Aileye ev yaptirma meselesi

3 kisi oderse miras da 3 e bölünür bizde.5 kiz kardesiz. en kucugumuz annemlere ev aldi. ya 35 er bin kardesime verecegiz ya da ev kaedesimin olacak

Sigorta girişi var mı bari her ay biri sigortasını ödese de emekli olsa

Emeklilikleri olsaydı keşke.

Herkes kendince haklı.

Hayatını kuramayan büyükleri gördükçe onlara ayrı, çocuklara ayrı üzülüyorum.

İleride herkesin durumu olacağı da kesin değil ki, kesin mi?
5'e bölmek daha mantıklı tabii ki.

Onu bunu bilmem ama eşini taktir ettim.
Bence yönlendirmeye ihtiyacı yok
Eğriyi doğruyu görüp tartıp bide cevap veren adam bırak o seni yönlendirsin :)

Eşinizin düşünce yapısına hayran oldum, kıymetini bilin Allah size bağışlasın. Hele ki kayınpederim ev verdi ona güvenip niye ev yapıyorum demiş, benim kendi evim ailem var demiş ya bravoo. Adil adam, mantıklı adam. Bence yaptırmayın eşiniz yerden göğe kadar haklı ilerde kira masrafı ödenir 5 e bölünür. eşiniz zaten mantıklı düşünüyor yönlendirmeye gerek yok.

Miras 5 e bölüneceğine göre evin masrafı da 5 e bölünmeli. Köye ev yaptırmak yerine bunu söyleyen kayninız kredi çekip anne babasına şu anda yaşadıkları yerde ev alsın 5 kardeş krediyi beraber ödesin, en azından düzgün bir evleri olur. Köyde yaşlanınca nasıl oturacaklar sürekli hastalık derdiyle.

Kizlar selam.
Fikrinizi almak istedigim bir durum var.

Konuyu hic karistirmadan anlatayim, esim 5 kardes. 2si kiz 3u erkek. Erkeklerden sadece esim evli.
Askerdeki kaynim esimle konusmus, koydeki arsalarina annesi ve babasi icin ev yaptiralim masrafi da uce boluselim demis. Uc erkek kardes iste.
Esim de "yarin bir gun evleneceksiniz, borcunuz harciniz olur, babamlarin koye gitmeye niyeti mi var sanki?" Demis. Kaynim da "eninde sonunda gidecekler ev gecindirme telasina dusersek yapamayiz" demis.
(Koye gitme niyetleri falan yok)

Esim de "ben ev gecindiriyorum benim gunahim ne o zaman? Ben kendi evimi almadim daha" Demis.
Kaynim da "evin var ya senin" demis. (Amma kim dedi ne dedili konu oldu be)

Neyse velhasili kelam esim ondan sonra cildirmis. Evi kayinpederim verdi, ona guvenip niye ev yapiyorum, ev yapılacaksa en kucuk de buyur 5e bolunur masraf milletin esegi ben miyim? Tarzi ucmus gitmis. Fazla ucmus ama, gereksiz detay.

(Evi babam hediye etti, oturmuyoruz, kiradayiz)

Esimlerin ailesinde gelenek suymus, anne baba en son evlenen oglu ile beraber yasiyor. Ev yaptırmak isteyen kaynim da günah kecisi konumunda. Ha o gune kim ole kim kala ama aday belli.

Esim bana yazismasini gosterdiginde "ileride zaten muhtac duruma dusecekler (emekli maaslari falan olmayacak) zaten yardim edecegiz, bugun ev yaptiracagimiza kiralarini oderiz, koydeki yerin ne faydasi olacak. Ki zaten gitmezler. " dedim.

Adam daha da celallendi... "ileride de yaptirmam masrafi neyse 5e bolunur herkes oder kim bana ne yapmis da karsiligini bekliyor?" Modunda.

Benim fikir almak istedigim konu su, ben tek cocugum. Hadi beni gec bizde genel olarak anaya babaya ev yapmak falan yoktur. Bizde buyukler cocuklarina destek olur. Onceki nesil zaten malini mulkunu yapar, sonra cocuguna yapar. Yabanci oldugum bir durum.

