Akıl verin evli bayanlar

Sshelby

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
460
134
33
Merhabalar. Benim işe başlama durumum var birkaç aya. Eşimle aramız pek iyi değil benden borclarını falan saklar para konusmayı sevmez ama isteyince para verir. İhtiyacım olan herşeyi alır allah var. Ucu ucuna yetişiyo para ama sigarasından geri kalmıyo. Ama ben biraz fazla harcasam kavga eder. Biraz cimrilik var. Ev kira. Asgari ücretle baslıcam işe. Para biriktirmek istiyorum bi yandan eşimle nolacamız belli değil. Kiramız 900. Eşşm diyoki sen bunu öde. Ben de mutfak masrafını ev ihtiyaclarını ben alayım üzerime diyorum. Çünkü bu para konusu evlendiğimden beri sorundu benim için. Eşimden rahatlık göremedim o yönden. Siz ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:
Kira cokmus, ufak da olsa eski de olsa kredi cekip ev almaya odaklanın. Sigarayı azaltabilirse de çok iyi olur.

Kira cokmus, ufak da olsa eski de olsa kredi cekip ev almaya odaklanın. Sigarayı azaltabilirse de çok iyi olur.
Azaltmaz asla. Benim ihtiyacım olan herşeyide alır ama ekstra aldıgım seyler için kavga çıkarır. Ev için hiç birikmişimiz yok. Altınlarımı düğünden sonra verdim eşyaların yarı borcunu kapatması için.

Eşin borcunu maaşını saklıyorsa senden sende sakla. Çalışmıyorken insan yerine koymuyorda para gelince değere mi bindin???
Sonucta bu evde oturuyorum yiyorum içiyorum ihtiyaçlarımı alıyo. Saklamam uygun olmaz ama kendim karar vermek istiyorum neyi karsılayacagıma.

Biz eşimle ortak hesap kullanıyoruz. Paralarimiz ayni hesaba yatıyor, ayni hesaptan harciyoruz. Ev kredisi de oduyoruz, para kalırsa yatırım hesabımız var oraya koyuyoruz. Evimiz çok eski, yatırım hesabında para biriktikce yaptırmayı düşünüyoruz.

Biz eşimle ortak hesap kullanıyoruz. Paralarimiz ayni hesaba yatıyor, ayni hesaptan harciyoruz. Ev kredisi de oduyoruz, para kalırsa yatırım hesabımız var oraya koyuyoruz. Evimiz çok eski, yatırım hesabında para biriktikce yaptırmayı düşünüyoruz.
Bizde böyle yapabilirdik ama eşim hesaplarını kurcalamamı sevmiyo tepki gösteriyo.

Belki tek maaş olduğu için strese giriyordur. Bence bir teklif edin. Çok kullanışlı oluyor. Kolay para biriktirirsiniz.
Yok eşimle anlaşamıyorum pek zaten. Ortak para biriktirmek istemiyorum. Oda yanasmaz zaten.

Benim anlamadigim ne istersem aliyor demissin sonra da ben biraz fazla harcasam kavga eder cimridir yazmissin. Kendinle celismiyor musun?
İhtiyacım olanları alıyo saç kremi maskesi ojem rujum rimelim

Bana evliliğiniz ilginc geldi bizde senin paran benim param yoktur ikimizindir o , ödeme işlerini eşim ayarlar hic de karışmam.ki bizde 1 ay önce borca girdik buna ragmen degisen bisi olmadi, ben istediklerimi gider alırım ne aldın neden aldın asla demedi Allah razı olsun. Bu ben calismazkende böyleydi para senin benim degil ikimizindi

Bana evliliğiniz ilginc geldi bizde senin paran benim param yoktur ikimizindir o , ödeme işlerini eşim ayarlar hic de karışmam.ki bizde 1 ay önce borca girdik buna ragmen degisen bisi olmadi, ben istediklerimi gider alırım ne aldın neden aldın asla demedi Allah razı olsun. Bu ben calismazkende böyleydi para senin benim degil ikimizindi
İşte çalışmazken zorluk çektim para konusunda ben. Birşey soruyorum para hakkında söylemiyo sen karısma diyo

Eşiniz biraz uyanık, daha dereyi görmeden paçaları sıvıyor.
Yazılı bir kural yok ama ortak hesap kullanmayan eşlerde genelde mutfak, kreş vs bayanda, kıra araç gibi harcamalar erkekte oluyor.
Çok sıkıntı çıkarırsa eşit para koymayı teklif edebilirsiniz.
Ben kalırsa hesap ortak olmalı, ama sizin durum farklı tabi

İkinizde paranızı ortak bi yerde biriktirin geri kalanı ihtiyacınıza göre ayırın . Azcık kalanıda köşeye atın ..

Sigarası içkisi
Off
Gına geldi 2 gündür
Kendi parası istediği gibi harcar
Kendi evi istediği gibi takılır, -sigara balkonda-
Niye evladınız gibi müdahale ediyorsunuz eşlerinize
Zaten anne baskısından kaçıp evleniyorlar sizinle evlenen
Yalnız yaşayan, tek başına hayatını idame ettiren evlenir mi sanıyorsunuz

Daha ise baslamadan bir maad dahi almadan kenara para atim de bosanirsam benim olsun der gb yazmissiniz.... iki uc bin lik maasiniz olsa aninda bosabirdiniz gb bi his olustu bends okurken... evlilik suresince ister kendi ister ortak hesabiniz olsun bosanirsaniz paylasirsiniz aklinizda olsun. Madem kurnazlik yapip birbirinizden para saklicaksiniz annene ver birikimini ... nasil bi evlilik cozemedim allah hayirlara cikarsin sonunuzu

Bence once bi guzel hesap yapin. Bi ayda giderleriniz ne butun hesaplar Acik Yani borclarini saklamasin... Af edersiniz de evlisiniz Senin Benim Param mi var ve ya Senin Benim borcum mi buna bazen Anlamiyorum. Ozaman guvenmiyormusunuz bir birinize! Ona soyleyin bi miktari biriktircem gelecegimiz icin diye soyluyebilirsiniz Yani O paraya Kimse dokunmucak...

Kirayı o ödesin, mutfağı sen karşıla. Kira sabit ve mecbur ödenecek, mutfak ucuz marketlerden istif tarzı alırsın. Fatura da iki kişi dışarda çok gelmez. Kiradan uzak dur aklın varsa.

Kesinlikle asgari ucret dahi olsa bir ise girmelisin inan gecim sıkıntısı ortadan kalkınca daha da huzurlu olursunuz azda olsa birikim de yapmıs olursun

Back
X