Akıl karışıklığı

Asbei

Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
6.442
11.324
248
Arkadaşlar ben geçen doktora gittim kontrol için ya benim bebekte böbrek genişlemesi var bu sefer gittiğimde baya ilerlemiş dedi :( artı bebeğin kordonunda ödem olmuş dedi ama ben diğer hastalıktan bunu sormayı hiiç akıl edemedim nedir bu başına gelen duyan bilen varmı acaba lütfen yardım edin

Doktor'a gitmeye ne dersin sanırım aklın cidden karışmış, çünkü çok sıradan alelade bir konu gibi yazmışsın söz konusu bir bebek ve senin bebeğin en erken randevu alıp gitmelisn doktor'a buradan bir yere kadar fikir alabilirsin

Doktor'a gitmeye ne dersin sanırım aklın cidden karışmış, çünkü çok sıradan alelade bir konu gibi yazmışsın söz konusu bir bebek ve senin bebeğin en erken randevu alıp gitmelisn doktor'a buradan bir yere kadar fikir alabilirsin
Bir ay sonra tekrar randevum var zaten ama ben çok kötü takıldım acaba nedir neyin nesidir diye sormak istedim muhakkak yaşayan biri vardır bence

Bir arkadaşımın bebeğinin başına gelmişti anne karnında böbrek genişlemesi var demişler ana doğumdan sonra düzelebilir gidişata bakalım demişler, doğumdan 40 gün sonra çok ateşlenip hastalanınca çocuk nefrolojisi ameliyatla düzelir diyerek küçük bir operasyonla genişlemeyi düzeltmişler. Şuan kızı 3 buçuk yaşında ve maşallah çok sağlıklı. İyi bir doktordan görüş alırsanız onlar sizi yönlendirecektir zaten. Ben içini rahatlatmak için bildiğim bir örneği yazmak istedim. Ama en iyisini doktorlar bilir elbette.

Bir ay sonra tekrar randevum var zaten ama ben çok kötü takıldım acaba nedir neyin nesidir diye sormak istedim muhakkak yaşayan biri vardır bence
Kordon ödemini bilmiyorum ama mutlaka birbirini tetikleyici durumdur diye düşünüyorum. Aklını kurcalamasını anlıyorum ama randevu almadan doktorunla konuşmalısın bence hiç duymadığım bir konu doktorun içini rahatlatır belkide konuyu takip edeceğim. Umarım geçici ve önemsiz bir durumdur çok geçmiş olsun

Arkadaşlar ben geçen doktora gittim kontrol için ya benim bebekte böbrek genişlemesi var bu sefer gittiğimde baya ilerlemiş dedi :KK43: artı bebeğin kordonunda ödem olmuş dedi ama ben diğer hastalıktan bunu sormayı hiiç akıl edemedim nedir bu başına gelen duyan bilen varmı acaba lütfen yardım edin

böbrek genişlemesi ultrasonda farkedilebiliyo ama doğmadan bişi yapılmıyor diye biliyorum. benim oğlumda da vardı. böbreklerin boyutları birbirinden farklı olabilir yada idrarını tutuyor olabilir şuan derdi doktorum. nitekim doğduktan sonra kalça ultrasonu çekildiğinde farkedildi geçmediği ve çocuk nefroloji doktoruna gittik. sadece belli periyotlarla ultrason izlemesi yapıldı. zamanla da normal haline döndü ilaçsız kendiliğinden.

Merhaba, benim bebegimin de bir bobregi de genişleme varmış. 5.7 mm haftasina gore ilerde oldugunu ama kendiliginden duzelebilecegini soyledi doktorum. Gunlerce kafama taktim ama detayli ultrasonda da kontrolumu yapan dr. da ayni seyleri soyledi. Kontrol olacagini, stres yapilacak bir durum olmadigini söyledi. 16sinda ramdevum var, insallah daha da ilerlemez. Allah evlatlarimiza saglik sihhat versin saglikla gelsinler insallah aramiza:dua::dua:

ödem durumu hakkında bilgim yok.
ama böbrek genişlemesi benim ilk oglumda olmuştu.
doktor genelde ilk gebeliklerde ve erkek beneklerinde olur doğum sonrası normale döner çoğunluğu mutlaka takip gerektirir demişti.
doğum sonrası duzelmisti bizimki çok şükür.
umarım sizinkide öyle olur.
1 ay sonraki kontrolü beklemek yerine başka bir doktora gidin bence.
kordon odemini ilk defa duydum ihmal etmeyin.
bu arada kaç haftalık hamilesiniz?

Bir arkadaşımın bebeğinin başına gelmişti anne karnında böbrek genişlemesi var demişler ana doğumdan sonra düzelebilir gidişata bakalım demişler, doğumdan 40 gün sonra çok ateşlenip hastalanınca çocuk nefrolojisi ameliyatla düzelir diyerek küçük bir operasyonla genişlemeyi düzeltmişler. Şuan kızı 3 buçuk yaşında ve maşallah çok sağlıklı. İyi bir doktordan görüş alırsanız onlar sizi yönlendirecektir zaten. Ben içini rahatlatmak için bildiğim bir örneği yazmak istedim. Ama en iyisini doktorlar bilir elbette.
Ayy çok sağol canım Allah razı olsun valla rahatlattın az çok ama benimki anne karnında ulaşmaması gereken noktaya gelmiş o yüzden düzelme imkanı zaten yok ameliyat yada nakil gerek dedi bana hatta böyle devam ederse kaybedebilir dedi

