Merhaba,
öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
Yazdıklarınıza göre annenize akciğer nakli yapılmalı denmemiş, siz kendiniz bi çözüm arıyorsunuz sanırım danışarak..
birincisi, kendiniz söylüyorsunuz zaten, çok fazla kronik hastalığı var diye. Burada ise sadece nakil olan ve uzun kortizon tedavisi gören var mı diye sormuşsunuz.
Burdan ben akciğer nakli oldum diyenler çıksa bile annenizle kıyaslayabilmek için o kişilerin de annenizdeki tüm rahatsızlıkların olması lazım, şartların eşit olması lazım. O yüzden annenizin bütün hastalıklarını eksiksiz sıralayıp, tüm bu hastalıklara sahipken akciğer nakli olan var mı diye sormanız gerekir. Doğru soru bu. Hatta yaşını da söyleyip bi de benzer yaşta birilerini sormanız gerekir.
İkncisi bahsettiğimiz ameliyat öyle
estetik ameliyatı gibi "gidip yaptıralım" deyip sizin seçebileceğiniz bi ameliyat değil. Kurul raporu lazım ki uygun ciğer bekleyen insanlar listesine girebilesiniz. Daha iyi hastanelere götürseniz, ordaki doktorlar nakil gerekiyorsa söylerler zaten.. Ankara numune, veya ankara güven, güvendiğim tek iki hastanedir ankara'da.