Akbabalar

Amaz10

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2018
372
113
23
Merhaba, hemen konuya gireyim.esimin ailesinin iki evi var birini satmak istiyorlar borçlarını odemek ve evlenme caginda olan kizlari icin birikim amacli.ama esimin erkek kardesi daha ortada fol yok yumurta yokken smdiden ben de payimi isterim demis ustelik acil bir ihtiyaclari yok kazançları yerinde.benim esimin durumdan haberi yok,k peder de esimi kastederek ona da vermek lazim Ozmn demis.yani daha ortada evin parasi yokken ihtyaci olmayan akbabalardan catlak sesler cikmaya baslamis.cok şükür gözüm parada pulda degildir ancak bunlarin bu akbaba halleri sinirimi bozdu.esim de okadar fedakar bir insandir ki kendi hakkindan bile vazgeçer.ben de gozunu acsin diorum biraz sizce ben bilmiyormus gibi yapip ornek gostererek nabiz olceyimmi yoksa hic karismayayimmi? Moralim bozuldu bu kadar paragöz insanlarla kardes de olsa nasıl bas edicez bilmem...

Karışma bence daha Eşiniz hakkından vazgeçtim dememiş .Eğer öyle birşey derse size o zaman yanlış düşündüğünü soylersiniz.

Anne babanın malı üstünde onlar hayattayken çocuklarının payı yok ki. Hangi payını istemiş acaba?
Keza eşinizin de payı yok.

Bence sen hiç karışma.
Adam evini satıp kızına harcamak istemiş diğerinin görgüsüzlüğü hemen pay may demiş boşver yesinler birbirlerini sen ses etme eşin pay istemezse de birşey deme onun tercihi ben olsam banane derdim şahsen keyfim yerindeyse bu tarz konular için kafamı yormazdım.

Anne babanın malı üstünde onlar hayattayken çocuklarının payı yok ki. Hangi payını istemiş acaba?
Keza eşinizin de payı yok.
Kardesime ayiracaksaniz o paradan ben de isterim demis.yani ozaman biz de isteyelim durduk yere...acgozluluk sinirimi bozuyor.ve esimin de haberi yok soylesemmi blmiyormus da farzi misal gibi anlatsam ne der acaba onu merak ediyorum.

Kardesime ayiracaksaniz o paradan ben de isterim demis.yani ozaman biz de isteyelim durduk yere...acgozluluk sinirimi bozuyor.ve esimin de haberi yok soylesemmi blmiyormus da farzi misal gibi anlatsam ne der acaba onu merak ediyorum.
Siz de istemeye niyetlisiniz sanırım ama hiç girmeyin o işlere. Kardeşinin istediği şey hakkı değil, dediğiniz gibi aç gözlülük. İnsanları huzursuz ederek, hakkınız olmadan alacağınız paradan hayır gelir mi bilemiyorum.

Kp demiş zaten digerinin de hakkı olur o zaman diye. Bunlarin hiçbirinden haberi yoksa sadece olanlari söyleyebilirsiniz eşinize. Kp iyi niyetliyken durduk yere kocanizi doldurmaya gerek yok bence. Ayrica yaşarken istediklerini yaparlar. Isterlerse satip tatile gidip tek kurus vermezler kimseye. Miras hak vs yaşarken değil ki.

Siz de istemeye niyetlisiniz sanırım ama hiç girmeyin o işlere. Kardeşinin istediği şey hakkı değil, dediğiniz gibi aç gözlülük. İnsanları huzursuz ederek, hakkınız olmadan alacağınız paradan hayır gelir mi bilemiyorum.
Aynen oyle huzursuz ederek istemek cok sacma..ihtiyaclari da yok ama onlarin yuzsuzlugu yuzunden esimin ailesi de bize de pay verme geregi duyacaklar akillarinda yokken..ben de para isteyelim demiyorum ama esimin pasif kalmasini da istemiyorum boyle bi durumda dogrusu.Yani ben istemiyorum derse de hic degilse kardesine bi mesafe koymali,cunku biz yeri geldgnde esimin ailesine cok destek olduk onlar bi fiske bile yardim.etmediler.simdi ailesinden gelecek paranin pesine dusmusler.

Kp demiş zaten digerinin de hakkı olur o zaman diye. Bunlarin hiçbirinden haberi yoksa sadece olanlari söyleyebilirsiniz eşinize. Kp iyi niyetliyken durduk yere kocanizi doldurmaya gerek yok bence. Ayrica yaşarken istediklerini yaparlar. Isterlerse satip tatile gidip tek kurus vermezler kimseye. Miras hak vs yaşarken değil ki.
Dusuncesizler iste para icinde yüzüyorlar hala para diyolar

Ya aslinda soyle.k.pederimle kayinvalidem kendi aralarinda konusurlarken duydum ben smdi soylersem yetistirmis gibi olmiyayim diye dusundum.ama soylemezsem de içim içimi yiyecek smdiden siraya girmis akbaba kardesinin bu talebini bilsin esim istiyorum.

