasonu İzmir'e gelmek beni yoruyor, ona dayansam da maddi anlamda cok coktum. Her gelisimde cebimde para oluyor, babam biraz daha veriyor. Okudugum sehirde neredeyse hic disari cikmiyorum, ders calisiyorum sosyal hayatim 0, haliyle harcamamis oluyorum ama yine bakiyorum param yok. Ustume basima hic birsey alamiyorum, kiyafetlerimi donusumlu giymekten cok sıkıldım, hersey gozumde kaliyor. Cogu arkadasim paralariyla her yeri geziyor, anlamiyorum onlar mi cok hesap yapiyor ben mi yanlis kullaniyorum? Bu yuzden artik 1 saatlik mesafeye her haftasonu gidis donus 40 lira odeyemeyecegimi soyledim anneme, biraz gezmek istiyorum, hayatimin en guzel yillari universite yasami ama ben hic adam gibi kullanamiyorum. Siz ne yapardiniz, nasil bir yol izlerdiniz annenizi kirmadan bunu soylemeye? Ya da paranizi nasil harcardiniz okurken? Ekim'de Istanbul'a gideyim dedim (hayatimda hic gitmedim) aileminde borclari var onumuzdeki bir 4 yil kadar gidemeyiz herhalde, arkadaslarim davet etti kalacak yerim hazir, bilet fiyati gidis donus 100 lira. Cebimde para yok, gecen yasit oldugum arkadasim Ukrayna'dan dondu. Anlamiyorum?????? Lutfen butun deneyim ve tecrubelerinizi ogrenmeye cok ihtiyacim var.
Her hafta sonu evine gitmek zorunda degilsin 2 hafta bir git , ayda 1 kere git. Ailenin hem yakinda hemde uzakta olmasi bence cok iyi, ailesinin yaninda okuyanlar veya ailesiyla arasinda 10-15 saatlik mesafe olanlarda var cunku.
Gezmeye gidenlere gelince hicvirsey almuyorum disari cikmiyorum diyorsun giden arkadaslarin illaki ucuz bilet bulup ucuz otellerde kalip ucuz yemekler yiyorlardir ama sonucta yinede belli bir butceleri olmasi lazim oda mecburen ailelerinden geliyordur. Herkesin ailesi aylik ayni oarayi yollamiyor ki ben kendi ogrenciligimden biliyorum hepimiz ayni yurtta kalirdik aylik benim 2 katim parayi harcayanda olurdu benim harcligimin yarisiyla ayin sonunu getirende. Kisaca kendini arkadaslarinin hayatiyla karsilastirma bilip bilmeden. Ama ailenin yanina gitmek konusunda degisiklik yapabilirsin.

Bende aileme çok bağlıyım
Üniversite okurken her hafta sonu 6 saat git 6 saat gel
İlk bir yıl tamamen böyleydi
Sonra tek eve çıktım ara ara annem abbam kardeşlerim yanıma gelip gittiler o her hafta ayda bire düştü
4 yıl hergün kaç kes konusuyorduk sayısını bilmem
Kısıtlayan bir ailem yok gecede dışarı çıksam sorun olmaz
Sadece hep haber verdim şuraya gidiyorum şu saatte döneceğim
Evdeym
Hatta annemin durumundan dolayı ocak kapalı kapılar kitli vs vs hep kontrol ettim telde konusurken
Bir süre sonra anlıyorlar kendi ayakların üzerinde durabileceğini
Anen kırılmaz arkadaşlarımla böyke böyle bir plan yaptık
Harcamalarımda artsın istemiyorum
Paramı biriktirip şuraya gideceğim şunu yapacağım de
Arada annen gelemezmi olduğun yere

Back
X