• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akıl hocalarım birde bana akıl verin delirmeden nolurrrrr!!!!!

birsenbirben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
9
0
86
Ankara
arkadaşlar şu aklısıza da bir akıl verin yardımınıza ihtiyacım var.

benim bir yıldır süren bir ilişkim var ama acemiyim bu konuda hayatıma giren ilk kişi benden 4 yaş büyük.
internette tanıştık aslında güvenmem kolay kolay ki onun dışında tanıdıklarıma hiç güvenmedim ama bu farklı oldu bir kaç ay konuştukdan sonra buluştuk tamamen yüzyüze herşey. güvendim ama dediğim gibi saflıklar yaptım yani beni kullanmak istese bir yıldır sürmez diye düşünüyorum ama görüşüyoruz mesajlaşıyoruz vs.

benim asıl takıldığım nokta ciddi şekilde düşündük hep evlenicez diye ama gerçekten onunla yapabilecekmiyim onu bilmiyorum çünkü ankarada yaşayacağını söylüyor evlenince ama ailesi memleketinde yaşıyor uzak birazda korkuyorum beni oraya yerleşelim diye zorlar mı diye. bide maço biraz böyle kafam bir yıldır duman sevgisine inanıyorum ama bu herşeye yetermi bilmiyorum bana sürekli inatlaşma benle diyo bende sinir oluyorum tartışıyoruz ben napiyim şimdi böyle gitmelimi ki ailem henüz bilmiyor yoksa şimdiden bitirmek mi çare....:1no2:

arkadaşlar şu aklısıza da bir akıl verin yardımınıza ihtiyacım var.

benim bir yıldır süren bir ilişkim var ama acemiyim bu konuda hayatıma giren ilk kişi benden 4 yaş büyük.
internette tanıştık aslında güvenmem kolay kolay ki onun dışında tanıdıklarıma hiç güvenmedim ama bu farklı oldu bir kaç ay konuştukdan sonra buluştuk tamamen yüzyüze herşey. güvendim ama dediğim gibi saflıklar yaptım yani beni kullanmak istese bir yıldır sürmez diye düşünüyorum ama görüşüyoruz mesajlaşıyoruz vs.

benim asıl takıldığım nokta ciddi şekilde düşündük hep evlenicez diye ama gerçekten onunla yapabilecekmiyim onu bilmiyorum çünkü ankarada yaşayacağını söylüyor evlenince ama ailesi memleketinde yaşıyor uzak birazda korkuyorum beni oraya yerleşelim diye zorlar mı diye. bide maço biraz böyle kafam bir yıldır duman sevgisine inanıyorum ama bu herşeye yetermi bilmiyorum bana sürekli inatlaşma benle diyo bende sinir oluyorum tartışıyoruz ben napiyim şimdi böyle gitmelimi ki ailem henüz bilmiyor yoksa şimdiden bitirmek mi çare....:1no2:

İnternette tanıştığın bir adamla sevgili olmanız konusunda yorum yapmıyorum, zira ne şekilde tanıştınız, nasıl bu aşamaya geldiniz bilmiyorum. Saflıklar yaptım derken neyi kastettiğinizi de bilmiyorum. Siz güvendim dediyseniz biz ne desek boş zaten...

Benim de asıl takıldığım nokta, ne zamandan beri evliliği söz konusu ettiğiniz ve kendinizi buna ne kadar şartladığınız.. Kafanızda bu kadar soru işareti varmış, bunları konuşmuyor musunuz? Yani bunları bile konuşmadan nasıl evlilik gibi ciddi bir beklenti içine giriyorsunuz?

O kişi kendi kararlarını dünyadaki en doğru şeymiş gibi herkes için uygulamaya koyan biri midir? Böylesi konularda bile sizin fikrinizi yok sayabilir mi? Fikir ayrılıklarının konuşulmasına hep "inatlaşma" gözüyle bakıp sizi alt etmek mi ister?

