Aileye ev yaptirma meselesi

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Kizlar selam.
Fikrinizi almak istedigim bir durum var.

Konuyu hic karistirmadan anlatayim, esim 5 kardes. 2si kiz 3u erkek. Erkeklerden sadece esim evli.
Askerdeki kaynim esimle konusmus, koydeki arsalarina annesi ve babasi icin ev yaptiralim masrafi da uce boluselim demis. Uc erkek kardes iste.
Esim de "yarin bir gun evleneceksiniz, borcunuz harciniz olur, babamlarin koye gitmeye niyeti mi var sanki?" Demis. Kaynim da "eninde sonunda gidecekler ev gecindirme telasina dusersek yapamayiz" demis.
(Koye gitme niyetleri falan yok)

Esim de "ben ev gecindiriyorum benim gunahim ne o zaman? Ben kendi evimi almadim daha" Demis.
Kaynim da "evin var ya senin" demis. (Amma kim dedi ne dedili konu oldu be)

Neyse velhasili kelam esim ondan sonra cildirmis. Evi kayinpederim verdi, ona guvenip niye ev yapiyorum, ev yapılacaksa en kucuk de buyur 5e bolunur masraf milletin esegi ben miyim? Tarzi ucmus gitmis. Fazla ucmus ama, gereksiz detay.

(Evi babam hediye etti, oturmuyoruz, kiradayiz)

Esimlerin ailesinde gelenek suymus, anne baba en son evlenen oglu ile beraber yasiyor. Ev yaptırmak isteyen kaynim da günah kecisi konumunda. Ha o gune kim ole kim kala ama aday belli.

Esim bana yazismasini gosterdiginde "ileride zaten muhtac duruma dusecekler (emekli maaslari falan olmayacak) zaten yardim edecegiz, bugun ev yaptiracagimiza kiralarini oderiz, koydeki yerin ne faydasi olacak. Ki zaten gitmezler. " dedim.

Adam daha da celallendi... "ileride de yaptirmam masrafi neyse 5e bolunur herkes oder kim bana ne yapmis da karsiligini bekliyor?" Modunda.

Benim fikir almak istedigim konu su, ben tek cocugum. Hadi beni gec bizde genel olarak anaya babaya ev yapmak falan yoktur. Bizde buyukler cocuklarina destek olur. Onceki nesil zaten malini mulkunu yapar, sonra cocuguna yapar. Yabanci oldugum bir durum.

Bu ev meselesi ne olacak? Yani yaptirilmali mi, 3e mi 5mi bolunmeli? Yoksa yapilmamali mi?

Dedigim gibi yabanci oldugum bir konu ve esimi yanlis yonlendirmis olabilirim.

burada dedıgınıze gore bu akıl küçük kaynınızdan cıkmıs
yanı heralde kendısı evlenınce onlarla oturmak ıstemıyor kı anasına babasına ev yapma derdınde

ben esınızı haklı buldum
anne baba ev ıstıyorsa bunu der zaten kucuk cocuga ne oluyor kı kardeslerı örgütleyip ev yapalım dıyor ?
sizin kaynananız kayınpederınız kırada mı?
kırada degılse kaynınız onalrın evıne evlenıp anasını babasını koye gondermek ıstıyor kı bu ıstegı ıcınde dıger kardeslerını fişekliyor ( çok sinir bozucu)
e

burada dedıgınıze gore bu akıl küçük kaynınızdan cıkmıs
yanı heralde kendısı evlenınce onlarla oturmak ıstemıyor kı anasına babasına ev yapma derdınde

ben esınızı haklı buldum
anne baba ev ıstıyorsa bunu der zaten kucuk cocuga ne oluyor kı kardeslerı örgütleyip ev yapalım dıyor ?
sizin kaynananız kayınpederınız kırada mı?
kırada degılse kaynınız onalrın evıne evlenıp anasını babasını koye gondermek ıstıyor kı bu ıstegı ıcınde dıger kardeslerını fişekliyor ( çok sinir bozucu)
e

Evet kiradalar.

Yani kaynimin sevgilisi var da, daha 20 yasinda. Askerde. Evlilik ha deyince olan sey de degil.

Zaten acikcasi bu kurallarini da sevmedim ama yeni ogrendim. Niye yasasinlar en kucukle onun da kendi evinin olmasi hakki gayet. Hele ki bizim nesil ceker mi kv kp...

bellıkı kaynınızın gorustugu bı kız var ;)
evlenınce aıleyle oturmak ıstemedıgınden sımdıden anne babanın oturacagı evın derdıne dusmus
bence herkes kendı evının derdıne dussun kımse kımseye ev almasın yapmasın
kımse babadan anneden bırsey beklemesın herkes kendıne yaptıkları harcamaların gıderlerın dısında arta kalan parayla aıleye yardım etsın (durumları yok ıse )
bu en buyuk destek zaten..
annenın babanın boyle bı ıstegı talebı yok cocuk nıye derdıne dusmus
ac degıller acıkda degıller nıye yanı...
durduk yere huzursuzluk...
hanı evde hıc bekar kalmaz karı koca cok yalnız kalır caresız kalır da ev derdıne dusulur anlarım
dereyı gormeden pacayı sıvamıs bence hıc bu konulara gırmeyın bosverın...
o zaman gelınce konusuruz desın gecıstırsın esın

Kizlar selam.
Fikrinizi almak istedigim bir durum var.