Bu ev meselesi ne olacak? Yani yaptirilmali mi, 3e mi 5mi bolunmeli? Yoksa yapilmamali mi?

Dedigim gibi yabanci oldugum bir konu ve esimi yanlis yonlendirmis olabilirim.

bizde de aile çocuğuna destek olur.
eşimlerde de aile çocuğun üstüne yıkılır.
kültür farkı.
Allah yardımcınız olsun.

Hayatımda gördüğüm en işe yaramaz,boş beleş erkek benim dedem zannederdim. O da parası bitince çorap tezgahı açar satardı.Yani annemin babası.Tek evladı da annem bu arada. Ona da öldükten sonra yıkık dökük eşyalardan başka bi şey bırakmadı zaten.Ha bende nenemin 65 yıldır sakladığı melamin fincan takımı var turuncu.İnsan öldüğünde kefen parası bile olmaz mı yaw?! Annesi babası katledildiğinde şuan ki parayla 1-2 milyonluk araziyle bile ilgilenmemiş millet konmuş üstüne.
Allah sanki bazı insanları bela diye yaratıyo.

Kizlar selam.

Konuyu hic karistirmadan anlatayim, esim 5 kardes. 2si kiz 3u erkek. Erkeklerden sadece esim evli.
Askerdeki kaynim esimle konusmus, koydeki arsalarina annesi ve babasi icin ev yaptiralim masrafi da uce boluselim demis. Uc erkek kardes iste.
Esim de "yarin bir gun evleneceksiniz, borcunuz harciniz olur, babamlarin koye gitmeye niyeti mi var sanki?" Demis. Kaynim da "eninde sonunda gidecekler ev gecindirme telasina dusersek yapamayiz" demis.

Esim de "ben ev gecindiriyorum benim gunahim ne o zaman? Ben kendi evimi almadim daha" Demis.

Neyse velhasili kelam esim ondan sonra cildirmis. Evi kayinpederim verdi, ona guvenip niye ev yapiyorum, ev yapılacaksa en kucuk de buyur 5e bolunur masraf milletin esegi ben miyim? Tarzi ucmus gitmis. Fazla ucmus ama, gereksiz detay.

Esimlerin ailesinde gelenek suymus, anne baba en son evlenen oglu ile beraber yasiyor. Ev yaptırmak isteyen kaynim da günah kecisi konumunda. Ha o gune kim ole kim kala ama aday belli.

Esim bana yazismasini gosterdiginde "ileride zaten muhtac duruma dusecekler (emekli maaslari falan olmayacak) zaten yardim edecegiz, bugun ev yaptiracagimiza kiralarini oderiz, koydeki yerin ne faydasi olacak. Ki zaten gitmezler. " dedim.

Adam daha da celallendi... "ileride de yaptirmam masrafi neyse 5e bolunur herkes oder kim bana ne yapmis da karsiligini bekliyor?" Modunda.

Benim fikir almak istedigim konu su, ben tek cocugum. Hadi beni gec bizde genel olarak anaya babaya ev yapmak falan yoktur. Bizde buyukler cocuklarina destek olur. Onceki nesil zaten malini mulkunu yapar, sonra cocuguna yapar. Yabanci oldugum bir durum.

Bu ev meselesi ne olacak? Yani yaptirilmali mi, 3e mi 5mi bolunmeli? Yoksa yapilmamali mi?

yaptırmayın, esınz halı daha sızın evınız yok, ılla yapılacaksa da 5 kardesın 5 ıde esıt oranda yardımcı olur , ortak tapu yapılır olur bıter..

Acaba kp mi yönlendirdi oğlunu, hani alışmış ya başkalarının sırtından geçinmeye. Bir baba için bu laf kullanılmaz diyebilir bazıları ama durum açık ve net bu yani. Tamam babaya anneye bakmak lazım ama karşı tarafta bir gayret gösterir çalışır ama geçinemez anlarım. Çalışmamak ne ya. Eve kim bakıyor şu an. Okuyan bir çocuk var. eşiniz tepki göstermekte haklı. anladığım kadarı ile çocuk yaşta sırtına yükü bindirmiş ailesi.

Kp mala mulke onem veren biri degil. Gunahini almak istemiyorum, hic sanmıyorum. Diger kaynim onlarla yasiyor, o calisiyor. Tum yuk onda.

