Aileye asiri baglilik

Her hafta sonu evine gitmek zorunda degilsin 2 hafta bir git , ayda 1 kere git. Ailenin hem yakinda hemde uzakta olmasi bence cok iyi, ailesinin yaninda okuyanlar veya ailesiyla arasinda 10-15 saatlik mesafe olanlarda var cunku.
Gezmeye gidenlere gelince hicvirsey almuyorum disari cikmiyorum diyorsun giden arkadaslarin illaki ucuz bilet bulup ucuz otellerde kalip ucuz yemekler yiyorlardir ama sonucta yinede belli bir butceleri olmasi lazim oda mecburen ailelerinden geliyordur. Herkesin ailesi aylik ayni oarayi yollamiyor ki ben kendi ogrenciligimden biliyorum hepimiz ayni yurtta kalirdik aylik benim 2 katim parayi harcayanda olurdu benim harcligimin yarisiyla ayin sonunu getirende. Kisaca kendini arkadaslarinin hayatiyla karsilastirma bilip bilmeden. Ama ailenin yanina gitmek konusunda degisiklik yapabilirsin.

Evet cok dogru bir yorum yaptiniz, belki belli bir butce aliyorlardir, haklisiniz kendimi kiyaslamakla biraz hata yaptim. Zaten benim disarda yeme ve abur cubur alma gibi seylerimi kesmem gerekiyor, belirli mekanlarda yemek yememeye ozen gosteririm en azindan 20 lira cebimde kalir. Toplu olarak harcamalarimi dusunecegim bu mesajinizla. objektif yaklasitiginiz icin tesekkur ederim. Goremedigim seyleri yorum olarak yazdiniz

Bende aileme çok bağlıyım
Üniversite okurken her hafta sonu 6 saat git 6 saat gel
İlk bir yıl tamamen böyleydi
Sonra tek eve çıktım ara ara annem abbam kardeşlerim yanıma gelip gittiler o her hafta ayda bire düştü
4 yıl hergün kaç kes konusuyorduk sayısını bilmem
Kısıtlayan bir ailem yok gecede dışarı çıksam sorun olmaz
Sadece hep haber verdim şuraya gidiyorum şu saatte döneceğim
Evdeym
Hatta annemin durumundan dolayı ocak kapalı kapılar kitli vs vs hep kontrol ettim telde konusurken
Bir süre sonra anlıyorlar kendi ayakların üzerinde durabileceğini
Anen kırılmaz arkadaşlarımla böyke böyle bir plan yaptık
Harcamalarımda artsın istemiyorum
Paramı biriktirip şuraya gideceğim şunu yapacağım de
Arada annen gelemezmi olduğun yere

Offffff 6 saat cokmus!!! 1 saat icin tantana cikartmam ama icim icimi yer sirt agrilarimdan, 6 saat nasil dayandiniz hemde 1 yil boyunca??
Ailem gunu birlik gelebilir fakat kalamaz, sizin gibi ev dusunmuyorum.

Offffff 6 saat cokmus!!! 1 saat icin tantana cikartmam ama icim icimi yer sirt agrilarimdan, 6 saat nasil dayandiniz hemde 1 yil boyunca??
Ailem gunu birlik gelebilir fakat kalamaz, sizin gibi ev dusunmuyorum.
Annenle konuş bence
Kırılacağını düşünüyorsan pat diye değilde
Hafta içinden bı hafta sonu gelemeyeceğim anne şunu yapıcam
Daha sonra yavaş yavaş alıştırırsın
Bence kırılmaz seni anlayacaktır
Daha ileri boyuta taşı hatta
Okul bitecek ilerde iş sahibi olunca şimdiki zamanım olmayacak yada evlenince aklımda kalan bir sürü şey olacak
Biraz daha kendi ayaklarımın üstüne basmak
Yeni yerler görmek yapmak istediğim şeyleri zamanım varken yapmak istiyorum gibi

Annenle konuş bence
Kırılacağını düşünüyorsan pat diye değilde
Hafta içinden bı hafta sonu gelemeyeceğim anne şunu yapıcam
Daha sonra yavaş yavaş alıştırırsın
Bence kırılmaz seni anlayacaktır
Daha ileri boyuta taşı hatta
Okul bitecek ilerde iş sahibi olunca şimdiki zamanım olmayacak yada evlenince aklımda kalan bir sürü şey olacak
Biraz daha kendi ayaklarımın üstüne basmak
Yeni yerler görmek yapmak istediğim şeyleri zamanım varken yapmak istiyorum gibi

Beni anlayarak yorum yaptiginiz icin coookk tesekkur ederim. Burada actigim bir kac konuda yapmak istediklerimi evlilikte zaman bulamayacagimi, cocuk olursa hic yapamayacagimdan bahsettim, hep olumlu geri donusler aldim. Neden bu kadar ilerisini dusunuyosun diyebilirsiniz fakat durum uzun vadede bu. Kalbini kirmadan soyleyecegim, adimlarimi saglam atarak yasacagim bu yil, en azindan deneyecegim. Hem bir deneyim olur