Konuyu hic karistirmadan anlatayim, esim 5 kardes. 2si kiz 3u erkek. Erkeklerden sadece esim evli.
Askerdeki kaynim esimle konusmus, koydeki arsalarina annesi ve babasi icin ev yaptiralim masrafi da uce boluselim demis. Uc erkek kardes iste.
Esim de "yarin bir gun evleneceksiniz, borcunuz harciniz olur, babamlarin koye gitmeye niyeti mi var sanki?" Demis. Kaynim da "eninde sonunda gidecekler ev gecindirme telasina dusersek yapamayiz" demis.
(Koye gitme niyetleri falan yok)

Esim de "ben ev gecindiriyorum benim gunahim ne o zaman? Ben kendi evimi almadim daha" Demis.
Kaynim da "evin var ya senin" demis. (Amma kim dedi ne dedili konu oldu be)

Neyse velhasili kelam esim ondan sonra cildirmis. Evi kayinpederim verdi, ona guvenip niye ev yapiyorum, ev yapılacaksa en kucuk de buyur 5e bolunur masraf milletin esegi ben miyim? Tarzi ucmus gitmis. Fazla ucmus ama, gereksiz detay.

(Evi babam hediye etti, oturmuyoruz, kiradayiz)

Esimlerin ailesinde gelenek suymus, anne baba en son evlenen oglu ile beraber yasiyor. Ev yaptırmak isteyen kaynim da günah kecisi konumunda. Ha o gune kim ole kim kala ama aday belli.

Esim bana yazismasini gosterdiginde "ileride zaten muhtac duruma dusecekler (emekli maaslari falan olmayacak) zaten yardim edecegiz, bugun ev yaptiracagimiza kiralarini oderiz, koydeki yerin ne faydasi olacak. Ki zaten gitmezler. " dedim.

Adam daha da celallendi... "ileride de yaptirmam masrafi neyse 5e bolunur herkes oder kim bana ne yapmis da karsiligini bekliyor?" Modunda.

Benim fikir almak istedigim konu su, ben tek cocugum. Hadi beni gec bizde genel olarak anaya babaya ev yapmak falan yoktur. Bizde buyukler cocuklarina destek olur. Onceki nesil zaten malini mulkunu yapar, sonra cocuguna yapar. Yabanci oldugum bir durum.

Bu ev meselesi ne olacak? Yani yaptirilmali mi, 3e mi 5mi bolunmeli? Yoksa yapilmamali mi?

Dedigim gibi yabanci oldugum bir konu ve esimi yanlis yonlendirmis olabilirim.

Kaynınız tamamen kendini garanti alma derdinde
Nasıl olsa annemler benimle yasayacak hiç olmazsa evi ortak yaptırırım masraftan kurtulurum diye düşünmüş olmalı bana göre
Eşiniz haklı
Kimse kimseyle oturmasın herkes kendi evini kendi kursun en güzeli
Böylece kimse kimseden bir şey isteyemez

Ahah ev yaptırmak isteyen buyursun yaptırsın. Daha köye gidecekleri belli bile değil. Hadi yaptırıldı diyelim, ilerde yaşlılar ikidebir hastaneye gidecekler, köyde zaten kalamazlar. Kaynınız saçmalamış yani.

bellıkı kaynınızın gorustugu bı kız var :KK66:
evlenınce aıleyle oturmak ıstemedıgınden sımdıden anne babanın oturacagı evın derdıne dusmus
bence herkes kendı evının derdıne dussun kımse kımseye ev almasın yapmasın
kımse babadan anneden bırsey beklemesın herkes kendıne yaptıkları harcamaların gıderlerın dısında arta kalan parayla aıleye yardım etsın (durumları yok ıse )
bu en buyuk destek zaten..
annenın babanın boyle bı ıstegı talebı yok cocuk nıye derdıne dusmus
ac degıller acıkda degıller nıye yanı...
durduk yere huzursuzluk...
hanı evde hıc bekar kalmaz karı koca cok yalnız kalır caresız kalır da ev derdıne dusulur anlarım
dereyı gormeden pacayı sıvamıs bence hıc bu konulara gırmeyın bosverın...
o zaman gelınce konusuruz desın gecıstırsın esın

Evet gorustugu biri var da. Daha 20 yasindalar, kiz uni okuyacak vs. Kacmak falan gibi atraksiyonlara girmezlerse ohooo.

Kaynınız tamamen kendini garanti alma derdinde
Nasıl olsa annemler benimle yasayacak hiç olmazsa evi ortak yaptırırım masraftan kurtulurum diye düşünmüş olmalı bana göre
Eşiniz haklı
Kimse kimseyle oturmasın herkes kendi evini kendi kursun en güzeli
Böylece kimse kimseden bir şey isteyemez

Benimle ayni dusunceleri gorunce mutlu oluyorum.