Eğer böyle ise işiniz zor, böyle insanlar hayatı zorlaştırmaktan başka bir şeye yaramazlar. Ama tabi bu bize anlattığınız kadarıyla yapılan çıkarımlar. Elbette iyi yönleri de vardır ama sanırım canınıza tak etmiş.

Bi düşünün, ömür böyle geçer mi... Bi düşünün, şimdi böyle yapan adam evlendikten sonra başka neler yapar... Cevap sizde, biz bilemeyiz.

saflık dediğim yani bana ters olan şeyler en basiti onun elini tutmam bile bu bana göre bir düşünce tabiki.

soru işaretlerini sürekli konuşuyoruz ama dediğiniz gibi kendi doğrularında ısrarcı biri beni dinlediğini anladığını söylesede ben tatmin olamıyorum bir türlü. ama burada da bir saflık var ki benim bu sorunlara rağmen evlilik beklentisine girmemdir.

ama iyi yönleri beni bu kadar tereddüte itiyor.
yorumunuz için teşekkürler sanırım gerçekten düşünmem gerekiyor.

saflık dediğim yani bana ters olan şeyler en basiti onun elini tutmam bile bu bana göre bir düşünce tabiki.

soru işaretlerini sürekli konuşuyoruz ama dediğiniz gibi kendi doğrularında ısrarcı biri beni dinlediğini anladığını söylesede ben tatmin olamıyorum bir türlü. ama burada da bir saflık var ki benim bu sorunlara rağmen evlilik beklentisine girmemdir.

ama iyi yönleri beni bu kadar tereddüte itiyor.
yorumunuz için teşekkürler sanırım gerçekten düşünmem gerekiyor.

Saflık olarak düşünmeyin, sonuçta onu sevgililiğe seçmişsiniz, elbette elini tutmak isteyecek, veya ortak bir gelecek düşleyeceksiniz.

Ama istemediğiniz, size ters geldiği halde karşı tarafın talebi üzerine bunları yapıyorsanız ve o kişi bunların farkındaysa diğer düşüncelerini de size kabul ettirmek konusunda ısrarcı davranabilir, "nasılsa bana karşı çıkamaz, suyuma gidiyor, beni kaybetmek istemiyor" falan diye düşünebilir. Akşam bir arkadaşın daha konusuna benzer şeyler yazıyorduk, hakikaten bazı erkekler yüz verdikçe astarını ister. O yüzden en güzeli herkese karşı tavizsiz bir duruş sergilemektir bana göre. Ağzınızdan çıkan "hayır" kelimesinin karşı tarafça aynen öyle algılanması güzeldir. Siz kendinizden taviz verdikçe karşı taraf o "hayır"ı "bilmem" "belki" "çok ısrar edersen neden olmasın" "aslında istemiyorum ama sana kabul ettirememekten korkuyorum" diye algılamaya başlar, bu da iletişiminizi çirkin kılar. Onun doğruları varsa sizin de doğrularınız var sonuçta. Sizi anladığını söylemesi bir şey ifade etmez, önemli olan harekete geçerken bunu uygulamaya koyabilmektir.

sizin yorumunuz beni gerçekten rahatlattı aslında düşününce çok ters biri değilmiş gibi geldi bi an evet onu ben sevgilim olarak bir yere koydum ama haklısınız çok taviz verdim sanırım.
yani bazen nasıl davranmam gerektiğini şaşırıyorum ilk olmasının verdiği bir durum sanırım başka insanlar bu durmda ne yapar nedir bunun doğrusu gibi düşünceler kafamı çok kurcalıyor.

sizin yorumunuz beni gerçekten rahatlattı aslında düşününce çok ters biri değilmiş gibi geldi bi an evet onu ben sevgilim olarak bir yere koydum ama haklısınız çok taviz verdim sanırım.
yani bazen nasıl davranmam gerektiğini şaşırıyorum ilk olmasının verdiği bir durum sanırım başka insanlar bu durmda ne yapar nedir bunun doğrusu gibi düşünceler kafamı çok kurcalıyor.

Belki ilk gönül ilişkinizi sosyal çevrenizden, öncesinde tanıyıp bildiğiniz bile ile değil de âniden sanal bir ortamda karşılaşıp bu şekilde tanıştığınız biriyle yaşamış olmanız bir dezavantajdır.

