Akıl Almalıyım.Kreş Yaşı Hakkında

cadi34cadi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
738
634
33
40
Arkadaşlar oğlum 22 aylık ben çalışan bir anneyim çocugumada annem ve babam bakıyorlar sabah 9 da bırakıyorum 6 da alıyorum annemden sağolsunlar çokda güzel bakıyorlar ama oğlum çocuklarla oynamaya bayılıyor annemın karşı komsunun torunları gelıyor bazen delırırcesıne oraya gıtmek ıstıyor kapıları acıyor aglıyor seslerını duyunca geçen aksamda misafirimiz vardı gunduzden anlattık cocuklar gelıcek dıye daha kapıdan gırer gırmez sarılmaya basladı misafirimiz çocugunun ayakjkabısını çıkarmaya calısıyor bızımkı sarılmıs cocuga bırakmıyor :) 10 da uyuyan cocuk o aksamlık onlarla 12 ye kadar oynadı butun oyuncaklarını paylastı sakladığımı sandıgım oyuncakları vardı meğer yerlerını bılıyormus onları bıle çıkartııtrdı bana cocuklara verdi.o aksam 3 anne vardı mısafır olarak hepsıde sen oğlunu yarım gunde olsa kreşe vermelısın cok sosyal sonra ıcıne kapanmasın dedıler bende şaşırdım hıc aklımda yoktu ama oylesıne guzel oynadıkı cocuklarla kafam karıstı aslında ben sabah bıraksam gun ortası babam alır.birde cocuklarla oynarken benı hep odadan cıkardınapıyorlar dıye bakmaya gıttıgımde giit deyıp kapı kapatıyor baslarında mısafırımızın buyuk kızıda oldugu ıcın bende cok ustelemedım ama bıreysel olarak onlarla oynadı ve bana ıhtıyac duymak bır yana ıstemedıbıle yanında basını bekletmedı. ben gelecek yıl 2. dönem gıbı dusunuyordum aslında ama sımdı kafam karıstı bırde hala bez kullanıyoruz kreslerde bezlı cocukda pek ıstenmıyor bılıyorum.siz kac yasında verdınız krese bebeklerınızı merak ettım.yardımcı olurmusunuz

Kızım 26 aylık.ben bir yaşında verdim ama yurtdışındayım ve burda farklı olabilir bazı şeyler türkiyeden...sana kısaca bahsetmem gerekirse;
Kızım seviyor kreşi çünkü haftanın bir günü gezdiriyorlar..ayrıca hergün dışarı parka çıkarıyorlar...ben çok memnunum.haftasonu çok sıkılıyor...bence yarım gün muhakkak gönder...

Olabilir tabi ki ,ama en azindan kisi cikar baharda verirsin hastalik acisindan, kres degilde oyun grubu olabilir haftanin belirli günleri gider bende vermeyi dusunuyorum :)

bende dusunmeye basladım ama bez meselesı aklımı karıstırıyor acaba yazı gecırsemmı yazın tuvalet egıtımıvermek ıstıyorum 25 aylıkken falan

Olabilir tabi ki ,ama en azindan kisi cikar baharda verirsin hastalik acisindan, kres degilde oyun grubu olabilir haftanin belirli günleri gider bende vermeyi dusunuyorum :)
evet oda olabılır alsında oyun gruplarıyla ılgılı pek bılgım yok ama haftada bırkac saat sanırım

bence erken kreş için ama oyunuda çok seviyor anladığım kadar.zaten okuldu işti ömrü sosyalleşmekle geçecek.4 yaşına kadar kalsın ailenizle bence.zaten gidecek kreşe.

25 aylık başladı benimki

Biraz oyun grubu var ise idare edin Eylül'de de verin yazın da bezi atarsınız zaten o sıkıntı da olmaz

Ben dene başı başlamanın gruba sonradan dahil olmaktan daha verimli olduğunu düşünüyorum

Hoş oğlumun grubu 3 kişi idi zaten

başlangıçta daha kalabalık gruplarda çocuklar ilişkide yabancılaşmasın diye öyle dedim ama teknik bir bilgim yok belki de grup oturup öğretmene alışınca sonradan gelen ile öğretmen daha rahat ilgilenir

oğlum 2 yaşında başladı.

senin oğlunun tersine biraz içe dönük bir çocuk ve çekingen.
hala öyle.
ama kreş bir çok yönden iyi geldi bize.

anladığım senin tam günlük gönderme zorunluluğun yok,
arkadaşların dediği gibi oyun gruplarına göndersen belki daha uygun olur senin anne-baban için de.