5'e bölünmesini anladım da 3'e bölmek neden? Kız çocuğu çocuktan sayılmıyor mu?
Ev yaptırmak filan bunlar gönlünden kopanın yapacağı şeyler. Kaç çocuğu ne kadar yardım etmek isterse o kadar etmeli.

ben küçük kayına biraz hak verdim :)
en küçük diye çocugun günahı ne, neden anne ve babayla o yaşamak zorunda hissetsin ki.
Ama senin eşinde kendi açısından haklı, ev geçindiriyor.
Orada doğru söylemiş yani.
Bence eşin ve kardeşler küçük kayın evlendiginde anne ve babaya ev tutsun, kirayıda 5 e bölsünler.

yani anne babalara da biraz ibret olsun bu durum. Gençlikte bunlar düşünülüp hesaplanmalı.
İnsanın bir emekliliği olmaz mı.
Sonra böyle hem kendilerine, hem çocuklara zor.

Ahah ev yaptırmak isteyen buyursun yaptırsın. Daha köye gidecekleri belli bile değil. Hadi yaptırıldı diyelim, ilerde yaşlılar ikidebir hastaneye gidecekler, köyde zaten kalamazlar. Kaynınız saçmalamış yani.

Anne babası köye gitmeyecekmiş
Kaynının kendi halt yemesi
Senin babanın verdiği eve kadar hesap etmiş
Hiç sevmem böyle tipleri
Tabi ki saçma olur gidileceği bile belli olmayan yerden ev alınması

Sanirim yanlis yonlendirmemisim...

_____

Peki ileride yapilse masraf 3e mi bölünmeli 5e mi?
Meraktan soruyorum bu kismi.

Benimle ayni dusunceleri gorunce mutlu oluyorum.

Adam sizin oturduğunuz evi bile hesaplamış
Bu tarz insanlar Allah korusun yaşlılara bir şey oldu mu hemen miras derdine düşerler sen bunu yaptın ben senden fazla yaptım
En güzeli herkesin kendi evini kendi yapması kimse de hak iddia edemez

Kayniniz evlenince ailesiyle beraber yaşamamak için böyle bisey dusunmus ve bunu da anne babaya açık açık soyleyemedigi için abisine söylemiş.
Maddi yönden durumumuz varsa ortaklaşa yaptırılabilir ama yoksa bisey diyemem.
Hem anne babya yapılan her iylik kat be kat karşılığını bulur.
Bu arada soydan gelen şu beraber oturma olayı çok saçma.
Kimse kimseyle oturmaya mecbur değil.
Bence Eşiniz kardeşiyle açık açık konussun.
" anne babayla beraber oturmak istemiyo musun ? Bu konuyu aileyle oturup konuşalım" diye destek olsun.
Küçük kayninda beraber oturmak istemedigi için bir çıkar yol ariyo sanırım.
Yasida küçük bilemiyo nasıl davranacağını.
Eşiniz bence kayniniza bu kadar devri davranmasin.
Yasında küçük askerderdeymis zaten.

Son düzenleme:
Evet kiradalar.

Yani kaynimin sevgilisi var da, daha 20 yasinda. Askerde. Evlilik ha deyince olan sey de degil.

Zaten acikcasi bu kurallarini da sevmedim ama yeni ogrendim. Niye yasasinlar en kucukle onun da kendi evinin olmasi hakki gayet. Hele ki bizim nesil ceker mi kv kp...
eee o halde ana baba kirada bu çocuk neyin derdinde ?
kendı de evlenecek kendı evı var mı ki anasına babasına ev yaptırmak için milleti örgütlüyor ?
saçma ya !
herkes kendi evini derdine düşsün bence
ha anasıyla babasıyla evlenınce oturmak ıstemıyordur ona bıse dıyemem haklı dediğiniz gibi kim çeker kaynanayı bu çağda ?
ama sacmalık bence dedıgı ve vardır bı hesabı
bence siz eşinizin uyanık olduguna şükür edin ben gayet mantıklı buldum eşinizin verdiği cevapları
ağzını açıp benim anacığımın babacığımın evi yok deyıp hatta açılın anama babam ben ev alırım diyip bütün yükü üstlenenler de var
bu konu ile alakası yok ama mesela 7 8 kardes oluyorlar anası hasta olunca alıyor sadece bır cocuk evde karısına anasını baktıranlar var anamı kımseye bırakmam dıye var öleleri yanı
siz bence karışmayın eşiniz gayet güzel halletmiş

Sanirim yanlis yonlendirmemisim...

_____

Peki ileride yapilse masraf 3e mi bölünmeli 5e mi?
Meraktan soruyorum bu kismi.
Bence beşe bölünmeli
Ama madem onlarda tek erkekler yapıyo, daha sonra da hak iddia etmesin kız kardeşleri

Back
X