Aileye gelen yeni gelin

Bizim akrabalara da yeni gelin geldi, kendinden en az 25 yaş büyük halama canım diyor 😂 tarzı öyle demek ki bana ne halam rahatsız olmuyorsa. Genel olarak bizim akraba ortamının muhabbetini de sevmediğimden mecburen aynı ortamda bulunduğumda gerektiği kadar iletişim kuruyorum, bir şey sormuyorum da kendimle ilgili bir şey paylaşmıyorum da. Mecburi bir etkinlik değilse de zaten gitmiyorum. Akraba diye enerjimi düşüren insanlarla görüşsem ne görüşmesem ne. Sizin net bir duruşunuz olursa insanlar da belli bir mesafeden öteye gidemez.

Kızlar çok dert değil ama sizin aklınıza güveniyorum ailemize yeni gelin geldi . Hepimizden Yaşça küçük bizim abla dediğimize o ismiyle hitap ediyor. Sürekli suratı asık hiç bir şeyden memnun olmayan tavırlar. Küçük dağları ben yarattım edaları yani. Bizim diğer gelinler sürekli arkasından konuşuyorlar ama ben yorum yapmam dinleyiciyim , yeni gelini görünce de 32 diş yüzüne gülüyorlar e durum böyle olunca hiç fikrimi paylaşmıyorum tabi 2 yüzlülük yapıyorlar çünkü . Ama konuşmayınca da kendimi ezik hissediyorum nasıl davranmalıyım hem yeni geline hem de diğer kızlara . Yeni gelin az yüz versen emir kiplerine başlıyorum canımlı konuşuyor ben ona nasıl davranayım ki kavga çıkmadan yerini bilsin
yeni gelin bana aşırı kibirli geldi bence uzak durmaya bakın

Aranızda 20-30 yaş yoksa abla demese de olur bence. Ben de abi abla diye diye diye dolaşmiyorum herkese, agzini da acmaz kimse. Başkası hakkında konuşmayınca niye ezik hissediyorsunuz yani kendinizle derdiniz var bence gelinle uğraşmak yerine kendinize bir bakin derim.
Kavga ederek abla dedirtmeniz zor umarım demez.😄
O kadar yaş aralığına ben teyze bile diyebilirim 😂

O kadar yaş aralığına ben teyze bile diyebilirim 😂

Nebileyim eşim benden 8 yaş büyük mesela. Ben niye 5-10 yaş büyük birine abla abla diyip durayım ki. 😀 Bazilari 2-3 yaş için bile abla tiplerine giriyor. Çok açık bir yaş farkı olmadıkça denmesi gereksiz gibi.
Hiç unutmam daha bekarım o zamanlar kizin biri komşunun ogluyla evlenmişti ve yaş farkımız en fazla 2-3tu. Kiza adıyla hitap ettim yani merhaba derken adını kullandim diye evimize gelip beni şikayet etmişti. 😄 Abla desinmiş.
Sacma sapan şeyler.

Kızlar çok dert değil ama sizin aklınıza güveniyorum ailemize yeni gelin geldi . Hepimizden Yaşça küçük bizim abla dediğimize o ismiyle hitap ediyor. Sürekli suratı asık hiç bir şeyden memnun olmayan tavırlar. Küçük dağları ben yarattım edaları yani. Bizim diğer gelinler sürekli arkasından konuşuyorlar ama ben yorum yapmam dinleyiciyim , yeni gelini görünce de 32 diş yüzüne gülüyorlar e durum böyle olunca hiç fikrimi paylaşmıyorum tabi 2 yüzlülük yapıyorlar çünkü . Ama konuşmayınca da kendimi ezik hissediyorum nasıl davranmalıyım hem yeni geline hem de diğer kızlara . Yeni gelin az yüz versen emir kiplerine başlıyorum canımlı konuşuyor ben ona nasıl davranayım ki kavga çıkmadan yerini bilsin
Mesafeli.gunluk hayat yemek tarifi örgü modeli. Vs ne yorum yaparsa sessiz kal ortalık karışır senin adın çıkar.

ben ona nasıl davranayım ki kavga çıkmadan yerini bilsin

Siz neyisiniz de yerini bildireceksiniz?

Size saygısızlık yaparsa cevabını verirsiniz ama başkalarına nasıl davrandığı sizi ilgilendirmez.

Eşimle aynı yaşta olan kuzeni de bana “abla de” diyip duruyordu. Yahu yaşıtın adamdan çocuk yapmışım, sana niye abla diyeyim? Dkfkfkgl

İnsanlar evlenmişler, bırakın mutlu olsunlar

Ben nedense yeni geline karsi bir kiskanclik sezdim sizde.
Sizin davranamadiginiz gibi davraniyor değil mi? Kendimi ezik hissediyorum demissiniz ya, sebebi bu olabilir mi?

Ben kıskançlık sezmedim. Eltim yok ama öyle yeni gelinler tanıyorum ki. Büyük eltilerini beğenmemeler
onlar pasaklı ben temizim
onlar cahil ben okudum
onlar kayınvalidemin sözünden çıkmamış ben yola getiririm
ben böyleyim ben şöyleyim diye tepeden tepeden bakmalar.

Öyle eltim olsa kapısını çalmam

Dedikodu yapılırken katılmadığın için kendini kötü hissetmek mi?
Herkes gerekeni söylemiş; önyargılı olma, gereksiz beklentiyle üst perdeden konuşma/davranma, o ikiyüzlülerle mesafeli ol, yeni gelin sana karşı bi hadsizlik yaparsa gereken tavrı koy ama şu an "yerini bildirmek" senin hadsizliğin olur. Ne demek "yerini bilsin" mesela? Sen nesin veya diğerleri ne ki, ondan önce evlendiniz diye ondan üst konumdasınız da o da sizden düşük mertebede, ona göre haddini falan mı bilecek?
Bence böyle boş altın günü muhabbetlerine hiç girmeyin, girdiyseniz de çıkın. Gerçekten gereksiz ve basit işler.

Back
X