- Konu Sahibi benkahvecanavari
Merhaba hanimlar, actigim her konuda yasamimla ilgili tavsiye alirken bir kac kisisel bilgimi de veriyorum. Goz onunde bulundurarak cevap verdiginizi dusunuyorum. Tekrar yaziyorum ben İzmir'de yasiyorum fakat Aydın'da universite okumaktayim, hayatim boyunca aileme cok bagli bir kiz oldum. Zaten actigim konulardan birinde annemin asiri evhamli biri oldugundan bahsetmistim, bu yuzden onun aklini arkada birakmamak adina o guvensiz gordugu bir yere gitme dese gitmem, disari ciktigimda zamanimi iyi kullanirim, saatinde donerim bunun gibi seyler. Her Allahin haftasonu İzmir'e gelmek beni yoruyor, ona dayansam da maddi anlamda cok coktum. Her gelisimde cebimde para oluyor, babam biraz daha veriyor. Okudugum sehirde neredeyse hic disari cikmiyorum, ders calisiyorum sosyal hayatim 0, haliyle harcamamis oluyorum ama yine bakiyorum param yok. Ustume basima hic birsey alamiyorum, kiyafetlerimi donusumlu giymekten cok sıkıldım, hersey gozumde kaliyor. Cogu arkadasim paralariyla her yeri geziyor, anlamiyorum onlar mi cok hesap yapiyor ben mi yanlis kullaniyorum? Bu yuzden artik 1 saatlik mesafeye her haftasonu gidis donus 40 lira odeyemeyecegimi soyledim anneme, biraz gezmek istiyorum, hayatimin en guzel yillari universite yasami ama ben hic adam gibi kullanamiyorum. Siz ne yapardiniz, nasil bir yol izlerdiniz annenizi kirmadan bunu soylemeye? Ya da paranizi nasil harcardiniz okurken? Ekim'de Istanbul'a gideyim dedim (hayatimda hic gitmedim) aileminde borclari var onumuzdeki bir 4 yil kadar gidemeyiz herhalde, arkadaslarim davet etti kalacak yerim hazir, bilet fiyati gidis donus 100 lira. Cebimde para yok, gecen yasit oldugum arkadasim Ukrayna'dan dondu. Anlamiyorum?????? Lutfen butun deneyim ve tecrubelerinizi ogrenmeye cok ihtiyacim var.