Ben de bu ara kreş araştırıyorum,
Oğlum 32 aylık. Annem sağolsun çok güzel bakıldığı için kreşi 4 yaş gibi düşünüyordum.
3 gün önce oğlum anne ben arkadaş istiyorum dedi :)
Bir de nütfennn deyince içim tuhaf oldu.

Sanırım senin kuzu da hazır buna.
Büyükler bir yerden sonra sıkıcı oluyoruz onlar için.

Arkadaşlar oğlum 22 aylık ben çalışan bir anneyim çocugumada annem ve babam bakıyorlar sabah 9 da bırakıyorum 6 da alıyorum annemden sağolsunlar çokda güzel bakıyorlar ama oğlum çocuklarla oynamaya bayılıyor annemın karşı komsunun torunları gelıyor bazen delırırcesıne oraya gıtmek ıstıyor kapıları acıyor aglıyor seslerını duyunca geçen aksamda misafirimiz vardı gunduzden anlattık cocuklar gelıcek dıye daha kapıdan gırer gırmez sarılmaya basladı misafirimiz çocugunun ayakjkabısını çıkarmaya calısıyor bızımkı sarılmıs cocuga bırakmıyor :) 10 da uyuyan cocuk o aksamlık onlarla 12 ye kadar oynadı butun oyuncaklarını paylastı sakladığımı sandıgım oyuncakları vardı meğer yerlerını bılıyormus onları bıle çıkartııtrdı bana cocuklara verdi.o aksam 3 anne vardı mısafır olarak hepsıde sen oğlunu yarım gunde olsa kreşe vermelısın cok sosyal sonra ıcıne kapanmasın dedıler bende şaşırdım hıc aklımda yoktu ama oylesıne guzel oynadıkı cocuklarla kafam karıstı aslında ben sabah bıraksam gun ortası babam alır.birde cocuklarla oynarken benı hep odadan cıkardınapıyorlar dıye bakmaya gıttıgımde giit deyıp kapı kapatıyor baslarında mısafırımızın buyuk kızıda oldugu ıcın bende cok ustelemedım ama bıreysel olarak onlarla oynadı ve bana ıhtıyac duymak bır yana ıstemedıbıle yanında basını bekletmedı. ben gelecek yıl 2. dönem gıbı dusunuyordum aslında ama sımdı kafam karıstı bırde hala bez kullanıyoruz kreslerde bezlı cocukda pek ıstenmıyor bılıyorum.siz kac yasında verdınız krese bebeklerınızı merak ettım.yardımcı olurmusunuz
1 yaşından sonra rahatlıkla verilebilir.

Cocugunuzun gelisimine bagli
Bedensel ve ruhsal yonden krese hazir olup olmadigini siz anlarsiniz sadece yas ile belli olmaz

ben bezli bir çocuğun kreşe gitmes, taraftarı deilim ileri cinsel hayatı açısından umarım bende oyle bir zorunluluğa maruz kalmam ...

Benim kafamda da böyle deli sorular dolaşıyor işte. Ama ben güvenemiyorum o yüzden veremiyorum. Yaz geliyor aslında bol bol parka çıkarırlar anne babaniz ve çocuğunuzla sosyalleşmis olur. Ne kadar geç tek başına bir yere bırakılırsa o kadar iyi sanirim. Bilmiyorum ben aşırı korumacimi davraniyorum bilemedim

ben bezli bir çocuğun kreşe gitmes, taraftarı deilim ileri cinsel hayatı açısından umarım bende oyle bir zorunluluğa maruz kalmam ...

ben de öyle düşünüyordum.

ama benim oğlumun kreşinde o kadar ilgililer ve sabırlılar ki, sınıf arkadaşlarının çoğu kreş yardımıyla bezi bıraktı.
ben hayran kaldım öğretmenlere o dönemde, çünkü o dönem inanılmaz sabır isteyen bir dönem, ama çok başarılıydılar.