Ben yaşamadım ama çevremden bildiğim kadarıyla insanlar internetten tanışıp bir ilişkiye başladıklarında, ne yaptıklarını biliyor olsalar bile bunun arkasında çok rahat duramıyorlar, ondan bahsedecekleri zaman "ama çok iyi biri" "ama çok güvenilir biri" diye pekiştirmeye çalışıyorlar. Genel bir kanı var çünkü "sağlam ayakkabı mıdır acaba" diye.

Hem ilk olması, hem bu durum, karşınızdakinin size tamamen muamma olması, ama her şeye rağman ilişkinizin arkasında durmak, devam etmek istemeniz biraz kafanızın bulanmasına yol açmış olabilir.

İnsanların hangi durumda ne yapacağını boş verin, önemli olan sizin ne yapmayı istediğiniz.

Herkes hata yapar. Ben de çok yaptım. Ama bazen düşünüyorum, pişman değilim, yaptıklarımın arkasındayım. Belki şimdiki aklım olsa başka türlü yapardım ama o zaman öyle yapman gerekmiş demek ki diyorum.

Ne yaptığını bilmek, yaptığının arkasında durabilmek, gerekirse bedelini ödemek ama "ben yaptım" diyebilmek çok güçlü bir his.

Taviz vermeyin, kendi kararlarınızın ve seçimlerinizin olduğunu ve bunların kesinlikle dikkate alınması gerektiğini karşı tarafa hissettirin, çok daha iyi hissedersiniz. Ve emin olun ilişkiniz iyiye gider. Karşınızdaki kişi "ben ne dersem kesinlikle o olacak" zihniyetinde biri değilse tabi. Eğer öyleyse zaten onunla bir yola çıkılmaz demektir. Bi süre gözlemleyin bakalım, sizin bu duruşunuz karşısında tavrı nasıl olacak? Size saygısı artacak mı, yoksa sizi istediği kalıba sokamadığı için öfke mi duyacak? O zaman daha net bir karar verirsiniz.

Güvendiğin biryse gerçekten kafandaki bu şeyleri açık açık sor, sen, istediğin yerde oturtacağına dair söz al ondan!

ilk basta bence eger elinizden geliyorsa onu bir arastirin yasiniz kac bilmiyorum
ama evlimi degili diye bile sorgulayin
eger kendi duygularinizdan eminseniz bence bir sene evlilik karari icin normal bir zaman süreci
nerede yasayacaginizi sorun simdilik ailesi karismiyor olabillir
ilerde oglum yanimiza gel diyebilirler oda buna razi olabilir
ciddi anlamda konusmak gerekir diye düsünüyorum aslinda en basindan konusmaliydiniz

evet bende bunlara çözüm arıyorum zaten konuşuyoruz sürekli bir yıldır zaten sürekli görüşüyoruz internetten tanışşakta aynı okuldan mezunuz ve ben 23 o 27 yaşında. bu ev meselesi konusunda onun da net bir cevabının olmaması düşündürüyor beni çünkü şu anki planlarımızı ankara olarak yağsakta belki işleri yolunda gitmezse memleketine de gitmek zorunda kalabileceğimizi açı açık söylüyor zaten sana yalan söylemek istemem diyor. zamanın ne göstereceğini bilmiyoruz tabiki.

aslında ben en fazla ailemin ne deyiceğini merak ediyorum şu anda bazı sorunlardan dolayı onlara anlatamiyorum maddi olarak onun durumu benden düşük bu nasıl bir sorun yaratır ben evet desemde ilerde sorun çıkar mı bunu çok merak ediyorum çünkü şimdiye kadar hep tersi durumlar gördüm

mesela bazen düğünümüz nasıl olur sence desem beklediğim cevaplar gelmiyor haliyle. aklım para pulda değil ama ailemi çevremi düşünmeden de yapamıyorum.