Beni anlayarak yorum yaptiginiz icin coookk tesekkur ederim. Burada actigim bir kac konuda yapmak istediklerimi evlilikte zaman bulamayacagimi, cocuk olursa hic yapamayacagimdan bahsettim, hep olumlu geri donusler aldim. Neden bu kadar ilerisini dusunuyosun diyebilirsiniz fakat durum uzun vadede bu. Kalbini kirmadan soyleyecegim, adimlarimi saglam atarak yasacagim bu yil, en azindan deneyecegim. Hem bir deneyim olur
Kesinlikle öyle deneyim şu hayatta kazanabileceğin en iyi şey
Kesinlikle ilerisini düşünmelisin tabiki bunu kendini yıpratacak boyuta getirmeden
Ve evet iş olunca yada evlenince bekarken yaptığın herşeyi yapamıyorsun
Maddi manevi anlamda iki kişilik düşünmen gerekiyor
Ben okurken tüm türkiyeyi gezdim iyiki yapmışım dıyorum
Eşimlede gezıyoruz ancak sadece cok yakın illere bir günlüğüne gidip gelebiliyoruz
Para konusunu bende hiç beceremiyorum evlendim hala hesabımı eşim olmasa tutamam
Ablam iyidir bu konuda
Telefonunda bir uygulama vardı adını tam bilmiyorum ama giderim var gibi birşey herseyı oraya yazar
O ay öncelikli yapmak istediklerini be kadar mal olacagı vs bı bak ıstersen

Kesinlikle öyle deneyim şu hayatta kazanabileceğin en iyi şey
Kesinlikle ilerisini düşünmelisin tabiki bunu kendini yıpratacak boyuta getirmeden
Ve evet iş olunca yada evlenince bekarken yaptığın herşeyi yapamıyorsun
Maddi manevi anlamda iki kişilik düşünmen gerekiyor
Ben okurken tüm türkiyeyi gezdim iyiki yapmışım dıyorum
Eşimlede gezıyoruz ancak sadece cok yakın illere bir günlüğüne gidip gelebiliyoruz
Para konusunu bende hiç beceremiyorum evlendim hala hesabımı eşim olmasa tutamam
Ablam iyidir bu konuda
Telefonunda bir uygulama vardı adını tam bilmiyorum ama giderim var gibi birşey herseyı oraya yazar
O ay öncelikli yapmak istediklerini be kadar mal olacagı vs bı bak ıstersen

Konuma yorum yaptiginiz icin kendimi baya sansli hissediyorum :KK9:Esinizin de sizin gibi gezmeyi seven bir insan olmasi buyuk sans, ya hic evden cikmayan biri olsaydi???? Benim babam o tiplerden mesela, annem de sizin gibi, dogru duzgun gezmisligimiz yok o yuzden bu tarz bir evlilige de sahit olunca korktum vallaha, universitedeyken kulturel anlamda ne kadar yer gorulecekse doyayim diyorum. Size ve esinize de bir omur mutluluklar :KK8:

Konuma yorum yaptiginiz icin kendimi baya sansli hissediyorum :KK9:Esinizin de sizin gibi gezmeyi seven bir insan olmasi buyuk sans, ya hic evden cikmayan biri olsaydi???? Benim babam o tiplerden mesela, annem de sizin gibi, dogru duzgun gezmisligimiz yok o yuzden bu tarz bir evlilige de sahit olunca korktum vallaha, universitedeyken kulturel anlamda ne kadar yer gorulecekse doyayim diyorum. Size ve esinize de bir omur mutluluklar :KK8:
Teşekkür ederim canım sende mutlu bir evlilik yaparsın inşallah
Ama öyle benzediğimizi düşünme eşimle herşeyimiz zıttır
Mesela ben veganım elim tam bir et sever
Ben açık alanları severim eşim otel tarzı
Benim ilgi alanlarım komple fen bilimleri etrafında eşim edebiyat ve tarih aşığı
Her konuda tam tersiyiz
Sadece beraber olmaktan zaten zevk aldığımız için yapacağımız şeyleri bazen o secer bazen ben
birbirimize uyarız
Söylenmeyiz tadını çıkarırız
Baban emekli olmadımı annen dürtüklesin biraz onunda hakkı dikediğini yapmak

Bu arada emojiler ayrı bir hava veriyor yorumlara telden girdiğimden uğraşamadım :(

Teşekkür ederim canım sende mutlu bir evlilik yaparsın inşallah
Ama öyle benzediğimizi düşünme eşimle herşeyimiz zıttır
Mesela ben veganım elim tam bir et sever
Ben açık alanları severim eşim otel tarzı
Benim ilgi alanlarım komple fen bilimleri etrafında eşim edebiyat ve tarih aşığı
Her konuda tam tersiyiz
Sadece beraber olmaktan zaten zevk aldığımız için yapacağımız şeyleri bazen o secer bazen ben
birbirimize uyarız
Söylenmeyiz tadını çıkarırız
Baban emekli olmadımı annen dürtüklesin biraz onunda hakkı dikediğini yapmak