ödem durumu hakkında bilgim yok.
ama böbrek genişlemesi benim ilk oglumda olmuştu.
doktor genelde ilk gebeliklerde ve erkek beneklerinde olur doğum sonrası normale döner çoğunluğu mutlaka takip gerektirir demişti.
doğum sonrası duzelmisti bizimki çok şükür.
umarım sizinkide öyle olur.
1 ay sonraki kontrolü beklemek yerine başka bir doktora gidin bence.
kordon odemini ilk defa duydum ihmal etmeyin.
bu arada kaç haftalık hamilesiniz?
Benim ilk değil 3 cü bide kız çocuk 6buçuk aylık bende bişey sorcam sizin genişleme var dedikleri vakit kaç mmdi acaba benim ki bir böbrek ileri derecede 20 mm diğeri orta derece 12

Merhaba, benim bebegimin de bir bobregi de genişleme varmış. 5.7 mm haftasina gore ilerde oldugunu ama kendiliginden duzelebilecegini soyledi doktorum. Gunlerce kafama taktim ama detayli ultrasonda da kontrolumu yapan dr. da ayni seyleri soyledi. Kontrol olacagini, stres yapilacak bir durum olmadigini söyledi. 16sinda ramdevum var, insallah daha da ilerlemez. Allah evlatlarimiza saglik sihhat versin saglikla gelsinler insallah aramiza:dua::dua:
Canım kafana takma seninki çok hafif hamdolsun inşallah ilerleme olmaz artı senin bir böbrek çok şükür oda sıkıntı olacak bişey değil rabbim hepimizin yardımcısı olsun kimseyi evladıyla sınamasın inşallah benim her gittiğimde genişleme çoğalıyo bir böbrek 20 bir böbrek 12 :(

böbrek genişlemesi ultrasonda farkedilebiliyo ama doğmadan bişi yapılmıyor diye biliyorum. benim oğlumda da vardı. böbreklerin boyutları birbirinden farklı olabilir yada idrarını tutuyor olabilir şuan derdi doktorum. nitekim doğduktan sonra kalça ultrasonu çekildiğinde farkedildi geçmediği ve çocuk nefroloji doktoruna gittik. sadece belli periyotlarla ultrason izlemesi yapıldı. zamanla da normal haline döndü ilaçsız kendiliğinden.
Sizin açıklık kaçtı acaba keşke benimdd doğduktan sonra düzelse ama gittiğim hiçbir doktor bana o ihtimali vermiyor öyle bişey olduğunu söylüyorlar ama benimki ileri derecedeymiş

Benim ilk değil 3 cü bide kız çocuk 6buçuk aylık bende bişey sorcam sizin genişleme var dedikleri vakit kaç mmdi acaba benim ki bir böbrek ileri derecede 20 mm diğeri orta derece 12
çok uzun zaman oldu inanın hatırlamıyorum.ama 15 ' in üstünde değildi ona eminim.
tek tarafliydi bizimki.
bazen de annede oluyormuş aynı durum gebelikte.
belli bir sınır var galiba onu asmadigi sürece takip gerektiriyor ve doğum sonrası duruma göre müdahale ediyoruz demişti bana doktor.
tavsiyem bir doktorla kalmayın.
kontrollerde mutlaka ölçüm yaptırın.
tekrardan geçmiş olsun.
daha fazla yardımcı olmak isterdim ama malesef bu konuda bilgim bununla sınırlı.
insallh sağlıklı sıhhatli alırsınız bebeğinizi kucaginiza.
konu hakkında daha yeterli bilgiye sahip doktorla görüşün.bazi kadın doğum doktoru farkedemiyor bile bazen.

Canım kafana takma seninki çok hafif hamdolsun inşallah ilerleme olmaz artı senin bir böbrek çok şükür oda sıkıntı olacak bişey değil rabbim hepimizin yardımcısı olsun kimseyi evladıyla sınamasın inşallah benim her gittiğimde genişleme çoğalıyo bir böbrek 20 bir böbrek 12 :KK43:
Amin canım amin, senin meleginin de tez zamanda normale döner inşallah:dua::dua: cok sağlıklı bir bebek olarak alırsın kucagina. Evlat soz konusu olunca doktorlar ne kadar stres yapmayin dese de insanin aklı gidiyor:KK43: Rabbim herkesin evladina sağlık, sıhhat, şifa versin:dua:

çok uzun zaman oldu inanın hatırlamıyorum.ama 15 ' in üstünde değildi ona eminim.
tek tarafliydi bizimki.
belli bir sınır var galiba onu asmadigi sürece takip gerektiriyor ve doğum sonrası duruma göre müdahale ediyoruz demişti bana doktor.
tekrardan geçmiş olsun.
daha fazla yardımcı olmak isterdim ama malesef bu konuda bilgim bununla sınırlı.
konu hakkında daha yeterli bilgiye sahip doktorla görüşün.bazi kadın doğum doktoru farkedemiyor bile bazen.

tek tarafliydi bizimki.
tekrardan geçmiş olsun.
Çok sağol canım inşallah zaten tek doktorla kalmadım ki dediğim gibi kaç hastane ve neredeyse on doktor değiştik ama hepsi aynı şeyi söyledi evet dediğiniz gibi açıklık önemli ama benim ileri dereceymiş inşallah rabbim şifa verir tüm herkese bizede

Amin canım amin, senin meleginin de tez zamanda normale döner inşallah:dua::dua: cok sağlıklı bir bebek olarak alırsın kucagina. Evlat soz konusu olunca doktorlar ne kadar stres yapmayin dese de insanin aklı gidiyor:KK43: Rabbim herkesin evladina sağlık, sıhhat, şifa versin:dua:
Allah razı olsun inşallah sizindd sağlıklı bir şekilde doğar aynen stres yapmamak elde değil valla benim hamilelik berbat geçti ama umarım bu günler sadece kötü anı olarak kalır bu arada sizin kaç aylık bebiş

Back
X