Yani sindiremiyorum bismillah daha ev satilmamis ,bu ne hadsizlik..sorsan ailesini cok dusunur boyle bir düşünme olabilirmi? Baba kardesime harcayin tabi demesi lazim hic ben de ona veriyorsaniz ben de hakkimi isterim muhabbetine grmeden.hakkinin ustune konulmus gibi bu korku niye? Eltim de aklina giriyor bence

Iyide sana ne oluyor ki ...kendi aralarında...
Kaldi ki kardese verilirse bu sefer siz de istiyeceksiniz...pür iyi niyet yok burda belli
Oyle olsa bide bizle uğraşmasınlar biz almayız dersin ama demiyceğine göre fazla da laf atma bence

Iyide sana ne oluyor ki ...kendi aralarında...
Kaldi ki kardese verilirse bu sefer siz de istiyeceksiniz...pür iyi niyet yok burda belli
Oyle olsa bide bizle uğraşmasınlar biz almayız dersin ama demiyceğine göre fazla da laf atma bence
İyi niyetli olmayan diğer kardes.. ihtiyaci olmadgi halde ortada olmayan paradan pay istiyor.ben de tesadüfen duydum ve irrite oldum,benim burda kotu niyetli oldgumu nerden cikardiniz? Akbaba olanlar belli.ben esimin kndisine sunulan hakki illaki alsin demiyorum alir yada almaz ama uyanik gecinen kardesinin de gercek yuzunu ben diil esim gormeli ben bunun davasindayim.bugun bunu yapan yarin ne yapmaz para yuzunden.esim de surekli hakkindan feragat etmeye meyilli oldgunu bildgim icin digerlerinin bu durum işine gelecek,bu da adil degil...

Kizini evlendirmek icin daire niye satilir ben orasini anlamadim
Benim fikrim ; bir evlat icin daire gibi bisey satiliyorsa payini diger kardesler de almali.
Bana kimse akbaba gibi gelmedi. Kardeslerin hepsi isteyebilir.
Ha ama aile der ki , biz kendimize harcicaz. Borclarimizi odicez. Kimseye laf dusmez bence.

Kizini evlendirmek icin daire niye satilir ben orasini anlamadim
Benim fikrim ; bir evlat icin daire gibi bisey satiliyorsa payini diger kardesler de almali.
Bana kimse akbaba gibi gelmedi. Kardeslerin hepsi isteyebilir.
Ha ama aile der ki , biz kendimize harcicaz. Borclarimizi odicez. Kimseye laf dusmez bence.
Evlendirmek icin degil satmaya niyetleri var borclarindan dolayi borclrini odeyip kalanini kenara koymak kızlarınin evlenmesi durumunda da o paradan kullaniriz diye dusunmusler.maksat kizini evlendirmek iicn evini satmak degil ki oyle bile olsa kardesine destek olunacak paradan hic bir ihtiyacin yokken bana da payimi verin demesi itici degil mi? Once kardesimn isi görülse nolur benim ihtiyacim yok ailem isterse zaten bize de pay ederdiye dusunulmesi lazim.yani koyun can kasap et derdinde.

Adamin borcu varmis, onu odeyecek.
Evlenecek kizi var, ceyizi vs elbette dusunecek.

Esinizin kardesi evlimi ?
Sizlerin dugununu kp niz yaptimi ? Cevaplar evet ise,
Kiz kardes de o zaman harcanan parada bnmde hakkim var desin, olacak ismi..
Gozunu acsin derken, sizde alttan altaan...

Evlendirmek icin degil satmaya niyetleri var borclarindan dolayi borclrini odeyip kalanini kenara koymak kızlarınin evlenmesi durumunda da o paradan kullaniriz diye dusunmusler.maksat kizini evlendirmek iicn evini satmak degil ki oyle bile olsa kardesine destek olunacak paradan hic bir ihtiyacin yokken bana da payimi verin demesi itici degil mi? Once kardesimn isi görülse nolur benim ihtiyacim yok ailem isterse zaten bize de pay ederdiye dusunulmesi lazim.yani koyun can kasap et derdinde.
Tamam benim dedigim gibi iste. Kendileri icin satip , gerekirse kiza da burdan ceyiz duzeriz mantigi olusturmuslar. Mantikli.
O zaman o kardes sacmalik yapmis. Acgozluluk yapmis. Ama kp kimsenin hakkini yicek biri gibi degil ama insanoglu gaflete dusebilir. Bence esinize bahsedin. Bilgisi olsun ama simdilik gidip de onlara bisi demesin .
Cunku bir kardese pay verilirse oyle ya da boyle. Esinize de verilmesi lazim bence. Hak yenilir.

Konunuzu okuyunca yaşlı babasına çemkirerek mirastan payımızı ver hep abime(abisi hiç duymuyor ve konuşamıyor ve abisiyle esi devamlı çalıştılar.6 yıl anne-babasina onlar baktı onlarin kollarinda öldü cemkirdigi babasi ve annesi)yedirdin diyen kayinpederin çirkef hala kızı geldi aklıma.:sinirli:Sağ olan anne-baba,kp-kv malına göz dikenleri anlamıyorum anlamakta istemiyorum.Gözlerini toprak doyursun.Bu ne edepsizliktir.Kimse malının tasarrufunu kimseye danışmak zorunda değil.Evladi olsa da yasarken bağışlamak zorunda değil.Bu nasıl bi mantık pay istemek de nedir :olamaz::kızgın:Bence hiç karışma.Eşine bırak.Ki eşinin ve kardeşinin de çok acil ihtiyac olmadigi surece pay talep etme hakları şu anda yok diye düşünüyorum şahsen.

Back
X