Kreşlerde bezli bebek problem olmuyor. Ben 4-5-6 yaş grubunda öğretmenlik yapiyordum. Bez yoktu ama arkadaşlarım küçük yaş gruplarinda ogretmendi altlarini yeri geliyor onlar yeri geliyor yardimci degistiriyordu. Erken yaşta kreşe verme konusunda bende yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi oyun grubu veya 3 günlük düşünebilirim calismadigim için. Çocuklar evde sıkılıyor. Ananeler dedeler faaliyet yaptiramiyor. Sosyallesmeye de ihtiyaçları var. Sonucta sizde çalışıyorsunuz deneme süreci yapıp duruma göre karar verebilirsiniz. :KK200: Yalnız anaokulu ve şartları çok önemli özel sektör de koşullar değişebiliyor. En son çalıştığım yer de yemek bile sıkıntıliydı. Çocuklar ikinci kez istese yoktu bize bile kalmıyordu. Nereden sıksak kâr gözüyle bakiyorlardı. :KK11:

Kızlar neden cinsel hayat dediniz olumsuz mu oluyormuş bilmediğimden soruyorum, haziranda tayinimiz çıkıyo kısmetse ankaraya gidiyoruz oğluma annen bakar diyodum ama yok başedemez çok hareketli bir çocuk vermek istiyorum ben de krese, 26 aylık olacak o zamana kadar

anladıgım kadarıyla sosyallesme ıcın kres dusunmeye baslamıssın, aılen bakıyormus ve memnunsun bakımlarından ee onlarda gonullu bence bıraz daha bekle en azından 3 yasını doldursun, wc egıtımını alsın, kendı kendıne yemek yemeyı kavrasın tam anlamıyla sonra zaten hayatı okulda gececek....
benımde aılem bakacak ılk bır yıl ama sonrası krese vermeyı dusunuyorum fakat benım durumum farklı aılem bızımle yasamak zorunda cunku kendılerı normalde farklı bır sehırde oturuyor, burada evlerı olsa ıdı bende getır goturle okul cagına kadar ıdare eder, bır yıl oncesı krese degılde anaokuluna verırdım...
zaten cocuk sosyal bır cocuk ıse her ortamda kendıne sosyallesecek bırılerını bulur ;)

evet oda olabılır alsında oyun gruplarıyla ılgılı pek bılgım yok ama haftada bırkac saat sanırım

Eger bakim veren kisilerden memnunsan krese hic baslatma derim ama haftanin 3 gunu oyun gruplari isini gorebilir .BEnimde annem bakiyor ve bu baharda oyun grubuna vericem kres icin 3.5- 4 yaş dusunuyorum tabi herhangi bir degisiklik olmaz ise

1 yaşında başladı ve tuvalet eğitimini daha çabuk oldu ,ben evde bu kadar kısa sürede öğretemezdim herhalde

Kızlar neden cinsel hayat dediniz olumsuz mu oluyormuş bilmediğimden soruyorum, haziranda tayinimiz çıkıyo kısmetse ankaraya gidiyoruz oğluma annen bakar diyodum ama yok başedemez çok hareketli bir çocuk vermek istiyorum ben de krese, 26 aylık olacak o zamana kadar

bizim krete gözlemlediğim kadarıyla çok daha iyi geçti o dönemleri çocukların, arkadaşları ile aynı dönemde bırakanlar için çok da kolaydı da.

ama zaten bu yaş grubu için kreşi çok iyi araştırmak gerek her yönden.
sınıf mevcudu bu yaş grubu için bence en önemli kriterlerden. akademik gelişim sonra gelmeli diyorum ben.

padagojik yaklaşımı iyi olan bir kreşte sanmıyorum ki sorun yaşasınlar çocuklar.
düşünün ben evde çocuğuma sinirlenip bağırıyorum, ama onlar 20 çocuğa bağırmadan günü tamamlıyorlar.
bu kadar sabırlı kişilerin elinde bir çocuk zarara uğramaz bence.

Back
X