bir kaç gündür pek konuşmuyoruz bende sıcak davranmıyorum. seninle bir ömür geçirebileceğime inanmıyorum bazen benim düşüncelerime saygı göstermiyorsun dediğimde senin için en iyisini istiyorum ben diyor her dediğine evet desem tamam desem gerçekçi davranmış olmam diyor

bir kaç gündür pek konuşmuyoruz bende sıcak davranmıyorum. seninle bir ömür geçirebileceğime inanmıyorum bazen benim düşüncelerime saygı göstermiyorsun dediğimde senin için en iyisini istiyorum ben diyor her dediğine evet desem tamam desem gerçekçi davranmış olmam diyor

Kendi menfaatinize olan şeyleri sizin akıl edemeyeceğinizi düşünüyor yani? O cümlenin anlamı odur, kusura bakmayın.

Ayrıca peki siz onun her dediğine evet dediğinizde nasıl davranmış oluyormuşsunuz? Onun işine geldiği sürece sorun yok anlaşılan, ama onun işine gelmeyen şeyler sizin için -en iyisi- olmuyor tabi....

yine tartıştık ben biraz fazla gidiyorum üzerine sabrını zorladğımın farkındayım ama onda da istemesemde var bu tavır yani ben ne dersem o olur hali çok üsteledim benim kriterlerime uymazsa her şeyi kafana göremi takılacasın diyo sürekli bende sana danışırım bir sorun olduğunda fikrin tabiki olur ama karar verirken bana da uymalı diyo benmi abartıyorum anlamıyorum yaa

yine tartıştık ben biraz fazla gidiyorum üzerine sabrını zorladğımın farkındayım ama onda da istemesemde var bu tavır yani ben ne dersem o olur hali çok üsteledim benim kriterlerime uymazsa her şeyi kafana göremi takılacasın diyo sürekli bende sana danışırım bir sorun olduğunda fikrin tabiki olur ama karar verirken bana da uymalı diyo benmi abartıyorum anlamıyorum yaa

Dördüncü geleneksel gece yarısı rastlaşmaları kaydirigubbakcemile3

Şaka bir yana, o kişinin tutumu hiç hoş değil. Ayrıca lütfen kusura bakmayın ama farkında mısınız bilmiyorum sizi baskı altına almış. İlişkinizle ilgili söz sahibi olma çabası içerisindeyken bile "sabrını zorluyorum" diyorsunuz.

Bu arada yanlış anlama olmasın, ben "erkeklerin canı cehenneme, aklına ne eserse yap bu senin hayatın, o kim oluyor ki" diyecek bir insan değilimdir, kendi ilişkimde de asla böyle bir tavır içine girmem. İki kişi isterlerse her şeyi çözebilirler bir şekilde, buna inanıyorum ve bunu yaşıyorum. Ama sizin özlük haklarınız elinizden gitmiş gibi.

Çok benmerkezci bir insanmış. İstiyor ki o ne buyurursa o olsun, o uzaktan kumandasının düğmelerine bassın, siz ona göre davranın.

Ha çok mu enteresan bir şey, yooo. Çok var böyle adam, kendilerine her "peki" denildiğinde daha da büyüyor egoları, daha çekilmez oluyorlar. E peki yok mu bunları çeken hatunlar, onlardan da çok var.

Ama oturun her detayı ince ince düşünün, siz de onlardan biri mi olmak istiyorsunuz...

Bize anlattıklarınızdan sonraki manzara böyle. Ve bu değişmeyecek abladığım kadarıyla. Siz "ama benim fikirlerim, duygularım, seçimlerim ne olacak peki?" dediğinizde tepkileri giderek asabiye sınırlarını zorlayacak.

İsterseniz deneyin, bir konuda onunla aynı fikirde olmadığınızı belirtin ve orta yol bulmayı deneyin, bakalım ne yapacak...

Bu arada, kafanıza göre takıldığınız takdirde çok bi rahatsız olacağı konular neymiş acaba, hey Allah'ım alsanaalsanasmile

evet sen abaetıyosun ınat yoluna gıdıyosun ustelıkk ve erkeklerbundan nefret eder

Back
X