• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl akıldan üstündür ne yapmalı?

zekakupum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2014
82
20
98
Merhabalar...

Biz eşimle evleneli yedi ay oldu. Bu süreç içerisinde kendi ailem tarafından dışlandım ve irtibaratı çok kez kestik. Evlenmeden önceki dönemde keza böyleyli ailem yine karşı çıkmıştı arkadaşlığımıza. Vel hasıl evlendik düğünümüzü yaptık. Buna rağmen halen düzelmeyen bir çok şey var. Ailemin sorun ettiği benim Alevi eşimin ailesi de Sünni olması. Açıkcası biz bunu aşmamıza rağmen ailemin sürekli bunu karşımıza getirmesi beni artık pes ettirmeye götürüyor. Ailemi çok seviyorum ama bu kuru inatlarından vaz geçmelerini istiyorum. Eşim güneydoğulu Kürt bense İçanadolulu Kürtüm. Aslında kültürel anlamda da pek farkımız olmasada, olan minnacık farkları büyütmekte başka birşey yapmıyor ailem. Düğünümüzü de zar zor geldi ailem düğün gününe kadar rızaları yoktu halen de yok. Yani ne yapmam gerekiyor ben çok milliyetçi bir insanım (aile konusunda) buna rağmen bu ezikliği yaşıyorum. Yardımmm ve akıla ihtiyacım var.

bu durum evliliğinizi etkilemesin sadece zaman ve sabır diyorum sonuçta senin hayatın ......sen onlar için değerlisindir onlarda senin için ama seçimlerinede saygı duymak zorundalar......

Evet ama bir türlü duymuyorlar.. eşim bazen ailemi çok suçluyor ve ben dolayısıyla alınıyorum ne kadar eleştirilerini onaylasamda yani bana yansıtmasın istiyorum ama olmuyor .. küsüyorum ve dönüp benim bu tavrımı çocuksu buluyor öylemi sizce?

Inanc farkliligi aileler arasinda ister istemez sorun oluyor.ama herseye ragmen evlenmissiniz.Allah mesut etsin. Oncelikle esinizin sizinle aile konusunda konusmasina izin vermeyin.ikinizde herseyi bilerek evlendiniz.bu konu disinda nasilsaniz o sekilde devam edin gunluk yasaminiza.anladogim kadariyla esibizin ailesi pek sorun etmiyor.ailenize de bu konuda baski yapmayin.ve asla kimsenin ailenizle ilgili laf soylemesine izin vermeyin.esinizi de ailenizi de saydiracak olan sizsiniz.ailenizin bu konudaki dusuncesi zamanla degisir.o da soyle olur.esiniz bu konuyu gormezden gelerek damat degil de evlat gibi davranir size olan sevgisini saygisini ailenize gosterirse zamanla ailenizde anlar.hersey saygiyla asilir.mesela ramazan ayinda aileniz ona sizin oruc tuttugunuz gunlerde de esiniz ailenize saygi gosterir bu konularda jest yapar.ya da ailenizon bi ihtiyaci mi var esiniz kosar yardimci olur.ayni sekilde siz de esinizin ailesine sevgi saygi dolu oldukca asilmayacak problem yok.yeni evlisiniz ve arada kirginliklar kirici sozler olmadan evliligibizin tuglalarini saglam doseyin arkadasim. Mutluluklar...

Takma kafana ve zamana bırak.Senin demenle düzelmez ailen.
Zamanla eşini seveceklerdir.

Back
X