Bu arada emojiler ayrı bir hava veriyor yorumlara telden girdiğimden uğraşamadım :KK43:

Sizin destekleyici mesajlariniz yeter! :KK51:Babam emekli degil kendi isinde, maddiyat ve ya zamanla alakali degil yani durumumuzun cok ust duzey oldugu zamanlarda da gezenti degilmis, insanin icinde olmadigi surece gerisi cokta onemli degil zaten :işsiz: Bakalim ben neler yapacagim :süslü:

Sizin destekleyici mesajlariniz yeter! :KK51:Babam emekli degil kendi isinde, maddiyat ve ya zamanla alakali degil yani durumumuzun cok ust duzey oldugu zamanlarda da gezenti degilmis, insanin icinde olmadigi surece gerisi cokta onemli degil zaten :işsiz: Bakalim ben neler yapacagim :süslü:
Ufaktan başla bakalım
İlk gezdiğin yerden fotoğraf isterim :)

2 haftasonu gidiş dönüş biletin 80 lira yapıyor zaten üstüne 20 daha koy bilet parası çıkar.
Ama ailenin açısından düşününce, borçları varsa hesap yapmak zorundalar.
Haftasonu onlarla kalman, evde yemek yemen daha tasarruflu oluyor onlara göre.
Okul bitip çalışınca bugünlerin acısını çıkarırsın.
Bende okula giderken aileme ekstra masraf olmamak için tutumlu davranırdım, sonra çalıştım kazandığım parayı dilediğim gibi harcadım.
En doğrusu bu.
Bende ailemle yaşıyorum yaşadığım şehirde okuyorum, maddi durumumuz çok çok iyi diyemem ama kötüde diyemem, kendi yağında kavrulmak deyimi vardır ya aynı o hesap, yazdıklarını okudum aslında benzer bir yaşantımız var ama ben bunu büyütmedim gözümde, belki de bu benim yapım bundan kaynaklı olabilir... Zaman zaman bende arkadaşlarımla cafelerde oturmak, gördüğüm beğendiğim şeyleri almak istedim fakat imkanım ölçüsünde gerçekleştirdim bunu... Burs alıyor yada part time çalışıyor musun Bilmiyorum fakat part time işlere bakabilirsin, arkadaşlarınla cafede oturmak yerine onları evine davet edebilirsin, alışveriş yaparken önem sırasına göre alışveriş yapabilirsin, hepsini geçtim eğer bunları gerçekleştiremiyorsan mesleğe başlayacağın zamanı biraz daha beklemelisin, kazandığın parayla o zaman daha rahat harcama yapabilirsin, umarım yardımcı olabilmişimdir

Bende ailemle yaşıyorum yaşadığım şehirde okuyorum, maddi durumumuz çok çok iyi diyemem ama kötüde diyemem, kendi yağında kavrulmak deyimi vardır ya aynı o hesap, yazdıklarını okudum aslında benzer bir yaşantımız var ama ben bunu büyütmedim gözümde, belki de bu benim yapım bundan kaynaklı olabilir... Zaman zaman bende arkadaşlarımla cafelerde oturmak, gördüğüm beğendiğim şeyleri almak istedim fakat imkanım ölçüsünde gerçekleştirdim bunu... Burs alıyor yada part time çalışıyor musun Bilmiyorum fakat part time işlere bakabilirsin, arkadaşlarınla cafede oturmak yerine onları evine davet edebilirsin, alışveriş yaparken önem sırasına göre alışveriş yapabilirsin, hepsini geçtim eğer bunları gerçekleştiremiyorsan mesleğe başlayacağın zamanı biraz daha beklemelisin, kazandığın parayla o zaman daha rahat harcama yapabilirsin, umarım yardımcı olabilmişimdir

Tesekkur ederim, iki yil devletten kredi almadan yasadim, alirsam ilerde is hayatinda maasimdan kesilmesini istemedim cunku ise baslayinca tek eve cikma dusuncem vardi ama bu yil basvurusunu yapicam, iyi bir maas aliyor arkadasim, hic olmazsa yanimda para olur, mezun olduktan sonrasi Allah kerim diecegim artik, demek ki boyle cok ince dusunmek olmuyormus bazen

Bence annenizle konusun cok yoruldugunuzu derslerinize konsantre olsmadiginizi arkadas ortaminizin olmadigini anlatin.once 15gunde 1 sonra ayda 1 gidin izmire.bir daha bu yasa gelmeyeceksiniz tadini cikarin.

aynen bu durumu söyleyin. maddi olarak anlamsız geliyor. hem yoruluyorum. derlere ödevlere yetişemiyorum vs vs. her hafta değil iki haftada bir sonra üç haftada bir... bi şekilde ayarlarsınız sonra. kalp kırılır belki ama siz rahat edersiniz.

Back
X