• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akil Akildan Üstündür

Pembekalem

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
34
0
16
Diğer
Merhaba,

Akil akildan üstündür. Ben isin icinden cikamiyorum.

2 yillik evliyim. Yurtdisinda yasiyoruz. Abim önceden burdaydi, simdi Türkiyede yasiyor.

Bir kac evrak islemleri icin 2-3 haftaligina buraya gelmesi gerekiyor.

Esimle abim daha önce biraz atismislardi. Söyle anlatayim, abimin psikolojik rahatsizligi var ve dönem dönem pek iyi olmuyor durumu ve öyle bir dönemde esimle abim ters düstü.

Simdi esim abimin 2-3 hafta icin bile olsa bize gelmesini istemiyor.

Ama abim gelmek zorunde ve bana ilk sordugunda tabiki gel dedim dogal olarak.

Esimle konustuktan sonra fikrini söyledi, kavga ettik fakat fikrini degistiremiyorum.

Gözüme uyku girmiyor, cok huzursuzum.

Zaten esimle aramiz pek iyi degildi, ve ben kabullenemiyorum abimi istemedigini, gelme abi demek bana okadar zor geliyorki anlatamam.

Ne yapayim simdi?

Simdiden tesekkür ediyorum.

Is yerindeyim, detayli yazamadim ama sorulariniz olursa cevaplarim tabiki.

Merhaba,

Akil akildan üstündür. Ben isin icinden cikamiyorum.

2 yillik evliyim. Yurtdisinda yasiyoruz. Abim önceden burdaydi, simdi Türkiyede yasiyor.

Bir kac evrak islemleri icin 2-3 haftaligina buraya gelmesi gerekiyor.

Esimle abim daha önce biraz atismislardi. Söyle anlatayim, abimin psikolojik rahatsizligi var ve dönem dönem pek iyi olmuyor durumu ve öyle bir dönemde esimle abim ters düstü.

Simdi esim abimin 2-3 hafta icin bile olsa bize gelmesini istemiyor.

Ama abim gelmek zorunde ve bana ilk sordugunda tabiki gel dedim dogal olarak.

Esimle konustuktan sonra fikrini söyledi, kavga ettik fakat fikrini degistiremiyorum.

Gözüme uyku girmiyor, cok huzursuzum.

Zaten esimle aramiz pek iyi degildi, ve ben kabullenemiyorum abimi istemedigini, gelme abi demek bana okadar zor geliyorki anlatamam.

Ne yapayim simdi?

Simdiden tesekkür ediyorum.

Is yerindeyim, detayli yazamadim ama sorulariniz olursa cevaplarim tabiki.

Eşinize güzel güzel; kalacak yeri olmadığından, hastalığından, abinizin cıkışının onunla bir ilgisi olmadığından bahsedin.

Maalesef ailede hasta bireylerin olması eşlerin arasını gerebiliyor. Bu durumda sakın ama sakın eşinize hırcınlık yapmayın.

bı tarafta eşin bı tarafta abın var zor bı durum benım eşimde ablamı hıc sevmez ama basım uzerınde yerlerı var der sevmedıgını yansıtmaz sadece bana soyler
abın yanına gelecek tabı geme dıyemezsın nasıl denırkı
iş sende bıtıyo bi sekılde eşini ikna etmelısın

eşinin kardesı varsa onnla kıyaslama yapabılırsın mesela
senın kardesın geldıgınde bende ona aynı seyı yapacagım falan desen

veya hala ikna olmuyo abıne usul bı yolla soylesen abı eşimle tartısmıstın ya oyuzden cok sıcak bakmıyo ama sen gel ben senı en iyi sekılde agırlarım de ne bılıyım bı otel ayarla ucretını sen karsıla dıyecem alıma baska bısey gelmıyo cunku

Merhaba canımm durumun zor gerçekten. Bence eşine o evin onun olduğu kadar seninde evin olduğunu belirt ve ailenin istedii her zaman gelebileceğini söyle. Ayrıca abinin problemleri varmış, eşin bunu biliyor mu? İdare et 2-3 hafta diyceksin, bu kadar basit. Ama kendini eşinin yerine koyup da düşünürsen o zaman durum değişiyor. sen görümcenle kavga etmiş olsan ve 2-3 haftaığına sana geliyor olsa sen ne yapardın??