Evet cok yuk bindirmisler, intikam almaya yer ariyor bazen. Ondan korktum aslinda yanlis yonlendirmeyeyim diye.

Söz konusu para miktarı değil
Ama 3 kişiden ev talep edilirken sonra 5 e bölünürse haksızlık olur bence
İyi ki eşin mantıklı adam.

Iyi ki.

Sigorta girişi var mı bari her ay biri sigortasını ödese de emekli olsa

Bilmiyorum ki var mi? Sanmiyorum ama.

Onu bunu bilmem ama eşini taktir ettim.
Bence yönlendirmeye ihtiyacı yok
Eğriyi doğruyu görüp tartıp bide cevap veren adam bırak o seni yönlendirsin :)

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin :)

Eşinizin düşünce yapısına hayran oldum, kıymetini bilin Allah size bağışlasın. Hele ki kayınpederim ev verdi ona güvenip niye ev yapıyorum demiş, benim kendi evim ailem var demiş ya bravoo. Adil adam, mantıklı adam. Bence yaptırmayın eşiniz yerden göğe kadar haklı ilerde kira masrafı ödenir 5 e bölünür. eşiniz zaten mantıklı düşünüyor yönlendirmeye gerek yok.

Cok tesekkurler :)

Hayatımda gördüğüm en işe yaramaz,boş beleş erkek benim dedem zannederdim. O da parası bitince çorap tezgahı açar satardı.Yani annemin babası.Tek evladı da annem bu arada. Ona da öldükten sonra yıkık dökük eşyalardan başka bi şey bırakmadı zaten.Ha bende nenemin 65 yıldır sakladığı melamin fincan takımı var turuncu.İnsan öldüğünde kefen parası bile olmaz mı yaw?! Annesi babası katledildiğinde şuan ki parayla 1-2 milyonluk araziyle bile ilgilenmemiş millet konmuş üstüne.
Allah sanki bazı insanları bela diye yaratıyo.

Benim kendi adima iyi bir mirasim olacak Allah gecinden versin. Aylar once konusu gectiginde "benim mirasim da 5 evlat onlar bakar bana" demisti de esim "mirasi gectim kendini idame ettir yeter" deyivermisti. O geldi aklima. Bazi insanlar boyle demek ki.

yaptırmayın, esınz halı daha sızın evınız yok, ılla yapılacaksa da 5 kardesın 5 ıde esıt oranda yardımcı olur , ortak tapu yapılır olur bıter..

Tapusunda falan degilim ben. Bir yandan su an evet iyiyiz ama ev isi ekstra bir harcama olur. Getirisi de yok. Acaba yanlis miyiz demek icin konu actim.

Ben kaynina hak verdim aslında.
En küçüğü diye anne ve babasıyla yaşamam zorunda değil.
Ki sevgilisi var demişsiniz belli ki bu konu ikisi arasında konusulmus kız bu durumu hakkı olarak kabul etmemiş.
Kaynin da açık açık soyleyemedigi için bu yolu seçmiş.
Yanlış tabi ki.
Bu kuralları kim koyuyor ayrica

Askerde olan kaynınız mı bu teklifte bulunan. Evini anasını babasını özleyip duygusallaşmıştır ya çokta üstüne varmasaydınız. Sen bi gel konuşuruz desin esiniz 5 kardeş oturur konuşurlar herkes fikrini söyler

Köydeki yerleri satıp kv kp ev alın bence :) sakin ama sakın ev yapma işine girmeyin ev ole üç kuruşa olmuyor. Yarın birgün evin ödenmeyen borcu size kalabilir. Onuda geçtim elleri ayakları tutarken aakerdeki beyde ana babası da ayrı otursun lar canım.

