akciger nakli

serebrum

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
735
9
296
Bolu
annem intertisyel akciğer hastası acaba akciğer nakli olup yaşama tutunan var mı?bide agir kortizon tedavisi gören varmi?

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım,annene acil şifalar diliyorum.inşallah sorularına cevap verecek birileri çıkar.

annem intertisyel akciğer hastası acaba akciğer nakli olup yaşama tutunan var mı?bide agir kortizon tedavisi gören varmi?

Cnm öncelikle çok geçmiş olsun.. Annen akciğer nakli oldumu yoksa tedavi aşamasındamı? İyileşme süreci hastadan hastaya değişiyor.. Moraller yüksek olmalıki hastalık daha kolay atlatılsın.. İnancını yitirme çabucak iyileşir inşallah

Intersiyel hastaligin cesitleri fazla annemin tam neyi oldugu bilinmiyor sadece oksijeni dusuyor.akciger nakli denmedi annemin kronik cok rahatsizligi var ama iyilesen varsa risk almaya degmez mi?

Bu konu ile ilgili zerrece bilgim yok ama geçmiş olsun demek istedim...umarım sağlığına kavuşur anneniz, acil şifalar...

Merhaba,
öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
Yazdıklarınıza göre annenize akciğer nakli yapılmalı denmemiş, siz kendiniz bi çözüm arıyorsunuz sanırım danışarak..
birincisi, kendiniz söylüyorsunuz zaten, çok fazla kronik hastalığı var diye. Burada ise sadece nakil olan ve uzun kortizon tedavisi gören var mı diye sormuşsunuz.
Burdan ben akciğer nakli oldum diyenler çıksa bile annenizle kıyaslayabilmek için o kişilerin de annenizdeki tüm rahatsızlıkların olması lazım, şartların eşit olması lazım. O yüzden annenizin bütün hastalıklarını eksiksiz sıralayıp, tüm bu hastalıklara sahipken akciğer nakli olan var mı diye sormanız gerekir. Doğru soru bu. Hatta yaşını da söyleyip bi de benzer yaşta birilerini sormanız gerekir.

İkncisi bahsettiğimiz ameliyat öyle estetik ameliyatı gibi "gidip yaptıralım" deyip sizin seçebileceğiniz bi ameliyat değil. Kurul raporu lazım ki uygun ciğer bekleyen insanlar listesine girebilesiniz. Daha iyi hastanelere götürseniz, ordaki doktorlar nakil gerekiyorsa söylerler zaten.. Ankara numune, veya ankara güven, güvendiğim tek iki hastanedir ankara'da.

Intersiyel hastaligin cesitleri fazla annemin tam neyi oldugu bilinmiyor sadece oksijeni dusuyor.akciger nakli denmedi annemin kronik cok rahatsizligi var ama iyilesen varsa risk almaya degmez mi?

Evet 200 den fazla çeşidi var.. O yüzden sordum .. Ben doktor deilim sadece fikrimi söyleyebilirim.. Eğer sorun oksijense alveol larında bir sorun vardır onada hemen nakil demezler.. Malum bu ameliyatlar riskli .. Bu konuda doktorlara güvenmekten başka çare yok. Yani nakil olan birisini busaan çok memnunum desebile annene uygun olmaya bilir.. Dualarımız annen için. İnşallah güzel haberlerinide verirsin burdan bize

aslında kortizon kesin olmamakla beraber tedavi olunabileceği söylendi ama 10 gün hastanede yatmamız gerekiyormuş çok kirli hastane doktorlar sürekli köpek çekiyor annemi yaptırmak istemedim ama şuan hani tedavi olabilir mi sıkıntısındayım.hastane çok boğdu herkes çok hasta yan odada 21 yaşında doktor adayı kızda kistik fibroz vardı içimiz dışımıza çıktı.bir doktor önerilse .

Arkadaş yazmış ya ankara numune yada ankara güven diye.. Oraya gidin hem sen kendin görmüş olursun temizliği, ilgiyi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…