Abinle eşin arasında geçen tartışmanın ciddiyeti nedir yani hangi boyutta bu olay?
Eğer abinin psikolojik sorunları yüzünden çıktıysa o tartışma ve eşin abini affedemiyorsa
birkaç hafta nasıl aynı evde kalacaklar?
Tekrar tartışmaları kaçınılmaz olucaktır eğer eşin tepkili davranırsa.
Ayrıca abinin de eşinle kendisi arasında geçmiş olan bu tartışmayı gözönünde bulundurarak sizin yanınızda kalmayı teklif
etmemeliydi.
Tamam abindir ,gelme diyemezsin ama aralarındaki mevzuda eşin haklı ise ve abinin de tekrar sorun yaşatma potansiyeli varsa
sen bu açıdan yaklaşmalısın olaya.
Ben olsam eşimi zorlamazdım açıkcası.
Ancak sen yurtdışındasın ve abinin kalacak yeri yok işte bunu nasıl halledebilirsin bilemiyorum.
Dediğim gibi o olayda eşin haklı ise sen de eşine hak vermelisin.
Abin senin abin iyisi ile kötüsü ile kardeş kardeşi taşır ama eşler bunu yapamıyor ,yapmasını da bekleyemeyiz.
Demek istediğim sen affedersin ama eşin affetmeyebilir kolay kolay.
Aralarındaki mevzu derinse ve ikisi de fevri ise onları aynı çatı altına sokmak için zorlamamnın manası yok.
Hatta ben olsam uzak tutardım tabi olaylara bağlı bu.Halledilebilecek bir meevzu ise başka tabi.
Çünkü üzülen ve yıpranan sen olursun yine en sonunda...

Son düzenleme:
eşinin kardesı varsa onnla kıyaslama yapabılırsın mesela
senın kardesın geldıgınde bende ona aynı seyı yapacagım falan desen

veya hala ikna olmuyo abıne usul bı yolla soylesen abı eşimle tartısmıstın ya oyuzden cok sıcak bakmıyo ama sen gel ben senı en iyi sekılde agırlarım de ne bılıyım bı otel ayarla ucretını sen karsıla dıyecem alıma baska bısey gelmıyo cunku

Bunları yaparsan ikisiylede aran bozulur bence. Bunları yapma. Kıyaslama yaparsan eşinle kavga edebilirsin :50:
Otel parası flnda abinle tartışırsın .
Başkasına at bence topu. Mesela annene yengene vs.

Eşinize güzel güzel; kalacak yeri olmadığından, hastalığından, abinizin cıkışının onunla bir ilgisi olmadığından bahsedin.

Maalesef ailede hasta bireylerin olması eşlerin arasını gerebiliyor. Bu durumda sakın ama sakın eşinize hırcınlık yapmayın.

Anlattim kendiiside biliyor. Zaten bu sene nin baslarinda abim yine gelmisti bir ayligina ve gayet normal davranmisti esim. Ama simdi ne dediysem ne yaptiysa kabul ettiremiyorum:(

Bunları yaparsan ikisiylede aran bozulur bence. Bunları yapma. Kıyaslama yaparsan eşinle kavga edebilirsin :50:
Otel parası flnda abinle tartışırsın .
Başkasına at bence topu. Mesela annene yengene vs.

Bilmiyorum cok kötü hissediyorum kendimi.
Otel parasi sorun degil ama nasil derim abi sen gel otelde kal esim seni istemiyor.

Hadi dedim, hadi abim kabul etti, ben esime nasil eskisi gibi olurum, olamamki,

Okadar kötü olurumki bilemiyorum.

Dün konuyu yengeme anlattim, konustu esimle ama oda ikna edemedi :(

Abinle eşin arasında geçen tartışmanın ciddiyeti nedir yani hangi boyutta bu olay?
Eğer abinin psikolojik sorunları yüzünden çıktıysa o tartışma ve eşin abini affedemiyorsa
birkaç hafta nasıl aynı evde kalacaklar?
Tekrar tartışmaları kaçınılmaz olucaktır eğer eşin tepkili davranırsa.
Ayrıca abinin de eşinle kendisi arasında geçmiş olan bu tartışmayı gözönünde bulundurarak sizin yanınızda kalmayı teklif
etmemeliydi.
Tamam abindir ,gelme diyemezsin ama aralarındaki mevzuda eşin haklı ise ve abinin de tekrar sorun yaşatma potansiyeli varsa
sen bu açıdan yaklaşmalısın olaya.
Ben olsam eşimi zorlamazdım açıkcası.
Ancak sen yurtdışındasın ve abinin kalacak yeri yok işte bunu nasıl halledebilirsin bilemiyorum.
Dediğim gibi o olayda eşin haklı ise sen de eşine hak vermelisin.
Abin senin abin iyisi ile kötüsü ile kardeş kardeşi taşır ama eşler bunu yapamıyor ,yapmasını da bekleyemeyiz.
Demek istediğim sen affedersin ama eşin affetmeyebilir kolay kolay.
Aralarındaki mevzu derinse ve ikisi de fevri ise onları aynı çatı altına sokmak için zorlamamnın manası yok.
Hatta ben olsam uzak tutardım tabi olaylara bağlı bu.Halledilebilecek bir meevzu ise başka tabi.
Çünkü üzülen ve yıpranan sen olursun yine en sonunda...

Zaten o olaydan sonra abim bizde kalmisti, ve normal gecindiler, ama esim inat ediyor,
rahat edemiyormus, sebeb olarak bunu söylüyor.

Hep yipranan benim zaten:(

Back
X