Kizlar selam.

canım bu adet değil düpedüz saygısızlık. durum şöyledir. evlenen erkekten para istenilmez. diğer dört kardeş aralarında o evi yaptırsınlar çok istiyolarsa. sende eşine sakın deme yardım et falan diye. diğer bekar kayınların evli değil ev ne geçindirmiyo. onlar yaptırsınlar evi. benim kaynımda ben nişanlıyken eşime derdi abi ikimiz anneme çok güzel bir ev yaptıralım diye. bende çok istiyosan kendin yaptır biz evleniyoruz masraflarımız var dedim. ondan sonra ev yaptıralım lafını unutmuştu

gitmeyeceklerse neden ev yaptirilsin ki?
once anne ve babalarina danissinlar madem niyetleri nedir diye.
ama bende evlatlarina yakin olmayi tercih edeceklerini dusunuyorum.
koydeki arsayi satip suan yasadiklari sehirde ev alsinlar madem.
bende hic anlamam cocukla yasama adetini ev yaptirmayi filan ama ortada fol yok yumurta yok kayniniz kendi derdine dusmus gibi

Ben kaynina hak verdim aslında.
En küçüğü diye anne ve babasıyla yaşamam zorunda değil.
Ki sevgilisi var demişsiniz belli ki bu konu ikisi arasında konusulmus kız bu durumu hakkı olarak kabul etmemiş.
Kaynin da açık açık soyleyemedigi için bu yolu seçmiş.
Yanlış tabi ki.
Bu kuralları kim koyuyor ayrica

Ben de aileyle yasama fikrini savunmuyorum. Zira esim de desteklemiyor. Biz olsak ister miydik, kesinlikle hayir. Bizim fikrimiz de kiralarini odemek yonunde.

Askerde olan kaynınız mı bu teklifte bulunan. Evini anasını babasını özleyip duygusallaşmıştır ya çokta üstüne varmasaydınız. Sen bi gel konuşuruz desin esiniz 5 kardeş oturur konuşurlar herkes fikrini söyler

Evet askerdeki.

kaynınız kendi yaptırsın, gitsin ordada otursun.

Kendine istemedigine eminim. 20 yasindaki cocuk koye niye yerlessin ki.

Köydeki yerleri satıp kv kp ev alın bence :) sakin ama sakın ev yapma işine girmeyin ev ole üç kuruşa olmuyor. Yarın birgün evin ödenmeyen borcu size kalabilir. Onuda geçtim elleri ayakları tutarken aakerdeki beyde ana babası da ayrı otursun lar canım.

Biz de esimle beraber otursunlar demiyoruz. Yazik gunah niye yani. Ek olarak gorumcem de kucuk yeni evlenen niye kv kp gorumce olan eve gelin gitsin.

canım bu adet değil düpedüz saygısızlık. durum şöyledir. evlenen erkekten para istenilmez. diğer dört kardeş aralarında o evi yaptırsınlar çok istiyolarsa. sende eşine sakın deme yardım et falan diye. diğer bekar kayınların evli değil ev ne geçindirmiyo. onlar yaptırsınlar evi. benim kaynımda ben nişanlıyken eşime derdi abi ikimiz anneme çok güzel bir ev yaptıralım diye. bende çok istiyosan kendin yaptır biz evleniyoruz masraflarımız var dedim. ondan sonra ev yaptıralım lafını unutmuştu

Aslinda calisan herkes ev gecindiriyor. Gorumcemin birj evli, digeri kucuk. Su an anne babasinin tum yuku kaynimda, esim karismiyor. Diger kaynim da donunce eve verecektir parasini gene.

gitmeyeceklerse neden ev yaptirilsin ki?
once anne ve babalarina danissinlar madem niyetleri nedir diye.
ama bende evlatlarina yakin olmayi tercih edeceklerini dusunuyorum.
koydeki arsayi satip suan yasadiklari sehirde ev alsinlar madem.
bende hic anlamam cocukla yasama adetini ev yaptirmayi filan ama ortada fol yok yumurta yok kayniniz kendi derdine dusmus gibi

Arsanin degeri max 10 binmis. Ev alinacak bir mebla degil.

Kafadan en kucuk kizlari ortaokula gidiyor. Egitim hayati daha 5 10 sene garanti...
Hani gitseler bile yillaaar sonra.
Yaptırmayın bencede. Zaten köye yerleşmek gibi bir niyetleri yokmuş ne gerek var. Ailenin en küçük çocuğuyla yaşama fikri yanlış, bu devirde kimse istemez zaten. Sizinde söylediginiz gibi ilerde evlilik durumunda kira ödenir bölüşülüp,gereken yerde maddi destek sağlanır.

Back
X